agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Tıbbi, ıtri, boyar, aromatik bitkiler (https://www.agaclar.net/forum/tibbi-itri-boyar-aromatik-bitkiler/)
-   -   Çıbrıka, Sater otu, Çuprika, Çibirsi (https://www.agaclar.net/forum/tibbi-itri-boyar-aromatik-bitkiler/8199.htm)

alef blue 15-12-2014 16:00

çıbrıkanin tohumu kac yıl dayanır acaba geçen sene dedemden gelen tohumları seneye yetistirebilir miyim? cok fazla gondermisti cogu kalmisti...
tohum paylasimdan da aldim acaba ayni cibrika mi diye karsilastirmali buyutmek istiyorum

aklma 28-12-2014 19:26

balkonumda ekili çıbrıkaların fotografını sizin ile paylaşacağım

aklma 28-12-2014 19:48

3 Eklenti(ler)
çiçekli hali 15 gün önceki hali

Yağmurcan 29-12-2014 09:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aklma (Mesaj 1343433)
çiçekli hali 15 gün önceki hali

Acaba bunları geçen sene mi ekmistiniz?

aklma 29-12-2014 21:07

bunlar bu sene ikinci mahsul.
şuan thum vermesini bekliyorum.
son halinini birkaç gün içinde yayınlarım

Yağmurcan 29-12-2014 21:11

İkinci mahsul dediğinize göre; nane gibi biçiyor musunuz? yoksa kökten söküp tekrar mı? yetiştiriyorsunuz? Ben de bu sene ilk defa tohumunu ekeceğim de,öğrenmek adına soruyorum.

aklma 29-12-2014 22:56

Čibrika yıllık bir bitki.nane gibi bictim denemek icin bir daha büyümedi.bunları tohumdan yetiştirdim.ihtiyacım olanı çiçek açmadan hasat ettim.çiçek acanlari tohum almak için bıraktim.

Jezebel 10-02-2017 09:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi denizakvaryumu (Mesaj 1049166)
Zahter-Satureja hortensis (Summer savory).

Ankara şartlarında kışın donuyor ancak yazın köklerinden tekrar çıkıyor.

Ankara'da bahçede yetiştirecek olanlar kök kısmını oldukça derine diksinler.

Summer savory nin bir de winter savory olan çeşidi var ki soğuklardan etkilenmiyor...
Ankara'daki marketlerde winter savory nin fidesi baharla birlikte satışı oluyor.

Summer savory i bulmak zor...Fidesi bazen yenikentteki fidecilerde fide zamanı olabiliyor.

Satureja montana Winter Savory

Winter savory için linke bakınız.

Savory nin Türkçe karşılığı olmadığını da belirtiyim.

Yani kekik veya mercanköşk değil...Genelde zahter deniliyor.

Doğru mu anladım bilmiyorum :):confused:

Summer Savory (Satureja hortensis) çıbrıka - tek yıllık
Satureja montana (Winter savory) zahter, keklik otu - uygun mevsimde çok yıllık

Peki bunlar aroma ve tat olarak benzer mi ?
Zahter Zengarden'de var, hemen alıp koklayasım geldi.:rolleyes:
Kaydet
Kaydet

Resulgur 13-05-2018 21:31

Çıbrıka, Çıbrıtsa, Çobrisa

2 Eklenti(ler)
Bu yıl seramızın bir kenarına ekmiş olduğumuz tohumlar, çok güzel çimlendiler. ;)

Eklenti 673667

Eklenti 673668

Bay Şifacı 23-08-2018 17:01

Merhabalar, bulgaristan macuru bir ailenin oğlu olmama rağmen biz bu bitkiyi bilmiyoruz.Henüz büyüklerime sormadım gerçi. En azından ben ilk defa adını duymuş oldum çuprika'nın.

emrecey 31-01-2020 09:40

gecen sene kekikle ciprikayı yan yana ekmiştim acaba birbirlerini etkilemiş hibritlemiş olabilirler mi bilgisi olan var mı acaba.

muhabbet 09-02-2020 21:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gülenmelek (Mesaj 928250)
Bizde de annem "cibritsa" diyor ona. Sonuçta aynı bitki tabi.
Gerçekten farklı bir lezzet katıyor, özellikle de et yemeklerine. Bu bitkiyi hiç tanımayan eşimin yeğeni, kokusunu çok beğenmişti. Bu sene tohum ektim ama zannedersem derine ekmişim başarılı olamadım. Tekrar deneyeceğim ;)
Bu kurutulmuş bitkinin fotoğrafı. Kısmet olur da çimlendirirsem onun da fotoğrafını eklerim.

Merhaba , bu bitkinin tohumlarından almak isterdim. daha önce komşum verdi çok beğendik ev ahalisi olarak. ekmek istedik ama sonuç alamadık. muhtemel önce çimlendirmek gerekiyordu belkide.
Bu bitkiden veya tohumundan elinde olan varmıdır ? nasıl elde edebilirim. teşekkürler.

AkisSoftware 12-02-2020 10:13

Bu seneki paylaşım etkinliğinde sayın @bahcedenn paylaşmış bu bitkinin tohumlarını...

Zekoş 12-02-2020 12:45

Sn.Muhabbet ben ilk olarak nisan başı gibi direk topraga ekim yapmistim.Ondan sonra da ekmeye hic gerek kalmadi.Havalar iyice ısınınca dökülen tohumlardan yeniden cikiyor.Eger o zamana bulamazsaniz fidesini yollayabilirim.

