![]() |
1 kg zeytinyağına 1 kg kudret narı,
Dibinden acı suyunu çekmeyi unutmayın sakın, sürekli karıştırınca acı suyu da karışıyor. Unutmayın bir meyvenin %95 ile %98 arası sudan oluşur. Yani 1+1 kg lık bir karışım sonucu 1 kg civarında karışımınız olacak. Nasıl tespit ettiğime gelince: karışım normal görünürken bunu ince gözenekli kağıt süzgeçte süzdüm yarısı acı su yarısı zeytinyağı çıktı. Acı suyu içmek de hiç iyi olmuyor. Sürekli içildiğinde mideye rahatsızlık veriyor. Bunun yanında nasılsa tüketilmeyen yağdan karışım yaparım diyerek hazırlamayın gerçekten acı bir tadı var, üstüne yağınkini de eklenirse daha acı olur. Tohumların dışındaki kabuk kızardığında alınabilir sanırım, olgunluğa ulaşmış olur. |
Bu karışım, sadece yemek için değil ağrılar için de kullanılan bir merhem . sevgiler.
|
kudret narı
Alıntı:
Sn.mavikartal5, fide ya da tohum vererek yardımcı olabilirim.İsterseniz de meyveden nasıl isterseniz? Küçük meyvelerin arkasından üzülmeye değmez olgunlaşanlar var.... selamlar. |
teşekkür ederim sayın gultar, elimde yedeğimde tohum da var. ayrıca ilk tohumluğumu elde ettim. hatta karşı zemin kattaki bahçede de var. onlardan da tohum alacağız.
tekrar teşekkürler ve saygılar |
merhaba ankara da nerde bulabilirim kudret narını ayrıca aktarlarda satılan hazır karışımlar işe yarıyormu gerçekten bilgisi olan bilgilendirirse sevinirim
|
Kavanozda Zeytinyağlı Kudret Narı
Alıntı:
siteden de görebileceğiniz gibi aylardır kudret narı üretimiyle ilgileniyorum. Yanısıra zeytinyağlı karışımlarını da hazırlıyorum. Arzu ederseniz adresinize gönderebilirim. Geçmiş olsun. |
Merhaba arkadaşlar kudret narı çiçek açıyor meyve tutmuyor nedeni nedir ?
|
Meyveli bitkiler çiçekteyken sulanmaz. Çiçeklerini döker. Meyveyi görünce, sulayın. Başarılar.
|
Alıntı:
|
Kudretnarında erkek ve dişi çiçekler ayrıdır. Sadece çiçek olan erkek, salatalık gibi meyvenin ucundaki çiçek dişidir. En iyisi pamuk yardımı ile birbirini döllemesini sağlayın. Daha çok meyveniz olur.
|
Merhaba ben de kudret narının taze meyvesini arıyorum. Acaba İzmirde bu mevsimde nerede bulabilirim ? Rica etsem yardımcı olur musunuz?
|
Alıntı:
|
İçinin çekirdeklerini ayırdıktan sonra; çatalla ezin, sonra neyin içine koyacaksanız... Ben diyabetli olduğum için zeytinyağını tercih ediyorum.
|
Alıntı:
Blendırdan geçirip bal ile karıştırdım ve kullandım.Zeytinyağı ile acısı fazla oluyor. Geçen sene yaptım bu olayı. Şimdi çok şükür %90-95 şikayetlerim azaldı. Örneğin patlıcan yiyemezdim. Şimdi sıkıntısız yiyorum. Geçen kışı 2-3 hap ile atlattım.Ondan önceki senelerde kutularca kullanırdım , hemde şiddetli yanmalar olurdu Diyabetlilerin her gün zaten bir miktar tatlı almaları öneriliyor. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Parçalamayı ben elle yapıyorum metal parçalayıcıları kullanmak istemediğimden Koyduğunuz kavanozu ara ara çalkalayarak parçacıkların erimesine yardımcı olabilirsiniz.(metalle temas ettirmeyin bence)meyveler olgunsa 3-5 günde istenilen merhem kıvamına gelir. Acil ihtiyaç varsa bir miktar gönderebilirim Geçmiş olsun.Sevgiler.(Tamamen karşılıksız) |
Alıntı:
İyi günler. |
Alıntı:
|
1 kg bala 3-4 kudret narını karıştırıp 1 ay beklettim. Sabahları aç karnına 1 yemek kaşığı alıp yarım saat arka üstü yattım. Bu süre 40 gün civarı oluyor.
