![]() |
Benim Kudret Narım balkondan aşağı uçmuş geçen geceki rüzgardan.
|
Geçmiş olsun.Sizin kudretnarı kuşlara özendi galiba:)))
|
2 Eklenti(ler)
Kudret narı çok hızlı gelişiyor.
Hergeçen gün yeni çiçek ve meyve görmek mümkün üzerinde.;) İlk fotoğraftaki meyvenin boyu 4,5 cm kadar.:) |
Benimkinin bazı meyveleri çok küçükken kuruyor.
|
Caploonba, bende de oldu aynı sorun.
Sanırım sıcaktan oluyor. En uçlarda ki küçük meyveler kuruyuveriyor. |
Galiba, ama sadece Kudret narı uçmadı, Japon feneri, Japon şemsiyesi, Sukullentlerim de uçmuş çok üzüldüm.
Alıntı:
|
Geçmiş olsun papatyam.:(
Saksıla yeterinde ağır değilse, taş koy üzerine. Ben artık öyle yapıyorum. |
1 Eklenti(ler)
Gelişmeler...
|
Kudret narlarım bu sabah kalktığımda açılmışlardı şimdi sıra geldi uygulamaya ben ballı olanı yapmak istiyordumki tohumları aldığım kişi bana önce yağlı olanı yap seneye ballı yaparsın deyip beni caydırdı. zaten topu topu 2 büyük 2 minik narım var.:D
|
Sevgili Glcn
Afiyet, şifa olsun da, tohum almayacak mısınız hiç? |
Aldım alammı.2 büyük meyve yaptı onlardanda 10 tane çıktı heralde yeter.Küçüklerde açılsın bakarım onlardada sağlam varmı(büyük çekirdek sağlıklı geldide bana)
|
Sevgili Ada'nın göndermiş olduğu kudret narı tohumlarını cuma günü ektim :) çimlenmişler inşallah meyvelerini de görürüm.
|
Bende adabayrakoglunun tohumlarını 3-4 ay önce ektim.Şimdi meyvelerini görüyorum:D
|
;) Meyveleri topladıktan sonra fideyi napayım?Sökeyimmi?:rolleyes: :D
|
Meyve toplama dönemine dikkat etmek gerekiyor. 2 gün önce hafif sararmış olan meyveyi bugün koparmak için gittiğimde patlamış ve tohumlarını saçmış olduğunu gördüm. Hatta kabuğuda neredeyse kurumuş. Tohum sayısına gelince tam 15 adet. :D
|
Bir meyveden 15 mi?
|
Kudret narı mevsimlik mi, meyve verince bitiyor öyle mi? Ben de sürekli duruyor sanırdım.
Ah bir tohumum olsa;) |
1 Eklenti(ler)
Benim kudret narım.
|
Çok komik bir meyve bu. Tadı nasıl peki?
|
Tatsız tuzsuz bişey pek tadı yok gibi...
|
Bilmem.
Tadına hiç bakmadım. Ben çekirdekleri ile ilgileniyorum. Meyvesini komşuma veriyorum. |
Ya Adabayrakoğlu akşam akşam güldürdünüz beni.
İnsan bir tadına bakmaz mı? Çekirdeklerini ne yapıyorsunuz peki? |
Tadını bilmediğim şeyleri tadmayı hiç sevmem.:D
Çekirdeklerini alıp eşe dosta dağıtıyorum. Kalanını kendim çimlendiriyorum. Çimlendirme, büyütme ve bekleme aşaması çok tatlı oluyor.:dilli: |
Arkadaşlar,
Kudret narı yemekleri hakkında bilgisi olan varmı? |
Srvgili Glcn,
aldım tohumlarımı ve konuştuğumuz gibi dayanamayıp ikisini ekiverdim. Sağlama almak için üçünü bahara saklıyorum. Çok çok teşekkür ederim. Gönderi ücretini neden ödedin? Mahcup oldum. Sevgiler. |
Konuşulmaya değmeyecek bir ücret sorun değil yeterki tohumlar beni mahçup etmesin ve sağlıklı olarak büyüsün dediğim gibi bi sorun çıkarsada arkanda ben varım gönderirim yine!!!
|
Şahirdışına çıktığımda, kudret narım balkondaki demirlere ve iplere dolandığı için onu içeri alamadım. Sulama sorununu da, altına büyükçe bir leğen dolusu su koyarak hallettim. (**** ben öyle düşündüm)
Döndüğümde kocaman leğende sadece 1 cm su kalmıştı ve köke yakın olan yapraklar (yaklaşık 3 metre boyunun 2 metresi) yer yer kurumuştu. Ve tabi üzerindeki 7-8 tane meyve de.:( Boyu yarım metreden fazla uzamış, yani uzayan yerlere baktığımda bir tane eski meyvelerin nerdeyse 2-3 katı meyve gördüm.:) Ve dedim ki neyse bu büyür en azından tohum elde ederim.:) Onun hemen yanında bir tane daha gördüm, oda büyükçe, inanılmaz sevindim. Toprak hala fazlaca ıslak. Hemen leğeni kaldırdım. Acaba 3te 1lik kısımda kuruyan yapraklar bitkinin gelişimini engeller mi? Almam gereken bir önlem var mı? Bu kuruma güneşin etkisinden mi olmuştur yoksa su mu fazla geldi? |
Tatil den gelince benim de kudret narım koyduğum suyu yeterli bulmamaış ve sararmıştı bende hemen sulamıştım ama sarılık kalmıştı neyseki meyveler olgunlaşmıştıda beni uğraştırmadı...
|
Kudret Narı nı ilk defa bu yıl ektim, elime iki adet tohum geçti ve bir tanesi tuttu, 1 köktende 5 adet meyva aldım, sizden öğrenmek istedeğim tohum elde etme yöntemi ve ne şekilde kullanacağım hakkında bilgi verirseniz, çok sevinirim.
Teşekkür ederim. |
Hoş geldiniz Ahmet bey.Meyveler olgunlaşınca alt tarafı açılıyor ve ozamanın meyveyi kopartıp içinden çekirdekleri çıkartma zamanı olduğunu anlıyorsunuz hepsi bu...:p
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 23:14. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025