![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-08-2014
|
Sayın Agaclarısev hoş geldiniz. Ben de ilk defa bu yıl, tohum paylaşımı sayesinde yetiştirdim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
2017 tohum paylaşımı sonrası çalışmalar
Bu yılki etkinlikte talep ettiğim tohumlar dün elime geçti. Bu 60 kadar tohum çeşidinin bana ulaşmasında emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Bu senenin hepimiz için güzel geçmesini, tohumlarımız ile yetiştireceğimiz ürünleri afiyetle tüketebilmeyi, çiçeklerinin kokusunu içimize çekebilmeyi diliyorum. Etkinlikten gelen tohumlarve değerli paylaşımcıları. Karpuz "Mickylee" Atilgan Karpuz "Blacktail Mountain" Atilgan Fındık Ağacı Atilgan Green Sprouting Calabrese Brokoli bahcedenn Marina di Chioggia (Kış Kabağı) bahcedenn Kıvırcık Marul bahcedenn Jimmy Nardello Italian Pepper (Jimmy Nardello's Sweet Italian Frying Pepper) bahcedenn Kilimanjaro White Marigold bahcedenn Tatlı Kıl Biber bahcedenn Çorbacı Biberi bahcedenn Green Malabar Spinach - Yeşil Malabar Ispanağı bahcedenn Gayret Çiçeği - Gaillardia bahcedenn Stocky Red Roaster birnefestoprak Fasülye ( İspir ) Deniz59 Çemen Otu (Poy ) Deniz59 Sarı Top Acı Biber dongyul Düvelek kavun epeprek Kemer patlıcan epeprek Dikenli köy bostanı / kader_bpkp Hale Öğün Sirken Otu(Chenopodium album) hberbul Çörekotu hberbul Sedef Çiçeği (Lunaria annua) hberbul Kırmızı Armut Domates hcorak İldi Salkım Domates hcorak Sarı Armut Domates hcorak Uzun Balkabağı heyyamola Aynısafa heyyamola Latin Çiçeği heyyamola karpuz ( yerli siyah) hosseda Karpuz ( yerli pijamalı) hosseda börülce ( yerli- kalender) hosseda İspir Fasulyesi İsmail Kuzucu Kırmızı Ada çayı (Salvia coccinea) (akçabardak) Jakin Halep Karası kerkenez Murt/Mersin/Hambelez mix Lonicera Dilimli kavun mgunsili Sosyete Sarımsağı (Tulbaghia violaceae) Milla Şebboy Milla Kışlık fasulye Milla Kamber Biberi Mincel Afyonkarahisar Bolvadin dolmalık biberi Muda Toklu başı otu Muda Kırmızı Civan Perçemi (Achillea millefolium) Muda Oğul otu (Melisa Officinalis L.) Muda Beyaz Civan Perçemi (Achillea millefolium) Muda Kısa Boylu Yapraklı Afyonkarahisar Pırasası Muda Mor İnci Biberi (İsmail Kuzucu) Mücevher Çalısı Gaura Çiçeği (Mücevher Çalısı) Mücevher Çalısı Bodur Aslanağzı Çiçeği (Mücevher Çalısı) Mücevher Çalısı Horozibigi nkutsay Pembe yildiz cadiri nkutsay Pembe Köy Domatesi (Afyon) oz26 Golden Bantam Mısır (Atılgan) oz26 Kara Domat (Ömer) oz26 Lolaz (Anatohum 2015) oz26 Doğal Üretim Lezzetli Roka Tohumu Resulgur Latin Çiçeği (tropaeolum majus) Selçuk Boz Salatalık(Karadeniz Köy) sky83 Siyah Tohumlu Çanakkale Kuşkonmaz Fasulyesi Taşlıbahçe Mollaköy (Mollakendi) Kavunu Taşlıbahçe Serhat Kabağı Taşlıbahçe Tatarlı Karpuzu Taşlıbahçe Et Sarı Tohum Al Taşlıbahçe Fransız Balkabağı (Musquee de Provence) Taşlıbahçe Kuru fasulye TCM Bafra siyah patlatmalık Mısır TCM Kırçıllı Ayşe Kadın Taze Fasulye TCM Çerezlik ayçiçeği TCM Karışık Patlatmalık Darı TCM Orta Boy Haşlamalık Mısır TCM Tobolsk Domates TCM Jalapeno TAM Biber telato Kıvırcık Marul telato Beyaz Börülce Zekoş Lavanta Zekoş Düzenleyen Dutlubahçe : 09-02-2017 saat 19:51 Neden: Tashih |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Fındık
Bu yıl toprakla buluşturduğum ilk tohum, sayın atılgan'ın Almanya'dan getirip bizimle paylaştığı fındık oldu. ![]() Dört adet fındıktan ikisini, sn. suz-i dilara'dan gelen sardunyanın saksısına, ikisini de sn. hosseda'dan gelen asma çeliklerinin saksısına ektim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Murt/Mersin/Hambelez mix
Sayın Lonicera'dan gelen murt tohumlarını da, 45 günlük soğuklama ihtiyaçlarını gidermek üzere, buzdolabının kapağına yerleştirdim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-02-2015
