![]() |
Aynı şekilde yüz için peeling olarak kullanıyorum, mükemmel bir sonuç elde ediyorum.
Şekersiz olarak pişirdiğim kahvenin telvesiyle yüz çizgilerine paralel olacak şekilde nazikçe peeling yapıyorum, ardından iki damla gliserol sürüyorum sonra pırıl pırıl parlıyorum:) İlgilenenlere duyurulur. Gardenyam için kullanacağım kahve telvesini, umarım o güzel kokulu çiçeklerinden daha fazlasını açar:) |
Harika fikir sevgili derya derya.
Gliserol bildiğimiz gliserin mi? |
Evet...
Ve nemlendirme özelliği en fazla olan, ve buna rağmen en ucuz olan üründür.. Paraları boşa harcamaya gerek yok:) |
Yarın ilk iş..Çok teşekkürler..:D
|
kahve yakmak , arıları kaçırmada da başarılı tavsiye ederim.
|
Ben de arkadaşlarla kahve içtikten sonra hemen fincanları, cezveyi yıkayıp, balkondaki çiçeklere kahveli su veriyorum. Benimkiler kahve bağımlısı oldu:)
|
Burda yazıyı okuduktan sonra dün koşup starbucksa gittim. Yaklaşık 1kg kadar kahveyi tereddüt etmeden verdiler :D Hemde bedava :p
Evimde kaktüs, sukulent, şeflera, ficus benjamin, devetabanı, kalanchoe bir de binbaşına hemen denedim. Sonuçları ilerleyen süreçte yazabilirim... |
Selamlar,
Starbuckstan aldığım kahve telvelerini saksılara koyduğumdan beri sadece kaktüslerimde canlanma olduğunu görüyorum. Zaten bu kadar sürede kara vermek için çok erken ancak, tam olarak toprağa karışmamış olan kahvelerin üstünede küf benzeri birşeyler oluştu.. Bir fikri olan **** aynı şeyi yaşayan biri var mı?? |
Bunlar harika yaa..Hergün bir büyük fincan kahve içen biri olarak kahve telvelerimide değerlendirebileceğim.
Özelliklede çiçeklere faydası. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Bu küfte çimlenme aşamasında ki bitkileri kurutur. Toprağı çok ıslak tutmayın. Kahve telvesinide toprağa iyice karıştırın |
Evde bir sürü açılmış kalmış Türk kahvesini ne yapsam diyordum? Bir yerlerde potasyum yönünden zengin olduğunu okuduğum için gübre olarak kahveyi de kullansam saçmalar mıyım diyordum ve sitede aratınca emin oldum:)
Organik hiçbir atığın çöp olmadığını bir kez daha kanıtlamış olduk. Starbucks bu uygulamaya devam ediyor mudur acaba? Ben kahveyi kırk yılda bir içtiğim için bilgim yok. Aslında, plantasyon tarımıyla üretildiği ve yağmur ormanları katledildiği için kahve üretimi ve tüketimine karşıyım. Türk kahvesi denilen tür Yemen dolaylarında üretiliyor sanırım. Onun doğaya baskısı üzerind epek bilgim yok. Araştırıp öğrenirsem yazarım. |
sn kedi tırnagı Starbucks ta hala devam ediyor telve dağıtımı ben dün akşam uğradım kasiyerden rica ettim makinayı açıp baya bi telve verdibana yaklaşık yarım kilo falan vardı. Bende ilk defa deniycem ve acaba yüzeye yakın kullansak kokusu saksılara dadanan o küçük kara sinekleride uzak tutarmı diyede düşünüyorum?
|
Arnavut biberi, bilgilendirme için teşekkür ederim. Taksim' e filan indiğimde telveleri toplarım artık. Evdeki bayat kahveler de beni epey idare eder bu arada.
