![]() |
1 Eklenti(ler)
Haziran ayında tohumunu ekmiştim, çok geç kaldığım için umudum yoktu ama şimdilik 7 tane meyve tutumu oldu.
|
1 Eklenti(ler)
Üstte son yeşil halinden 11 gün sonra bu halde. Saksıda da çok rahatlıkla yetiştirilebiliyor. Önümüzdeki yıl için tohumlar garanti artık.
|
Merhabalar bende evde kudret narı yetiştiriyorum,mayıs ayından beri meyva tutuyo fakat tüm meyvaları gelişmeden çürüyor bugune kdr sadece birtane meyva alabildim onunda boyu 13 cm.aceba meyvaların cürümesinin nedeni hakkında bi bilginiz varmıdır.300den fazla meyva tuttu ama hepsi en fazla 2 3 cm büyüyüp 1 haftaya kdr sararıp kurudu cürüdü,sıvı besin,humik asit fln kullandım kök güçlendirmesi olustu fakat yaprakları hala sararıyo kuruyo vd meyvalarda çürüyo yardımcı olabileceginiz bi durum varsa cok sevinirim.Teşekkürler
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Günde iki kez bi sabah bide aksam suluyorum ; http://i.hizliresim.com/9vzg93.jpg http://i.hizliresim.com/q90jmD.jpg http://i.hizliresim.com/M9QoPQ.jpg |
merhabalar foruma yeni üye oldum, internetten kudret narını araştırırken forumu gördüm ve tüm sayfaları tek tek okudum, bu sayede bilgi sahibi oldum ama forumda bulamadığım bir şey var onu bilen biri varsa öğrenmek istiyorum. Zeytinyağı içindeki kudret narı niye küf yapar, küflenmiş kudret narını nasıl kurtarabilirim üst kısımdaki narlar küf yapmış. Cevaplayan arkadaşlara teşekkür ederim. |
Alıntı:
|
Kudret narını araştırırken bunun uzak doğu mutfağında çok önemli bir sebze olduğunu, bir çok farklı yemek türünde kullanıldığını öğrendim. Bizler sadece olgunlaşmış olanları ilaç niyetine tüketiyoruz ama aslında her türlü yemeği yapılıyormuş. ingilizce de ki adı bitter melon.
|
bende tohumu mevcut ilgilenirseniz satabilirim
:rolleyes::rolleyes::rolleyes:
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Evde iki sene önceden kalan yaklaşık 20 tane tohumum vardı.buzdolabında muhafaza etmiş annem. Tutar mı tutmaz mı bilemedim. 3 gün sürekli ılıştırdığım suda tuttum. Forumdan okuduğuma göre dibe çökenleri saksıya diktim.fısfıs ile sulayıp üzerini alüminyum folyo ile kapattım. Kaloriferin yanına koydum. Her gün açıp fısfısla sulayıp kapattım. Bir hafta içinde filiz verdi. 11 tanesi uyandı. Gün içinde bile büyüdüklerini farkedebiliyordum. Yaklaşık 1ay oldu. 20 cm falan oldular ki anlayamadığım bir şekilde iki tanesi boynunu büktü. Ve sonrasında da soldular. Her gün toprağı kuruldukça su veriyorum fısfısla. Mevsimi olmadığı için sıcak tutmak adına kaloriferin yanında muhafaza ediyorum. Ama az önce baktım ki kalanlardan da 2 tanesi dışında hepsi boyunlarını bükmüş :( elimde başka tohum yok :( nasıl kurtarabilirim yardım edin lütfen
|
1 Eklenti(ler)
Bu da boynunu bükenlerden :(
|
kardeşim bu mevsimde yetişmez
kudret narı yazın yetişen bir bitkidir.. mayıs 15 den sonra dışarıda yetişir. ben bartında mısırla beraber ekmiştim. |
:)
2 Eklenti(ler)
bunlarda benim kudret narlarım :) 3-4 tane çekirdeğini 2-3 ay evvel toprağa çıkmaz diye gömmüştüm. Bi baktım filizlenmeye başladı feda edip bitanesini topraktan çıkarıp baktım kudret narıymış. Çimlenmesi gayet kolay oldu. Şimdide görüntüdeki gibi güneş alan odamın camının önünde duruyor. Günden güne boylanıyor. Sanki asma yapraklarına benzer bi görünümü var bi de yapraklarını ovuşturunca elde kötü gibi bir koku bırakıyor. Resimleride ekliyorum
|
Sayın djtunc,
Ben de bir zamanlar saksıda yetiştirmeye çalışmıştım. Meyvesi çok küçük kalıyor. Bahçe gibi bir yere ekebilirseniz çok daha iyi verim alırsınız. Gerçi önümüz kış. Daha çok toprak alabilen büyük bir saksıya da aktarabilirsiniz. Bu arada çok uzuyor 4-5 metre boy yapabiliyor. Onu da planlamanız gerekebilir. |
2016 nın kudret nar fideleri
3 Eklenti(ler)
2016 'nın ilk paylaşılan kudret narı fideleri :) inşallah meyvelere gelir sıra
|
Maşallah çok erkencisiniz..
