agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama) (https://www.agaclar.net/forum/temel-konular-toprak-gubre-tohum-sulama/)
-   -   B5A Organik Sıvı Gübre Hakkında (https://www.agaclar.net/forum/temel-konular-toprak-gubre-tohum-sulama/8839.htm)

yakamozsimsek 28-07-2008 21:15

Soyle dusunmemizmi gerekmektedir bu noktada organik tarimda çikan kimyasal maddeler ureticiyi baglamaz.**** su sekildemi dusunmeliyiz asiri derecede toksit olan bir olusumdan insanlara gubre uretip satalim ve adinada organik diyelim.Diger bir konu ise bu kadar hizli kok salma islemini en dogal sekli ile yarasalar yapmaktadir yuzde yuz dogal ama ulkede yasakmi diyelim.Yarasa gubresi kuduzu uretir sunu anlarim egerki yarasa gubresi kultur olarak yetistirilen ulkelerden aliniyor ise bunun toprak ile sadece 1 litre toprakli gubrenin fiyati 9 avrodur yani sadece bu karisima kok hizlandirmak için kimyasal degilde tamamen dogal katkilar katilmis ise bu 9 avroyu avrupan satin alarak içerisine katmak zorundalar gerçi bu sivinin fiyatini bilmemekteyim birde bu gubrenibn ulkeye girisi için 1 milyar saniyorum gumruge para odenmeli.Buyurun siz hesaplayiniz yuzde yuz organik ve bahsedildigi gibi bir islem gerçeklestirilen karisimi.

denizakvaryumu 28-07-2008 21:24

B5a nın içeriği nedir tartışmasına son vermek amacıyla , benim bildiğim B5a nın içinde bunlar var;

MELAS
ARPA UNU
MISIR YAGI
KEKIK YAGI
SUSAM YAGI
SARIMSAK YAGI
KIMOzIN PERFORMANSi IçIN PEYNIR MAYASi
MUCOR PERFORMANSi IçIN INKÜBASYONSUZ YOGURT.

Yanılıyor muyum?

polatuz 28-07-2008 21:31

Aslında sanırım temel hata kimyasal kelimesinin yanlış anlanmasından kaynaklanıyor. Kimyasal olunca organik olmazmış gibi bilgisizlikten kaynaklanan yaklaşım, böyle hatalara yol açıyor. Tüm canlı organizmaların da kimyasallardan oluştuğunu bilmeyenler, cehaletleriyle başkalarını da yanlışa sevkedebiliyorlar.
Mesela çok tahriş edici bir kimyasal sodyum hidroksittir. Derişik olarak lavabo açıcı olarak kullanılır. Eğer odunu yakıp küllerini suya koyarsanız, elde edeceğiniz sıvı bu yakıcı maddedir. Gözünüze kaçarsa kör edebilir, yutarsanız, yutağınız yanar, ölürsünüz. Buharı ciğerlerinizi tahriş eder.
Bilgi olmadan görüş bildirmek, daha da ötesi iddialı savlar ortaya atmak, son derece yanlış bir yaklaşım.
Data Sheet'de gördüğüm, yanlış anlamadıysam tek olumsuz durum içeriğinde çinko tuzlarının bulunması ve bunun sürekli kullanıldığında birikimlere neden olabileği yönündeki ifadeydi.

yakamozsimsek 28-07-2008 21:33

Içerisde ne var bilemem ancak isi ile bulustugunda zehirli gaz çikartabilir diyor .Ancak tavsiyem bunun ingilizceyi tam bilen bir insanin tercume etmesi.Ne yaziktirki fransizca degil aksi taktirde analizi yapan sirkete mektup yazip genis bilgi'de isteye bilirdim ama ingilizce hiç bir sekilde bilmedigim bir dil.Ancak organik degildir denmemelidir.Ancak bu vermis olmdugunuz urunler içerisinde bahsedildigi sekilde boy arttirici **** kok saldirici **** meyvelerin fazla olusmasini saglayacak bir yapi gormemekteyim.Bunlar su islemi yapiyor olabilir topragi zenginlestirmek bitkiyede rahat nufus etmesi için sivi olarak imal edilmesidir.Insanlarin yazdigi gibi bir urunu bunlardan alamazssiniz.Bio yasamda imkansiz ancak dedigim gibi sinirlar içerisinde kimyasallar konulabilir.Kimyasal maddeler konusunda ise egitim sahibi degilim fazla bir sey yazamam.Kimyasal maddelerin nasil bir isleyis içerisinde oldugunu yazma hakki bana dusmez diye dusunuyorum.