Ben dün gece( genelde, siteyi gece okuduğum için gördüklerimi de o saatlerde uyguluyorum) bol kahve koyduğum cezveyi köpürtüp soğuyunca saksılara döktüm. Benim 4 saksı agave' ım var. Karıncalar resmen koloni kurmuşlardı. Balkonuma bu sene diktiğim fideleri ve tohumları heder etmesinler diye o saksıları salonumun önündeki mini Fransız balkona taşıdım. Esas balkonumda da hala tek tük karınca dolanıyor. Gördüğüm an öldürüyorum mecburen. Saksıların yüzeyine yaygın şekilde kaşıkla döktüm kahveyi. Hatta balkon zeminine de serptim. Deminden beri bakıyorum; zeminde dolanan karınca görmedim. Saksılarda da eskisi kadar yoğun bir trafik yok. Bilmiyorum belki de hava kapalı ve serin olduğu için karıncalar dolanmıyor. Gözleme devam edeceğim. Korkum şu; gerçekten kahvenin kaçırıcı etkisi varsa, 1 metre ötedeki balkona iltica edip domateslerimi ve diğer bitkilerimi yaprak bitine vs. boğmasınlar sakın? |
Siteye yeni üye olmamdan dolayı bu başlığı yeni gördüm ve ilgimi çekti. Çayı ben de duymuştum ama kahveyi yeni öğrendim. Evdeki açelyalarıma koyacağım ben de. Peki domates, biber, patlıcan, salatalık ve çileğe de konur mu? Acemilikten yanlış bir şey yapmayayım sonra :)
|
Kahvenin saksı harçlarında kullanılması için aslında kompostlanması en doğrusudur. pH sı düşük olduğu için dikkatli kullanılır. Kahve üreticisi ülkelerde atıklar kompostlanarak gübre olarak satılmakta. Toprağa düzgün karıştırmazsanız küflenmeyi görürsünüz. ( Bu çayda da olur) düşük pH seven bitkilerde kontrollü olarak bir miktar kullanılabilir (açelya, ortanca, gardenya vs.)
|
Mine hanım, ben gübre olmasından çok karınca kaçırtıcı olarak denedim aslında:)
Kompostlandığı zaman bu özelliğini kaybeder değil mi? Karınca kaçırtmak için acıbiber karışımını kullanmayı düşünüyorum ama pelini nerden bulacağımı bilmiyorum. İlgili başlıkta da(ev yapımı ilaçlar) pelin teminiyle ilgili bilgi göremedim yanlış hatırlamıyorsam. |
ohh ohh :))) hergün 2 çay bardağı ben 1 bardak ta eşim 3 bardak kahve telvesi. çöpe giden telveleride üzülürdüm hep:))) bu konuyu çok sevdim ben yaa konuyu açanada yorum yapanlarada teşekür ederim allah razı olsun. yıllardan beri ilk defa kaktüslerim çoşacak desenize :))
|
Bildiğimiz kahve mi kullanan varmı ? sonuç alan ? Deneyeceğim :)
|
sn missejderizm evet bildiğimiz türk kahvesinin posasını kullanıyoruz içtikten sonra az bir miktar toprağa karıştırmak suretiyle ekliye bilirsiniz ama dikkat edin sadece yüzeye koymıyacaksınız bu küflenemeye sebeb olabiliyor toprağa karışıcak ayrıca çok koymayın azar azar arada bir eklersiniz ve kahvenin taze halinide kullanmayın pişmiş artık posa olarak kalan kısmını kullanın bunun dışında önceki yazılardada balirttiğimiz gibi bazı kahve dükkanları makinalardan çıkan posalarıda bolca veriyorlar talep edince.
|
Arkadaşlar Çaylar ve kahveler genelde bir çeşit fermantasyon işlemine tabi olarak üretildiklerinden içeriklerinde faydalı mikroorganizma bulundurmarı ve işlenmiş olduklarından, toprak yapısı içinde menfi tesirler yapmadan intibak ederler.
Gübreler kadar toprak yapısına organik madde ekleyerekte toprak canlıları içinde besin kaynağı görevi sürdürerek bu oluşum toprak için bitkilerin gelişmesine katkı sağlamaktadırlar. Arkadaşlar benim hobi faaliyetleri içinde kompost üretiminde her çeşit organik maddenin kompostlaşmasında katalizör bir malzeme olarak kahve hanelerin çay ve kahve artıklarını büyük miktarlarda toplamaktayım, kompost oluşumunda olgunlaşma sürecine büyük katkılar sağladığını gözlemlediğimden, kahve ve çay artıkları topraklarımız için birinci sırada değerledirilecek malzemeler olduğudan kullanımında büyük faydalar görmekteyim. |
merhabalar iyiki bu foruma üyeyim hergün yeni birşryler öğreniyorum emeği geçen herkese çok teşekkürler selamlar.
