agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Tohum Paylaşım Etkinliği 2024-2025 (https://www.agaclar.net/forum/tohum-paylasim-etkinligi-2024-2025/)
-   -   Tohum toplama ve saklama hakkında (https://www.agaclar.net/forum/tohum-paylasim-etkinligi-2024-2025/6483.htm)

Muda 17-10-2020 00:28

Ben sarı kantaron tohumunun tohumunun olgunlaşmasını bekledikten sonra bir kova içerisine tohumları döküyorum. Daha sonra birkaç çeşit elek gibi eleyip arada yuvarlak bir şekilde eleme yaparak tozların alttan gitmesini, tohum üstüne fazla atılması gerekenin toplanmasını sağlıyorum. Alabildiğim kadar üst kısmındaki atıkları attıktan sonra süt süzgeci içerisinde yuvarlak bir şekilde elemeye çalışırken bir yandan da balkon gibi bir yerde üfleyerek içerisindeki fazlalıkları üstten atılmalarını sağlıyorum.

Cıbrıska da da bu şekilde yapıyorum. Onun tohumları biraz daha büyük.

Bilya kekikte ise tohumlar çok küçük. Olduğu gibi gönderdiğim zaman ise bazı arkadaşlar büyük kısımları tohum olarak nitelendirebilir diye mümkün olduğu kadar elle ovulculadıktan sonra üfleyerek fazlalıkları atmaya çalıştım. Ancak tohumlar çok minik olduğu için sıkıntı oluyor. Bilya halinde göndermek en güzeli.

Marul tohumlarını da benim yukarıdaki anlattığım şekilde iyice elle eldiven ile ovuşturup süt süzgeci içerisinde eleyerek üst kısımları ise üfleyerek rahat bir şekilde tohumlarını alabilirsiniz.

Bendeki mercanköşkler halen kurumadılar. Geçen yıldan tohumlar bulunmakta. Onları da olduği gibi göndermek en güzeli gibi. Alan arkadaşlar elleri ile ovulcayarak tohumların dökülmesini sağlarlar.

halcur 27-10-2020 14:43

Siyah Uzun Cin Biberi tohumlarım. İyice kızarıncaya kadar bekledim ama çoğu tohumda bu renk farkı var. İç kısmında. Bu bozukluktan mı kaynaklanıyor. Nedir bu tohumların durumu. Bu şekilde tohum paylaşımı yapılmazsa içinden iyilerini seçeyim.https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...2ecaa02bb9.jpg

SM-A750F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

its_just_a_ride 27-10-2020 19:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi halcur (Mesaj 1598370)
Siyah Uzun Cin Biberi tohumlarım. İyice kızarıncaya kadar bekledim ama çoğu tohumda bu renk farkı var. İç kısmında. Bu bozukluktan mı kaynaklanıyor. Nedir bu tohumların durumu. Bu şekilde tohum paylaşımı yapılmazsa içinden iyilerini seçeyim.https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...2ecaa02bb9.jpg

SM-A750F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Siz çimlendirme testi yapacaktınız? Onların da çimlenmesi lazım.

halcur 27-10-2020 20:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi its_just_a_ride (Mesaj 1598388)
Siz çimlendirme testi yapacaktınız? Onların da çimlenmesi lazım.

Aslında riske girmek istemedim ama denemekten zarar gelmez. Seçmece yapayım. En fazla renk değişimi olanalr ve daha az renk değişimi olanlar.

ciminli 28-10-2020 09:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi şehirliköylü (Mesaj 1597815)
Selamlar, tohum paylaşımında tecrübeli arkadaşlara soruyorum: domates, salatalık, brokoli, bamya gibi tohumları çok sayıda ve kolayca ayıklanan bitkiler haricinde; marul, kekik, kereviz gibi çok fazla döküntü ve gözle görmekte zorlandığımız tohumları olan bitkilerin tohumlarını ayıklamakta hangi yöntemler uygulanmaktadır? Ben bulabildiğim 3 farklı gözenekli süzgeç ile bitki kalıntılarıyla tohumları birbirinden ayırmaya çalışıyorum. Marul tohumlarını ise bitkinin çiçeğinin çöplüğünün içinden cımbızla ayıklamak haricinde bir yol bulamadım. Bazı tohumları (kekik, kereviz) büyüteçle bile ayırt edemediğim için çiçeğiyle yollamayı düşünüyorum. Bu konuda kullanılan pratik yöntemler nelerdir acaba?

Kekik, marul vb. gibi bitkilerin tohumlarını, mutfakta kullandığımız süzgeçlerin içinde sallamak suretiyle üzerinde toplanan bitki artıklarını alarak kolayca alabilirsiniz. Ekim yaparken de bir miktar iri taneli kum ile karıştırarak serperseniz homojen bir dağılım sağlarsınız.

