agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama) (https://www.agaclar.net/forum/temel-konular-toprak-gubre-tohum-sulama/)
-   -   B5A Organik Sıvı Gübre Hakkında (https://www.agaclar.net/forum/temel-konular-toprak-gubre-tohum-sulama/8839.htm)

Hüseyin Ovak 16-12-2008 23:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi denizakvaryumu (Mesaj 331183)
Her taraf organik gübre ve benzeri ürünlerle doldu :)

Ama B5A da dahil herhangi bir üniversitede deneme yaptıran bir tane organik gübre markası yok...:mad:

Sayın deniz akvaryumu şu anda B5A 3 üniversitede denemeye alındı.Tabii ki bu uzun bir süreç...Ancak AB ülkelerindeki sonuçlarda son derece sevindirici sonuçlar alınmış durumda...Biraz daha sabredilirse bu sonuçları sizlerle (belgeli olarak) paylaşacağım...
Umarım Ülkemize bu ürünü kazandırarak,olumlu bir katkı yapabiliriz..
Saygılar...

Lilium 16-12-2008 23:37

Alıntı:

Söylediklerim bir idda ve ben bunu ispatlamaya çalışıyorum(az kaldı sabredin) ispatlayacağım da...
Sayın hüseyin ovak, sakın beni yanlış anlamayın ama ispat edilmemiş ürünü de piyasaya sürmek ne kadar doğru.

Yeni bir içat yapmak yeni bir ürün bulmak heleki bunu bir türk başarabiliyorsa ben bundan gurur duyarım duymıyanlarıda kınarım.

Ayrıca içatlar ve buluşlar tahsil le olmadığını da buradan hatırlatayım, çok iyi okumuş çok iyi okullar bitirmiş olabilirler.

Ama bir koyun sürünün başında kaval çalamazlar.

Ürününüzde iddialı iseniz bu ürünün doğru bir ürün olduğuna da kani iseniz bunu ıspatlayınız, terk etmeyiniz, terk ettiriniz.

Sonuçlarını merakla bekliyoruz inşallah türk çiftçisine türk milletine hayırlı olur.

Hüseyin Ovak 17-12-2008 09:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Lilium (Mesaj 331234)
Ürününüzde iddialı iseniz bu ürünün doğru bir ürün olduğuna da kani iseniz bunu ıspatlayınız, terk etmeyiniz, terk ettiriniz.

Sonuçlarını merakla bekliyoruz inşallah türk çiftçisine türk milletine hayırlı olur.

Sayın Lilium;
Hassasiyetiniz için teşekkür ederim...Elbette B5A nın doğru bir ürün olduğuna inanıyorum ve bunu da ispatlayacağım...Şu anda 3 üniversitede B5A Sayın Prof.Dr.ve Doç.Dr. hocalarımız tarafından araştırılıyor.Bu Uzun bir süreç ama sabırla bunları takip edip;sonuçları alındığında öncelikle buradan açıklayacağım...Merak etmeyin başladığım hiçbir işi yarım bırakmadım.Ancak bu tür mesnetsiz ve seviyesiz laflarla B5A nın yıpranmasına da pirim vermeyeceğim...Bu nedenle Şuandan itibaren ağaçlar net üzerinden satışımı durduruyorum...Ancak Türk tarımının ve Türk çiftçisinin menfatini düşünerek, forumda B5A nın bilimsel olarak tartışılmasına destek vermeye ve kullanım konusunda üyelerimize yardımcı olmaya devam edeceğim...
Size ve tüm üyelerimize saygılar sunuyorum...