|
şunuda belirtmeden geçmeyeyim kahve telvesinin hepsini çiçeklere vermeyin birazını da kendinize ayırın cilt kullanın
|
Sayın Mine Pakkaner'in 57 nolu mesajında kahveyi asidik toprak yapısını isteyen açelya, gardenya ve ortanca için kullanabileceğimiz yazılmış. Bu mesaj ve diğer mesajları okuduktan sonra sorularım var:
1. Anılan bitkiler hariç, hangi diğer bitkilerin asidik toprak istediğini bilemiyorum. Kahveyi diğer hangi çiçeklerimizde veya bitkilerimizde kullanabiliriz? Örneğin bir mesajda sardunyada kullanıldığı yazılmıştı sanırım. Hangilerinde kullanabiliriz? 2. Çekirdekten yetişme limon fidesinde kullanabilir miyiz? 3. Miktarı ve uygulaması nasıl olmalıdır? Normal Türk kahvesi pişirirsek sadece telvesi mi yoksa soğumuş kahvenin kendisi mi kullanılmalı? Saksının üstüne mi yoksa toprağın içine mi karıştırmalıyız? Bu uygulamanın sıklığı ne olmalı? 4. Kahvenin sade veya şekerli olması farkeder mi? 5. Kahveyi kullanırsak, saksılarımızda sinek böcek türü birşeye sebep olur mu? Konuyla ilgili bilgisi olan arkadaşlarımız varsa, yardımcı olabilirlerse sevinirim. Şimdiden teşekkürler. |
Sorulara sırayla cevap verebilecek kadar deneyimim yok sevgili Cymbelina. Ama 2 sene evvel sellukamı ilk diktiğim 20 lt lik saksıya Starbucks'tan aldığım (isteyince veriyorlar hemen)1 kg kadar kahve atığını karıştırdım. 2-3 ay toprakla karışık o şekilde bekledi açıkta; arada karıştırdım. Fideyi sonradan geçirdim. 2. senedeki sonucu buradan görebilirsiniz. Saksının geri kalanında mikrodalgada sterilize ettiğim eski saksı toprakları vardı. Kahve haricinde sadece birkaç kez çiçek coşturan kullandım sulamada ;)
|
Şekeri küçümsemeyin...
|
çok ilginç, en yakın zamanda kaktüslerime uygulayacağım :)
|
Kahve telvelerini ufak ufak toplamak yerine, yarim kilo kahveyi bir tencerede pisirsek ve suyuyla bahcemize gubre niyetine dagitsak, olmaz mi? Sebze adalari icin deneyen var mi acaba?
|
Ben bir yerde okumuştum..Gardenya gibi oldukça özen gösterilmesi gereken nazlı bir çiçeğin toprağını her 3 ayda bir, sulama suyuna bir tatlı kaşığı kahve telvesi ve bir tatlı kaşığı limon suyu veya sirke ilaveli suyla sulayıp toprağın asiditesini 6-6.5 lara yükseltmek gerekir, deniyordu..
Doğru mudur acaba ? |
Acaba çiğ kahve telvesi döksek olmaz mı bir çok olumlu sonuç var
|
Eski konuyu hortlatıyoruz gerçi ama not düşmeliyim. Belki faydası olur birine.
İçtiğim kahvenin telvesini sulandırarak salon sarmaşığı, pothos ismiyle bilinen "Epipremnum aureum" bitkisine döküyorum yaklaşık iki yıldır. Hiç bir zararını görmediğim gibi, deliler gibi büyüdüklerini gözlemledim. |
Evet sayın tursoft ben de sulandırarak verdim ve sardunyalarımda acayip coşma gördüm fotoğraflarını eklerim
|
|
kahve ağaçı bakımı hakkında elinde kitap olan varmı **** kitap tavsiyesi olan para önemli değil
|
Merhaba arkadaşlar, kahveyi posa şeklinde değilde çiçek toprağı hazırlarken türk kahvesinin pişmemiş hali olarak versem çiçeklere bir yararı **** faydası olur mu ?
|
Türk kahvesinin telvesini suyla karıştırıp toprağın üstüne döksem olurmu bitkilerin köklerine.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
SM-G610F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 07:17. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025