agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Agaclar.net Çalışmaları, Projeleri, Etkinlikleri > Tohum Paylaşım Etkinliği 2024-2025
(https)




Beğeni Düzeni82Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 07-11-2017, 20:41   #18
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 01-08-2017
Şehir: izmir
Mesajlar: 2
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi its_just_a_ride Mesajı Göster
Merhaba,

Kavun da salatalık ailesinden olduğu için tohum saklamada benzer süreçlerden geçiyor. Kaşıkla sıyırdığınız tohumları ılık su dolu bir kaseye veya kavanoza koyun. Birkaç gün içinde içi dolu tohumlar suyun dibine batacak, yetersiz tohumlar su yüzeyinde kalacak. Ara ara karıştırabilirsiniz. 3-4 gün sonra yukarıda biriken tortuyu dökün ve dipte biriken tohumları süzgeçte iyice yıkayın.

Ardından tohumları pişirme kağıdına serin ve hafif hava akımı olan ve doğrudan güneş ışığı almayan yerde 1 hafta kadar kurutun. Tohumlar kuruduktan sonra ister küçük bir kavanoza isterse kilitli poşette cinsini ve tarihini yazarak muhafaza edin. Buzdolabında da muhafaza edebilirsiniz.
çok teşekkür ederim.
Saklamadan önce dezenfekte etmek için ne önerirsiniz?

smyrn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:40.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025