![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2014
Şehir: İstanbul, Tekirdağ
Mesajlar: 598
|
Patlıcanlar
Henüz tadına bakamadığım ve merakla beklediğim halep karası. ![]() Afyon patlıcanı. Baya dallanıp budaklanıyor, yan yatıyor. İlk defa bir patlıcanı sırağa almak zorunda kaldım. ![]() Edirne patlıcanı. Dolmasını yaptık lezzetliydi. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2014
Şehir: İstanbul, Tekirdağ
Mesajlar: 598
|
Domatesler
Britain's breakfest cherry. ![]() San Marzona. ![]() Pink vernissage olmalı. ![]() Bunlarda Russian cossack diye tahmin ediyorum. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2014
Şehir: İstanbul, Tekirdağ
Mesajlar: 598
|
Diğer
Sakız kabağı tohum için. ![]() Çengelköy salatalığı hiç verim alamadık. Biz beceremedik herhalde. Bir taneyi unutmuşuz o da tohumluk olmuş. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2014
Şehir: İstanbul, Tekirdağ
Mesajlar: 598
|
Ağustos Başı 1
Rengarenk San Marzona' lar. Denildiği gibi fazla sulamaya karşı hassaslar ancak tam sosluk. ![]() Pink Vernissage. Görünüşlerine hasta oldum, lezzetine de. Birazda kabuğu ince olsaymış en harika domateslerden biri olabilirmiş. Yine de önümüzdeki yıllarda bahçede yerini alacak. ![]() Afyon patlıcanları. Çok tombul oldular evdekiler pek tutmadılar. ![]() Süs Biberi ancak melezlenmiş herhalde, neredeyse sivri biber boyutunda. Tohumu alınacaklardan. ![]() Ve sırıkla atlama üstadı Şenşerber Fasulye. Uzadıkça uzuyorlar. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2014
Şehir: İstanbul, Tekirdağ
Mesajlar: 598
|
![]() Süs Ayçiçeği. ![]() En beğendiğimiz patlıcan olan ve tohumunu almaya karar verdiğim Halep Karası. Koruma altına aldık. ![]() Bu da Urfa Kirazı. ![]() Bunların tozlaşmasını sağlamak için ne yapmak gerekir? Rüzgar yeterli our mu yoksa elle yapmak mı lazım? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-07-2012
Şehir: Ankara/Morgantown
Mesajlar: 2,797
|
Patlican, biber ve domates icin tozlasmada ruzgar onemli bir aracidir ama etkili sonuclar icin elle mudahale edebilirsiniz. Bu mesajdaki yontemin aynisini uygulayabilirsiniz. Halep Karası'nin performansindan biraz bahsedebilir misiniz lutfen? Verim, tuketim sekliniz, icindeki cekirdek miktari, lezzeti gibi her turlu bilgi cok yararli olur. Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2014
Şehir: İstanbul, Tekirdağ
Mesajlar: 598
|
Alıntı:
Deneyeceğim bakalım. Halep Karası gerçekten harika. Çekirdeklenme az, lezzeti harika. Sulu yemeğini yapmadım ama ayıptır söylemesi mangalda közledik yiyen herkes beğendi. Oldukça da verimli. Hain danaburunlarından tek bir kök kalmasına rağmen yiyecek kadar çıkartmayı başardık. Korumaya aldığımda üzerinden baya bir çiçeği açmışlardı, riske girmemek için üzülerek kopartıp attım. Düzenleyen kerkenez : 12-08-2015 saat 20:35 Neden: imla |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Patlıcanları çok büyümeden istediğiniz boyutlarda olduğunuzda toplasaydınız keşke. Renk olarak kötü gibi gözükse de tam zamanında toplandığında çok lezzetli ve yemeği çok güzel oluyorlar. Patlıcanları fazla tombullaşmadan toplamayı ve yemeğini yapmayı deneyin. Benim geçtiğimiz yıllarda halep karası bizim burada Bursa patlıcanı olarak satılıyor, yerli Afyon patlıcanı alarak kışlık olarak eşim hazırlamıştı. Kışın en beğenerek yediğimiz ve lezzetli olan Afyon patlıcanı oldu. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|