agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Tıbbi, ıtri, boyar, aromatik bitkiler (https://www.agaclar.net/forum/tibbi-itri-boyar-aromatik-bitkiler/)
-   -   Kekik (https://www.agaclar.net/forum/tibbi-itri-boyar-aromatik-bitkiler/1172.htm)

HomeWork 06-01-2007 09:06

1 Eklenti(ler)
6 adet tohumdan 4 adetini çürüterek 2 adet çimlendirmeyi başardım.:o

Oğuzhan 06-01-2007 14:32

Iki Adet Için Bol şans.

Ophrys 06-01-2007 16:07

Bende geçen hafta bir paket kekik tohumu almıştım bu günler ekmek uygun mu? Şubatı mı beklemeliyim?

Ophrys 23-04-2007 17:03

kekik

1 Eklenti(ler)
Bunlarda minik kekikler.

habibe 25-04-2007 08:22

Sevgili ada, sizde de yok yok maşallah :)) kekiklerimiz sizden bu sene.

souLshah 25-04-2007 09:09

Merhaba,

Alıntı:

Ege koşullarında tohumluğun yastıklara en uygun ekim zamanı Kasım-Aralık aylarıdır
Yazıda Kasım - Aralık ayı denmiş. Elimde kekik tohhumum var ekmek için kasımı beklemeli miyim şimdi eksem yetişir mi? İstanbul şartlarında balkonda ve saksıda.

Ophrys 25-04-2007 09:41

Günaydın arkadaşlar. Ben geçen hafta ektim. Ekin derim.
Habibecim sen ufaklıkla gelecektin ya patates yemeye kekikler az daha büyüsün öyle gel.

habibe 25-04-2007 11:02

Bir kendim, bir ben gelirim inşallah :)

Ali_GUMUS 27-04-2007 11:28

Sn Mine Pakkaner;
Ege üniversitesinde okuyorum. Babam Damla sulama Sistemleri kurulumu üzerinde faaliyet gösteriyor. Böyle bir tesis kurulumu için Kula'ya gittik. Tarla sahibi; Kula'ya Kekik üzerine bir fabrikanın kurulacağını söyledi ve kekik dikimini teşvik edici bir takım faaliyetlerin yakında olacağını duydum. Eğitim fakültesi Bilgisayar Öğretim Teknolojileri ve Öğrt. okuyorum. Bu konu içeriğinde Ziraat Fakültesine gelip sizi rahatsız edebilir miyim? Teşekkürler.

selenn 28-04-2007 23:20

Ben de geçenlerde Metro Marketten Kış Kekiği tohumları almıştım. Cuma günü serptim tohumlarımı saksıya bakalım durumları ne olacak. Umarım biran evvel çimlenirler de mis gibi kokarlar. Bayılırım kekik kokusuna. Bir de adaçayı tohumları serptim. Bakalım ne zaman yeşermeye başlayacaklar.

berduray 28-04-2007 23:26

kekik

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi selenn (Mesaj 99541)
Ben de geçenlerde Metro Marketten Kış Kekiği tohumları almıştım. Cuma günü serptim tohumlarımı saksıya bakalım durumları ne olacak. Umarım biran evvel çimlenirler de mis gibi kokarlar. Bayılırım kekik kokusuna. Bir de adaçayı tohumları serptim. Bakalım ne zaman yeşermeye başlayacaklar.

ay y buralar dağ taş kekik yüzüne bakan yok,kimimizin yanından farketmeden geçtiği şey diğerimiz için ne kadar özel olabiliyor
:rolleyes:

selenn 28-04-2007 23:29

Evet malesef bazı insanların bilmem belki merakları yok ve önemsemiyorlar ama ben tüm bitkileri hatta tüm canlıları çok seviyorum. Bunların içinde hayvanlar da var, çiçekler de, bitkiler de.

Ali_GUMUS 29-04-2007 18:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi berduray (Mesaj 99543)
ay y buralar dağ taş kekik yüzüne bakan yok,kimimizin yanından farketmeden geçtiği şey diğerimiz için ne kadar özel olabiliyor
:rolleyes:

Sahip olduğumuz şeylerin değerini fazla bilmediğimizden kaynaklanıyor. Kaybedince değerini anlıyoruz.

nevsune 08-05-2007 17:44

uzun süredir ankara'da bakmadığım yer kalmadı. kekik tohumunu hiç bir yerde bulamıyorum. satılan bir yeri bilen varsa yazabilirmi lütfen.

selenn 08-05-2007 21:23

metro markette ben geçenlerde görmüştüm. oraya bakmaya çalışın derim.

Hasan Lalezar 08-05-2007 21:58

Ben ufak bir gezi esnasında söktüğüm kekikleri bahçeye dikmiştim. Pek üretime girmiyor ama büyütüp çoğaltırsam amacına ulaşır sanırım. Zira söküp bahçeye diktiğim parça hemen tuttu ve büyümeye devam ediyor.