Kudret narı sayısı 5-6 olsa oda olur. |
Sayın arkadaşlar hepinize merhaba,
çok şükür hâlâ seramda kudret narı sürekliliği var. Bu durum memnuniyet verici. Ama benim bugün buraya düşeceğim not kudret narının hazırlanışıyla alakalı. Bazı sitelerde, hâttâ burda bile kudret narının saldığı suyun atılmasından bahsediliyor. Peki arkadaşlar balla hazırladığınızda bu suyu nasıl atacaksınız? Bu mümkün değil ve işte o ''acı su'' diye tabir ettiğiniz esas iyileştirici özelliği olan vitamin deposunu çöpe atıyorsunuz farkında olmadan. Dolayısıyla ister balla ister zeytinyağıyla hazırlayın her halükarda bu ''acı su'' hazırladığınız karışımın içinde kalmalı. Tabi ki piyasaya sunulan ürünlerde bu su her gün enteresan yöntemlerle atılıyor. Sebebi de hazırlanan karışımın bir an önce dibe çökmesinin istenmesinden kaynaklanıyor. ''Acı suyu'' atılmayan zeytinyağlı karışımlar en az 4 ay ister uygun kıvama gelebilmesi için. Bu da piyasadaki şirketlerin işine gelen bir süre değil. Kim malını bekletmek ister. Dolayısıyla eskilerin hazırladığı en hâlis yöntem kavanozla ve bekle. Vakti gelince aç. Bu kadar kolay olan bir yöntemi sırf ürünü satış konumuna getirebilmek için hazırlanışını daha komplike hale getiriyorlar. Teşekkürler. Sevgiler.. |
Alıntı:
(Teklifiniz için teşekkür ederim, almış kadar oldum. Sağlıklı günler dilerim.) |
Ben 2 senedir zeytin yağında yapıyorum. Tahmini 250 gr. ile 500 gr. zeytinyağına 3 - 5 adet turunculaşmış kudretnarını çatalla ezip koyuyorum. Sizlerin bahsettiği acı suyu göremiyorum.
|
Alıntı:
|
acı suyu
Alıntı:
sevgiler,selamlar. |
Ne ile yaparsanız yapınız, Kullanırken mutlaka ters düz ederek karışımını sağlayın.
|
Merhaba,
Ben yaklaşık 10 gün önce bahçemde yetiştirdiğim kudret narlarını ince ince doğradım ve ardından bir kavanoza koydum ve üzerini de zeytin yağı ile doldurdum. Bir iki günde bir ters düz ederek karışmasını sağladım. Ancak dün kudret narlarının tamamı zeytin yağının üzerine doğru çıkmış ve kavanozun dibinde de su birikmiş. Kavanozu açtığımda pek hoş olmayan bir koku oluştuğunu farkettim bu durum normal midir? Yoksa benim kudret narlarım bozulmuşlar mı? Tecrübeli arkadaşlar bilgi verirse çok sevinirim. Hayırlı bayramlar dilerim... |
Alıntı:
pek güzel hazırlamışsınız, elinize sağlık. Dibindeki su birkaç hafta sonra kendi içinde özüşecektir,sakın o suyu alıp da atmayın,bekleyin, sabredin. O nahoş koku da normal, çünkü kırmızı olan çekirdek kılıfları maya içerdiği için o koku da o mayanın eseri. Hayırlı bayramlar. |
Alıntı:
|
Alıntı:
