![]() |
Ben Rumeli tarhanası yaparken içine koyuyorum, çok güzel bir aroma veriyor.
|
Tarhun
1 Eklenti(ler)
Tarhun her yıl büyüyor. Bendeki tohum veren cinsten. Birde kullanabilsem iyi olacak. Ancak anason kokusundan hoşlanmıyorum.
Eklenti 681170 |
Burada her sofrada taze yenir sorayım tohumunu bulursam
getirir burada yazarım isteyene gönderirim. Nane feslegen kuşkonmaz tere tarhun.yıkanıp taze masaya gelir salata olsa da bu vardır sofrada ve öylece yenir. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Tarhun bazı bahçelerde olmazsa olmazdır.Bulgur pilavına konur, tarhun olmadan bulgur pilavı yemeyenler var :) yine tarhana çorbasına konur aynen tarhana otu gibi.
Gürcistan Rusya İran gibi ülkelerde gazozu içkisi bile vardır ...tarhunu aynen kişniş gibi kim çok sever kimisi de hiç sevmez.Sevenleri fanatiktir.Eski bahçelerde mutlaka olur. |
İnşallah bu kadar değerli bir bitkiyi bu sene paylaşan birileri çıkar. Bu ve özellikle Stevia bitkisini çok istiyorum bakalım.
Dağıtım olmazsa bu sene kendim yetiştirip seneye paylaşayım istiyorum. |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Satışa hazır tarhunlar. Eklenti 699843 |
tadı iyi olan tarhun fransız çeşidi ve şu an hiç bir firmada yok. garip değilmi?
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
artemisia dracunculus estragon tohumu vardı. sanırım rus tarhun un tohumu bugün diğer tohumlarla geldi. havalar soğumadan ekeyim.
|
2 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
Sn Muda, bu sene Etkinlik'te paylaşma ihtimaliniz var mı? |
1 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
|
Artemisia konusundaki genel karmaşalar fransız tarhunu konusunda da mevcut görünüyor. Fransız tarhunu Artemisia dracunculus'un bir varyetesidir ve tohum vermez. Nadiren çok az tohum verdiğinde ise bu tohumlar kısırdır. Ancak vejetatif yollarla çoğaltılabilir. Bitkiyi yurtdışında bile bulmak zordur çünkü aynı Türkiye'deki gibi 'Dracunculus' tohumundan üretilmiş bitkiler fransız tarhunu adıyla satılmaktadır.
Alıntı:
|
şu an elimde yetişkin rus tarhunuda fransız tarhunuda var. rus tarhunu tohum veriyor, fransız tarhununda tohum yok. fransız tarhunu rakı tadında çok beğenildi ve salatalara hoş bir tad veriyor.
|
Bu iyiye işaret ama kesin fransız tarhunu diyemeyiz çünkü dracunculus, dracunculoides'e göre daha nazlı büyür, yavaş gelişir ve daha kompakttır. Tohum vermesi uzun sürer. Bu arada fransız tarhununun tam adı Artemisia dracunculus sativa'dır.
Alıntı:
|
artemisia drancunculus - french tarragon fidesini Zengarden firmasından almıştım. Rus tarhunundan daha yavaş büyüyor. Şimdi firmada da fidesi kalmamış.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 00:16. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025