![]() |
çıbrıkanin tohumu kac yıl dayanır acaba geçen sene dedemden gelen tohumları seneye yetistirebilir miyim? cok fazla gondermisti cogu kalmisti...
tohum paylasimdan da aldim acaba ayni cibrika mi diye karsilastirmali buyutmek istiyorum |
balkonumda ekili çıbrıkaların fotografını sizin ile paylaşacağım
|
3 Eklenti(ler)
çiçekli hali 15 gün önceki hali
|
Alıntı:
|
bunlar bu sene ikinci mahsul.
şuan thum vermesini bekliyorum. son halinini birkaç gün içinde yayınlarım |
İkinci mahsul dediğinize göre; nane gibi biçiyor musunuz? yoksa kökten söküp tekrar mı? yetiştiriyorsunuz? Ben de bu sene ilk defa tohumunu ekeceğim de,öğrenmek adına soruyorum.
|
Čibrika yıllık bir bitki.nane gibi bictim denemek icin bir daha büyümedi.bunları tohumdan yetiştirdim.ihtiyacım olanı çiçek açmadan hasat ettim.çiçek acanlari tohum almak için bıraktim.
|
Alıntı:
Summer Savory (Satureja hortensis) çıbrıka - tek yıllık Satureja montana (Winter savory) zahter, keklik otu - uygun mevsimde çok yıllık Peki bunlar aroma ve tat olarak benzer mi ? Zahter Zengarden'de var, hemen alıp koklayasım geldi.:rolleyes: Kaydet Kaydet |
Çıbrıka, Çıbrıtsa, Çobrisa
2 Eklenti(ler)
Bu yıl seramızın bir kenarına ekmiş olduğumuz tohumlar, çok güzel çimlendiler. ;)
Eklenti 673667 Eklenti 673668 |
Merhabalar, bulgaristan macuru bir ailenin oğlu olmama rağmen biz bu bitkiyi bilmiyoruz.Henüz büyüklerime sormadım gerçi. En azından ben ilk defa adını duymuş oldum çuprika'nın.
|
gecen sene kekikle ciprikayı yan yana ekmiştim acaba birbirlerini etkilemiş hibritlemiş olabilirler mi bilgisi olan var mı acaba.
|
Alıntı:
Merhaba , bu bitkinin tohumlarından almak isterdim. daha önce komşum verdi çok beğendik ev ahalisi olarak. ekmek istedik ama sonuç alamadık. muhtemel önce çimlendirmek gerekiyordu belkide. Bu bitkiden veya tohumundan elinde olan varmıdır ? nasıl elde edebilirim. teşekkürler. |
Bu seneki paylaşım etkinliğinde sayın @bahcedenn paylaşmış bu bitkinin tohumlarını...
|
Sn.Muhabbet ben ilk olarak nisan başı gibi direk topraga ekim yapmistim.Ondan sonra da ekmeye hic gerek kalmadi.Havalar iyice ısınınca dökülen tohumlardan yeniden cikiyor.Eger o zamana bulamazsaniz fidesini yollayabilirim.
|
Alıntı:
Genelde böyle istekte bulunanlar bir defa yazıp ardından kaybolmuşlar. |
Sn.AkisSoftware sanirim cagımızın hastaligi unutkanlik:))
**** cok istemediginden..ben istedigim biseyin pesini asla birakmam😊 |
Alıntı:
|
Alıntı:
haklılık payınız mevcut :) bu siteyi geç keşfettim , iyi ki sık kullanımlarıma eklemiştim bu sayfayı :) ilginiz için teşekkürler. |
1 Eklenti(ler)
Arkadaşlar bir sürü tohumdan ekmiştim ama 1 tanesi şimdilik sağ. Eğer diğerleri çimlenmezse tekrar ekim yapacağım.
Bu resimdeki Çıbrıka mı? |
Arkadaşım, pek benzetemedim, ama her ihtimale karşı bir yaprağını koparıp ezin ve koklayın.
Çok hoşunuza giden bir koku almalısınız, kekiği andırıyor. Koku almıyorsanız bu muhtemelen başka bir şey :) |
Alıntı:
|
Koku yok tad yok. Utanmasam ıspanak diyeceğim. Yenizelanda ıspanağı tohumunu dikmedim ama o bir sekilde oraya mi dustu anlamadim... buyusun bakalim ne cikacak
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Aptenia cordifolia / Buz Çiçeği gibi duruyor. O da güzel bir bitki.:) |
Alıntı:
|
Ada çayını andırıyor sanki , görünüş itibariyle. hayırlısı bakalım ne büyüyecek :) merak ettim bende.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 14:22. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025