agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Tıbbi, ıtri, boyar, aromatik bitkiler (https://www.agaclar.net/forum/tibbi-itri-boyar-aromatik-bitkiler/)
-   -   Kudret Narı (Momordica charantia) (https://www.agaclar.net/forum/tibbi-itri-boyar-aromatik-bitkiler/1271.htm)

kürşad 08-08-2011 13:02

1 kg zeytinyağına 1 kg kudret narı,
Dibinden acı suyunu çekmeyi unutmayın sakın, sürekli karıştırınca acı suyu da karışıyor. Unutmayın bir meyvenin %95 ile %98 arası sudan oluşur. Yani 1+1 kg lık bir karışım sonucu 1 kg civarında karışımınız olacak. Nasıl tespit ettiğime gelince: karışım normal görünürken bunu ince gözenekli kağıt süzgeçte süzdüm yarısı acı su yarısı zeytinyağı çıktı. Acı suyu içmek de hiç iyi olmuyor. Sürekli içildiğinde mideye rahatsızlık veriyor.
Bunun yanında nasılsa tüketilmeyen yağdan karışım yaparım diyerek hazırlamayın gerçekten acı bir tadı var, üstüne yağınkini de eklenirse daha acı olur. Tohumların dışındaki kabuk kızardığında alınabilir sanırım, olgunluğa ulaşmış olur.

gultar 08-08-2011 13:35

Bu karışım, sadece yemek için değil ağrılar için de kullanılan bir merhem . sevgiler.

gultar 08-08-2011 14:56

kudret narı
 
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mavikartal5 (Mesaj 844870)
maşallahı var sayın gultar
benim bir küçük meyvem oldu (dede) ömrünü tamamladı, aynı zamanda torunu da onunla birlikte gittiiiiiiiiii. torun için başım sağolsun. diğerlerine bekliyorum
saygılar


Sn.mavikartal5, fide ya da tohum vererek yardımcı olabilirim.İsterseniz de
meyveden nasıl isterseniz? Küçük meyvelerin arkasından üzülmeye değmez
olgunlaşanlar var.... selamlar.

mavikartal5 09-08-2011 21:18

teşekkür ederim sayın gultar, elimde yedeğimde tohum da var. ayrıca ilk tohumluğumu elde ettim. hatta karşı zemin kattaki bahçede de var. onlardan da tohum alacağız.
tekrar teşekkürler ve saygılar

smldlms 18-08-2011 00:14

merhaba ankara da nerde bulabilirim kudret narını ayrıca aktarlarda satılan hazır karışımlar işe yarıyormu gerçekten bilgisi olan bilgilendirirse sevinirim

OrganikKudret 18-08-2011 12:54

Kavanozda Zeytinyağlı Kudret Narı
 
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi smldlms (Mesaj 848546)
merhaba ankara da nerde bulabilirim kudret narını ayrıca aktarlarda satılan hazır karışımlar işe yarıyormu gerçekten bilgisi olan bilgilendirirse sevinirim

Merhaba,
siteden de görebileceğiniz gibi aylardır kudret narı üretimiyle ilgileniyorum. Yanısıra zeytinyağlı karışımlarını da hazırlıyorum. Arzu ederseniz adresinize gönderebilirim. Geçmiş olsun.

gilaburu 22-08-2011 11:57

Merhaba arkadaşlar kudret narı çiçek açıyor meyve tutmuyor nedeni nedir ?

gultar 23-08-2011 08:25

Meyveli bitkiler çiçekteyken sulanmaz. Çiçeklerini döker. Meyveyi görünce, sulayın. Başarılar.

gilaburu 23-08-2011 11:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gultar (Mesaj 851483)
Meyveli bitkiler çiçekteyken sulanmaz. Çiçeklerini döker. Meyveyi görünce, sulayın. Başarılar.

