![]() |
gecen sene kekikle ciprikayı yan yana ekmiştim acaba birbirlerini etkilemiş hibritlemiş olabilirler mi bilgisi olan var mı acaba.
|
Alıntı:
Merhaba , bu bitkinin tohumlarından almak isterdim. daha önce komşum verdi çok beğendik ev ahalisi olarak. ekmek istedik ama sonuç alamadık. muhtemel önce çimlendirmek gerekiyordu belkide. Bu bitkiden veya tohumundan elinde olan varmıdır ? nasıl elde edebilirim. teşekkürler. |
Bu seneki paylaşım etkinliğinde sayın @bahcedenn paylaşmış bu bitkinin tohumlarını...
|
Sn.Muhabbet ben ilk olarak nisan başı gibi direk topraga ekim yapmistim.Ondan sonra da ekmeye hic gerek kalmadi.Havalar iyice ısınınca dökülen tohumlardan yeniden cikiyor.Eger o zamana bulamazsaniz fidesini yollayabilirim.
|
Alıntı:
Genelde böyle istekte bulunanlar bir defa yazıp ardından kaybolmuşlar. |
Sn.AkisSoftware sanirim cagımızın hastaligi unutkanlik:))
**** cok istemediginden..ben istedigim biseyin pesini asla birakmam😊 |
Alıntı:
|
Alıntı:
haklılık payınız mevcut :) bu siteyi geç keşfettim , iyi ki sık kullanımlarıma eklemiştim bu sayfayı :) ilginiz için teşekkürler. |
1 Eklenti(ler)
Arkadaşlar bir sürü tohumdan ekmiştim ama 1 tanesi şimdilik sağ. Eğer diğerleri çimlenmezse tekrar ekim yapacağım.
Bu resimdeki Çıbrıka mı? |
Arkadaşım, pek benzetemedim, ama her ihtimale karşı bir yaprağını koparıp ezin ve koklayın.
Çok hoşunuza giden bir koku almalısınız, kekiği andırıyor. Koku almıyorsanız bu muhtemelen başka bir şey :) |
Alıntı:
|
Koku yok tad yok. Utanmasam ıspanak diyeceğim. Yenizelanda ıspanağı tohumunu dikmedim ama o bir sekilde oraya mi dustu anlamadim... buyusun bakalim ne cikacak
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Aptenia cordifolia / Buz Çiçeği gibi duruyor. O da güzel bir bitki.:) |
Alıntı:
|
Ada çayını andırıyor sanki , görünüş itibariyle. hayırlısı bakalım ne büyüyecek :) merak ettim bende.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Zahterden koku ve tat olarak bir farkı yok. Her yıl tohumdu, violdü, şaşırtmaydı uğraşmaktansa ben zahter edinmeyi tercih ettim. Birkere çok yıllık ve yayılıyor, tohumlar döküldükçe daha da genişliyor. Safkan bir muhacir olarak söylüyorum bunu, çünkü istesem bulgarcası чубрица olan bu baharatı kilo ile alabilecek durumdayım. Bir ayağım ve bir oğlum hep orada;) Eklenti 712002 Yine de siz bilirsiniz. |
Alıntı:
|
Demem o ki zaten bu bitkiler kardeşler. Buralarda bu konu yazıldı çizildi. Tercih tabi ki yetiştirenın. |
Yıllar önce yaşadığım köyde buğday biçildikten sonra buğday tarlalarında kendiliğinden çıkardı. Biz arada sırada toplardık. Ama köyde bunu bilen tanıyan başka biri yok sanırım.
Zahter ile sanırım aynı kokuya sahip, enfes bir kokusu var. Yılar sonra bu kekik türünü artık hiç görmemeye başladım. Doğa gezisi yaparken özellikle dikkat ediyorum. En sonunda birkaç gün önce bu kekikten gördüm ve hemen söktüm. Bahçemde yetiştirmek için saksıya diktim, umarım tutar. Bir de yine bizim köyde ırmağa yakın kumlu toprak olan yerde bolca zahter vardı. Bunlar da yokolmaya yüz tuttu. Özellikle de bulunduğu arazi dozerle düzlenip çam dikildiktem sonra. Onca aramadan sonra bulduğum birkaç kökü saksıda yetiştiriyorum. Çok şükür birkaç yıldır kurumadılar, saksıda rahatları iyi. İnşallah her iki cinsi de çopaltıp bol bol yetiştirmek istiyorum. Yemeklere verdiğ lezzet bir yana, enfes kokusunu yaymak ve arıclık için de faydalanmak istiyorum. http://www.agaclar.net/galeri/displa...?imageid=44796 http://www.agaclar.net/galeri/displa...?imageid=44797 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 00:38. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025