Selahattin Yılmaz 17-12-2008 10:01

Bence çok doğru bir karar vermişsiniz. Tartışılması daha doğru olan bir seçenek.

onkelif 17-12-2008 15:51

Bende geldim.B5A fanatiğiyim.B5A nın yurt dışı enstitü raporları ve avrupabirliğinde satılabilmesi için gerekli izinler çıkmış.Sn Hseyin OVAK nasılsınız.Bekir beyle görüşüyormusunuz?Ben iese Bekir beyle son derece iyi bir dostluğum var o dedi ben kayıt oldum.Mesleğim onkloğum.Dolaylı olarak tarımla alakalıyım.Çünkü insanoğlu beslenirken kanser oluyor.Yani vücudumuzda aldığımız besinlerin mutasyon gibi olayları tetiklemesi,genlerden sonra 2 sırada yer alır.

onkelif 17-12-2008 16:02

B5A hakkında da gerekli soruları alabilirim.Dedim ya Bekir beyle son derece iyiyiz.Hatta birlikte bir takım çalışmalarımız var.Bekir beyin allelopati,sitolojik,histolojik,fizyolojik ve diğer bilgileri ile bir likte bir takım çalışmalar yapıyoruz.Hatta gdo lar üzerinde de bir takım çalışmalarımız var.Yani her türlü sorunuzu yanıtlayabilirim veya yanıtlayamasamda Bekir beye iletebilirim.Bekir beyin nede bu forma katılmadığına gelince ,inanın çok yoğun.Adamı her yerde arıyorlar,kendi işleri bir taraftan gübre çalışmaları bir tarafta,hiç vaktinin olduğunu görmedim.ONdan.Kısaca adam bilgi peşinde koşuyor dünya da onun peşinde.Bu sebeble Bekir bey pek dış dünya ile görüşmüyor ve görüşmesi de formül açısından uygun değil.Dünyadaki bütüntekelciler peşinde .bir yerde de durmuyor.

pala mehmet 17-12-2008 21:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Hüseyin Ovak (Mesaj 331181)
Sayın pala mehmet;
B5A sıvı organik gübrenin toprağı kısa sürede düzenleme yeteneği var,PH değerinizi de kısa sürede normale döndürecektir...Toprağınızdaki organik madde miktarını da artıracaktır...Bunu B5A yı uyguladıktan 1 ay sonra tekrar toprak analizi yaptırarak test edebilirsiniz.
Yanmış hayvan gübresi ile desteklerseniz, B5A toprağınızı daha da hızlı bir şekilde düzenleyebilir.
Eğer ahır gübresi vermeyi düşünüyor iseniz; önce ahır gübresini uygulayıp, 10 gün sonra da B5A uygulamalısınız.Toprağınızın hızla düzeldiğini göreceksiniz..
Saygılar....

Sayın Hüseyin Ovak,
Toprağımın PH değerinin 8,26 olduğunu belirtmiştim.
1-B5A Bu değeri yaklaşık kaça düşürebilir? PH değerinin normale indiğini gösteren sonuçlar aldınız mı?
Yoksa kanaatinizi mi belirtiyorsunuz?
2-PH değerini diyelim ki kullandıktan sonra normale düşürdü. Ertesi yıllarda da bu normallik devam eder mi? Yoksa belli aralıklarla B5A" kullanmam gerekir mi?
Cevap vereceğinizi umuyorum. Saygılar.

Oğuz Alper 18-12-2008 01:32

Sevgili Hüseyin Bey

4 Eklenti(ler)
Öncelikle bütün site üyelerine merhaba ben antalya da çilek yetiştiricisiyim aynı zamanda da organik tarıma gönül vermiş kişiyim benim sorum Sevgili hüseyin beye aslında sorunun muhattabı tamamen üreticiyle alakalı forumda daha önce yazan yazıları dikkatlice okudum ayrıca web de dolaşırkende bir iki canımı sıkan noktalara rastladım aşağıda sorduğum sorulara cevap almayı umuyorum
1- b5a nın içerisinde mikroorganizmalar bulunduğunu b5a sitesinde öyle yazmışlar peki neden ruhsatınız organik gübre olarak geçiyor ve neden mikrobiyal gübre ruhsatınızın olmadığı halde içerisinde mikroorganizmalar var ibaresini yazıyorsunuz bu sizce tarım bakanlığınca yasak diğilmi
2- web de bayilerinizin çok garip bir reklam kampanyasına rastladım bu da diğer piyasada ruhsatlanmış hatta dünyada 3 ülkede ruhsat almış bir ürünü kendi ürününüzle mukayese edilmiş gibi göstermek sizce ticari olarak ne kadar etik olur
3- serik bölgesinden çilek fotoğraflarınızı gördüm isterseniz bende b5a sız yetişmiş çileklerimin resmini koyacağım hemde o bayilerinizin bahsetmiş olduğu ürün ile yetiştirdim hani kötü dedikleri