Meyveyi görene kadar su vermezsek bitki kurumaz mı ?

copur 09 23-08-2011 11:33

Kudretnarında erkek ve dişi çiçekler ayrıdır. Sadece çiçek olan erkek, salatalık gibi meyvenin ucundaki çiçek dişidir. En iyisi pamuk yardımı ile birbirini döllemesini sağlayın. Daha çok meyveniz olur.

drivetime 23-08-2011 17:32

Merhaba ben de kudret narının taze meyvesini arıyorum. Acaba İzmirde bu mevsimde nerede bulabilirim ? Rica etsem yardımcı olur musunuz?

mirabel 23-08-2011 22:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gultar (Mesaj 844998)
Teşekkür ederim Sn. mavikartal5, yeterince güneş gördüğünde sağlıkla büyüyorlar. Sn Gülsen narları parçalayıp kavanoza koyun hepsine yayılacak kadar zeytinyağı yeterlidir.Çok miktarda olması gerekmez kendi suyunu da bırakacak.selam ve sevgiler.

Kudret narlarım olgunlaşmaya başladı, merhem yapmak için sadece kabuğunu mu kullanıyoruz? Parçalayın derken blendırdan mı geçirelim? İlk defa deneyeceğim için sorun çıksın istemiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

copur 09 24-08-2011 00:16

İçinin çekirdeklerini ayırdıktan sonra; çatalla ezin, sonra neyin içine koyacaksanız... Ben diyabetli olduğum için zeytinyağını tercih ediyorum.

KAPTANzst 24-08-2011 08:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi copur_09 (Mesaj 851831)
İçinin çekirdeklerini ayırdıktan sonra; çatalla ezin, sonra neyin içine koyacaksanız... Ben diyabetli olduğum için zeytinyağını tercih ediyorum.

Bende diyabet hastasıyım.
Blendırdan geçirip bal ile karıştırdım ve kullandım.Zeytinyağı ile acısı fazla oluyor.
Geçen sene yaptım bu olayı. Şimdi çok şükür %90-95 şikayetlerim azaldı.
Örneğin patlıcan yiyemezdim. Şimdi sıkıntısız yiyorum.
Geçen kışı 2-3 hap ile atlattım.Ondan önceki senelerde kutularca kullanırdım , hemde şiddetli yanmalar olurdu

Diyabetlilerin her gün zaten bir miktar tatlı almaları öneriliyor.

gultar 24-08-2011 13:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gilaburu (Mesaj 851536)
Meyveyi görene kadar su vermezsek bitki kurumaz mı ?

Suyunu azaltmanızdan bahsetmiştim.

gultar 24-08-2011 14:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mirabel (Mesaj 851760)
Kudret narlarım olgunlaşmaya başladı, merhem yapmak için sadece kabuğunu mu kullanıyoruz? Parçalayın derken blendırdan mı geçirelim? İlk defa deneyeceğim için sorun çıksın istemiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.


Parçalamayı ben elle yapıyorum metal parçalayıcıları kullanmak istemediğimden
Koyduğunuz kavanozu ara ara çalkalayarak parçacıkların erimesine yardımcı olabilirsiniz.(metalle temas ettirmeyin bence)meyveler olgunsa 3-5 günde istenilen merhem kıvamına gelir. Acil ihtiyaç varsa bir miktar gönderebilirim Geçmiş olsun.Sevgiler.(Tamamen karşılıksız)

gilaburu 24-08-2011 15:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gultar (Mesaj 852004)
Suyunu azaltmanızdan bahsetmiştim.

Tamam sayın gultar tavsiyeniz için teşekkür ederim.Birde dediğiniz gibi yapayım.

İyi günler.

copur 09 24-08-2011 21:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kaptanzst (Mesaj 851885)
Bende diyabet hastasıyım.
Blendırdan geçirip bal ile karıştırdım ve kullandım.Zeytinyağı ile acısı fazla oluyor.
Geçen sene yaptım bu olayı. Şimdi çok şükür %90-95 şikayetlerim azaldı.
Örneğin patlıcan yiyemezdim. Şimdi sıkıntısız yiyorum.
Geçen kışı 2-3 hap ile atlattım.Ondan önceki senelerde kutularca kullanırdım , hemde şiddetli yanmalar olurdu

Diyabetlilerin her gün zaten bir miktar tatlı almaları öneriliyor.