Todor 28-07-2008 21:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yakamozsimsek (Mesaj 262705)
analiz raporu nitratin var oldugunu bildirmektedir bu da yuzde yuz organik olmadigini ancak organik için olan siniri geçmemesinden dolayi organik urun olarak verilmis olmasidir.

Sayın Yakamozsimsek, itirazınızın sebeplerini anlamaya çalışıyorum. Konu hakkında uzman değilim, kimya bilgimde lisede gördüğüm kadar. O yüzden daha temel olarak açıklayablir misiniz acaba. Bir organik madde de nitrat yer alamaz mı? Azot ancak, üre ve/veya amonyak şeklinde mi yer alabilir?

yakamozsimsek 28-07-2008 21:39

Nekadar guzeldirki insanlar konusmaya ve kendilerince olumsuz gorduklerini yazmaya basladilar.Iste ozlenen bir tablo.Isin gerçegi benim kimyasallara karsi olmam aldigim bio egitimdendir. Sunu belirtmek isterimki dunyanin dort bir yaninda uretilen bio tarimlarin içerisinde kimyasal maddeler vardir ancak bunlar siniri geçmez bunu soylemek çok zor olmasa gerek nihayetinde turkiye cumhuriyetinin vermis oldugu organik tarima uygundur analiz raporu elinizdedir bu sizin garantinizdir.Ingilizce bilen birileri lutfen su verilen linkleri turkçeye çevirebilirmi bir bakalim ne varmis ne yokmus.

malina 28-07-2008 21:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yakamozsimsek (Mesaj 263057)
Dil konusunda haklisiniz.Malesef turkçe yazim kurallarini bilmemekteyim.

Bunun Türkçe ile ilgisi yok... En azından paragraf yapmazsanız forumda yazmanızın çok anlamlı olmayacağını düşünmeye başladım.

Neden yazışıyoruz? Okuyup anlamak için. Böyle "kütük" formunda yazdığınız sürece, ne dediğinizi anlamak için fazladan uğraş gerekiyor.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yakamozsimsek (Mesaj 263065)
Soyle dusunmemizmi gerekmektedir bu noktada organik tarimda çikan kimyasal maddeler ureticiyi baglamaz.**** su sekildemi dusunmeliyiz asiri derecede toksit olan bir olusumdan insanlara gubre uretip satalim ve adinada organik diyelim.Diger bir konu ise bu kadar hizli kok salma islemini en dogal sekli ile yarasalar yapmaktadir yuzde yuz dogal ama ulkede yasakmi diyelim.Yarasa gubresi kuduzu uretir sunu anlarim egerki yarasa gubresi kultur olarak yetistirilen ulkelerden aliniyor ise bunun toprak ile sadece 1 litre toprakli gubrenin fiyati 9 avrodur yani sadece bu karisima kok hizlandirmak için kimyasal degilde tamamen dogal katkilar katilmis ise bu 9 avroyu avrupan satin alarak içerisine katmak zorundalar gerçi bu sivinin fiyatini bilmemekteyim birde bu gubrenibn ulkeye girisi için 1 milyar saniyorum gumruge para odenmeli.Buyurun siz hesaplayiniz yuzde yuz organik ve bahsedildigi gibi bir islem gerçeklestirilen karisimi.

Alıntı:

Soyle dusunmemizmi gerekmektedir, bu noktada organik tarimda çikan kimyasal maddeler ureticiyi baglamaz.

**** su sekildemi dusunmeliyiz
, asiri derecede toksit olan bir olusumdan insanlara gubre uretip satalim ve adinada organik diyelim.

Diger bir konu ise bu kadar hizli kok salma islemini en dogal sekli ile yarasalar yapmaktadir
. yuzde yuz dogal ama ulkede yasakmi diyelim.