lafı fazla uzatmadan satışlarınızda başarılar dilerim

Oğuz Alper 18-12-2008 10:57

teşekkürler

teşekkürler çileklerimi beğendiğiniz için

biyodisel 18-12-2008 11:12

sizin gibi insanlara saygı duyarım

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi oğuz alper (Mesaj 331884)
teşekkürler çileklerimi beğendiğiniz için

benim beğenip beğenmemem inanın sorun değil... bu iş bir okyanus ise ; biz bu okyanusta ancak bir damla olabiliriz. siz yapmışsınız. emek vermişsiniz. ve emeğinizle ; alınterinizle gurur duyabilirsiniz.
bize de sizin gibi insanlara saygı duymak düşer !!!

Oğuz Alper 18-12-2008 11:13

Sayın MeyveliTepe bir ürünün biolojik olabilmesi için içerisindeki mikroorganizmanın sayısı ve miktarı bildirilmek zorundadır. B5a tarım bakanlığından sadece organik gübre tescillidir içerisinde faydalı bir mikroorganizma bulundurmuş olsa idi ve bunu tarım bakanlığına sunmuş olsalar idi bu tescil mikrobiyal gübre olarak tescillenirdi gelelim hüseyin beyin ürünün bozulmasından dolayı endişelerine kapalı ambalaj daki bir ürünün bozulabilmesi için o ürünün içerisine bakterilerin bulaşıp onları gercek formunun dışına taşır ve iğrenç kokuşmalar meydana gelir.bu kokuşmalar size küflenmiş bir peyniri hatırlatabilir bu kokuşmuş şeyi toprağınıza ve bitkinize verirsenin o mikrop oralarda üremeye ve bitkinize musallat olmaya başlar iyi günler

Oğuz Alper 18-12-2008 11:15

çok çok teşekkürler inanın bu beğeni beni nekadar gururlandırdı tahmin bile edemessiniz bu arada hüseyin bey den ses yok umarım gelir:)

MeyveliTepe 18-12-2008 13:28

Sn. Oğuz Alper,
Yanlış anlamadıysam organik olarak yetiştirdiğiniz çilekleriniz çok güzel görünüyorlar. Kutlarım.

B5A'nın mikrobiyal bir gübre gibi sunulup sadece organik gübre tescilinin mevcut olması aylar önce tesbit ettiğimiz ve detaylı yanıt beklediğimiz bir durumdu zaten, gözünüzden kaçmış olacak.

Saygılar

Not: Çilek serası resimlerinizden üçüncüsünde çileklere püskürtülen sıvı nedir? resimden çıkaramadım.

