![]() |
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Kudret Narı (Hazırlanışı ve kullanım alanları)
Hasat edilmiş Kudret narlarını ister meyve olarak isterseniz hazır işlenmiş olarak kullanabiliyorsunuz. Meyve için sabahları aç karnına bir meyve yiyorsunuz ama meyve işlenmişi kadar etkili değildir. İşlenmiş kudret narını hazırlama: İyice olgunlaşmış kudret narlarını bir büyük cam kavanoza koyuyorsunuz orada biriken kudret narları iyice olgunlaşıyor ve bir ay kadar zamanda acı suyunu salıyor. İşte bu acı suyu mümkün olduğunca ortamdan uzaklaştırmak gerekiyor, acı su normal oda sıcaklığında kendiliğinden salınıyor zaten. Daha sonra oluşabilecek ağır kokuyu bu acı suyu en fazla oranda uzaklaştırarak en aza indiriyorsunuz bir karıştırıcı ile iyice karıştırısanız daha iyi ayrılacaktır. Acı su uzaklaştıktan sonra mümkün olduğunca kaliteli zeytinyağı ile bire bir karıştırıp olgunlaşmaya bırakıyorsunuz. Yine olgunlaşmaya bıraktıktan bir kaç ay sonra kullanıma hazırdır ancak kaliteli olsun isterseniz en az bir yıl beklemelisiniz, acı suyu aldıktan sonra az miktar koku oluşuyor bu kokuda ortamdaki asidin varlığına binaen. Kullanırken ise sabahları aç karnına bir çorba kaşığı yiyip (bu yenilen kısmı bal ile karıştırırsanız acı tadı için tatlı şurup imajı verebilirsiniz. Yaralarda kullanımı ise direkt açık yaranın üzerine sürmek yoluyladır, bizzat kendim denedim yaralarda başarısı müthiş zira oluşturduğu kabuk bile normalden farklı ve kalın ve iz de bıraktırmıyor, ancak ben benden isteyenlere gönderdiğim gibi 3 yıllık olanı kullandım, üstelik kokusuna rağmen sadece 10 dakka durdurabildim ve ne iz nede fazla beklemek söz konusu oldu. ) Bunlarda hazırlayan ve satışını yapan bir arkadaşımdan elde ettiğim bilgiler. Ancak daha önce bir arkadaştan alıp isteyenlere gönderiyordum uğraşmanın sorumluluğu bir yana yukardaki mesajada Bursa da hazırlayıp satışını yapan arkadaşın irtibat numaralarını ekliyorum. İhtiyaç duyan o arkadaşla irtibat kursun. Bunun dışında İstanbul piyasasında havuçtan veya kırmızı renkli muhtelif sebzelerden rendelemek ve kırmızı biberle renk yapmak yoluyla hile kudret narlarıda piyasaya sürüldüğünü duydum, hani kokusuzdu falan gibi mesajlarda da böyle sorunlar olabiliyor bilginize... Alacaklar içinde işte o koku ölçü olsun keskin bir asit kokusu, uzaktan değilde yakından kokanları tercih edin... |
![]() |
![]() ![]() |
|
|