![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
agaclar.net
|
BİNYAPRAKOTU (Civanperçemi) Latince adı: Achillea millefolium Familya: Asteraceae (Papatyagiller) Anavatanı: Avrupa, Asya Elde edilişi: Çiçekli bitkilerden su buharı distilasyonu ile. (100 kg. bitkiden, 0.1-0.4 litre uçucuyağ elde edilir.) Aroma: Otsu, reçinemsi. Ana Maddeleri: Kamazulen, β-Pinen, Sabinen. Ruhsal Etkisi: Menopoz döneminde rahatlatıcıdır. Fiziksel Etki: Nevraljide ağrıyı azaltıcı, hücre yenileyici, yara iyileştirici, antiseptik. Karışımları Hazırlanabilecek Yağlar: Misk adaçayı (Salvia sclaea), Mersin (Myrtus communis) uçucuyağları. Deri İndikasyonları: Ekzema, alerjik durumlar, selülit, akne ve güneş yanıklarında kullanılır. Uyarı: 10 yaş altı çocuklarda kullanılması tavsiye edilmez. Kaynak |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Dün geceden beri taze demlenmiş çayını içmeye başladım. Premenstrüel sendrom ve menstrüel sendromlar için bu ay denemiş olacağım. Ağrısız bir dönem geçirirsem "gavur eşeği" ve aynı zamanda "acemi nalbant" da ben olacağım. ![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Netice? |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Denizyıldızlarından biri bile kurtulsa, benim için kafidir. |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Aslında bu yorumları konulan resimlerin altında tartışsak ve resime bakarak bitkiyi tanısak ne var yani. Hiç kimse ilgilenmiyor bu söylediğim ile. Hadi Arkadaşlar yorumlarımızı, bitki hakkında bildiklerimizi konulan resimlerin altına yazalım. |
|
|
|
![]() |
|
|