![]() |
Sayın MeyveliTepe bir ürünün biolojik olabilmesi için içerisindeki mikroorganizmanın sayısı ve miktarı bildirilmek zorundadır. B5a tarım bakanlığından sadece organik gübre tescillidir içerisinde faydalı bir mikroorganizma bulundurmuş olsa idi ve bunu tarım bakanlığına sunmuş olsalar idi bu tescil mikrobiyal gübre olarak tescillenirdi gelelim hüseyin beyin ürünün bozulmasından dolayı endişelerine kapalı ambalaj daki bir ürünün bozulabilmesi için o ürünün içerisine bakterilerin bulaşıp onları gercek formunun dışına taşır ve iğrenç kokuşmalar meydana gelir.bu kokuşmalar size küflenmiş bir peyniri hatırlatabilir bu kokuşmuş şeyi toprağınıza ve bitkinize verirsenin o mikrop oralarda üremeye ve bitkinize musallat olmaya başlar iyi günler
|
çok çok teşekkürler inanın bu beğeni beni nekadar gururlandırdı tahmin bile edemessiniz bu arada hüseyin bey den ses yok umarım gelir:)
|
Sn. Oğuz Alper,
Yanlış anlamadıysam organik olarak yetiştirdiğiniz çilekleriniz çok güzel görünüyorlar. Kutlarım. B5A'nın mikrobiyal bir gübre gibi sunulup sadece organik gübre tescilinin mevcut olması aylar önce tesbit ettiğimiz ve detaylı yanıt beklediğimiz bir durumdu zaten, gözünüzden kaçmış olacak. Saygılar Not: Çilek serası resimlerinizden üçüncüsünde çileklere püskürtülen sıvı nedir? resimden çıkaramadım. |
arkadaşlar
hepinizin düşüncelerini ve yazdıklarınızı dikkatlice okumaya çalışıyorum yalnız üyeliğim henüz yeni olduğu için site ye yeni yeni alışıyorum şimdi ben çilek üretimimde hiçbir zaman fungusit insektisit ve akarisit kullanmıyorum ayrıca nematisit ve kimyasal köklendiricide kullanmadan biyolojik mücadele ile yetiştiriyorum neden biyolojik mücadele dersek eger insan sağlığı 1.plan
2.plan kaliteli ürün ve tonaj 3.plan az maliyetle ürün yetiştirlimesi ben bunların tamamının eğitimini çifçi olarak ispanyada aldım orada nasıl yetiştirdiklerini özümsedim ve bunu tatbik etmek üzere bu yola4 yıl önce başladım öncelikle şunu belirtmek isterimki kullandığınız npk lar dozajlarını iyi ayarladığınız zaman insanlara hiç bir zararı yoktur insanlara ve topraklarımıza en büyük zararı fungusit insektisit nematisit türü kimyasal ilaçlar ve bakır göz taşı bordo blamacı gibi ürünler çok zararlı ve verim kaybına neden olan ürünlerdir. alternatif doğal biyolojik ürünlerinin nasıl kullanıldığına uzak durumdalar yani bilgi eksikliği mevcut benim kanımca ama size şunu burdan gönül rahatlığınca söyleyebilirimki doğada herseyin tedavisi var ve bunun en canlı örneklerini seramda yaşıyorum ve çok mutluluk duyuyorum |
sayın meyveli tepe
çileklerime püskürttüğüm su ile beraber çoğaltılmış mikroorganizmadır bu organizma dünyanın 3 ülkesinde ruhsatlandırılmıştır. dolayısı ile fungusit insektisit akarisit ve nematisit derdinden kurtulmuş ve çilek ihracatında hiç sorun yaşamöadan ilaç kalıntı problemi olmadan satıyorum şimdi insanların topraksız tarıma geçişlerinin sebebleri bir arazi kıtlığı 2 topraktaki zararlılar 3 toprak yapısının kötü oluşu 4 daha fazla verim almak için sebebine gelince örnek olarak 1 dönüm topraklı seraya yaklaşık olarak 7000 fide dikilebiliyor ama bunu topraksız tarıma uyguladığınız zaman 1 dönüme 50000 fide dikebiliyorsunuz ve toplama işçiliğinin karıda cabası yalnız topraksız tarımda dikkat edilmesi gerek npk ların oranı bunu bilmeden rastgele yaparsanız sonu hüsranla biter |
Sn.Oğuz Alper,
Konu dışı olacak belki ama, çileklere püskürttüğünüz sıvıdaki mikro organizmalar ALG içerikli bir şey mi? Değilse biraz açıklarsanız sevinirim. Saygılar |
Sayın Oğuz Alper...