Oğuz Alper 18-12-2008 14:03

arkadaşlar

hepinizin düşüncelerini ve yazdıklarınızı dikkatlice okumaya çalışıyorum yalnız üyeliğim henüz yeni olduğu için site ye yeni yeni alışıyorum şimdi ben çilek üretimimde hiçbir zaman fungusit insektisit ve akarisit kullanmıyorum ayrıca nematisit ve kimyasal köklendiricide kullanmadan biyolojik mücadele ile yetiştiriyorum neden biyolojik mücadele dersek eger insan sağlığı 1.plan
2.plan kaliteli ürün ve tonaj
3.plan az maliyetle ürün yetiştirlimesi
ben bunların tamamının eğitimini çifçi olarak ispanyada aldım orada nasıl yetiştirdiklerini özümsedim ve bunu tatbik etmek üzere bu yola4 yıl önce başladım öncelikle şunu belirtmek isterimki kullandığınız npk lar dozajlarını iyi ayarladığınız zaman insanlara hiç bir zararı yoktur insanlara ve topraklarımıza en büyük zararı fungusit insektisit nematisit türü kimyasal ilaçlar ve bakır göz taşı bordo blamacı gibi ürünler çok zararlı ve verim kaybına neden olan ürünlerdir.
alternatif doğal biyolojik ürünlerinin nasıl kullanıldığına uzak durumdalar yani bilgi eksikliği mevcut benim kanımca ama size şunu burdan gönül rahatlığınca söyleyebilirimki doğada herseyin tedavisi var ve bunun en canlı örneklerini seramda yaşıyorum ve çok mutluluk duyuyorum

Oğuz Alper 18-12-2008 14:15

sayın meyveli tepe
çileklerime püskürttüğüm su ile beraber çoğaltılmış mikroorganizmadır bu organizma dünyanın 3 ülkesinde ruhsatlandırılmıştır. dolayısı ile fungusit insektisit akarisit ve nematisit derdinden kurtulmuş ve çilek ihracatında hiç sorun yaşamöadan ilaç kalıntı problemi olmadan satıyorum şimdi insanların topraksız tarıma geçişlerinin sebebleri bir arazi kıtlığı 2 topraktaki zararlılar 3 toprak yapısının kötü oluşu 4 daha fazla verim almak için sebebine gelince örnek olarak 1 dönüm topraklı seraya yaklaşık olarak 7000 fide dikilebiliyor ama bunu topraksız tarıma uyguladığınız zaman 1 dönüme 50000 fide dikebiliyorsunuz ve toplama işçiliğinin karıda cabası yalnız topraksız tarımda dikkat edilmesi gerek npk ların oranı bunu bilmeden rastgele yaparsanız sonu hüsranla biter

MeyveliTepe 18-12-2008 14:26

Sn.Oğuz Alper,
Konu dışı olacak belki ama, çileklere püskürttüğünüz sıvıdaki mikro organizmalar ALG içerikli bir şey mi? Değilse biraz açıklarsanız sevinirim.
Saygılar

MetalCharM 18-12-2008 14:26

Sayın Oğuz Alper...

Çilek seranızdaki üçüncü resminizde bi ayrıntı dikkatimi çekti...
Sulamayı (!) yapan bayan arkadaşın yüzü solunmaması gereken bir ortamdan
izole edilmiş ( zaten bu şekilde bir sulama oldugunu düşünmüyorum ) yanii.. burada kimyasal bir ilaçlama söz konusu...
Organik tarımdan ve tamamen bitkisel sıvı gübreden bahsedilen bir ortamda
kimyasal ilaçlama ile şahlandırılan bitkilerin örnek olarak gösterilmesini tezat olarak değerlendiriyorum..
Mesaj sayınızın az olması ( gerçi benim de az ama ) sanki burada bir ittifak kurulmuş havası yaratmıyor mu ?
Yanlışım varsa düzeltiniz.

Saygılar..

Oğuz Alper 18-12-2008 14:26

hüseyin beyin b5a sı için bugün tarım bakanlığına dilekçe veriyorum hem ürünün sitesinde hemde burada anlattığı bilgilerin tamamı kulaktan dolma söylediği şeyler hüseyin bey bir yazısında şundan bahsetmiş hatta bakterinin adını bile vermiş pseudomanas diye belirtmiş tekrar hüseyin beye soruyorum bu bakterinin parmak izini tescilletmeden bu ifadeleri nasıl kullanıyorsunuz ve sitenizde yazan ibarelerde külleme hastalığına karşı kulladırılabilir şeklinde ifadeler tarım bakanlığınca yasaktır bunu bir an önce düzeltmenizi aksi taktirde yasal işlemleri ben başlatacağım hüseyin beye tepkime gelince buradan insanlara kulaktan dolma bilgiler vererek ticaret yapılması çok yanlış ürünün üreticisi veya teknik müdürü de hiçbir açıklama yapmamış olduğunu görüyorum yani sizlerin araştırmacı sorularınıza bilimsel açıklamalar sadece bu işin uzmanları tarafından bilimsel olarak anlatılır fakat bu anlatımların yerine işte şuna iyi gelir buna iyi gelir dediğiniz zaman iş çığırından çıkar sebebi küllemeye karşı ruhsat varmı ? yoooooooooooooooook
neyse hüseyin bey umarım sitesini bugün yarın düzeltir **** düzelttirilir

