![]() |
Alıntı:
|
Bahçe İçin Topraklandırma
Sorun şu ki bahçede neredeyse toprak kalmamış.Yeniden topraklandırma yapmak gerekiyor.Bahçe kel kalmış gibi ve bu yüzden bahçeye birşey dikmek de,düzenlemek de imkansız görünüyor...Meyve-sebze diker miyiz bilemiyorum ama çiçekli ağaçları seviyorum ve dikmek istiyorum.
Küçük bir bahçe.Minimum kaç litre toprak alsam yeterli olacaktır? Tavsiye edeceğiniz toprak nedir? Sihirli toprak diye birşey duydum.Tavsiye eder misiniz? En çok verim alacağım toprak hangisidir ve piyasada ne olarak geçiyor? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler... |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Ormandaki çam ağacının dibinden alınan toprak
Arkadaşlar merhaba,
Ormandaki bir çam ağacının dibinden toprak aldım. Evde çimlendirdiğim domates fidelerimi dikmek için saksıda kulanacağım. Hatta 2 fideyi diktim. Ama internette bir yazı okudum. Çam ağacının reçine salgıladığı ve bu yüzden dibinde ot bitmediği yazıyordu. Şimdi içim içimi yiyor. Diğer fideleride dikeceğim ama acaba yanlış toprakmı kullandım. Başka ağaçlarda vardı ama, çamın dibineki toprağı simsiyah görünce ona yöneldim. Bildiğimden değil tamamen içgüdüsel :) bu konuda bilgisi olan arkadaşlar paylaşırlarsa çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler. |
Öncelikle yaptığınız iş yasak ormandan ibre, kozalak, toprak vs. malzeme toplayıp kullanamassınız.
Ama aldığınız toprak muhtemelen organik yönden zengin topraktır. Sıkıntı yaşamassınız. Ama bence bir daha almayın |
Alıntı:
|
Çok şükür bizim apartman yönetimi ve dolayısıyla bahçevan değişti,yıllardır süregelen topraksızlık sorunundan kurtulduk :) Yardım etmeye çabalayan herkese çok teşekkür ederim.Darısı apartman hayatı yüzünden "doğadan kopma sendromu" yaşayan nicelerinin başına :P
|
Merhabalar,
İstanbul B. Belediyesinin fidanlığından sihirli toprak diye bir toprak aldım. Fakat bu toprağı ıslatmak çok zor. Alttan su almıyor, üstten dökülen su ise önce yüzeyde birikiyor sonra zar zor alt katmanlara iniyor. Daha önce kullanan olmuş mudur, tavsiyeniz olur mu? Besin değeri yüksek olduğu yazıyor üzerinde. Dolayısı ile su kapasitesi yüksek bir ortam ile karıştırarak kullanmayı planlıyorum. Ya da 20lt torfu atacağım. :( Sent from my iPhone using Tapatalk |
Herkese merhaba, sitedeki hangi konuya yazsam kimseden yanıt alamadım. umarım bu sefer yanıt gelir. 40 litre fidancı toprağı alarak evde sedir çamı dikmeyi planlıyorum. bana biraz sarı kükürt biraz kahve biraz tarçın biraz leonardit ve hafif çakıl taşı eklememi söylediler. sizlerin önerisi nedir ?
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 14:18. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025