Yarasa gubresi kuduzu uretir
. sunu anlarim, egerki yarasa gubresi kultur olarak yetistirilen ulkelerden aliniyor ise, bunun toprak ile sadece 1 litre toprakli gubrenin fiyati 9 avrodur. yani sadece bu karisima kok hizlandirmak için kimyasal degilde tamamen dogal katkilar katilmis ise, bu 9 avroyu avrupan satin alarak içerisine katmak zorundalar.

gerçi bu sivinin fiyatini bilmemekteyim
. birde bu gubrenibn ulkeye girisi için 1 milyar saniyorum gumruge para odenmeli.Buyurun siz hesaplayiniz, yuzde yuz organik ve bahsedildigi gibi bir islem gerçeklestirilen karisimi.
Paragrafsız ve noktalama işaretlerini az kullanarak devam ederseniz, bu yazışmaya burada devam etmeyeceğiz. Yani cevap yazmayın. Uygulayın.

Not: Bu mesajlarımızı daha sonra sileceğim.

yakamozsimsek 28-07-2008 22:09

Yeni bir çeviri daha yaptim ayni adresten kimyasal maddelere karsi onluk kullanilmalidir yaziyor gerçi ne kadar dogru bir çeviri bilemiyecegim ama buyurun iste sizin vermis oldugunuz linkteki çeviri.

http://www.bmrtarim.net/images/docs/...nglish.pdf.For

Alıntı:

small or incidental releases,the minumum personal protective equipment should be rubber gloves,rubber apron,and chemical goggles.Uncontrolled releases should be responded to by trained personnel using pre-planned procedures.Proper protective equipment should be used.Gas masks with ammonia canister or SCBA gear may be required.For large spills,contain by diking with soil or other non-combustible absorbent material.Dilution with water will reduce the release of ammonia vapors.Kepps material out of sewers,storm drains,and surface water.Comply with all applicable govermenmental requlation on spill reporting,handling,and sur face water.Comply with all applicable governmental regulation on spill reporting,handling,and disposal of waste.
Turkçesini ben yazmayayim.Amacim sadece içerisinde kimyasal maddelerin bulundugunu gostermektir.

Bu tur organik sivilar dunyanin dort bir yaninda kullanilmakta saticisi tarafindan'da kabul edilmektedir.Diger firma derken bana adreslerini verebilirmisiniz .Bakalim onlar neler yapmis.

Lilium 28-07-2008 22:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi praecox (Mesaj 263051)
Bunu siz bana mı dediniz?

Ben pazarlamıyorum. ancak sizin gibi konuyu da anlamadan ortalığı velveleye vermiyorum.

Saçmalamıya ve haddinizi aşmıya başladınız.

Saygılar

Sayın praecox;
Bu zat haddin ne olduğunu biliyormu açaba

yakamozsimsek 28-07-2008 22:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi malina (Mesaj 263075)
Bunun Türkçe ile ilgisi yok... En azından paragraf yapmazsanız forumda yazmanızın çok anlamlı olmayacağını düşünmeye başladım.

Neden yazışıyoruz? Okuyup anlamak için. Böyle "kütük" formunda yazdığınız sürece, ne dediğinizi anlamak için fazladan uğraş gerekiyor.

Paragrafsız ve noktalama işaretlerini az kullanarak devam ederseniz, bu yazışmaya burada devam etmeyeceğiz. Yani cevap yazmayın. Uygulayın.

Not: Bu mesajlarımızı daha sonra sileceğim.

Inanin dikkat etmeye çalisiyorum.Bir ara turkçe kullanim kilavuzunu sanirim ziyaret etmem gerekiyor.

yakamozsimsek 28-07-2008 22:27

Bu noktada bana dusen gorev biter.Isin içerisine kimyasal maddeler karismistir.Bu konu beni asar.Ben musadenizle turkçe kullanim kilavuzunu ziyaret etmek zorundayim.

malina 28-07-2008 22:36

Bu kararına sevindim :)

şenol coca 28-07-2008 23:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yakamozsimsek (Mesaj 263074)
Nekadar guzeldirki insanlar konusmaya ve kendilerince olumsuz gorduklerini yazmaya basladilar.Iste ozlenen bir tablo.Isin gerçegi benim kimyasallara karsi olmam aldigim bio egitimdendir. Sunu belirtmek isterimki dunyanin dort bir yaninda uretilen bio tarimlarin içerisinde kimyasal maddeler vardir ancak bunlar siniri geçmez bunu soylemek çok zor olmasa gerek nihayetinde turkiye cumhuriyetinin vermis oldugu organik tarima uygundur analiz raporu elinizdedir bu sizin garantinizdir.Ingilizce bilen birileri lutfen su verilen linkleri turkçeye çevirebilirmi bir bakalim ne varmis ne yokmus.

