|  | 
| 
 Birde şimdi bu tohumları saklarken koruma amaçlı hangi yolu uygulasam?Çünkü 3-4 tane yol var. | 
| 
 Alıntı: 
 Sirkeli suda 20 dakika bekletme işlemi sadece domates içindir. | 
| 
 Nasıl ki Cucurbita pepo ile Cucurbita moschata yı aynı yerde yetiştirdiğimizde birbirlerini hibritlemiyorlarsa, bu durum Capsicum annuum ve Capsicum chinense gibi biber türleri için de geçerli midir? | 
| 
 Tohumların muhafaza edilmesi 2 Eklenti(ler) Merhaba Daha önceleri tohumları altta görülen kilitli naylon torbalarda saklayıp teneke kutuda serin yerde muhafaza ediyordum. Şimdi, yine aynı resimde görülen hiç hava almayan şişelerde muhafaza etmeye başladım. Aynı teneke kutuda ve serin yerde saklıyorum. Acaba birbirinden farkı olur mu ? Yoksa 2 yöntemde uygun **** uygunsuz mu ? | 
| 
 Fındık Turpun'dan tohum alma 1 Eklenti(ler) Merhaba Geçen sene Koçtaş'tan aldığım fındık turpu tohumlarım bayağı iyi mahsül verdi.Bu turpların bir kaç tanesini tohumluk olarak ayrıdım. Tuprlar şimdi çiçeklendi, nasıl tohum alacağımı anlatabilirseniz sevinirim. | 
| 
 Satın Alınan Paket Tohumlar Satın alınan paket tohumlar neden pembe bir boyayla boyanıyor bir zararı oluyor mu ? :) | 
| 
 Bilgiler için hepinize teşekkürler | 
| 
 arkadaşlar kurumuş mısır koçanından mısırları kolayca alabileceğim bir yöntem var mı? | 
| 
 Alıntı: 
 | 
| 
 Alıntı: 
 | 
| 
 Kavun tohumu nasıl saklanır? kavunun çekirdeklerini kaşıkla sıyırıp dolaba koydum. ne tür işlemlerden geçirip saklamam gerek? teşekkür ederim. | 
| 
 Alıntı: 
 Kavun da salatalık ailesinden olduğu için tohum saklamada benzer süreçlerden geçiyor. Kaşıkla sıyırdığınız tohumları ılık su dolu bir kaseye veya kavanoza koyun. Birkaç gün içinde içi dolu tohumlar suyun dibine batacak, yetersiz tohumlar su yüzeyinde kalacak. Ara ara karıştırabilirsiniz. 3-4 gün sonra yukarıda biriken tortuyu dökün ve dipte biriken tohumları süzgeçte iyice yıkayın. Ardından tohumları pişirme kağıdına serin ve hafif hava akımı olan ve doğrudan güneş ışığı almayan yerde 1 hafta kadar kurutun. Tohumlar kuruduktan sonra ister küçük bir kavanoza isterse kilitli poşette cinsini ve tarihini yazarak muhafaza edin. Buzdolabında da muhafaza edebilirsiniz. | 
| 
 Alıntı: 
 Saklamadan önce dezenfekte etmek için ne önerirsiniz? | 
| 
 Alıntı: 
 Kolaylıklar dilerim. | 
| 
 Suda yüzen tohumlar boş tohum demek içim bekletmek gerek arkadaşın dediği gibi, suya attım beş dakika bekledim yüzenler boştur diyemezsiniz ben bizzat kavun tohumlarında bunu denedim ve yüzenler de çimlendi :) Ben tohumları alınca seyreltilmiş sirkeli suda (bakterileri öldürmek için) ve üşenmezsen seyreltilmiş (bire 10) oksijenli suda bekletiyorum (mantarı öldürmek için) ve nemim de alması için tercihan meşe odunu külünü üzerlerine serpip kaldırıyorum.. | 
| 
 Kavun veya karpuz çekirdeklerini süzgece koyar suyun altına tutarım (domates vb gibi sebzelerde de). Elimle ovalayarak fazlalıkların suyla akıp gitmesini sağlarım, inatçı fazlalıkları elle toplar tertemiz olunca herhangi bir kaba koyup balkonun güneş almayan havadar bir yerinde kurumaya bırakırım. İyice kuruduktan sonrada ufak naylon torbaya doldurur köyde saklama kabı diye kullandığım ahşap kutu var ona koyarım.  Bu güne kadar hiç zayiat vermedim. (Bana yıldız dediğim geleneksel kıvırcık domates tohumları bir gazete kağıdına yapışık halde geldilerdi. Domatın içi çıkarılıp olduğu gibi kalın gazete kağıdı içine konmuş öylece kurutmaya bırakılmışlar ama hepsi de iş görmüştü. Tohum almayı ve saklamayı çok büyütmemek lazım. Serin yerde iyicene kurutmak işin özü) | 
| 
 Bilgiler icin tesekkurler. Bu emeklerin bosa gidecegini dusunmuyorum. Sprey poliüretan köpük  uygulamalarında bizde ucretsiz tohum veriyoruz. | 
| 
 Merhabalar. Başlığı baştan sona okudum ama aradığım bilgiyi buladım. Benim kendi bahçemde yetiştirdiğim bitkilerden aldığım tohumlar var. Özellikle çeşitli biber ve domates tohumları. Bunları muhtemelen 3 veya 4 sene kullanamayacağım. Ama çok çaba harcayarak topladığım bu tohumları kaybetmek de istemiyorum. Bazı sitelerde; Bazı sebze tohumlarının saklama ömrü Fasulye – 3 yıl Pancar – 2 yıl Havuç – 3 yıl Mısır – 2 yıl Salatalık – 5 yıl Marul – 3 yıl Bezelye – 3 yıl Biber – 2 yıl Kabak – 4 yıl Turp – 5 yıl Ispanak – 5 yıl Domates – 4 yıl Karpuz – 4 yıl Şeklinde bilgiler var. Bu süreler doğru mudur? Ayrıca serin ve rutubetsiz tutmamız yeterli midir bu tohumları 3-4 sene saklayabilmek için? | 