Oğuz Alper 18-12-2008 14:30

çileklerime püskürttüğüm tam 22 ünversitede ayrı ayrı profesörlerin inceleme yaptığı ve bunları bilimsel yayınlar haline getirdiği bir üründür yalnız şunu ifade etmek istiyorum ben burada bu ürünün reklamını da yapmıyorum o yüzden bana ismini sormayın
diğer arkadaşımda şunu sormuş resimdeki kızlarımız benim seramda gündelik işçilerdir bunlar hep zehir atmaya alıştıkları için ağzını kapatmayı gelenek haline getirmişler siz onlara ne desenizde onlar yinede kapatırlar :)

Oğuz Alper 18-12-2008 14:31

yeni üye oldum buraya bu yüzden mesaj sayım az olabilirmi sizce

MeyveliTepe 18-12-2008 14:35

Sn.Oğuz Alper,
Bu yazdıklarınız doğrudur ve zaten aylar önceden tesbit edilmiş şeylerdir. Alınmazsanız bir bakıma "temcit pilavı" oldu şimdi :)

Şaka bir yana, sizin çileklere uyguladığınız mikrobiyal içeriği merak ediyorum. Geçen yaz ben de bahçemde zeytin ve diğer meyve fidanlarına mikrobiyal bir uygulamam olmuştu, çok da ilginç sonuçlar almıştım.

Oğuz Alper 18-12-2008 14:37

mesela nasıl sonuçlar elde ettiniz

Oğuz Alper 18-12-2008 14:42

sayın meyveli tepe
zeytin ağaçlarının baş belası vertisilyum dur latincesini :) yazamıyorum ve bu hastalığa ruhsat almış herhangi bir kimyasal ilaçta bulunmamaktadır bu hastalık patlıcanda da olur domatesde fusaryum olarak baş gösterir bu hastalıklar birbirlerşi ile akrabadır
benim çok çok içimi acıtan tarişe bağlı zeytincilerdir çünkü bu hastalıkla baş edemez durumdalar ve bu hastalığın çözümü yıllar önce bizim ülkemizin ve yurt dışı ülkelerinin profesörleri tarafından bulunup bilim dünyasına sunulmuştur fakat ne yazıkki bizim çifçilerimiz bunun farkında bile diiller anlatırsınız anlamazlar ve gene bildiklerini okurlar
ateş yanıklığı , kara leke gibi hastalıklarda buna dahildir

Oğuz Alper 18-12-2008 14:45

bu arada çilek fidelerimide kendim yetiştiriyorum buda maliyet açısından çok önemli

MeyveliTepe 18-12-2008 14:45

Oğuz bey,
Ağaçlar.net bir bilgi ve deneyim paylaşım ortamı olduğu için de ürün adı anmak, artıları, eksileri bir kullanıcı olarak ifade edildiği müddettçe reklamdan sayılmaz. Hoş, dürüst ve tutarlı olmak kaydıyla reklam da sakıncalı değil bildiğim kadarıyla. Aksi halde bir şey paylaşmış olmayız.
Saygılar

Oğuz Alper 18-12-2008 14:46

tarıma gönül vermiş tüm insanları seviyorum bu hüseyin bey bile olsa:)

Oğuz Alper 18-12-2008 14:48

sayın meyveli tepe ben buradan bu ürünün ismini açıklamam çok yanlış olur sebebine gelince biyodiselin de bahsettiği gibi hüseyin beyin durumuna düşeriz saygılar

