agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama) (https://www.agaclar.net/forum/temel-konular-toprak-gubre-tohum-sulama/)
-   -   Hormonlar / Bitki Gelişimini Düzenleyiciler (BGD) (https://www.agaclar.net/forum/temel-konular-toprak-gubre-tohum-sulama/4809.htm)

meymun 16-05-2010 16:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Benol Hazarolu (Mesaj 639501)
bıototal kullanan var mı arkadaşlar

Bu konuya yazmışsınız ama Biototal hormon değil. Ben kullandım.
Çimlerin yarısına 10 litre suya 2cc karıştırarak 100 metrekareye 50cc düşecek kadar uyguladım. 12 gün önce akşam 20 de. Yani hava kararırken.
Neyse ki hiçbir değişim olmadı. Neyse ki dememin nedeni bir bölgenin dozajı fazla kaçtı. :(
Ne korkutuğum başıma geldi ne de iyileşme yönünde bir fark gözleyebildim.

kamil keskin 13-04-2011 16:11

arkadaşlar;benim 3-4 adet 4 yaşında üzüm asmam var.Fakat üzüm daneleri çok ufak.Daneleri büyütmek için hangi bgd'yi önerirsiniz,ölçüsü ne olmalı,ne zaman kullanmalıyım.
teşekkürler

ayhat 07-06-2012 09:57

Folik asit

Selamlar,
Bitkilere buradaki bayanlar (bir eczaneden duydum) folik asit veriyorlarmuş, acaba bir bileniniz fayda göreniniz var mı?

nihat.k 19-10-2012 08:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Benol Hazaroğlu (Mesaj 628563)
ben bu siteye çok geç aktif olduğum için hepsini okuyayım derken not alsamda bilgileri kariştırdım iyice bıototal aldım sıvı hümik asit satıcı 5 litreye 1 kapak dedi sardunya küpe,açelya,gala,cak güzeli kamkat kiraz, elma,gardenya,kamelya, skas vs kullanabilirmiyim
lütfen bilgisi olan cevap versin

teşekkür ederim

Üretici Genta dan bu konuda mail yolu ile bilgi aldım. Cevap aşağıdadır:

Konu:

Re: Fwd: biototal hk.

Tarih:

Mon, 15 Oct 2012 09:29:11 +0300

Kimden:

Mesut Tektimur <mtektimur@anatoh.com>

Kime:

Genta Genel Tarım <info@gentatarim.com>

Nihat Bey İyi günler;

Öncelikle ilginiz için çok teşekkür ederiz.

BIOTOTAL Hümik Asit ürünümüzü; 1 lt suya bir çay kaşığı karıştırıp , 30 gün ara ile sulama suyu ile kullanılabilir.

Tüm bitkilerinize uygulayabilirsiniz.

Saygılarımla;

sen_sen 19-10-2012 16:02

Bnde hıyarda disi cicek sayisini artirmak ,bogum arasini kisaltmak icin ve domateste mevyeyi erken kizartmak icin etileni deniyorum.sonuclari sizlerle paylasacam.

mavisakal 02-12-2012 18:31

Arkadaşlar elimde internetten siparişini verdiğim yediveren ve tayvan biberleri ve çalı tipi cherry domates tohumları bulunmakta. Bunları çimlendirmek için akvaryumumu sera şekline getirip daha iyi sonuç alabilirmiyim. Eğer yapmamın yararı olursa nasıl bir yol izlemeliyim havalandırması olmalı mı ne kadar havalandırma bırakmalıyım bide balıklarıma kullandığım floresanım var kullanmalımıyım? yardımcı olursanız çok sevinirim şimdikten teşekkür ederim.

hasan çakmak 05-07-2013 23:54

jh hormon

jds

mete49 04-06-2015 16:48

iki senedir cevizlerim çiçek açma döneminde soğuk yakıyor. çiçek açmayı geciktiren düzenleyiciler varmıdır. nasıl bulabileceğim konusunda bilgi verebilirmisiniz. daha başka bir deyimle çiçek açma dönemini geciktirmem mümkün mü.

barba1981 06-06-2015 02:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mete49 (Mesaj 1384999)
iki senedir cevizlerim çiçek açma döneminde soğuk yakıyor. çiçek açmayı geciktiren düzenleyiciler varmıdır. nasıl bulabileceğim konusunda bilgi verebilirmisiniz. daha başka bir deyimle çiçek açma dönemini geciktirmem mümkün mü.

