![]() |
Mısırın elle nasıl tozlaştırıldığını merak edenler için bir Youtube klibi hazırladım:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Elimdeki dört çeşidin üçünü ektim. Asıl önemsediğim Göynük kırk günlük mısırı, Karadeniz ekmeklik mısırı ve patlatmalık mısırı yaklaşık yirmişer gün arayla ektim. En yakın mısır tarlası ile aramda 4 km mesafe var. Göynük kırk günlük mısırı umut ettiğim gibi ilk püsküllenen oldu. Diger iki çeşidin tozlaşma zamanlarına daha vakit var. Onlarda çakışmazsa hedefe ulaşmış olacağım. Bu sene ekim/dikim tarihlerini ve bazı gelişim aşamalarını bir excel dosyasına not alıyorum. Genelde çok fazla çeşit yetiştirdiğimiz için tarihleri hatta bazan nereye ne ektiğimizi karıştırabiliyoruz. Bu kayıtlar ışığında ileriye yönelik bir yol haritası oluşturabilmeyi umuyorum. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Bu misir konusunda benim de cok sorularim, sorunlarim var. Bu sene elimde, cogaltmak istedigim 3 cesit misir var. Normalde her sene 1 tane ekiyorum. Ancak bu sefer elimde yetistirmeyi cok istedigim ve nadir bulunan bu uc cesitten cok sinirli sayida tohumum var ve 3 sene beklemek istemiyorum. Ilk turu ektim, su an cicekte ve misirlarin puskulleri de olustu. Ikinci turu de simdi eksem, capraz tozlasmayi onlemis olur muyum, yoksa gene de izolasyona ve elle tozlamaya ihtiyac duyar miyim?
(Oldukca sehir merkezindeyim, ve etrafimda benim gibi bahcesinde misir yetistiren olmadigini dusunuyorum. En azindan uzun mesafelerde misir yetistiren yoktur umudundayim) |
benimde sorularım var kısa sürede paylaşıcam
biber hapı |
Her sene tohumları çimlendirirken bazıları biraz daha nazlı çıkıyor veya çıkmıyor. Araştırırken nasıl daha başarılı olabilirim, şöyle bir yöntem buldum;
Fırında sadece ışığı açık tutup üretim saksılarımı koyuyorum ve çok hızlı çimlenme oluyor. Her gün bir iki defa kontrol ediyorum, çimlenenleri hemen gün ışığa çıkartıyorum. Patlıcan, biber tohumlar çok daha kısa bir sürede çimleniyor. Geçen sene Mitoyo patlıcan tohumlar hiç çıkmadı, bu sene yeni yöntem sayesinde başardım. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 00:28. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025