|
Sayın Dutlubahçe; tünel seranız ne alemde durumlar nasıl memnun kaldınız mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
İçine ektiğim taze soğanlar kuru soğan olma yolunda. Bir kısmına da yer bademi ekmiştim, orayı da ot bastı zihnimi meşgul ediyor, ilk fırsatta yapılacak işler arasında. Yaz sonuna doğru tünel seraya, karnabahar, kıvırcık marul, karalahana gibi şeyler ekmeyi düşünüyorum. Tavsiye ve tecrübelerinizden istifade etmek isterim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2014
|
@ Dutlubahçe; benim kuru fasulyeler oturak, yani ben bildim bileli oturuyorlar, ancak dediğiniz gibi resimdeki arkadaş ayağa kalkmaz istiyor gibi, belki tazesi ile ekerken karışmıştır, malum her aşamada birbirine benziyorlar. Hatırlatma yapayım yeri gelmişken; kuru fasulyeleri en güzel kurutma yolu dalında bekletmek. Önce sararıp ondan sonra beyazlaşmaya başlayacaklar, daha sonra toplayabilirsiniz. Ayçiçeğinin dibinde kardeşi de çıkmış ve çoğu fidenin dibinde yabancı otlar var, sizinkilerin yemeğine ortak olmadan bence otlarla birlikte şehzadeleri götürün. Ayçiçeğinin arkasındaki ayrık otu mu? Mısırlar çift barbunyalar tek olmuş. Tam tersi olsa daha iyi değil miydi?. Mısırları geçen sene çok sık ekmişim; Araları 15-20 cm. civarı ve dolayısıyla verim fazla olmadı, bu sene arayı 25 cm. e çıkardım bakalım nasıl olacak. Kabağınızdan bende de var, unutmazsam eve gidince notlarıma bakın adını söyleyeyim.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ayçiçeğinin dibindeki maalesef ayrık otu. Şehzade uyarınızı not aldım, gereken yapılacak. Fotoğrafladığım ocakta barbunya-mısır sayıları tesadüfen dengesiz olmuş. Diğer ocakların hepsi böyle değil. Kıymetli vaktinizi ayırıp gözlem ve tecrübelerinizi paylaştığınız için çok sağ olun. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
Benim bahçenin az bir kısmında da (özellikle sedumların içerisinde) ayrık otu var. Geçen senelerde tek tek çıkanları temizleyeyim dedim ancak sanırım olmayacak. Bugün sadece ayrık otuna etkili (sedumlara falan zararı olmazmış ![]() Kabağın türünü bulamadım ancak turuncu bal kabağı veya akkabak olabilir büyük ihtimal. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
|
@TCM, ayrık otu ilacı kullanımından elde edeceğiniz sonucu merakla bekleyaceğim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-11-2014
|
ayrık otu takipçisi
ayrık otunun bende takipçisiyim bende de baya ayrık otu var |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
|
Tohumluk bıraktığımız marul, bizi kırmayarak tohuma hazırlanmaya başladı. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
|
Lolaz börülceleri biraz sık ekmişim ama seyreltmeye kıyamıyorum. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
O ooooo, bizim o zaman daha altı senemiz var ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
|
Hepsi böyle mi olur bilemiyorum. İnşallah sizinki bu kadar bekletmez. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-07-2012
|
Otları el yordamıyla biçmissiniz sanırım. Biçerken toprağı alt üst etme imkanı varsa, onu bir hafta-10 gün aralıklı olmak üzere iki kere uygulamanızı tavsiye ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
|
Otları el ile yoldum, daha doğrusu kökleri ile birlikte söktüm. Tavsiyenizi uygulamaya çalışacağım. Teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
|
Bu gün bahçeden
Keçi memesi domatesler. ![]() Çerezlik ayçiçekleri. ![]() Dikenli köy bostanları. ![]() Lolaz börülceler. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
|
Balkondaki çiçeklerden
