agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Agaclar.net Çalışmaları, Projeleri, Etkinlikleri > Tohum Paylaşımı Sonrası Çalışmalar > Tohum Paylaşımı Sonrası Çalışmalar 2014-2018
(https)




Beğeni Düzeni169Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 28-07-2015, 12:43   #1
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 17-04-2014
Şehir: İstanbul, Tekirdağ
Mesajlar: 598
Patlıcanlar

Henüz tadına bakamadığım ve merakla beklediğim halep karası.

Name:  WP_20150725_08_30_25_Pro.jpg
Views: 910
Size:  67.1 KB

Afyon patlıcanı. Baya dallanıp budaklanıyor, yan yatıyor. İlk defa bir patlıcanı sırağa almak zorunda kaldım.

Name:  WP_20150725_08_29_52_Pro.jpg
Views: 904
Size:  68.5 KB

Edirne patlıcanı. Dolmasını yaptık lezzetliydi.

Name:  WP_20150725_08_30_09_Pro.jpg
Views: 580
Size:  55.5 KB

kerkenez Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-07-2015, 12:53   #2
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 17-04-2014
Şehir: İstanbul, Tekirdağ
Mesajlar: 598
Domatesler

Britain's breakfest cherry.

Name:  WP_20150725_08_36_37_Pro.jpg
Views: 914
Size:  71.9 KB

San Marzona.

Name:  WP_20150725_08_36_53_Pro.jpg
Views: 577
Size:  69.4 KB

Pink vernissage olmalı.

Name:  WP_20150725_08_39_41_Pro.jpg
Views: 576
Size:  68.2 KB

Bunlarda Russian cossack diye tahmin ediyorum.

Name:  WP_20150725_08_47_14_Pro.jpg
Views: 559
Size:  51.7 KB

kerkenez Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-07-2015, 13:05   #3
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 17-04-2014
Şehir: İstanbul, Tekirdağ
Mesajlar: 598
Diğer

Sakız kabağı tohum için.

Name:  WP_20150725_08_38_37_Pro.jpg
Views: 887
Size:  23.6 KB

Çengelköy salatalığı hiç verim alamadık. Biz beceremedik herhalde. Bir taneyi unutmuşuz o da tohumluk olmuş.

Name:  WP_20150725_08_37_48_Pro.jpg
Views: 556
Size:  25.3 KB

kerkenez Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-08-2015, 18:51   #4
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 17-04-2014
Şehir: İstanbul, Tekirdağ
Mesajlar: 598
Ağustos Başı 1

Rengarenk San Marzona' lar. Denildiği gibi fazla sulamaya karşı hassaslar ancak tam sosluk.

Name:  WP_20150802_08_43_52_Pro.jpg
Views: 826
Size:  70.4 KB

Pink Vernissage. Görünüşlerine hasta oldum, lezzetine de. Birazda kabuğu ince olsaymış en harika domateslerden biri olabilirmiş. Yine de önümüzdeki yıllarda bahçede yerini alacak.

Name:  WP_20150806_09_27_40_Pro.jpg
Views: 830
Size:  72.5 KB

Afyon patlıcanları. Çok tombul oldular evdekiler pek tutmadılar.

Name:  WP_20150802_08_44_38_Pro.jpg
Views: 1049
Size:  71.0 KB

Süs Biberi ancak melezlenmiş herhalde, neredeyse sivri biber boyutunda. Tohumu alınacaklardan.

Name:  WP_20150802_08_45_59_Pro.jpg
Views: 578
Size:  74.3 KB

Ve sırıkla atlama üstadı Şenşerber Fasulye. Uzadıkça uzuyorlar.

Name:  WP_20150808_08_52_42_Pro.jpg
Views: 627
Size:  72.8 KB

kerkenez Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-08-2015, 18:59   #5
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 17-04-2014
Şehir: İstanbul, Tekirdağ
Mesajlar: 598
Wink Ağustos Başı 2

Süs Ayçiçeği.