Çilek seranızdaki üçüncü resminizde bi ayrıntı dikkatimi çekti... Sulamayı (!) yapan bayan arkadaşın yüzü solunmaması gereken bir ortamdan izole edilmiş ( zaten bu şekilde bir sulama oldugunu düşünmüyorum ) yanii.. burada kimyasal bir ilaçlama söz konusu... Organik tarımdan ve tamamen bitkisel sıvı gübreden bahsedilen bir ortamda kimyasal ilaçlama ile şahlandırılan bitkilerin örnek olarak gösterilmesini tezat olarak değerlendiriyorum.. Mesaj sayınızın az olması ( gerçi benim de az ama ) sanki burada bir ittifak kurulmuş havası yaratmıyor mu ? Yanlışım varsa düzeltiniz. Saygılar.. |
hüseyin beyin b5a sı için bugün tarım bakanlığına dilekçe veriyorum hem ürünün sitesinde hemde burada anlattığı bilgilerin tamamı kulaktan dolma söylediği şeyler hüseyin bey bir yazısında şundan bahsetmiş hatta bakterinin adını bile vermiş pseudomanas diye belirtmiş tekrar hüseyin beye soruyorum bu bakterinin parmak izini tescilletmeden bu ifadeleri nasıl kullanıyorsunuz ve sitenizde yazan ibarelerde külleme hastalığına karşı kulladırılabilir şeklinde ifadeler tarım bakanlığınca yasaktır bunu bir an önce düzeltmenizi aksi taktirde yasal işlemleri ben başlatacağım hüseyin beye tepkime gelince buradan insanlara kulaktan dolma bilgiler vererek ticaret yapılması çok yanlış ürünün üreticisi veya teknik müdürü de hiçbir açıklama yapmamış olduğunu görüyorum yani sizlerin araştırmacı sorularınıza bilimsel açıklamalar sadece bu işin uzmanları tarafından bilimsel olarak anlatılır fakat bu anlatımların yerine işte şuna iyi gelir buna iyi gelir dediğiniz zaman iş çığırından çıkar sebebi küllemeye karşı ruhsat varmı ? yoooooooooooooooook
neyse hüseyin bey umarım sitesini bugün yarın düzeltir **** düzelttirilir |
çileklerime püskürttüğüm tam 22 ünversitede ayrı ayrı profesörlerin inceleme yaptığı ve bunları bilimsel yayınlar haline getirdiği bir üründür yalnız şunu ifade etmek istiyorum ben burada bu ürünün reklamını da yapmıyorum o yüzden bana ismini sormayın
diğer arkadaşımda şunu sormuş resimdeki kızlarımız benim seramda gündelik işçilerdir bunlar hep zehir atmaya alıştıkları için ağzını kapatmayı gelenek haline getirmişler siz onlara ne desenizde onlar yinede kapatırlar :) |
yeni üye oldum buraya bu yüzden mesaj sayım az olabilirmi sizce
|
Sn.Oğuz Alper,
Bu yazdıklarınız doğrudur ve zaten aylar önceden tesbit edilmiş şeylerdir. Alınmazsanız bir bakıma "temcit pilavı" oldu şimdi :) Şaka bir yana, sizin çileklere uyguladığınız mikrobiyal içeriği merak ediyorum. Geçen yaz ben de bahçemde zeytin ve diğer meyve fidanlarına mikrobiyal bir uygulamam olmuştu, çok da ilginç sonuçlar almıştım. |
mesela nasıl sonuçlar elde ettiniz
|
sayın meyveli tepe
zeytin ağaçlarının baş belası vertisilyum dur latincesini :) yazamıyorum ve bu hastalığa ruhsat almış herhangi bir kimyasal ilaçta bulunmamaktadır bu hastalık patlıcanda da olur domatesde fusaryum olarak baş gösterir bu hastalıklar birbirlerşi ile akrabadır benim çok çok içimi acıtan tarişe bağlı zeytincilerdir çünkü bu hastalıkla baş edemez durumdalar ve bu hastalığın çözümü yıllar önce bizim ülkemizin ve yurt dışı ülkelerinin profesörleri tarafından bulunup bilim dünyasına sunulmuştur fakat ne yazıkki bizim çifçilerimiz bunun farkında bile diiller anlatırsınız anlamazlar ve gene bildiklerini okurlar ateş yanıklığı , kara leke gibi hastalıklarda buna dahildir |