| 
 Merhabalar, ben yeni üyeyim.  Adana'da yaşıyorum ve evde domates ve biber yetiştirmek istiyorum. Bu nedenle , bütün malzemeleri edindim. hazır tekzenden aldığım paket tohumları kağıt bardaklara çimlenmeleri için ektim. Marketten aldığım domateslerin tohumlarını da ezerek , numune olsun diye bir viyole ektim. Belki biraz yanlış zamanda başlamış olabilirim ama burası Adana kasım ve aralığa kadar olur diye düşünüyorum. Forumu kullanırken zorlanıyorum , ilgili başlık varsa oraya da yönlendirebilirsiniz. Tohuma da ihtiyacım olacak. İlerde kendi tohumlarımı edinirim onda şüphem yok ama şu an yeni başladığım için yerli doğal tohum edinmek konusunda sıkıntı çekiyorum. Bu konuda yardım gerekiyor. Tohum ve tecrübe konusunda yardımcı olmak isteyen arkadaşlar varsa iletişime geçmesini rica ediyorum. | 
| 
 Biraz daha bekleyin. Üzerinde sararsın. Taneler siyah renk olacak. | 
| 
 Ben sarı kantaron tohumunun tohumunun olgunlaşmasını bekledikten sonra bir kova içerisine tohumları döküyorum. Daha sonra birkaç çeşit elek gibi eleyip arada yuvarlak bir şekilde eleme yaparak tozların alttan gitmesini, tohum üstüne fazla atılması gerekenin toplanmasını sağlıyorum. Alabildiğim kadar üst kısmındaki atıkları attıktan sonra süt süzgeci içerisinde yuvarlak bir şekilde elemeye çalışırken bir yandan da balkon gibi bir yerde üfleyerek içerisindeki fazlalıkları üstten atılmalarını sağlıyorum.  Cıbrıska da da bu şekilde yapıyorum. Onun tohumları biraz daha büyük. Bilya kekikte ise tohumlar çok küçük. Olduğu gibi gönderdiğim zaman ise bazı arkadaşlar büyük kısımları tohum olarak nitelendirebilir diye mümkün olduğu kadar elle ovulculadıktan sonra üfleyerek fazlalıkları atmaya çalıştım. Ancak tohumlar çok minik olduğu için sıkıntı oluyor. Bilya halinde göndermek en güzeli. Marul tohumlarını da benim yukarıdaki anlattığım şekilde iyice elle eldiven ile ovuşturup süt süzgeci içerisinde eleyerek üst kısımları ise üfleyerek rahat bir şekilde tohumlarını alabilirsiniz. Bendeki mercanköşkler halen kurumadılar. Geçen yıldan tohumlar bulunmakta. Onları da olduği gibi göndermek en güzeli gibi. Alan arkadaşlar elleri ile ovulcayarak tohumların dökülmesini sağlarlar. | 
| 
 Siyah Uzun Cin Biberi tohumlarım. İyice kızarıncaya kadar bekledim ama çoğu tohumda bu renk farkı var. İç kısmında. Bu bozukluktan mı kaynaklanıyor. Nedir bu tohumların durumu. Bu şekilde tohum paylaşımı yapılmazsa içinden iyilerini seçeyim.https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...2ecaa02bb9.jpg SM-A750F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi | 
| 
 Alıntı: 
 | 
| 
 Alıntı: 
 | 
| 
 Alıntı: 
 | 
| 
 Öncelikle herkese merhaba, faydalı bilgiler için teşekkürler  Soru başlığının tümünü okudum, bir kişi buzdolabında saklanması hususunu sormuş ancak net bir cevap verilmemiş, ben de yazın buzdolabında muhafaza ediyorum tohumlarımı bozulma olur mu ? İkinci bir soru olarak, domates, biber, salatalık gibi tohumları her sene ekmezsek ne kadar süre saklabiliriz, süre geçtikçe çimlenme ihtimalleri düşer mi sormak istiyorum. Şimdiden teşekkürker | 
| 
 Alıntı: 
 http://www.agaclar.net/forum/fidan-v...-asi/12653.htm Forum bölümü altında ana başlıklar bulunuyor. Araştırmaya oradan başlayabilirsiniz. İlgili alt başlık bulunursa dosyalara ulaşmak kolay olur. Diğer bir yol arama özelliği kullanmak. İlgili konu başlığı olmasına karşın, tekrar tekrar kişiye özel yanıt bekleme oluyor. Bu ve benzeri nedenlerle her gönderi yanıtlanmamış olabiliyor. | 
| 
 peki tohumlar nasıl saklanmalı | 
| 
 Alıntı: 
 özellikle 7. mesaja bakın lütfen. | 
| 
 Merhaba Arkadaşlar ; Merhaba Arkadaşlar ; | 
| Forum saati Türkiye saatine göredir. 
GMT +2. Şu an saat: 13:17. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) | 
	Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025