![]() |
|
![]() |
#31 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-07-2012
Şehir: Ankara/Morgantown
Mesajlar: 2,797
|
Aslında o büyüklükte turşusu daha güzel olur diye tahmin ederim ama turşuda kullanacağınız malzemenin asiditesi yüksek olacağı için çözetli içinde dağılır mı bilmiyorum. Yaptığınız turşunun resmini çekebilirseniz veritabanı için kullanabiliriz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#32 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 11-01-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 96
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#33 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 11-01-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 96
|
Alıntı:
![]() Bu turşuda büyük olanları kullandık.Karşılaştırmak için haftaya sadece küçüklerden de turşu yapabiliriz.Nasıl olsa bereketliler keratalar... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#34 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-07-2012
Şehir: Ankara/Morgantown
Mesajlar: 2,797
|
Sırık. Boyu ideal şartlarda 2 m'yi zorlar. Verimli bir çeşit ama hava koşullarına bağlı olarak (örneğin çok sıcak olmuşsa) meyve tutum oranı değişebilir ama ben koltuk almanın bu durumu etkileyecek bir faktör olduğunu düşünmüyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#35 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-07-2012
Şehir: Ankara/Morgantown
Mesajlar: 2,797
|
Turşuyu nasıl kurdunuz? İçindekileri yazabilir misiniz? Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#36 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 11-01-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 96
|
Alıntı:
Kavanoz 1.5 litrelik.İçinde 2 büyük 1 tanede küçük yumurta var (anlaşılan yeniden turşu yapmak gerekmeyecek ) 3 yemek kaşığı kaya tuzu 1 tatlı kaşığı limon tuzu 1 avuç nohut 1 su bardağı ev yapımı elma sirkesi ( meyvelitepe sirkesi ) Üstüne klorsuz su En üstte 2 acı biber ve nane (maydanoz da olurmuş) 1 gün ağzı açık bekledikten sonra suyu tamamlanıp kapatılmış. 15 gün sonra tadına bakacakmışız.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#37 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-08-2014
Şehir: istanbul
Mesajlar: 880
|
Turşunun tadına bakıldı mı acaba? Biz de denemeyi düşünüyoruz da... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#38 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 11-01-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 96
|
Pembe (beefsteak) Domates/bahcedenn
Bir önceki etkinlikten almıştım tohumları.İlk yıl her fidandan 7-8 domates alırken bu yıl şimdiden silme domates dolu.Umarım tohumlarını bu yıl paylaşabilirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#39 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 11-01-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 96
|
Kalıcı ıspanak/SDurul
İkinci yıl tamamen tohuma kalktı.Fakat sapları uzun süredir yeşil,hiç kurumaya niyeti yok gibi.Tohum almak için yapmam gereken bir şey varmı ? Yoksa sadece beklemelimiyim ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#40 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,892
|
@ yurtsever, domateslerde ilk domatesin altında kalan tüm dal ve yaprakları temizleseniz iyi olacak. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#41 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 11-01-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 96
|
Genelde koltuk budaması dışında fonksiyonel hiç bir yaprağı koparmıyorum ama bu fidanda dediğinizi yaparım elbette.Teşekkürler.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#42 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-02-2017
Şehir: SİNOP
Mesajlar: 1
|
yurtsever domatesler harika görünüyor. maaşallah umarım lezzetli hasatların olur |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#44 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-06-2015
Şehir: İzmir
Mesajlar: 126
|
Turşunun tadını ben de merak ettim, güzel oldu mu? @yurtsever |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|