Sayın yakamozsimsek bir kaç gündür dikkatli bir şekilde yazılarınızı takip etmekteyim önce kafam karıştı ama sonrada baktımki dediklerinizin tamamı boş şeyler, tarım bakanlığından onay raporunu ,analiz raporlarını ,lisansını üretim iznini herşeyi arkadaşlar gösterdi.Biolojiyle ilgilenen biri olduğunuzuda tahmin etmiyorum çünkü her sorunuza muhteşem yanıtlar geldi.

Alıntıda bahsetmiş olduğunuz dünyanın dört bir tarafında üretilen bio tarım nasıl birşey açıklarsanız sevinirim..

yakamozsimsek 28-07-2008 23:15

Eger yazilari takip etmis olsaydiniz bunu zaten gormus olurdunuz.Neyse dedigim gibi bu urun yuzde yuz organik degildir bunu ben degil analiz soylemektedir.Benim simdi turk olupta yazi yazma konusunda ozurlu olmamdan dolayi bu yazi yazmayi ogrenmem gerek. Burada kimyasallar katildigini gordugumuze gore tanrinin kimseye bahsettigi bir mucize yok.Artik mali satan kisiler mallarini içerigi olarak satarlar.Belki ileride yeni konu açma iznim olur ise dunya organik tarimindan orneklerde verebilirim organik gubrelerin çok basitce evlerdede yapilabilecegini bunun garatisinide lyscée agricole hocalarinin oldugunu yazarim.

yakamozsimsek 28-07-2008 23:31

Aslen benim korkum bundanda ote olan tam organik tanimlanmasidir. Bu urunu alan insanlar evlerinde yani kapali alanda kullaniyorlar. Oysaki analiz kullanma kilavuzu gaz maskesi ve onlugu kullanilmalidir diyor.
Ne diyeyim.

denizakvaryumu 29-07-2008 08:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe (Mesaj 263107)
Hatta, görünürde herkes gibi ürünü deneyip olumlu sonuç tesbit etmiş olmanın ötesinde ürün hakkında sanki sahibiymiş gibi yorum yapan yazılar da mevcut.

Katılıyorum :) forum üyelerimizden Sn.Şenol Coca ve Sn.Emine Aktaş bu ürünü hararetle savunuyorlar, bunun nedenini ben de merak ediyorum .

B5a ile uygulama yaptıkları yerlerden fotolarla örnek verebilirlerse çok memnun olacağım.

denizakvaryumu 29-07-2008 08:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe (Mesaj 263107)
Uzun sözün kısası ürün bitkiler üzerinde mucizeler yaratıyorsa bile insanlar üzerinde nasıl bir etki yarattığına dair herhangi bir test mevcut değil. Elbette, bu zararlıdır anlamına gelmez, ancak zararsızdır anlamına da gelmez. Söz konusu olan, virüs benzeri, başka bakterilerin bünyesine girebilen bir canlı türü olan mycoplasma'lar olduğu için diğer biyolojik ürünlerden farklılık gösteriyor. Bu da kendi adıma emin olmamı gerektiriyor.

Örneğin Helicobakteri bu üründe var mı yok mu ?

Emine Aktaş 29-07-2008 10:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi denizakvaryumu (Mesaj 263153)
Katılıyorum :) forum üyelerimizden Sn.Şenol Coca ve Sn.Emine Aktaş bu ürünü hararetle savunuyorlar, bunun nedenini ben de merak ediyorum .

B5a ile uygulama yaptıkları yerlerden fotolarla örnek verebilirlerse çok memnun olacağım.

Sayın denizakvaryumu;
Bu ürünü çeşitli meyve ve sebzelerde kullandım. Muhteşem sonuçlarına şahit oldum. Benim mesleğimi ilgilendiren kısmı itibarı ile ideal bir ürün. Kendi mesleğimin dışına çıkıp, bilmediğim bir alanda da tahmin yürütmem sadece bir deli saçması olur.

Emine Aktaş 29-07-2008 10:33

En kısa zamanda fotoğraflayıp sizlerle paylaşmayı düşünüyorom.