|
Alıntı:
valla yurdun yarısı kar altında .. ben diyarbakırda çalışıyorum .şu sıralar akşamları 5-6 dereceye düşüyor lakin gündüzleri bahar havası var. o yüzden erkenciyim |
yaprak sararması
1 Eklenti(ler)
bu sene diktiğim kudret narında bu şekilde bir sararma oldu acaba neden ? bilgisi olan varsa şimdiden sağolun. sabah güneşini direk alacak şekilde konumlu yakalşık 4 günde bir sulama yapıyorum . neden sarardığını çözemedim
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
ben yeni katıldım konu hakkında araştırma yapıyorum bilgiler güzel teşşekürler
|
1 Eklenti(ler)
Tohum paylaşım etkinliği yoluyla Sayın telato'dan edindiğim Kudret Narı,
Eklenti 620260 Bitkimin gelişimini burada paylaşmıştım, meyveleri birer birer olgunlaşıyor;) Hem dekoratif hem de şifalı olan bu bitkiyi edinmemi sağladığı için Sayın telato'ya teşekkür ediyorum;) |
Dokuz sene olmuş ama ben yeni gördüm. "Omuz atarlar" değil de "Omuz verirler" olmayacak mı?
|
Haklısınız sayın şippin, yardım edenler ya "el atarlar" ya da "omuz verirler".
|
1 Eklenti(ler)
Benim kudret narım..
|
Ballı kudret narı
Benim geçen ay videolara da bakarak hazırladığım ballı kudret narının üstünde köpükler oluştu. Ara sıra kavanozu alt üst ettim, hep gölgede tuttum ama kavanozun üstüne çıkan kudret narı hala köpüklü.
Acaba bozuldu mu, kullanılmaz mı, bugün tam kırk gün oldu. Bilgisi olanlardan bir yardım bekliyorum. Teşekkürler |
1 Eklenti(ler)
Pazarda kudret narı satan bir teyzeye rastladım,biraz muhabbet ettik kendisinin 6 metre balkonu olduğunu orada yetiştirmeyi denediğini,baya büyüdüğünü fakat meyvelerinin fındik kadar olduğunu daha fazla büyümediğini dolayısıyla saksıda yetişmediğini söyledi.Bende nasip olursa bu yaz yetiştireceğimi sonucu kendisiyle paylaşacağımı söyledim.Forumda saksıda yetiştirenleri görünce dahada ümitlendim doğrusu.
Pazardan aldığım kudret narını bal ile karıştırıp beklemeye aldım.Bir kaç gün sonra kapağı iyice şişmeye başladı,patlamasından korkup ağzını gevşetip tekrar sıkıca kapadım.Yaptığım doğru bir işlem mi acaba,şişdikçe havasını almalımıyım?Havasını almazsam'da patlar diye düşünüyorum.Bir ay sonra kullanmayı düşünüyorum,bu süre sonunda kudret narları dibe çökecek ya da eriyip bal'a karışacak sanırım,ilk tecrübem olacak bakalım nasıl olacak. |
Alıntı:
Saksısı en az 10-15 lt olmalı ve yazın en sıcak günlerinde yarı gölgede hatta gölgede tutulmalı... |
Balkonda büyük saksı içerisinde yetiştirdiğim kudret narı bitkisinden 5 adet kudret narı alma imkanım oldu, bunun 4 tanesini yarım kilo bal içerisine rendeledim. 1 ay kadar oldu.Hala beklemede tadı buruk ..
|
İki ay on gün oldu,balın içine kattığım kudret narları hala dibe çökmedi,artık kullanmaya başlamalımıyım,yoksa dibe çökmesini mi bekleyeceğim?Okuduğum tariflerde 2 ayda dibe çöküyor denilmişti.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 00:31. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025