bu arada çilek fidelerimide kendim yetiştiriyorum buda maliyet açısından çok önemli
|
Oğuz bey,
Ağaçlar.net bir bilgi ve deneyim paylaşım ortamı olduğu için de ürün adı anmak, artıları, eksileri bir kullanıcı olarak ifade edildiği müddettçe reklamdan sayılmaz. Hoş, dürüst ve tutarlı olmak kaydıyla reklam da sakıncalı değil bildiğim kadarıyla. Aksi halde bir şey paylaşmış olmayız. Saygılar |
tarıma gönül vermiş tüm insanları seviyorum bu hüseyin bey bile olsa:)
|
sayın meyveli tepe ben buradan bu ürünün ismini açıklamam çok yanlış olur sebebine gelince biyodiselin de bahsettiği gibi hüseyin beyin durumuna düşeriz saygılar
|
Benim kullandığım içinde mavi yeşil alg hücreleri olan bir mikrobiyal gübre idi. Önce yapraktan, sonra da kökten uyguladım. Zeytin ağaçlarında (hepsi yaşlı ağaçlar) ve meyve fidanlarında tüm yeşil aksamda gözle görülür bir gelişme oldu. Zeytin taneleri irileşti, meyve dökümü bir önceki yıla kıyasla çok düşük oldu. Fidanlarda ise yaprak boyları (uygulamadan sonra çıkanlar) iki misli büyüdü, bahar sürgünleri kesintisiz devam ederek yaz boyunca uzamaya devam ettiler.
|
sayın meyveli tepe
fakettiğiniz olaylar tamamen doğru ve inanılması güç şeyler gibi gelebilir ama ne mutluki doğru bütün bu olaylar sizin kullandığınız benim kullandığımdan farklı ancak kullandığınız ürünün ruhsatında mikroorganizmanın ismi ve 1ml kaç tane olduğu yazılıdır süper bu konuyla ilgilenin ve üzerine düşün inanılmaz sonuçlar almaya devam edeceksiniz yeterki o kullandığınız mikroorganizmaları öldürecek bir uygulama yapmayın saygılar |
Ben herkese cevap vermel istiyorum.B5A sıvı organik gübre adlı ürün son derece karışık reaksiyonlarla oluşturulan bir üründür.Formül gizliliğine dayanan bir üründür.Bu gün içeriğinin merakına kapılmanın anlamı yok.Neden mi bu güne kadar nede coca colanın içeriği anlatılmıyor.Biokcin bio der pepsi vs gibi örneklerle çoğaltabiliriz.
Ayrıca B5A nın gerekli tetkikleri yurt dışında yapılıyor zaten.Bu gün avrupa birliğiülkelerinde satışına izin verildi.Ki o ülkelerde bunu başarmak çok zor.Hele bu alanda.Her şeyinyeri ve zamanı var.Ki bu ürün gübre bitki gelişiminde kullanılıyor.Bunun içinde bir zaman gerekli.Sadece biraz zamana ihtiyaç var. En son görüşmemde yutrdışından bu izin ve belgeler ellerine geçtiğinde bayileri aracılığıyla zaten milletin taktirine sunacaklardır.Bence meyve veren ağaç taşlanır.Ki zaten B5A yı üreten şirketin bir stratejisi var.B5A nın mucidini gün yüzüne çıkartmak istemiyorlar.Birazda ona hak verin adam kendisini hapsetti. Bence ikili mücadeleye girmenin anlamı yok.Çünkü B5A nın kulvarı farklı.Ayrı bir kulvar.Bu kulvarahenüz isim konulamamış.Bu nedenle bazı insanlar destekleyecek bazı insanlarda kendilerine rakip görecek.Bunlar normal ama en kötüsü bence yeterince bilgimiz olmada deneme yanılma veya bir takım speklasyon ve demogojilerle bir birirmizi rencide etmenin anlamı yok.Bir ürünüde rencide etmek bizim boyumuzu aşar. Şu bir gerçek en azında bunu bulan kişi boş durmamış bir şeyler yapmış.Bence desteklenmesi gerekir.Elbette bende bir takım araştırmalar yaptım.Ama ben B5A nın mucidine çok yakın biri olarak onun daha farklı fikir ve bilgileri üzerinde çalışmayı tercih ediyorum.Kişileri kaybetmek kolay ama kazanmak işin başarısı diye düşünüyorum.İstemeyerek birilerini kırdıysam özür dilerim.Amacım kırmak değil sadece fikirlerimi söylemekti.Her kese saygılarımı sunarım. |