Sayın Kaptanzst, kullanım miktarınızı ve sürenizi öğrenebilirmiyim? Ben sabahları aç karnına bir çay kaşığı kullanıyorum. Selamlar.

KAPTANzst 25-08-2011 08:09

1 kg bala 3-4 kudret narını karıştırıp 1 ay beklettim. Sabahları aç karnına 1 yemek kaşığı alıp yarım saat arka üstü yattım. Bu süre 40 gün civarı oluyor.
Kudret narı sayısı 5-6 olsa oda olur.

OrganikKudret 25-08-2011 15:47

Sayın arkadaşlar hepinize merhaba,
çok şükür hâlâ seramda kudret narı sürekliliği var. Bu durum memnuniyet verici.
Ama benim bugün buraya düşeceğim not kudret narının hazırlanışıyla alakalı. Bazı sitelerde, hâttâ burda bile kudret narının saldığı suyun atılmasından bahsediliyor. Peki arkadaşlar balla hazırladığınızda bu suyu nasıl atacaksınız? Bu mümkün değil ve işte o ''acı su'' diye tabir ettiğiniz esas iyileştirici özelliği olan vitamin deposunu çöpe atıyorsunuz farkında olmadan. Dolayısıyla ister balla ister zeytinyağıyla hazırlayın her halükarda bu ''acı su'' hazırladığınız karışımın içinde kalmalı. Tabi ki piyasaya sunulan ürünlerde bu su her gün enteresan yöntemlerle atılıyor. Sebebi de hazırlanan karışımın bir an önce dibe çökmesinin istenmesinden kaynaklanıyor. ''Acı suyu'' atılmayan zeytinyağlı karışımlar en az 4 ay ister uygun kıvama gelebilmesi için. Bu da piyasadaki şirketlerin işine gelen bir süre değil. Kim malını bekletmek ister. Dolayısıyla eskilerin hazırladığı en hâlis yöntem kavanozla ve bekle. Vakti gelince aç. Bu kadar kolay olan bir yöntemi sırf ürünü satış konumuna getirebilmek için hazırlanışını daha komplike hale getiriyorlar.
Teşekkürler.
Sevgiler..

mirabel 25-08-2011 16:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gultar (Mesaj 852008)
Parçalamayı ben elle yapıyorum metal parçalayıcıları kullanmak istemediğimden
Koyduğunuz kavanozu ara ara çalkalayarak parçacıkların erimesine yardımcı olabilirsiniz.(metalle temas ettirmeyin bence)meyveler olgunsa 3-5 günde istenilen merhem kıvamına gelir. Acil ihtiyaç varsa bir miktar gönderebilirim Geçmiş olsun.Sevgiler.(Tamamen karşılıksız)

Teşekkür ederim sayın gultar, numune olarak dün biraz denedim. Her şey yolunda gibi görünüyor. Yalnız ben zeytinyağıyla karıştırmadan acı suyunu almaya çalıştım. En son yine de rutubetliydi ama artık sona yaklaşıyoruz deyip yağla karıştırdım, güneşte bekletiyorum. Acı suyu için siz neler yapıyorsunuz?
(Teklifiniz için teşekkür ederim, almış kadar oldum. Sağlıklı günler dilerim.)

copur 09 25-08-2011 18:52

Ben 2 senedir zeytin yağında yapıyorum. Tahmini 250 gr. ile 500 gr. zeytinyağına 3 - 5 adet turunculaşmış kudretnarını çatalla ezip koyuyorum. Sizlerin bahsettiği acı suyu göremiyorum.

