![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 17-07-2012
|
öncelikle başarılar çok güzel durumda bitkileriniz sizin adınıza sevindim keyiflede resimleri inceledim tohum çimlendirme toprağınızda torf dışında ne kullandınız birde mini seranızın bir adı varmı nerden aldınız ? ![]() |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2013
|
Alıntı:
İlk ektiklerimi sadece torfa ektim , üç günde çimlendiler . Yalnız torfu sık sulamak ve çok sulamamak gerekiyor . Onu iyi ayarlamak lazım . Bir gün ihmal ettiğimde bir kaç fidemi kaybettim .Torf gerekli besini sağlayamıyor diye ,fidelerin gerçek yaprakları çıkınca torf , toprak , keçi gübresi , perlit karışımına şaşırtma yaptım . Son ektiklerim de ,yarı yarıya toprak ve keçi gübresi ,göz kararı da perlit kullandım .Toprak daha geçirgen oldu ve tohumlar oynadı . Dolayısıyla çimlenme geçikti . Bazı tohumlar derinlere indi sulamayla . Bende acemiyim ve hata yaptım .Serayı hepsiburada .com dan aldım .İnternette başka sitelerde de var . Dediğim gibi ben tohum yetiştirme konusunda acemiyim . Sayın Heyyomola , İsmail Kuzucu gibi tohumdan , yetiştirme konusunda daha deneyimli arkadaşların bahçe sayfalarını okuyabilirsiniz .Ayrıca buraya da bakabilirsiniz .http://www.agaclar.net/forum/fidan-v...-asi/30988.htm |
|
|
|
|
![]() |
|
|