sevgili Besenkar
Her zaman buralardayım ne zaman isterseniz yardımcı olmaya hazırım. Saygılar |
Bir arkadaşım demişki daha önce bir yerlerde balayan bri kavganın devamı gibi geldi.Evet doğru bir teşhis.Bana da öyle geldi.Bir ürün hakkında amma çok şey konuşuluyor.Birisi diyor gerekli resmi işlemleri başlatırım.Başlat ne olacak?Sonuçları neler olacak.Söyliyeyim mi?Biz zaten millet olarak hep kendimize rakip olmuşuzdur.Birilerinden medet bekleriz.Beklentimizi alamadık mı suçlu tektir.İdama mahkum ederiz.Zannedersem biodizel ve oğuz alper bu tutum içerisindeler.Olacakları söyliyeyim.Bende bu tür micadelelerle çok uğraştım.Bizim ezmeye çalıştığmızı yabancılar hemen kapıveriyor.Özellikle USA ve israil.Kaparlar kardeşim.Götürüler adamı.İstediğ her türlü ortamı da istediği ülkede sağlarlar.Yani dünyada ne kazanılması gerekiyorsa hepsini emrine sunarlar.Ondan sonra bizde yabancı merakı varya joninin malı.Hemen atlarız.Oysa arkasındaki biim kovduğumuz eziyet ettiğimiz insanımızdır.Hocam altın çöptede olsa altındır.Değerini bilen irleri mutlaka çıkar.Bakarız arkasından.Bu zaat bir şey yapmış ve görsel olarak deneyin görün.Birileri şu demiş bu demiş B5A yı yapanın ne suçu var.Saddam bile iyi veya kötü yargılandı öyle asıldı.Bu kadar yargısız infaz hakikaten fazla.Siz Daha önce bu kavgaya nasıl ve nerede başladınız.asıl kimliğiniz nedir.Öyle bir tavrınız var ki,Sn Bekir Sıtkı ARI daha önce sizindi birileri sizin elinizden mi çaldı?Aynen bu şekilde bir hareket tarzı bu.İnsan psikolojisini iyi bilirim.Ama bu şekilde saldırgan bir psikolojinin kaynağı mutlaka farklı.Bunu ürüne maal etmeyelim.Ne olacak şikayet etsen?Ne olacak B5A nın üretimini durdursan?Adamın hakkında o kadar şeyler söylenmiş ki,Taktir etmek lazım.Hiç ikili mücadeleye girmemiş.Gider hocam bu adam da elimizden gider.Gitmese de biz zoraki göndeririz.Yapımız bu.Ben diyorum artık değişmeliyiz.Bizi bizden başkası yıkamaz,biz yıkarız.
|
merhaba
ben organik tarım aşığı bir tekstilciyim . yazılanları okumak hayli vakit aldı. bu gübre b5a ile anlatılanlar çok güzel. karşı çıkanlar ve kullananlar . bana bu konuda yol gösterecek ; yardımcı olabileceklere kapım açık. evimde organik marul ve maydonoz yetiştirmeye çalışıyorum. sadece b5a kullanarak yetiştirebilirmiyim ? ya da bana hangi yolu kullanmamı önerirsiniz ? |
merhaba
reklam yapmak amacında değilim b5A nın antalya bayisiyim biodisel arkadaş demre ve civarı ilçelerde 550 dönümden fazla serada (domates.biber,patlıcan,salatalık,kabak) b5a kullanılmakta vaktin olursa sana bu seraları gezdirmekten keyif alırım. |
Hepinizden özür diliyorum.Gerçekten sosyolojik bir durum oluşmaya başladı.Çünkü amacını aşan bir takım isnatlarla hareket edildi.Ama tecrübelerim bana,daha önce bir şeylerin olduğu ve bunun karşılığında da BMR tarımla ilişkilerinin sonlandırılası sonucunda ortaya çıkan bir intikam alma imiş gibi geldi.Çünkü B5A yı kullanıpta zarar edenleri nerden biliyor.Ki BMR tarım bayilerinin dışında kesinlikle ürün göndermiyor.Demek ki kendileri götürdü,yanlış kullanma talimatıu verdiler.Sonuç bu oldu.Zanetmiyorum ya.En iyi niyetle öyle olduğunu zannediyorum.Tek üzüldüğüm nokta bu tür tartışmaya sizlerin huzurunda girmem oldu.Bu nedenle hepiizden tekrar özürdiliyorum.