AkisSoftware 12-02-2020 13:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Zekoş (Mesaj 1581827)
Sn.Muhabbet ben ilk olarak nisan başı gibi direk topraga ekim yapmistim.Ondan sonra da ekmeye hic gerek kalmadi.Havalar iyice ısınınca dökülen tohumlardan yeniden cikiyor.Eger o zamana bulamazsaniz fidesini yollayabilirim.

Tabii ki ilk ve son mesajı olmazsa...

Genelde böyle istekte bulunanlar bir defa yazıp ardından kaybolmuşlar.

Zekoş 12-02-2020 13:42

Sn.AkisSoftware sanirim cagımızın hastaligi unutkanlik:))
**** cok istemediginden..ben istedigim biseyin pesini asla birakmam😊

muhabbet 15-02-2020 14:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Zekoş (Mesaj 1581827)

Sn.Zekoş çok teşekkür ederim kibar teklifiniz ve ilginiz için. Söylediğiniz gibi fidesini almam daha iyi olur. bende büyütüp umarım çevremdekilere bu hoş kokulu bitkiyi tanıtırım :) harika olur. tekrar teşekkürler.

muhabbet 15-02-2020 14:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi AkisSoftware (Mesaj 1581828)
Tabii ki ilk ve son mesajı olmazsa...

Genelde böyle istekte bulunanlar bir defa yazıp ardından kaybolmuşlar.

Merhaba ,
haklılık payınız mevcut :) bu siteyi geç keşfettim , iyi ki sık kullanımlarıma eklemiştim bu sayfayı :) ilginiz için teşekkürler.

AkisSoftware 04-04-2020 11:57

1 Eklenti(ler)
Arkadaşlar bir sürü tohumdan ekmiştim ama 1 tanesi şimdilik sağ. Eğer diğerleri çimlenmezse tekrar ekim yapacağım.

Bu resimdeki Çıbrıka mı?

Jezebel 04-04-2020 12:32

Arkadaşım, pek benzetemedim, ama her ihtimale karşı bir yaprağını koparıp ezin ve koklayın.
Çok hoşunuza giden bir koku almalısınız, kekiği andırıyor.
Koku almıyorsanız bu muhtemelen başka bir şey :)

bahcedenn 04-04-2020 19:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi AkisSoftware (Mesaj 1584863)
Arkadaşlar bir sürü tohumdan ekmiştim ama 1 tanesi şimdilik sağ. Eğer diğerleri çimlenmezse tekrar ekim yapacağım.

Bu resimdeki Çıbrıka mı?

Eğer büyük olanı soruyorsanız kesinlikle değil ama yeni çimlenenleri kastediyorsanız %99 çıbrıka. Kekik ailesinden başka bir şey ekmediyseniz yani. O aileden benzer bir şey olabilir belki. 23 numaralı mesajda tüm gelişimleri mevcut. Siz daha çok benzetebilirsiniz.

AkisSoftware 04-04-2020 19:47

Koku yok tad yok. Utanmasam ıspanak diyeceğim. Yenizelanda ıspanağı tohumunu dikmedim ama o bir sekilde oraya mi dustu anlamadim... buyusun bakalim ne cikacak

Dutlubahçe 04-04-2020 20:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi AkisSoftware (Mesaj 1584894)
Koku yok tad yok. Utanmasam ıspanak diyeceğim. Yenizelanda ıspanağı tohumunu dikmedim ama o bir sekilde oraya mi dustu anlamadim... buyusun bakalim ne cikacak

Ada çayı ekmiş miydiniz? Ona benzetmiştim ama koku da yok diyorsunuz !?

AkisSoftware 04-04-2020 20:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Dutlubahçe (Mesaj 1584897)
Ada çayı ekmiş miydiniz? Ona benzetmiştim ama koku da yok diyorsunuz !?

Ekmedim. Başka bir arkadasta oyle demisti. Tadi ıspanak gibi yani hic tad gelmedi. Kekik desem degil. Anlamadim ne olduğunu

Jezebel 04-04-2020 21:25

Alıntı:

Bu resimdeki Çıbrıka mı?

Aptenia cordifolia / Buz Çiçeği gibi duruyor.
O da güzel bir bitki.:)

AkisSoftware 04-04-2020 21:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Jezebel (Mesaj 1584900)
Aptenia cordifolia / Buz Çiçeği gibi duruyor.
O da güzel bir bitki.:)

Ne bereketli bir bitki imis :)) hayirlisi bakalim ne cikacak

muhabbet 06-04-2020 21:37

Ada çayını andırıyor sanki , görünüş itibariyle. hayırlısı bakalım ne büyüyecek :) merak ettim bende.

muhabbet 04-08-2020 20:20

Alıntı:

Bu resimdeki Çıbrıka mı?

bitki büyüyünce neye benzedi merak ettim. teşekkürler.

its_just_a_ride 07-08-2020 13:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi şehirliköylü (Mesaj 1593704)
Selamlar, Sayın Bahcedenn gelen tohumların bir kısmını viyole ekmiştim ilkbaharda ama çimlendiremedim. Elimdeki tohumları harcamak istemiyorum.

sanal aktarda ilanı var, kurutulmuşu satılıyor, satın alsam tohum gibi kullanabilir miyim?

Tohumlu halini bulmak zor aktarlarda. Kekikler için de keza. Bence tekrar deneyin, tohum paylaşımında tekrar paylaşılır muhtemelen.

AkisSoftware 07-08-2020 19:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi muhabbet (Mesaj 1593620)
bitki büyüyünce neye benzedi merak ettim. teşekkürler.

Bildiğimiz kekik gibi. Büyürken hiç zorlanmadi. Bilgisayara geçersem resim atayım

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:22.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025