Name:  WP_20150802_08_45_51_Pro.jpg
Views: 769
Size:  76.0 KB

En beğendiğimiz patlıcan olan ve tohumunu almaya karar verdiğim Halep Karası. Koruma altına aldık.

Name:  WP_20150806_17_30_15_Pro.jpg
Views: 728
Size:  68.8 KB

Bu da Urfa Kirazı.

Name:  WP_20150806_17_37_04_Pro.jpg
Views: 751
Size:  69.0 KB

Bunların tozlaşmasını sağlamak için ne yapmak gerekir? Rüzgar yeterli our mu yoksa elle yapmak mı lazım?

kerkenez Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-08-2015, 19:09   #6
Ağaç Dostu
 
birnefestoprak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-07-2012
Şehir: Ankara/Morgantown
Mesajlar: 2,797
Patlican, biber ve domates icin tozlasmada ruzgar onemli bir aracidir ama etkili sonuclar icin elle mudahale edebilirsiniz. Bu mesajdaki yontemin aynisini uygulayabilirsiniz.

Halep Karası'nin performansindan biraz bahsedebilir misiniz lutfen? Verim, tuketim sekliniz, icindeki cekirdek miktari, lezzeti gibi her turlu bilgi cok yararli olur.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kerkenez Mesajı Göster
Süs Ayçiçeği.

Eklenti 570955

En beğendiğimiz patlıcan olan ve tohumunu almaya karar verdiğim Halep Karası. Koruma altına aldık.

Eklenti 570953

Bu da Urfa Kirazı.

Eklenti 570954

Bunların tozlaşmasını sağlamak için ne yapmak gerekir? Rüzgar yeterli our mu yoksa elle yapmak mı lazım?

Resulgur beğendi.
birnefestoprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-08-2015, 19:26   #7
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 17-04-2014
Şehir: İstanbul, Tekirdağ
Mesajlar: 598
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi birnefestoprak Mesajı Göster
Patlican, biber ve domates icin tozlasmada ruzgar onemli bir aracidir ama etkili sonuclar icin elle mudahale edebilirsiniz. Bu mesajdaki yontemin aynisini uygulayabilirsiniz.

Halep Karası'nin performansindan biraz bahsedebilir misiniz lutfen? Verim, tuketim sekliniz, icindeki cekirdek miktari, lezzeti gibi her turlu bilgi cok yararli olur.
Teşekkürler.

Deneyeceğim bakalım.

Halep Karası gerçekten harika. Çekirdeklenme az, lezzeti harika. Sulu yemeğini yapmadım ama ayıptır söylemesi mangalda közledik yiyen herkes beğendi.

Oldukça da verimli. Hain danaburunlarından tek bir kök kalmasına rağmen yiyecek kadar çıkartmayı başardık. Korumaya aldığımda üzerinden baya bir çiçeği açmışlardı, riske girmemek için üzülerek kopartıp attım.


Düzenleyen kerkenez : 12-08-2015 saat 20:35 Neden: imla
kerkenez Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-08-2015, 22:30   #8
Ağaç Dostu
 
Muda's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-02-2013
Şehir: Afyonkarahisar
Mesajlar: 3,816
Galeri: 8
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kerkenez;
[ATTACH
570949[/ATTACH]

Afyon patlıcanları. Çok tombul oldular evdekiler pek tutmadılar.

Eklenti 570947
Sayın kerkenez;
Patlıcanları çok büyümeden istediğiniz boyutlarda olduğunuzda toplasaydınız keşke. Renk olarak kötü gibi gözükse de tam zamanında toplandığında çok lezzetli ve yemeği çok güzel oluyorlar. Patlıcanları fazla tombullaşmadan toplamayı ve yemeğini yapmayı deneyin. Benim geçtiğimiz yıllarda halep karası bizim burada Bursa patlıcanı olarak satılıyor, yerli Afyon patlıcanı alarak kışlık olarak eşim hazırlamıştı. Kışın en beğenerek yediğimiz ve lezzetli olan Afyon patlıcanı oldu.

kerkenez beğendi.
Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:09.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025