![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
*** drosophila ödevlerimden dolayı size daha geniş bir bilgi veremedim arkadaşlarımın araştırma konusu ve benim yakından ilgilendiğim bir bitki.kendi araştırmam olmadığı için güvenilir bir kaynak belirtemediğim için elimdeki kaynaklarıda göndermek istemiyorum. piyasada safran ismi altında (bilhassa aktarlarda) başka bitkiler satışa sunulmakta. gerçek safranı anımlamamız da çok zor. ancak botanikciler ve araştırmalar sonucunda anlaşılmakta. safranın fotoğrafını internetten incelemişsinizdir. safran adı altında değişik her türden bitki mevcut geneli ise güz çiğdemleri. size kendi yetiştirmiş olduğumuz fotoğrafı benim fotoğraflarımın içinde safran adı altında var. inceler isen içinde 3 adet olan stigması var değerli olan kısmı bu stigmaları. piyasada bizlere sunulan safranların tamamı aspir bitkisinden elde edilen yaprak veya benzeri maddeler. biz tüketiciler en basit bitki tanımlamayı fiyatından bilebiliriz. eğer gıramı 10,100ytl gibi bir fiyat ile satıyorlarise bu bitki hakkında bir düşünmemiz gerekir. Tam olarak bu bitki hakkında ne gibi bir bilgi istediğinizi ve ne yönde kullanacağınızı belirtirseniz size daha fazla yardımcı olmak isterim. Altınla eş değer olmasının sebebi çok yönlü bir bitki tam anlamıyla bir tıba bitkisi (tıbbi bir bitki, boya bitkisi, aroma yönüyle en pahalı baharat bitkisi) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
meyve sineği
Giriş Tarihi: 07-03-2006
|
bilgiler için teşekkür ederim. benimkisi daha çok merak. etraftan birkaç bilgi duymuştum. çok pahalı olduğu için insanların ilgisini hemen çekiyor. bana sordular ben de foruma sordum. vay be çok kıymetli diye herkes bunu yetiştirelim zengin olalım diye düşünüyor. ama anladığım kadarıyla bakımı hayli zahmetli. şimdilik bu bilgiler bile bana yetti gibi. merak ettiğim diğer hususlar olursa tekrar size başvurabilirim. ödevlerinizde başarılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
meyve sineği
Giriş Tarihi: 07-03-2006
|
4. Yıl sonunda Haziran – Temmuz aylarında soğanlar sökülerek başka bir alana 4 yıl için tekrar dikilir. ben bunu anlayamadım. neden başka bir alana ekiliyor. verdiğiniz bilgileri okudum ancak bununla ilgili birşeye rastlamadım **** gözden kaçırdım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-09-2006
|
safran
arkadaslar safran bıtkısının zararlısı ıle mucadele yontemı bugun hala bulununamamiş.uretımın dusmesının sebebı buda olabılır.paylasmak ıstedım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|