şöyle izah etmeye çalışalım. Kudret narınızın yağa ya da bala girmeden önce küflenmemiş, aflotoxin üretmemiş olduğundan emin olup ve saldığı suyu atmadıktan sonra hazırlanış ve kullanılışında pek bir yanlış olmuyor ,sadece eksiklikler oluyor. Kudret narı dış kısmı(pürtüklü-önce yeşil sonra turuncu olan esas sebzenin kendisi),tohumu( mühürlü ve kahverengi olan kısım) ve kırmızı kısmı( tohumu saran kırmızı kısım yani maya)dır. 1-Sadece sebze kısmını zeytinyağa ya da bala koyabilirsiniz. 2-Sebze kısmını ve maya kısmını zeytinyağa veya bala koyabilirsiniz. 3-Tohumu dahil olmak üzere tamamını zeytinyağa veya bala koyabilirsiniz. Tüm farklı hazırlanış biçimleri farklı hastalıklara hitab ediyor. bu sizin tercihinize bağlı. Hayırlı bayramlar. |
Sn. OrganikKudret,
ilgi ve alakanız için çok teşekkür ederim ben de o kadar emek harcayarak büyüttüğüm kudret narları ziyan oldu diye endişelenmiştim. Tekrar teşekkürler... |
Alıntı:
|
Alıntı:
şeker hastaları eğer insülin ya da şeker dengeleyici ilaç kullanıyorsa kudret narı da ikinci bir ilaç fonksiyonu görecektir ki Allah korusun o takdirde hastanın şekeri çok düşüp istenmeyen durumlar görülebilir. Ayrıca en zor soru ise ne kadar ve na sıklıkta kullanmak gerektiği sorusu,.. Buna cevap verebilmek mümkün değil şu anda. Fakat kişiler deneme yanılma yöntemiyle veya çok küçük miktarlarda kullanmaya başlamak ve etkisini takip etmek koşuluyla gözlemsel sonuçlar elde ediyorlar. Bizler de bu kişilerin anlattıklarıyla söylem veriyoruz. |
4 Eklenti(ler)
Benim muhteşem kudret narlarım.... :D
|
Merhaba bu kudret narlarınının olgunlaştığı nereden anlaşılır.
|
Sararmaya başladığında, heralde!
|
Turuncu olup, meyvesi çatladığında iyice olgunlaşmış sayılır.
|
Sitedeki kudret narıyla ilgili forum sayfalarının hepsini okudum. Dikkatimi çeken şey bunun yenebilecek bir meyve olduğunu kabul eden hiç kimsenin olmayışıydı. Sadece bir-2 kişi tadına bakmışlar.
Kudret narı elbette bir meyve. Ben sararmış veya olgunlaşıp çatlamış olanları kopardıktan sonra ilk iş olarak kaşığı elime alıp onları afiyetle yiyorum. . Sadece diğer meyvelere göre tadı biraz az. Az olmasına rağmen de çoğu meyveden daha tatlı. Yenecek yeri çekirdeğinin dışındaki kırmızı kısım. Kabuğunu karışım yapacaksam kırmızı kısmı çekirdekleriyle beraber bir kaba aktarıp öyle yiyorum ki kaşıktan tükürük asidi kabuğa bulaşmasın. Hafif tatlımsı ve serinlik veren bir tadı var. Az tatlı olduğu için şeker hastalarının da yiyebileceğini sanıyorum. Tabi bir kerede bir meyveden daha fazlasını yen-memek kaydıyla. Bir defada en fazla 3 meyveyi yedim bir rahatsızlık hissetmedim. Misafirlerime ikram ettiğim oldu, çocuklarım (yetişkin yaştalar) da yediler. 4-5 yaşında bir çocuk bir kaç defa yedi, 6 aylık bebek iştahla severek üçte bir kadarını yemesine rağmen görünürde bir zararı olmadı. Yani kişisel bir allerji gibi durumunuz yoksa gönül rahatlığıyla yiyebilirsiniz.