Bir aydan fazla bir süredir balkonumuzu süsleyen bodur aslanağzı çiçekleri, yavaş yavaş veda etmeye hazırlanıyor. Bakalım tohum almayı becerebilecek miyim. ![]() Aslanağzılar ile aynı gün ektiğim gayret çiçekleri, çiçek açmama konusunda oldukça gayretli. ![]() Geçen yıldan kalan tohumlardan ektiğim ceneviz fesleğenleri, nazlanmadan çimlendiler ve büyüyorlar. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
|
Bahçedeki çiçeklerden
Tohumdan bu yıl yetiştirdiğimiz gaura çalısı ilk çiçeklerini açtı. ![]() Şebboyların henüz çiçek vermeye niyetleri yok gibi. ![]() Kilimanjaro White Marigold yakında açacak galiba. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
|
@ Dutlubahçe; - Salatalıkların hastalıklı yapraklarını temizleyip ilaçlayın bence, benimkiler ilaçla dahi kurtulmuyorlar ilerleyince. - Barbunya dedikleriniz taze fasulye olmasın? - Kabaklardaki teşhisleriniz doğru gibi geldi bana... - Kuru fasulyeler olmuş, toplayıp bir yazgının üzerine dağıtıp iyice kurumasını bekleyebilirsiniz, afiyet olsun ![]() -- Bana önceki sene bir domates tohumu vermişlerdi ve üzerinde sizinkiler gibi yarım ay / tam çember oluşturan çizgiler vardı, sırık değil oturaktı. Sizin çanakkale domatesleri oturak mı sırık mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
- Haklısınız, sizden gelen kırçıllı taze fasulye olabilirler. Bahçede etiketleme işini tam olarak çözemedim. - Kuru fasulyelerin tadına bakıldı ve çok beğenildi. Teşekkür ediyoruz. - Çanakkale domateslerimiz, dediğiniz gibi oturak ve oldukça lezzetli. Nazik ziyaretiniz için ayrıca teşekkür ederim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
|
Bendeki salatalıklarda da var, yağmur sonrası kükürt attım olmamış akşam üzeri baktım. Rüzgar vardı sabah ilaç atıcam, elimde bakır ve antifungal ilaç var, ben de karar veremedim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
|
Bodur aslan ağzı
Bu akşam balkondaki çiçekleri sularken, bodur aslan ağzıların tohum keselerinin uçlarının açıldığını fark ettim. Tohumlar etrafa saçılmadan, bir miktar topladım. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
|
Ceneviz Fesleğeni
Ceneviz fesleğenimiz de çiçek açmış. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
|
Kışlıklar
12 ağustos cumartesi günü ektiğim Green Sprouting Calabrese Brokoli (bahcedenn) ve Kısa Boylu Yapraklı Afyonkarahisar Pırasası (Muda) tohumları çimlenmeye başladılar. Biraz büyüsünler fotoğraf yüklerim. İnşallah ekim vakti uygundur. Aynı gün, satın almış olduğum karnabahar ve enginar tohumlarını da ektim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
|
Sn. Dutlubahçe; Pırasayı ekmekte biraz geç kaldınız. Normal durumda baharda ekilip biraz büyüyünce kalıcı yerlerine şaşırtılıyor. Şu anda nerede ise yenecek büyüklüğe gelmeleri gerekiyordu. Komşumun diktikleri oldukça büyük oldular. Ben de nerede ise elimde tohum kalmadığı ve fırsatım olmadığı için ekemedim. Yeterli büyüklüğe gelir kışı atlatırsa gelecek yıl tohumlarını alırsınız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
|
Kuşkonmaz fasulye
Siyah Tohumlu Çanakkale Kuşkonmaz Fasulyesi'nde (Taşlıbahçe) ilk mahsüller görünmeye başladı. Fotoğraftaki arkadaşın boyu 40 cm. civarında. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
|
Domates hasadı
Bu gün değişik domates çeşitlerimizden, toplam 40 kg. civarı ürün hasat ettik. ![]() Keçi memesi domatesler oldukça gösterişli idi. ![]() Ama günün rekortmenleri 2 pembe domates oldu. Mukayese için yanlarında duran, orta boy bir çanakkale domatesi. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
|
Kabaklar
Nazar değmesin, uzun bal kabakları çok güzel gelişiyor. ![]() Fransız bal kabağı, armut çeri domateslerin altına gizlenmiş. ![]() Armut turuncu kabakların da neşesi yerinde. ![]() Akşam üzerleri, haylan kabakların çiçekleri şov yapıyor. ![]() Bu beyaz kabağın türünü henüz tespit edemedim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|