MeyveliTepe 18-12-2008 14:50

Benim kullandığım içinde mavi yeşil alg hücreleri olan bir mikrobiyal gübre idi. Önce yapraktan, sonra da kökten uyguladım. Zeytin ağaçlarında (hepsi yaşlı ağaçlar) ve meyve fidanlarında tüm yeşil aksamda gözle görülür bir gelişme oldu. Zeytin taneleri irileşti, meyve dökümü bir önceki yıla kıyasla çok düşük oldu. Fidanlarda ise yaprak boyları (uygulamadan sonra çıkanlar) iki misli büyüdü, bahar sürgünleri kesintisiz devam ederek yaz boyunca uzamaya devam ettiler.

Oğuz Alper 18-12-2008 14:57

sayın meyveli tepe
fakettiğiniz olaylar tamamen doğru ve inanılması güç şeyler gibi gelebilir ama ne mutluki doğru bütün bu olaylar sizin kullandığınız benim kullandığımdan farklı ancak kullandığınız ürünün ruhsatında mikroorganizmanın ismi ve 1ml kaç tane olduğu yazılıdır
süper bu konuyla ilgilenin ve üzerine düşün inanılmaz sonuçlar almaya devam edeceksiniz yeterki o kullandığınız mikroorganizmaları öldürecek bir uygulama yapmayın saygılar

onkelif 18-12-2008 16:01

Ben herkese cevap vermel istiyorum.B5A sıvı organik gübre adlı ürün son derece karışık reaksiyonlarla oluşturulan bir üründür.Formül gizliliğine dayanan bir üründür.Bu gün içeriğinin merakına kapılmanın anlamı yok.Neden mi bu güne kadar nede coca colanın içeriği anlatılmıyor.Biokcin bio der pepsi vs gibi örneklerle çoğaltabiliriz.

Ayrıca B5A nın gerekli tetkikleri yurt dışında yapılıyor zaten.Bu gün avrupa birliğiülkelerinde satışına izin verildi.Ki o ülkelerde bunu başarmak çok zor.Hele bu alanda.Her şeyinyeri ve zamanı var.Ki bu ürün gübre bitki gelişiminde kullanılıyor.Bunun içinde bir zaman gerekli.Sadece biraz zamana ihtiyaç var.

En son görüşmemde yutrdışından bu izin ve belgeler ellerine geçtiğinde bayileri aracılığıyla zaten milletin taktirine sunacaklardır.Bence meyve veren ağaç taşlanır.Ki zaten B5A yı üreten şirketin bir stratejisi var.B5A nın mucidini gün yüzüne çıkartmak istemiyorlar.Birazda ona hak verin adam kendisini hapsetti.

Bence ikili mücadeleye girmenin anlamı yok.Çünkü B5A nın kulvarı farklı.Ayrı bir kulvar.Bu kulvarahenüz isim konulamamış.Bu nedenle bazı insanlar destekleyecek bazı insanlarda kendilerine rakip görecek.Bunlar normal ama en kötüsü bence yeterince bilgimiz olmada deneme yanılma veya bir takım speklasyon ve demogojilerle bir birirmizi rencide etmenin anlamı yok.Bir ürünüde rencide etmek bizim boyumuzu aşar.

Şu bir gerçek en azında bunu bulan kişi boş durmamış bir şeyler yapmış.Bence desteklenmesi gerekir.Elbette bende bir takım araştırmalar yaptım.Ama ben B5A nın mucidine çok yakın biri olarak onun daha farklı fikir ve bilgileri üzerinde çalışmayı tercih ediyorum.Kişileri kaybetmek kolay ama kazanmak işin başarısı diye düşünüyorum.İstemeyerek birilerini kırdıysam özür dilerim.Amacım kırmak değil sadece fikirlerimi söylemekti.Her kese saygılarımı sunarım.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:44.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025