Mdegirmencioglu 19-12-2020 19:39

Öncelikle herkese merhaba, faydalı bilgiler için teşekkürler

Soru başlığının tümünü okudum, bir kişi buzdolabında saklanması hususunu sormuş ancak net bir cevap verilmemiş, ben de yazın buzdolabında muhafaza ediyorum tohumlarımı bozulma olur mu ?

İkinci bir soru olarak, domates, biber, salatalık gibi tohumları her sene ekmezsek ne kadar süre saklabiliriz, süre geçtikçe çimlenme ihtimalleri düşer mi sormak istiyorum.

Şimdiden teşekkürker

Portakal Rengi 20-12-2020 06:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Mdegirmencioglu (Mesaj 1600886)
Öncelikle herkese merhaba, faydalı bilgiler için teşekkürler

Soru başlığının tümünü okudum, bir kişi buzdolabında saklanması hususunu sormuş ancak net bir cevap verilmemiş, ben de yazın buzdolabında muhafaza ediyorum tohumlarımı bozulma olur mu ?

İkinci bir soru olarak, domates, biber, salatalık gibi tohumları her sene ekmezsek ne kadar süre saklabiliriz, süre geçtikçe çimlenme ihtimalleri düşer mi sormak istiyorum.

Şimdiden teşekkürker

Forumdaki konu başlığını altta veriyorum.

http://www.agaclar.net/forum/fidan-v...-asi/12653.htm

Forum bölümü altında ana başlıklar bulunuyor. Araştırmaya oradan başlayabilirsiniz. İlgili alt başlık bulunursa dosyalara ulaşmak kolay olur. Diğer bir yol arama özelliği kullanmak.
İlgili konu başlığı olmasına karşın, tekrar tekrar kişiye özel yanıt bekleme oluyor. Bu ve benzeri nedenlerle her gönderi yanıtlanmamış olabiliyor.

ozgurkarasu 25-02-2021 13:14

peki tohumlar nasıl saklanmalı

Güler 25-02-2021 23:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ozgurkarasu (Mesaj 1603696)
peki tohumlar nasıl saklanmalı

agaclar.net'e hoş geldiniz.

özellikle 7. mesaja bakın lütfen.

SİNANCEM 04-04-2021 13:53

Merhaba Arkadaşlar ;

Merhaba Arkadaşlar ;

Nursenn 02-10-2021 18:17

Yaşadım şehir cok nemli topladım tohumlari nasıl muhafaza edebilirim bazı tohumlar daha toplamadan dalında böcek deliyor kuruturken delinip bocekleniyor ne yapabilirim sağlam bir şekilde mufaza edebilirim

Nursenn 02-10-2021 18:19

Merhabalar Yaşadım şehir cok nemli topladım tohumlari nasıl muhafaza edebilirim bazı tohumlar daha toplamadan dalında böcek deliyor kuruturken delinip bocekleniyor ne yapabilirim sağlam bir şekilde mufaza edebilirim

its_just_a_ride 02-10-2021 20:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Nursenn (Mesaj 1610497)
Merhabalar Yaşadım şehir cok nemli topladım tohumlari nasıl muhafaza edebilirim bazı tohumlar daha toplamadan dalında böcek deliyor kuruturken delinip bocekleniyor ne yapabilirim sağlam bir şekilde mufaza edebilirim

Bitki koruma örtüleri var. Ziraatçilere bir danışın veya internetten araştırın. Ne kadar nemli olursa olsun kurutabilmeniz gerekli tohumları. Fırında ısısız bir vaziyette fanla bile kurutabilirsiniz.

cemilsisik 04-10-2021 11:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi incirli (Mesaj 1520621)
arkadaşlar kurumuş mısır koçanından mısırları kolayca alabileceğim bir yöntem var mı?

Avuç içimizdeki dolu koçandaki mısırlara diğer elimizdeki boş koçanı önden arkaya doğru sürterek söke söke boşaltırdık dolu koçanları çocukluğumuzda, ey gidi günler :))
Ah birde yaprakların altından içi kırmızı mısır çıkarsa değmeyin keyfine.....

Begüm06 06-10-2021 11:00

Bu güzel bilgiler için çok teşekkür ederim emeğinize sağlık

Nursenn 06-10-2021 23:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi its_just_a_ride (Mesaj 1610507)
Bitki koruma örtüleri var. Ziraatçilere bir danışın veya internetten araştırın. Ne kadar nemli olursa olsun kurutabilmeniz gerekli tohumları. Fırında ısısız bir vaziyette fanla bile kurutabilirsiniz.

Cok teşekkür ederim arastiracam ve fırını deneyeceğim

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:15.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025