mirabel 25-08-2011 19:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kürşad (Mesaj 845070)
1 kg zeytinyağına 1 kg kudret narı,
Dibinden acı suyunu çekmeyi unutmayın sakın, sürekli karıştırınca acı suyu da karışıyor. Unutmayın bir meyvenin %95 ile %98 arası sudan oluşur. Yani 1+1 kg lık bir karışım sonucu 1 kg civarında karışımınız olacak. Nasıl tespit ettiğime gelince: karışım normal görünürken bunu ince gözenekli kağıt süzgeçte süzdüm yarısı acı su yarısı zeytinyağı çıktı. Acı suyu içmek de hiç iyi olmuyor. Sürekli içildiğinde mideye rahatsızlık veriyor.
Bunun yanında nasılsa tüketilmeyen yağdan karışım yaparım diyerek hazırlamayın gerçekten acı bir tadı var, üstüne yağınkini de eklenirse daha acı olur. Tohumların dışındaki kabuk kızardığında alınabilir sanırım, olgunluğa ulaşmış olur.

Ben çatalla ezdikten sonra süzgece bıraktım, suyu süzüldü. Ve tadı acıydı. Buradaki arkadaşlar merhemin kötü kokulu ve tadının acı oluşunu buna bağlamışlar. Bilgi paylaşımında bulunan herkese teşekkürler...

gultar 25-08-2011 21:44

acı suyu
 
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mirabel (Mesaj 852477)
Teşekkür ederim sayın gultar, numune olarak dün biraz denedim. Her şey yolunda gibi görünüyor. Yalnız ben zeytinyağıyla karıştırmadan acı suyunu almaya çalıştım. En son yine de rutubetliydi ama artık sona yaklaşıyoruz deyip yağla karıştırdım, güneşte bekletiyorum. Acı suyu için siz neler yapıyorsunuz?
(Teklifiniz için teşekkür ederim, almış kadar oldum. Sağlıklı günler dilerim.)

Sn. mirabel, acı suyu ile ilgili hiçbirşey yapmıyorum, faydasının suyunda, posasından daha fazla olduğunu düşünüyorum.Ve güneşe koymuyorum.
sevgiler,selamlar.

KAPTANzst 26-08-2011 08:05

Ne ile yaparsanız yapınız, Kullanırken mutlaka ters düz ederek karışımını sağlayın.

oxygene 31-08-2011 09:37

Merhaba,
Ben yaklaşık 10 gün önce bahçemde yetiştirdiğim kudret narlarını ince ince doğradım ve ardından bir kavanoza koydum ve üzerini de zeytin yağı ile doldurdum. Bir iki günde bir ters düz ederek karışmasını sağladım. Ancak dün kudret narlarının tamamı zeytin yağının üzerine doğru çıkmış ve kavanozun dibinde de su birikmiş. Kavanozu açtığımda pek hoş olmayan bir koku oluştuğunu farkettim bu durum normal midir? Yoksa benim kudret narlarım bozulmuşlar mı? Tecrübeli arkadaşlar bilgi verirse çok sevinirim.

Hayırlı bayramlar dilerim...

OrganikKudret 31-08-2011 10:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi oxygene (Mesaj 854199)
Merhaba,
Ben yaklaşık 10 gün önce bahçemde yetiştirdiğim kudret narlarını ince ince doğradım ve ardından bir kavanoza koydum ve üzerini de zeytin yağı ile doldurdum. Bir iki günde bir ters düz ederek karışmasını sağladım. Ancak dün kudret narlarının tamamı zeytin yağının üzerine doğru çıkmış ve kavanozun dibinde de su birikmiş. Kavanozu açtığımda pek hoş olmayan bir koku oluştuğunu farkettim bu durum normal midir? Yoksa benim kudret narlarım bozulmuşlar mı? Tecrübeli arkadaşlar bilgi verirse çok sevinirim.

Hayırlı bayramlar dilerim...