Cevizlerin çeşidini,yaşını,bulunduğunuz bölge ve rakımınızı paylaşırsanız sıkıntınızla ilgili çözüm bulmaya çalışabiliriz.

Borax 10-09-2016 15:20

Hormon

Süs bitkileri ve bonsailerin hızlı gelismesi için ne onerirsiniz?

Kapo67 26-03-2017 10:07

Sukulent köklendirme

Arkadaşlar hayırlı günler,birşey sormak istiyordum tecrübeli arkadaşlara çünkü sayfada bu konuyla ilgili birşey bulamadım..
Sukulent leri köklendirmek için hormon önerisinde bulunabılırmısınız..daha hızlı ve başarılı köklendirme sonuçları alabılmek için şimdiden çok teşekkür ederim:rolleyes::

tarku 27-04-2018 22:41

Bir kaç tane renet elma ağacım var. Meyveler hasat olgunluğuna gelmeden dökülüyor. Williams armutlarında hasat öncesi dökümü engellemek için AVG adlı bitki gelişim düzenleyici hakkında bir kaç araştırma okudum. Bunu elmalarımda denemek istiyorum ama internette gibrelic acid dışında doğru düzgün bgd bulamadım. Bunu üreten firma ismi öğrenmek istiyorum.

Doku_Kültürcü 28-04-2018 08:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi tarku (Mesaj 1538608)
Bir kaç tane renet elma ağacım var. Meyveler hasat olgunluğuna gelmeden dökülüyor. Williams armutlarında hasat öncesi dökümü engellemek için AVG adlı bitki gelişim düzenleyici hakkında bir kaç araştırma okudum. Bunu elmalarımda denemek istiyorum ama internette gibrelic acid dışında doğru düzgün bgd bulamadım. Bunu üreten firma ismi öğrenmek istiyorum.

AVG (Aminoethoxyvinyl glycine) çok pahalı. 5miligramı 240 Amerikan doları üzerinde bir fiyata satılıyor. Bu Sigmaaldrich.com site fiyatı. Buna yetkili dağıtıcı firma karı + gümrük vergisi + kdv ilave etmeniz gerekiyor. Ekonomik değil.

devrann 28-04-2018 13:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi tarku (Mesaj 1538608)

Elma ve armutta perlan (sumiagro)kullanılır daha çok ama onun dışında biraz daha hafif cytokin (Altıntar),byzm(hektaş) ürünlerini kullanabilirsiniz.

tarku 28-04-2018 16:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi devrann (Mesaj 1538639)
Elma ve armutta perlan (sumiagro)kullanılır daha çok ama onun dışında biraz daha hafif cytokin (Altıntar),byzm(hektaş) ürünlerini kullanabilirsiniz.

Teşekkür ederim, deneyeceğim.

deveciarmudu 19-09-2019 23:08

Merhaba. Deveci armudu bahçem var ve daha geç çiçek açmasını istiyorum çünkü çiçekler don ve kırağı sebebiyle harap oluyorlar. Üründe bu nedenle oldukça verimsizlik var. Bunu hangi hormonla ve hangi ölçüde kullanırsam sağlayabilirim? Yanıtlarsanız çok sevinirim.

estikey 15-10-2019 21:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi deveciarmudu (Mesaj 1574932)
Merhaba. Deveci armudu bahçem var ve daha geç çiçek açmasını istiyorum çünkü çiçekler don ve kırağı sebebiyle harap oluyorlar. Üründe bu nedenle oldukça verimsizlik var. Bunu hangi hormonla ve hangi ölçüde kullanırsam sağlayabilirim? Yanıtlarsanız çok sevinirim.

Bence bu pek mümkün değil, iklime ve rakıma bağlı zamanı geldimi çiçek patlatır. Tomurcuklar patlatmadan önce uygulanan bordo bulamadı havasına göre bir hafta geciktirebilir, hepsi o kadar.

Tarım da iklim ve toprak isteklerine uymayan yetiştiricilik biraz rüzgara karşı işemek gibi. Zorlamamak lazım, hele de ticari birşey yapacaksanız

Bazalt 31-03-2021 12:51

Bazalt
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi HasatZamanı (Mesaj 1604998)
Bahçeme 4 adet 2 metre boyunda defne ağaçları diktim mart 2020 de, bunları hızlı uzatmak için bir hormon türü var mı?