Çekirdeğin dışındaki jel kıvamındaki kırmızı kısımın yeneceğini tekrar hatırlatayım. Ayrıca nette dolaşırken yurt dışındaki bir araştırmada kudret narının içinde şeker hastalığına iyi gelen 4 madde tespit edildiğini okudum. Belki yenebilen tatlı kısmının da hiç bir işlem görmeden iyi geldiği hastalıklar vardır. Meyve olarak da şifa olarak da faydalanmak lazım. Meyve olarak da genellikle yerel pazarlarda bulunabiliyor. Buralar (Anamur) sıcak bölge olması sebebiyle meyvenin sararmaya başlamasıyla olgunlaşıp çatlaması 1-2 veya 3 gün içinde oluyor. Raf ömrü kısa. Serin yerde tutulursa belki biraz uzatılabilr. Onun için marketlerde yaygın olarak bulmak zor. Yetiştirenlerden sipariş verip almak ya da yetiştirmek daha uygun ve yetiştirmesi çok zevkli bir meyve, tavsiye ederim. Ayrıca pazarlama sorunu olan bir meyveyi serada yetiştirme cesaretini gösteren OrganikKudreti de tebrik ederim. |
Sn Birsen 33 kudret narının pazarlama sorunun olduğunu sanmıyorum.Zira baharat dükkanımızdaki kudret narları çok hızlı bir şekilde satılıyor. (Benzeri meyvelere göre)
Bu bitkiyi yıllar önce dedem miğde ağrılarına iyi geliyor diye tohumunu alıp yetiştirmeye başlamış yıllardan beri yetiştirmeye devam ediyoruz. Yenme meselesine gelince tadı harika bir meyve diyemem. Ama şeker hastası olan anneannem devamlı tüketiyor. Ben ve babamda miyde rahatsızlığı var bizde yiyoruz aynı zamanda kudret narı ile beraber kalan zeytinyağı yanık ve yaralara karşı bir merhem vazifasi görüyor. Herhangı bir sorun veya yardım edilecek bir mesele olursa elimden geldiği kadar ayrdım ederim Saygılar |
1 Eklenti(ler)
Saksıda da yetişiyor ancak sanırım bahçedeki kadar iyi olmuyor. Saksımda 3 adet meyve verdi. Oldukça da büyük saksıydı ancak sonra başka meyve vermedi. Küçük saksıda olanlar hiç meyve vermedi. Resimleri şöyle
Eklenti 246732 |
Feyzon'a
Yapraklar arasındaki mesafenin fazlalığına bakınca fazla sulanmış gibi duruyor. Belki az meyve vermesi de bundandır. Alıntı:
Ben özellikle "taze meyve" olarak pazarlama sorununun olduğunu söylemek istemiştim. Konuyu biraz açıklamam gerekirse; burada ticari olarak daha çok muz, çilek, patlıcan, domates, salatalık üretiliyor. Komisyoncular bunları pazarlıyor. Yaz döneminde hemen hemen muzun dışında olanları komisyoncular kabul etmiyor. Onun dışında son yıllarda üretilmeye başlanan pepino, yerkirazı veya diğer bazı tropik-suptropik bitkileri pazarlamada sanırım sorun var ki üretmeye çalışanlar az. Fazla ürün olmayınca da ticareti aksıyor. Üreticinin elinde kalanlar yerel pazarda miktar olarak artınca fiyat düşüyor. Fiyatları çok dengesiz gören diğer üreticiler de çoğu zaman yetiştirmeye cesaret edemiyorlar. Yani bunların hepsi kısır döngü halinde görünüyor. Yardım sözün için çok teşekkür ederim. Sadece kudret narı için söyleyecek olursam ürünler elimde kalmayacak şekilde, bozulmadan, uygun fiyattan satın alma garantisi veren olursa sadece hobi olarak değil ticari olarak da yetiştirmeyi isterim. Yetiştirmek ne kadar sor ve sabır isteyen bir şey olsa da güzel; pazarlayabilmek ve emeğinin karşılığını alabilmek daha da güzel. Saygılar. Esenlikler dilerim. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 01:22. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025