Merhaba,
pek güzel hazırlamışsınız, elinize sağlık. Dibindeki su birkaç hafta sonra kendi içinde özüşecektir,sakın o suyu alıp da atmayın,bekleyin, sabredin.
O nahoş koku da normal, çünkü kırmızı olan çekirdek kılıfları maya içerdiği için o koku da o mayanın eseri.
Hayırlı bayramlar.

mirabel 31-08-2011 10:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi OrganikKudret (Mesaj 854208)
O nahoş koku da normal, çünkü kırmızı olan çekirdek kılıfları maya içerdiği için o koku da o mayanın eseri.
Hayırlı bayramlar.

Çekirdeklerini karışıma eklemiyoruz değil mi? Kırmızı meyvesini ayıkladım ben, karışıma eklemedim. Kırmızı çekirdek kılıfı derken neyden bahsettiniz OrganikKudret? Ben bir yerde yanlış mı yaptım diye soruyorum.

OrganikKudret 31-08-2011 12:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mirabel (Mesaj 854211)
Çekirdeklerini karışıma eklemiyoruz değil mi? Kırmızı meyvesini ayıkladım ben, karışıma eklemedim. Kırmızı çekirdek kılıfı derken neyden bahsettiniz OrganikKudret? Ben bir yerde yanlış mı yaptım diye soruyorum.

Sayın Mirabel,
şöyle izah etmeye çalışalım. Kudret narınızın yağa ya da bala girmeden önce küflenmemiş, aflotoxin üretmemiş olduğundan emin olup ve saldığı suyu atmadıktan sonra hazırlanış ve kullanılışında pek bir yanlış olmuyor ,sadece eksiklikler oluyor. Kudret narı dış kısmı(pürtüklü-önce yeşil sonra turuncu olan esas sebzenin kendisi),tohumu( mühürlü ve kahverengi olan kısım) ve kırmızı kısmı( tohumu saran kırmızı kısım yani maya)dır.
1-Sadece sebze kısmını zeytinyağa ya da bala koyabilirsiniz.
2-Sebze kısmını ve maya kısmını zeytinyağa veya bala koyabilirsiniz.
3-Tohumu dahil olmak üzere tamamını zeytinyağa veya bala koyabilirsiniz.
Tüm farklı hazırlanış biçimleri farklı hastalıklara hitab ediyor.
bu sizin tercihinize bağlı.
Hayırlı bayramlar.

oxygene 31-08-2011 14:25

Sn. OrganikKudret,

ilgi ve alakanız için çok teşekkür ederim ben de o kadar emek harcayarak büyüttüğüm kudret narları ziyan oldu diye endişelenmiştim. Tekrar teşekkürler...

mirabel 31-08-2011 15:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi OrganikKudret (Mesaj 854246)
Sayın Mirabel,
şöyle izah etmeye çalışalım. Kudret narınızın yağa ya da bala girmeden önce küflenmemiş, aflotoxin üretmemiş olduğundan emin olup ve saldığı suyu atmadıktan sonra hazırlanış ve kullanılışında pek bir yanlış olmuyor ,sadece eksiklikler oluyor. Kudret narı dış kısmı(pürtüklü-önce yeşil sonra turuncu olan esas sebzenin kendisi),tohumu( mühürlü ve kahverengi olan kısım) ve kırmızı kısmı( tohumu saran kırmızı kısım yani maya)dır.
1-Sadece sebze kısmını zeytinyağa ya da bala koyabilirsiniz.
2-Sebze kısmını ve maya kısmını zeytinyağa veya bala koyabilirsiniz.
3-Tohumu dahil olmak üzere tamamını zeytinyağa veya bala koyabilirsiniz.
Tüm farklı hazırlanış biçimleri farklı hastalıklara hitab ediyor.
bu sizin tercihinize bağlı.
Hayırlı bayramlar.

Hayırlı bayramlar, bilgilendirmeniz için ayrıca teşekkür ederim. Farklı hastalıklar demişsiniz. Nasıl yaparsak neye iyi gelir, bunu da yanıtlarsanız minettar olacağım. Ailede şeker hastası, mide problemi çekenler var. En azından onlara faydalı olacak bir karışım hazırlamak istiyorum.