Sn arpa suyunun sorusuna gelince Hüseyin beyle bir irtibat kursanız.Veya Selahattin bey veya oradaki saygıdeğer form yöneticileri ile.Sadece herhangibir ürüne yönlendirmek yanlış olur düşüncesindeyim.Her ne kadar b5a fanatiği olsam da yanlış etkilemek istemem.İnsanların tercih haklarına saygı duyarım. |
Demiştim güneş balçıkla sıvanmaz veya kapanmaz.Çıktı işte bir arkadaş 550 dönüm ye gezdirmekten zevk duyarım dedi.Sağolsun.Yaşar BİLGİC 'in böyle söylemesi beni rahatlattı tek başımayım sanmıştım.SN arpa suyu işte size referansı ile ürünü elde edebileceğiniz bir yer.Saygılarımla
|
özür dilerim ama ben taranın gübrelerine herhangi bir şekilde kötü demedim b5a taraftarları **** satıcılarınında böle bişey dediğinide görmedim aksine mog isimli gübrenin de fevkalede sonuclar verdiğini biliyorum gözümlede gördüm iki gübrede T.M oldugu ve maliyeti düşürüp verimi arttırdığı için ikisinide destekliyorum.
bilimsel acıdan incelemeleri suan için 3unv de yapılıyor. bildiğiniz gibi TR de bişeyler hep yavaş ilerler.AB dende müjdeli bir haber geldi. gübrenin orada onayının sağlanması an meselesi ****** sonuclar elimize gectiği anda burda değerlendirme imkanımız olucak. ben sizler gibi olayın bilimsel yanını inceleme, **** üzerinde yorum yapma sansına sahip değilim. bunun için donanımlı değilim. ancak işin ticari boyutunda donanım sahibiyim. aslına bakarsanız çiftcinin yüzü güldümü bana yetiyor |
Alıntı:
|
Alıntı:
İlk mesajda yazılanlara bakın... Bu türde tartışma istemediğimizi daha önce söylemiştik. |
Bu konu başlığı altında B5A nın içeriği bir çok kere tartışma olmuştu , ben de içeriği bir başka forumdan alıp kopyalamıştım ama kaynak silinmiş.
Şimdiye kadar http://www.agaclar.net/forum/showpos...&postcount=273 bu mesajda yazdığım içeriğe, B5A üreticileri tarafından bir itiraz gelmediğine göre, içerik konusundaki tartışmalar da biter umarım.:D |
B5A etkisi, kumluovada seraları gezerken bayi konuşuyor. Hiç bir bayiyi bu adam kadar heyecanlı görmedim ben 19 yıllık bayi...
|
Yukarıdaki videoyu aşağıdaki linkten de izleyebilirsiniz.
http://www.izlesene.com/video/reklamlar-b5a/682955 |
B5A üretici firma sahiplerinden 2 si dün Çukurova üniversitesi bahçe bitkileri bölüm başkanı Prof Nurgül TÜREMİŞ ile dün birebir 3 saat toplantı yaptılar ve aynen her türlü araştırma ve usam verileri için çalışma başlatacaklarını ÖĞRENDİM.yalnız AB den gelecek raporlar değerlendirildikten sonra bunu başlatacaklar.Gerekenler gereken kişilerce hazırlanıyor.En azından ben buna inanıyorum.
Yalnız şuna inanmalıyız ki;birileri beklentilerimiz karşılamadı diye kaprise kapılarak entrikalar düzenlememeliyiz.Biodizel rizaziye gibi farklı isimlerle çoğulculuk oluşturarak,birileri hakkında karalama kampanyasının yanlış olduğu nettir. Biodizel rizaziye ve diğer isim aynı kişidir.Ki bu kişi B5A nın mucidinin çok yakın dostu olduğunu her platformda idda etmekte ve dostunu da her platformda böyle kötülemeye çalışmakta olduğunu bura da daha net gördüm.Saygılarımla. Şunu ifade etmek istiyorum;özellikle B5A nın kulvarı farklı.Hiç kimseye rakip değil.Hiç bir firmayla da çatışma içerisinde değil.Bütün bu çatışmalar satıcıların veya firmalardan beklentisi olupta bu beklentilerini karşılanmadığı düşüncesiyle oluşturulan suni cephelerdir diye düşünüyorum. Ve şunun da bilincindeyim,Tara ve ya Bmr tarım,Bplatformda herhangi bir tarafı tutmamız veya savunmamız doğru değil düşüncesindeyim.Çünkü bu platformda olması gereken bilgilerin fkirlerin ve şahsi denemelerin tartışması yapılması taraftarıyım.Yani mahalle pazarına çevrilmesini hiçdoğru bulmuyorum. Arkadaş Hüseyin bey bir ürün bulmuş getirmiş,İnanmış ticarete dökmeye çalışmış.Denemek lazım,şahsi elde ettiğimiz verileri de paylaşmak lazım.buna her kesin hakkı var.Sayın üyeler yanlış mıyım.Saygılarımla.Teşekkür ediyorum. |
Herkes bir şeyler istiyor.