Doğal Doğa 29-07-2008 11:23

BMR tarım net in ingilizce sitesini açmaya çalıştım ama şöyle bir yazıçıktı ''There are no translations available'' bu açılmıyor.

Doğal Doğa 29-07-2008 11:57

Arkadaşlar Tarım bakanlığı ve eko tar bu sıvı organik güredir, organik tarımda kullanılabilir demiş. Sakın içmeyin haa yalnızca topraklar için...:):):):)

Yukarıda bazı arkadaşlar insan sağlığına zararlımı faydalımı yazmışlarda bu geldi aklıma kusura bakmayın...

Birde internet ortamı ne kadar sanal bir ortam olsada şu anda burada gerçekler üzerine konuşuyoruz. Arkadaşlar maalesef ekolojik gengenin bozulduğu bir dünyada ve bu bozulmaya geç tepki veren bize bir şey olmaz diyen türkiye de yaşıyoruz. Yani demem o ki; çocuklarımıza bile marketlerden pazarlardan aldığımız çoğu seralarda yetişen sebze ve meyveleri yediriyoruz. Ve inanın bana bu ürünlerin üzerindeki ilaç ve gübre zehiri korkunç büyük ölçülerde. İnanmayan gitsin antalya da bir seraya baksın. Yazık ki seracı kardeşlerimiz de çaresizliğin pençesinde. Adam mecbur bırakılmış daha fazla ürün alabilmek ümidiyle yüklenmiş kimyasal gübreyi yüklenmiş zirai zehirleri, sonuç içi boş pardon zehir dolu bir bitki tükenmek üzere olan can cekişen topraklar....

Özür dilerim konuyu dağıtmayayım. Yani çevremizde o kadar çok bizi zehirleyen faktör var ki, bunlardan kurtulmak için öncelikle organik tarım diyoruz herbirimiz.

Bence bu üründe bu kapsamda organik tarıma hizmet eden bir ürün. Haa ne kadar süper ne kadar kötü zaten onu kullanıcılar burada ürün lezzetlerini ve organikliğini kendilerine göre tahlil edip hepimize açıklayacaklardır.

Birde hazır burada başlamışken daha net %100 organiklik sağlayan bir ürün varsa yeri gelmişken lütfen söylesin de, sayın denizakvaryumunun dediği gibi denemelere onu da ekleyelim....

Unutulmamalı ki çözümün bir parçası olmayanlar, sorunun bir parçasıdır...

yakamozsimsek 29-07-2008 12:16

Yuzde yuz organik gubre olarak satilan bazi linkler eklemistim. Su an ogle yemegindeyim ve karnim aç birde sabah ari soktu anlimdan.Yani kisacasi aksama eklerim ancak ticaretinin yapilmasindan dolayi tariflerini vermek istemem. Ancak bazi bio sitelerde verilmektedir. Bu turkçeyi dogru yazicam diyede canim çikiyor iyimi. Ama olacak olmak zorunda sanirim.

malina 29-07-2008 12:38

Ürününüzün satışı sırasında, tüketicilerden gelebilecek olası soruları bilmek için (soruları bilmezseniz, cevap veremezsiniz), reklam ajanslarına eşek yüküyle para ödersiniz.

Yakamozsimsek bu işi ücretsiz yapıyor. Sorduğu soruların cevapları olmalı ya da sorunun neden "yanlış soru" olduğu anlatılmalı...

Bu nedenle, aşağıdaki açıklama kabul edilemez. Organik gübre ya da benzerlerini kullanıp, sorunuz olduğunu ürün lezzetinden mi anlayacağız? Organikliği kullanıcı mı tahlil edecek?

Tüketicinin böyle bir yükümlülüğü ve bilgisi yok. Bilsek; zehirli ürünleri farkeder, satın almazdık...
Alıntı:

Haa ne kadar süper ne kadar kötü zaten onu kullanıcılar burada ürün lezzetlerini ve organikliğini kendilerine göre tahlil edip hepimize açıklayacaklardır.
Doğal Doğa, Hüseyin Ovak ortağınız olduğunu söylemişti. Yanılıyor muyum?

Bu nedenle konuyla ilgilenen bir kullanıcı olarak değil, satıcı olarak cevaplarınızı yazmalısınız.