OrganikKudret 31-08-2011 17:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mirabel (Mesaj 854274)
Hayırlı bayramlar, bilgilendirmeniz için ayrıca teşekkür ederim. Farklı hastalıklar demişsiniz. Nasıl yaparsak neye iyi gelir, bunu da yanıtlarsanız minettar olacağım. Ailede şeker hastası, mide problemi çekenler var. En azından onlara faydalı olacak bir karışım hazırlamak istiyorum.

Sevgili Mirabel,
şeker hastaları eğer insülin ya da şeker dengeleyici ilaç kullanıyorsa kudret narı da ikinci bir ilaç fonksiyonu görecektir ki Allah korusun o takdirde hastanın şekeri çok düşüp istenmeyen durumlar görülebilir. Ayrıca en zor soru ise ne kadar ve na sıklıkta kullanmak gerektiği sorusu,.. Buna cevap verebilmek mümkün değil şu anda. Fakat kişiler deneme yanılma yöntemiyle veya çok küçük miktarlarda kullanmaya başlamak ve etkisini takip etmek koşuluyla gözlemsel sonuçlar elde ediyorlar. Bizler de bu kişilerin anlattıklarıyla söylem veriyoruz.

OrganikKudret 31-08-2011 19:11

4 Eklenti(ler)
Benim muhteşem kudret narlarım.... :D

gilaburu 31-08-2011 22:18

Merhaba bu kudret narlarınının olgunlaştığı nereden anlaşılır.

ligustrum 01-09-2011 01:06

Sararmaya başladığında, heralde!

copur 09 01-09-2011 13:45

Turuncu olup, meyvesi çatladığında iyice olgunlaşmış sayılır.

Birsen 33 18-09-2011 22:06

Sitedeki kudret narıyla ilgili forum sayfalarının hepsini okudum. Dikkatimi çeken şey bunun yenebilecek bir meyve olduğunu kabul eden hiç kimsenin olmayışıydı. Sadece bir-2 kişi tadına bakmışlar.

Kudret narı elbette bir meyve. Ben sararmış veya olgunlaşıp çatlamış olanları kopardıktan sonra ilk iş olarak kaşığı elime alıp onları afiyetle yiyorum. . Sadece diğer meyvelere göre tadı biraz az. Az olmasına rağmen de çoğu meyveden daha tatlı.

Yenecek yeri çekirdeğinin dışındaki kırmızı kısım. Kabuğunu karışım yapacaksam kırmızı kısmı çekirdekleriyle beraber bir kaba aktarıp öyle yiyorum ki kaşıktan tükürük asidi kabuğa bulaşmasın. Hafif tatlımsı ve serinlik veren bir tadı var. Az tatlı olduğu için şeker hastalarının da yiyebileceğini sanıyorum. Tabi bir kerede bir meyveden daha fazlasını yen-memek kaydıyla.

Bir defada en fazla 3 meyveyi yedim bir rahatsızlık hissetmedim. Misafirlerime ikram ettiğim oldu, çocuklarım (yetişkin yaştalar) da yediler. 4-5 yaşında bir çocuk bir kaç defa yedi, 6 aylık bebek iştahla severek üçte bir kadarını yemesine rağmen görünürde bir zararı olmadı. Yani kişisel bir allerji gibi durumunuz yoksa gönül rahatlığıyla yiyebilirsiniz.Çekirdeğin dışındaki jel kıvamındaki kırmızı kısımın yeneceğini tekrar hatırlatayım.

Ayrıca nette dolaşırken yurt dışındaki bir araştırmada kudret narının içinde şeker hastalığına iyi gelen 4 madde tespit edildiğini okudum. Belki yenebilen tatlı kısmının da hiç bir işlem görmeden iyi geldiği hastalıklar vardır. Meyve olarak da şifa olarak da faydalanmak lazım.