Alıntı:
Demek ki bu işi asıl yapan yapılışında kullanılan malzemeler değil B5A özütü götürüyor.Yani formüllerini saaklıyorlar.Hatta BMR tarım 3 ortaktan oluşuyor.' ortak aynı arabaya bile binmiyorlar.Hatta B5A nın mucidi neden Kütahya dan başka bir yere götürüldü veya gitti? Bütün bunlar şirket politikasıdır.Saygı duymak lazım.Yani bir takım şeyleri yayınlayarak ben buldum ben çözdüm havasının da estirilmemesi gerek.Şirket politikası da her kesle paylaşılmaz.Herkesimin ihtiyacı olan ihtiyacı kadar zamanla verilir.Bunda biraz sabırlı olmamız lazım. Şu kanaattayım.BMR tarım hakikaten haklarında neyapılırsa yapılsın,ne yazılırsa yazılsın hiç bir şekilde karşılık vermeyip,kendi işine devam etmekte diye düşünüyorum.Ki zaten içerik konusunda tartışmanın da anlamı ve gereği yok.Çoktan bitmesi lazımdı. Deniz akvaryumuna da ayrıca teşekkür ederim.Bu tür tartışmaların bir an önce bitirilmesi gerektiğini,vebu tartışmaların boyutlarının farklı yerlere taşnmasının iyi olmayacağı düşüncesiyle hareket etmesi çok yerinde ve doğru bir karardır. Sayın üyeler bize düşen alır kullanır sonuçlarını kamu ile paylaşırız.Şuda bir gerçek burada olmamız büyük şans.Bu şansımızı dostluk samimiyet ve insnlara faydalı olmak için kullanmalıyız.Çünkü dışarıda bir çok insa bizden ve bilgilerimizden faydaanmak istiyor. Babamın bir sözünü yazmak istiyorum;İLMİN ZEKATI ÖĞRETMEK VE İLMİNİ İNSANLARLA PAYLAŞMAKTIR.kİ İLMİNİZ ARTSIN. Saygılarımla.... |
Sayın üyeler;Sizlerden bir istirhamım olacak,Bizler burada asıl yapmamız gereken fikirleri konuşmak olması düşüncesindeyim.Çünkü bir söz vardır.Özellikle kimse üzerine alınmasın.Herhangi birini kast etmiyorum.Sözüm meclis dışınadır.(küçük kafalar kişileri,orta kafalar olayları,büyük kafalar fikirleri konuşur.)Bu platform fikirlerin konuşulduğu bilmin tartışıldığı elit bir platform olması kanaatindeyim.Bunu için elimizden geleni lütfen yapalım.Ki gördüğüm kadarı ile son derece elit insanlardan oluşan bir katılıma sahip.Arada sırada sızmalar olsada bunlarada fırsat vermeyelim.Bizim çiftçilerimizin çok daha büyük sorunları var.Lütfen öyle marulların altına şöyle yaparım böyle yaparım diyenlerin usluplarını da hafızamıza alıp bir daha onlar girer girmez gerekli tedbirleri alalım.Saygılarımla istirhamım olur.
|
Alıntı:
|
Bütün bunlardan anladığım demekki hala kimyasal gübreleme ve ilaçlamaya devam edeceğiz.
|
Sayın Besenkar, neden hâlâ kimyasal tarım anlayamadım.
|
Sn Bekir Sıtkı ARI bahçeselde yazı yazmış.B5A hakkında iyi veya kötü konuşan herkesin okumasından yana.İlk ve son bir foruma bir şeyler yazmış işte herkesin okumasını tavsiye ederim.
|
Sayın Emine Aktaş,
Burada yazılanları okuyunca insan hiç de güven duymuyor. Sayın Onkelif Link verebilir misiniz? Bir de ilk kez yazdığını anladım da son kez yazdığını nereden biliyorsunuz??? |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 14:25. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025