Not: "Yakamozsimsek bu işi ücretsiz yapıyor" demiştim. Ben de ona ücretsiz Türkçe kursu veriyorum ama göreceğiniz üzere yaranamıyorum; homurdanıyor :)
"Bu turkçeyi dogru yazicam diyede canim çikiyor iyimi."

B5A satıcılarının tepkilerini, bu olaydan yola çıkarak daha iyi anlayabilir :)

Todor 29-07-2008 12:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi denizakvaryumu (Mesaj 263154)

Benim gibi bilmeyenler için Helicobakteri nedir?

Alıntı:

1990’lı yıllara kadar pek bilinmeyen helikobakter pilori mikrobu günümüzde mide ve oniki parmak barsağı ülserleri ile kronik gastritin en önemli etkeni olarak olarak kabul ediliyor.

HELİKOBAKTER PİLORİ
Helikobakter pilori, onikiparmak bağırsağı ülserlerinin yüzde 90’ında, mide ülserlerinin yüzde 70’inde belirleniyor. Bu nedenle, günümüzde helikobakter pilorinin yok edilmesi ülser tedavisinin önemli bir parçasını oluşturuyor.
Midede veya onikiparmak bağırsağında peptik ülseri bulunanlarda aynı zamanda helikobakter pilori enfeksiyonu da belirlenmişse, bakterinin yok edilmesi amacıyla antibiyotik tedavisinden yararlanılıyor. Acıbadem Hastanesi Kozyatağı Gastroenteroloji Bölüm Şefi Prof. Dr. Nurdan Tözün, Dünya Sağlık Örgütü Uluslararası Kanser Araştırma Ajansı tarafından helikobakter pilorinin kanserojen bir bakteri olduğunun kabul edildiğini belirterek şöyle diyor: “Yapılan araştırmalarda helikobakter piloriye maruz kalan hastaların mide kanserine yakalanma olasılıkları diğerlerine kıyasla yaklaşık 4 katı fazla. Bu çalışmalar helikobakter pilorinin gastrit kanseri üzerindeki etkilerini ortaya koyuyor.”
Kaynak: http://www.ntvmsnbc.com/news/307106.asp

yakamozsimsek 29-07-2008 12:52

http://www.iftech.fr/Files/18760/mycor_infos.htm
Neyse dayanamayip hizli yemegimi yedim . Yuzde yuz organik bir gubre linki. Resim ilede farki koymuslar ve açiklamada yapmislar. Nasil yuzde yuz organiktir diye . Bunun gibi onlarcasi var zaten ancak bu urun dis piyasa oncelik iç piyadaki yerli uretime verilmeli bu insanlar maddi açidan gelistirilmeli ve yeni çalismalari saglanmalidir.
Ancak ayaklari yere basarak uçarak degil .
Su çiktigi yazilan zehirli gaz kimyasal kullanimda daha oncede dedigim gibi fazla bilgi sahibi degilimdir.
Bu sivi eger ev içerisinde bir bitki **** bitkilere katildiginda evde bulunan hamile kadin 'çocuk 'bebek'yasli' ve hasta insanlara karsi ne tur bir zarar verebilir.
Yanlis hatirlamiyorsam kullanimda gaz maskesi ve onlugu takilmalidir diyede bir uyari vardi.
Kusura bakma hocam dikkat ediyorum .Ama bana allah cc mucize vermedi çalisirsam olur. Ve çalisirsam olucagini bildigim için aksamlari çalisacagim.

Hüseyin Ovak 29-07-2008 13:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi malina (Mesaj 263227)
Ürününüzün satışı sırasında, tüketicilerden gelebilecek olası soruları bilmek için (soruları bilmezseniz, cevap veremezsiniz), reklam ajanslarına eşek yüküyle para ödersiniz.

Yakamozsimsek bu işi ücretsiz yapıyor. Sorduğu soruların cevapları olmalı ya da sorunun neden "yanlış soru" olduğu anlatılmalı...

Bu nedenle, aşağıdaki açıklama kabul edilemez. Organik gübre ya da benzerlerini kullanıp, sorunuz olduğunu ürün lezzetinden mi anlayacağız? Organikliği kullanıcı mı tahlil edecek?