Meyve olarak da genellikle yerel pazarlarda bulunabiliyor. Buralar (Anamur) sıcak bölge olması sebebiyle meyvenin sararmaya başlamasıyla olgunlaşıp çatlaması 1-2 veya 3 gün içinde oluyor. Raf ömrü kısa. Serin yerde tutulursa belki biraz uzatılabilr. Onun için marketlerde yaygın olarak bulmak zor. Yetiştirenlerden sipariş verip almak ya da yetiştirmek daha uygun ve yetiştirmesi çok zevkli bir meyve, tavsiye ederim.

Ayrıca pazarlama sorunu olan bir meyveyi serada yetiştirme cesaretini gösteren OrganikKudreti de tebrik ederim.

Mete Tiren 19-09-2011 07:19

Sn Birsen 33 kudret narının pazarlama sorunun olduğunu sanmıyorum.Zira baharat dükkanımızdaki kudret narları çok hızlı bir şekilde satılıyor. (Benzeri meyvelere göre)
Bu bitkiyi yıllar önce dedem miğde ağrılarına iyi geliyor diye tohumunu alıp yetiştirmeye başlamış yıllardan beri yetiştirmeye devam ediyoruz.

Yenme meselesine gelince tadı harika bir meyve diyemem. Ama şeker hastası olan anneannem devamlı tüketiyor. Ben ve babamda miyde rahatsızlığı var bizde yiyoruz aynı zamanda kudret narı ile beraber kalan zeytinyağı yanık ve yaralara karşı bir merhem vazifasi görüyor. Herhangı bir sorun veya yardım edilecek bir mesele olursa elimden geldiği kadar ayrdım ederim Saygılar

feyzon 20-09-2011 22:19

1 Eklenti(ler)
Saksıda da yetişiyor ancak sanırım bahçedeki kadar iyi olmuyor. Saksımda 3 adet meyve verdi. Oldukça da büyük saksıydı ancak sonra başka meyve vermedi. Küçük saksıda olanlar hiç meyve vermedi. Resimleri şöyle

Eklenti 246732

Birsen 33 20-09-2011 23:11

Feyzon'a
Yapraklar arasındaki mesafenin fazlalığına bakınca fazla sulanmış gibi duruyor. Belki az meyve vermesi de bundandır.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi metetrn (Mesaj 860622)
Sn Birsen 33 kudret narının pazarlama sorunun olduğunu sanmıyorum.Zira baharat dükkanımızdaki kudret narları çok hızlı bir şekilde satılıyor. (Benzeri meyvelere göre)
.........
Herhangı bir sorun veya yardım edilecek bir mesele olursa elimden geldiği kadar ayrdım ederim Saygılar

Sn metetrn
Ben özellikle "taze meyve" olarak pazarlama sorununun olduğunu söylemek istemiştim.

Konuyu biraz açıklamam gerekirse; burada ticari olarak daha çok muz, çilek, patlıcan, domates, salatalık üretiliyor. Komisyoncular bunları pazarlıyor. Yaz döneminde hemen hemen muzun dışında olanları komisyoncular kabul etmiyor. Onun dışında son yıllarda üretilmeye başlanan pepino, yerkirazı veya diğer bazı tropik-suptropik bitkileri pazarlamada sanırım sorun var ki üretmeye çalışanlar az. Fazla ürün olmayınca da ticareti aksıyor. Üreticinin elinde kalanlar yerel pazarda miktar olarak artınca fiyat düşüyor. Fiyatları çok dengesiz gören diğer üreticiler de çoğu zaman yetiştirmeye cesaret edemiyorlar. Yani bunların hepsi kısır döngü halinde görünüyor.

Yardım sözün için çok teşekkür ederim. Sadece kudret narı için söyleyecek olursam ürünler elimde kalmayacak şekilde, bozulmadan, uygun fiyattan satın alma garantisi veren olursa sadece hobi olarak değil ticari olarak da yetiştirmeyi isterim. Yetiştirmek ne kadar sor ve sabır isteyen bir şey olsa da güzel; pazarlayabilmek ve emeğinin karşılığını alabilmek daha da güzel. Saygılar.

Esenlikler dilerim.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:22.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025