![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2014
|
Son Durum
Geçen hafta gittiğimde danaburunlarının hızı kesilmiş ama yine de 2 tane daha öldürdüm. Hala aralarda dolaşıyorlar. Fideler toparlıyor ancak en büyük sıkıntı fideleri ben dikmediğim için her şey karışmış durumda. Neyin ne olduğu belli değil, hangi fidelerin kaldığı belli değil. Artık meyveleri olgunlaşmaya başlayınca göreceğiz bakalım. Danaburunlarının gazabından kurtulan domates, biber ve patlıcanlar çiçekte. Kısmetse detaylar haftaya kendi bahçe sayfamda olur. ![]() ![]() Yeni dikilen ve danaburunlarından kurtulan fidelerin durumu bu resimlerde açıkça gözüküyor. ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Bilmece Bulmaca
Yukarıda bahsettiğim gibi danaburunların fideleri kesmesi ardından düzenimin bozulmasıyla neyin ne olduğu belli değil. Ortaya çıkmaya başlayan biberlerin ne olduğunu belirtecek var mı? Urfa Kirazı? ![]() Maraş mı, Kapya XXX Mi? ![]() En soldaki kıl biber, muhtemelen sonraki ikisi rahmetli babamın biberi, dördüncü biber sırlı Arnavut biberi ( tadına baktık ), son biber Jimmy Nardello olabilir mi?![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Biberler
Evet yavaş yavaş neyin ne olduğu ortaya çıkmaya başladı. Tespit edebildiklerimin resimleri. Kapya XXXL ancak benimkiler S gibi, birazda şekilsiz oldu. ![]() Kıl biberler oldukça verimli ve lezzetli. ![]() Süs biberleri. ![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Biberler Devamı
Sarı dolmalık biber. ![]() Kandil dolmalık biber. ![]() Ve son olarakta urfa kirazı. ![]() |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Patlıcanlar
Henüz tadına bakamadığım ve merakla beklediğim halep karası. ![]() Afyon patlıcanı. Baya dallanıp budaklanıyor, yan yatıyor. İlk defa bir patlıcanı sırağa almak zorunda kaldım. ![]() Edirne patlıcanı. Dolmasını yaptık lezzetliydi. ![]() |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Domatesler
Britain's breakfest cherry. ![]() San Marzona. ![]() Pink vernissage olmalı. ![]() Bunlarda Russian cossack diye tahmin ediyorum. ![]() |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Diğer
Sakız kabağı tohum için. ![]() Çengelköy salatalığı hiç verim alamadık. Biz beceremedik herhalde. Bir taneyi unutmuşuz o da tohumluk olmuş. ![]() |
|
|
|
![]() |
|
|