Tüketicinin böyle bir yükümlülüğü ve bilgisi yok. Bilsek; zehirli ürünleri farkeder, satın almazdık...

Doğal Doğa, Hüseyin Ovak ortağınız olduğunu söylemişti. Yanılıyor muyum?

Bu nedenle konuyla ilgilenen bir kullanıcı olarak değil, satıcı olarak cevaplarınızı yazmalısınız.

Not: "Yakamozsimsek bu işi ücretsiz yapıyor" demiştim. Ben de ona ücretsiz Türkçe kursu veriyorum ama göreceğiniz üzere yaranamıyorum; homurdanıyor :)
"Bu turkçeyi dogru yazicam diyede canim çikiyor iyimi."

B5A satıcılarının tepkilerini, bu olaydan yola çıkarak daha iyi anlayabilir :)

Sayın Malina;
Doğal doğa evet benim ortağımdır,ancak onun alanı inşaat-izolasyondur...Doğal doğa B5A nın gerçek kullanıcısıdır..Bunun sadece bilgi olarak vermek istedim...Yoksa onu savunmak babında değil...
Ürünümüzün organiklik testini Tarım Bakanlığının yetkilendirdiği EKOTAR setifikasyon kuruluşu yapmış ve bunu belgelendirmiştir...
Ben B5a nın organik tarım için son derece faydalı bir ürün olduğuna inanmış birisiyim. Evet B5A nın ticaretini yapıyorum ancak; agaçlar net teki amacım ticaret değil, bitkileri ile ilgili bazı sorunlarda (B5A ile) üyelere yardımcı olabilmektir...
B5a ile ilgili olan her bilgiye çalışıyor, bilmediklerimi de siz sayın üyelerden öğrenmeye çalışıyorum... Bilimsel konularda uzman olmadığımdan bu tartışmanın içine girmeyi doğru bulmuyorum...Ancak tüm tartışmaları ve eleştirileri dikkatle inceliyor eksiklerimi gidermeye çalışıyorum..Tek bildiğim, hiçbirşey bilmediğimdir felsefesi ile daha çok öğrenmeye çalışıyorum..
Eğer bu tartışmalar sitenin amacının dışına çıkarak siteye zarar verirse buna çok üzülürüm...Ve bu konuda üzerime düşen ne var ise yapmaya da hazırım...SAYGILAR...

Hüseyin Ovak 29-07-2008 13:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi denizakvaryumu (Mesaj 263154)

SAyın denizakvaryumu;
B5A helicobakter ihtiva etmez...Saygılar...

limon 29-07-2008 14:23

Okuyorum, okuyorum... Anlamaya çalışıyorum. Sonra diyorum ki "Yahu ben bu işi zevk için yapıyorum, nedir bu cefa? Zaten işte yeterince kafa patlatıyorum, altı üstü yeşil çimlerime on dakika yalın ayak basıp rahatlayacağım." Anlamaya çalışırken durmadan Todor'un yaptığı gibi internete başvuruyorum. Önümde Fransızca. İngilizce hatta Tıp alanında bir çok site oluyor. Ben bu işten zevk alacağım sanıyordum ama gördüm ki cefaya dönüşmeye başladı.

Ramak kaldı şunu söylememe; Hay kimyasalının da organiğinin de.... Doğal diye yanmış koyun gübresi kullanıyorum taa Kırklarelilerden geliyor. Deniliyor ki koyunlar hormonlu gıdalarla besleniyorlar o gübreler de sağlıklı değil. Hiç bir şey kullanmayacağım yaşarsa yaşar yaşamazlarsa kendileri bilir. Bari hem kafam hem cebim rahatlar.

Bahçeyi de mermer kaplatayım bari çim derdim olmaz yıkar parlatır otururum ;)

nuzel 29-07-2008 14:40

:)))))))

Selahattin Yılmaz 29-07-2008 14:58

Bende okuyorum okuyorum artık gına geldi, içim karardı ve artık denizakvaryumunun sorduğu "Örneğin Helicobakteri bu üründe var mı yok mu ?" sorusunu "Helicopter bu üründe var mı yok mu ?" şeklind anladığım gibi Hüseyin beyin cevabını da "B5A helicopter ihtiva etmez" şeklinde anladım okudum neyseki farkında vardım da rahatladım. Millet bu başlığı resmen uçurdu...

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:51.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025