agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama) (https://www.agaclar.net/forum/temel-konular-toprak-gubre-tohum-sulama/)
-   -   Hormonlar / Bitki Gelişimini Düzenleyiciler (BGD) (https://www.agaclar.net/forum/temel-konular-toprak-gubre-tohum-sulama/4809.htm)

Doku_Kültürcü 05-04-2021 20:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Kokanat (Mesaj 1605287)
Teşekkürler. Ancak, yakında sık gübreleme yaptım, hafif yanma tehlikesi geçirdi ağaçlar, etkileşim yapar mı, biraz beklemeden direk uygulayım gitsin mi?

Ağaçlarınızın uyanmış (sürgünlerin patlamış olması) olması püskürttüğünüz hormonu alması açısından önemli. Bunun dışında gübrelemenin hormon uygulamasına olumsuz bir etkisi yok.

ozdemirmsv 07-05-2021 21:09

Teşekkürler faydalı paylasim

Sri Lanka Çayı 04-07-2021 23:58

Selamaleyküm
(MEGAFILL marka giberellik asit tablet)Bende bu tabletlerden iki tane satın aldım, 8 adet çok yakın zamanda diktiğim 3 metre yükseklikte ağaçlarım var, tüpünden çıkardım 2021 mart ortası dikmiştim, kökler gelişime başlamıştır sanırım...

Satıcı firma tabletleri eşit 4 er parçaya böl ve böldüğün her parça tableti her ağaç başına 5 litre suda homojen erit karıştır ve tamamını kökten uygula dedi, ayrıca birazınıda ayır bi kolonya şişesi gibi spreye doldur yapraktan ve gövdedende püskürterek uygula dedi. Bu hem kökleri hemde gövdeyi hızlı büyütürmüş.

Peki bunu ne kadar aralıkla ve kaç seans uygulamak gerekiyor?

Doku_Kültürcü 05-07-2021 16:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sri Lanka Çayı (Mesaj 1608873)
Selamaleyküm
(MEGAFILL marka giberellik asit tablet)Bende bu tabletlerden iki tane satın aldım, 8 adet çok yakın zamanda diktiğim 3 metre yükseklikte ağaçlarım var, tüpünden çıkardım 2021 mart ortası dikmiştim, kökler gelişime başlamıştır sanırım...

Satıcı firma tabletleri eşit 4 er parçaya böl ve böldüğün her parça tableti her ağaç başına 5 litre suda homojen erit karıştır ve tamamını kökten uygula dedi, ayrıca birazınıda ayır bi kolonya şişesi gibi spreye doldur yapraktan ve gövdedende püskürterek uygula dedi. Bu hem kökleri hemde gövdeyi hızlı büyütürmüş.

Peki bunu ne kadar aralıkla ve kaç seans uygulamak gerekiyor?

Mart-nisan ayı gibi bir defada uygulayın. Birden fazla uygularsanız boğum araları aşırı uzun olacağı için sert bir rüzgarda dalların kırılma tehlikesi olur.

Doku_Kültürcü 05-07-2021 17:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi B0TANiK (Mesaj 1608914)
Bende satın alcaktım, yani uygulanış sezonu geçtimi? Peki rütuş budaması yapsak? Yani bu mevsimde uygulanmaz diyorsunuz??

Olmaz. Havalar çok ısındı, bitkiler yaz dinlenmesine girdiler bile.

Doku_Kültürcü 04-05-2022 13:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Kokanat (Mesaj 1615286)
Mayıs ayı sürgün ayı derler, çiçekler üzerine gövdeye sıkılsa ve topraktan uygulansa bu ay ağaçlar için uygun olur mu, yoksa geç mi kalındı?

Mayıs ayının başlarındayız, uygulanabilir.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:29.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025