Ophrys 09-05-2007 13:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nevsune (Mesaj 102677)
uzun süredir ankara'da bakmadığım yer kalmadı. kekik tohumunu hiç bir yerde bulamıyorum. satılan bir yeri bilen varsa yazabilirmi lütfen.

Ben Koçtaş'tan almıştım. Hemde 3-4 çeşidi vardı.

tolga uğuş 14-05-2007 15:53

Ulus'ta Yimpaş'ın girişindeki dükkanda var (Anadolu tohum markalı) 2-3 YTL fiyatı vardı galiba. Ben oradan aldığım maydanoz, dereotu, tereotu, roka tohumlarını filizlendirmiştim. Şimdi salatalarda kullanıyoruz.
Hem tohum sayısı fazla, hem verimli, hem de ucuz.

Derya Özen 14-05-2007 16:36

Kekik mevzu olmuş. Arkadaşlar bir hafta sonu hep beraber toplanıp bizim köye gidelim. Her yer alabildiğine kekik, hem toplarız hemde kökünden söker bahçelerimize de dikeriz.

Ophrys 18-05-2007 14:46

Kekiklerim

1 Eklenti(ler)
Kekiklerim büyümeye devam ediyor.

nevsune 19-05-2007 15:23

Kekik tohumu satan yerler konusunda bilgilendiren herkese teşekkür ederim. Bugün nihayet kekik tohumlarımı aldım. Aldığım yerde zamanı mı diye sorduğumda her zaman ekebileceğim söylendi. Biraz sonra tohumlarımı ekeceğim. Yalnız killi toprak yerine kum, bahçe toprağı ve az da torf kullanacağım. Bakalım neler olacak? Tohumlar yeşerir yeşermez size yazacağım.

Sevgili deryaözen, umarım günün birinde sizin köy gibi bir yerde az biraz toprakla uğraşabileceğim bir evim olur. Artık balkon kesmez oldu.

Ophrys 19-05-2007 15:25

Ben normal toprak ve torf karışımına ekmiştim gayet mutlular.

limon 19-05-2007 20:19

Benim kekikler çıkmadı ada. Umudu kesince kıvırcık maydanozlarımdan bir kaç kök geçirdim o saksıma.

nevsune 19-05-2007 20:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi adabayrakoglu (Mesaj 106011)
Ben normal toprak ve torf karışımına ekmiştim gayet mutlular.

Sitenin bir yerinde okumuştum, kum tohumun tutunmasını sağlıyor diye. Bu yüzden az kum ilave ettim.

Sanırım siz kışın ekmiştiniz. Mutlu olduklarına göre çimlenmişler demekki (onlar mutlu olunca siz de olmuşsunuzdur). Ne kadar bekliyoruz çimlenmesi için? Ben de mutlu olmak istiyorum.

Tohumlar minicik bu yüzden çok dikkatli ektim ve üzerlerine biraz toprak koyup hafif elimle bastırdım. Çürütmemek için fısfısla su püskürttüm sonra da bol güneş alan bir pencerenin önüne koydum.

Şimdi işin en zor kısmı başlıyor: beklemek.

Ophrys 19-05-2007 20:38

Yok kışın ekmedim. Çok nazlı değil. Sadece tohumları serpiştirip, suladım onun dışında pek birşey yapmadım 2 cm kadar boy yaptılar bile.

Asıl beklemek güzelleştiriyor bu işi. Beklerken nasıl heyecanlı oluyorum inanamazsınız. Balkona çıktığımda bitkilerimden birisi mutlaka süpriz yapıp beni mutlu ediyor.

Umarım en kısa zamanda sizinkiler de süpriz yaparlar.

Saygılar

nihatdurgut03 19-05-2007 21:37

*** arkadaşlar elinde fazla kekik tohumu olan varsa banada gönderirse sevinirim saygılar

nevsune 20-05-2007 08:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nihatdurgut03 (Mesaj 106130)
*** arkadaşlar elinde fazla kekik tohumu olan varsa banada gönderirse sevinirim saygılar

özelime adresinizi yazın ben size postayla gönderirim.

Derya Özen 29-05-2007 13:52

Doğal kekik

1 Eklenti(ler)
Doğa da kendiliğin den yetişen kekik.
Resmin çekildiği tarih: 06.05.2007
Yer : Sarıkoz köyü / Çubuk / Ankara.
Resmi Çeken: DarkYES

nevsune 29-05-2007 18:40

Benim çocukluğumda kırlardan, dağlardan topladığım kekikler bunlar. Kokuları hala burnumda durur. 1 temmuzda Sarıkoz köyünde şenlik varmış galiba. Eh gider toplarız artık.

agartha 30-05-2007 04:44

Merhabalar,

Ben balkonumda 5 çeşit kekik yetiştiriyorum. Satılan kış ve yaz kekikleri çok kolay büyüdü. Zahterler ancak büyüyor ama 'orange thyme' yani portakal kokulu kekiğin çok zor büyüdüğünü görüyorum. Bu konuda bir bilgisi olan var mı acaba?

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 08:21.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025