Doku_Kültürcü 31-03-2021 14:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi HasatZamanı (Mesaj 1604998)
Bahçeme 4 adet 2 metre boyunda defne ağaçları diktim mart 2020 de, bunları hızlı uzatmak için bir hormon türü var mı?

Gibberelik asit (GA3) uygulayabilirsiniz. Gibberelik asit, hücre büyümesini, hacminin artmasını tetikler. Bitkinin boğum aralıkları uzar, yaprakları da inceltir uzatır.

Doku_Kültürcü 04-04-2021 18:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Kokanat (Mesaj 1605221)
Belirli marka varmı ve ne oranda kullanılır tek ağaç başına? Yakında sunni gübreleme falan yaptım, peşine hemen uygulasak etkileşim yapar mı?

Belirli bir marka yok. 1gramlık tablet satıyorlar. Bunu 1 litre suda çözün. Bu ana stoğunuz olsun. Buradan 30mililitre alıp üzerini bir litre suya tamamlayın. 30miligram/litrelik bir çözeltiniz olur. Ağaca püskürtün. Topraktan uygulayın.

Doku_Kültürcü 05-04-2021 20:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Kokanat (Mesaj 1605287)
Teşekkürler. Ancak, yakında sık gübreleme yaptım, hafif yanma tehlikesi geçirdi ağaçlar, etkileşim yapar mı, biraz beklemeden direk uygulayım gitsin mi?

Ağaçlarınızın uyanmış (sürgünlerin patlamış olması) olması püskürttüğünüz hormonu alması açısından önemli. Bunun dışında gübrelemenin hormon uygulamasına olumsuz bir etkisi yok.

ozdemirmsv 07-05-2021 21:09

Teşekkürler faydalı paylasim

Sri Lanka Çayı 04-07-2021 23:58

Selamaleyküm
(MEGAFILL marka giberellik asit tablet)Bende bu tabletlerden iki tane satın aldım, 8 adet çok yakın zamanda diktiğim 3 metre yükseklikte ağaçlarım var, tüpünden çıkardım 2021 mart ortası dikmiştim, kökler gelişime başlamıştır sanırım...

Satıcı firma tabletleri eşit 4 er parçaya böl ve böldüğün her parça tableti her ağaç başına 5 litre suda homojen erit karıştır ve tamamını kökten uygula dedi, ayrıca birazınıda ayır bi kolonya şişesi gibi spreye doldur yapraktan ve gövdedende püskürterek uygula dedi. Bu hem kökleri hemde gövdeyi hızlı büyütürmüş.

Peki bunu ne kadar aralıkla ve kaç seans uygulamak gerekiyor?

Doku_Kültürcü 05-07-2021 16:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sri Lanka Çayı (Mesaj 1608873)
Selamaleyküm
(MEGAFILL marka giberellik asit tablet)Bende bu tabletlerden iki tane satın aldım, 8 adet çok yakın zamanda diktiğim 3 metre yükseklikte ağaçlarım var, tüpünden çıkardım 2021 mart ortası dikmiştim, kökler gelişime başlamıştır sanırım...

Satıcı firma tabletleri eşit 4 er parçaya böl ve böldüğün her parça tableti her ağaç başına 5 litre suda homojen erit karıştır ve tamamını kökten uygula dedi, ayrıca birazınıda ayır bi kolonya şişesi gibi spreye doldur yapraktan ve gövdedende püskürterek uygula dedi. Bu hem kökleri hemde gövdeyi hızlı büyütürmüş.

Peki bunu ne kadar aralıkla ve kaç seans uygulamak gerekiyor?

Mart-nisan ayı gibi bir defada uygulayın. Birden fazla uygularsanız boğum araları aşırı uzun olacağı için sert bir rüzgarda dalların kırılma tehlikesi olur.

Doku_Kültürcü 05-07-2021 17:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi B0TANiK (Mesaj 1608914)
Bende satın alcaktım, yani uygulanış sezonu geçtimi? Peki rütuş budaması yapsak? Yani bu mevsimde uygulanmaz diyorsunuz??

Olmaz. Havalar çok ısındı, bitkiler yaz dinlenmesine girdiler bile.

Doku_Kültürcü 04-05-2022 13:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Kokanat (Mesaj 1615286)
Mayıs ayı sürgün ayı derler, çiçekler üzerine gövdeye sıkılsa ve topraktan uygulansa bu ay ağaçlar için uygun olur mu, yoksa geç mi kalındı?

Mayıs ayının başlarındayız, uygulanabilir.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:07.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025