agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama) (https://www.agaclar.net/forum/temel-konular-toprak-gubre-tohum-sulama/)
-   -   yanmış tavuk gübresi yapımı (https://www.agaclar.net/forum/temel-konular-toprak-gubre-tohum-sulama/2859.htm)

tuana organik 22-08-2013 16:30

1 Eklenti(ler)
........TAVUK GÜBRESİ [/COLOR][/B]..........................Teknolojinin ilerlemesiyle artık tavuk ve hayvan gübrelerini fermantasyondan geçirerek içerisindeki zararlı maddeleri arındırarak toprağa daha faydalı hale gelmektedir.Ayrıca pelet hale gelerek atması daha da kolay hale gelmiştir.Büyük arazilerde atma nakliye gibi bir çok sorunda bu şekilde sona ermiştir. Resimlerde görüldüğü gibi.0542 589 8018

ilteber 26-08-2013 00:53

Bu gübre çiçeklerde kullanılabilir mi?

tuana organik 03-09-2013 07:25

evet kullanılır

gülcicek 26-09-2013 21:26

*** arkadaşlar bir sorum olacak yanmış tezek(ateşte yanmış)külü topraga faydalımıdır ne gibi fayda verir içeriginde hangi madde bulunur ve nasıl uygulanması gerekir bu konuda beni aydınlatırmısınız teşekkür ederim.

justice 29-09-2013 09:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi tuana organik (Mesaj 1195695)
evet kullanılır

Sn. tuana organik; bilgi alabilmek açısından bir sorum olacak size. broiler tavuk çiftliklerinde kesime 10 gün kala antibiyotik kullanımını genelde bırakıyorlar çünkü ette kalıntı olması istenmiyor, ama dışkıda bu kalıntı sorunu nasıl gideriliyor yani fermantasyonu etkileyen bir faktör olarak biliyorum. ayrıca bu gübre tarımda kullanılırken acaba bitkilerimiz yoluyla topraktan alınıp sofralarımıza geldiğinde beslenmemiz açısından olumsuz bir etkisi olmuyor mu? bilgilendirirseniz çok sevinirim.

Burak2013_350 19-01-2015 14:33

İyi günler
Tavuk gübresini direk uygulasak dekara 1 ton ladar yakma yaparmı yoksa çok mu fazla olur ?

hatipali74 08-04-2015 22:41

Organik Gübre karışımı

4 Eklenti(ler)
Konuyu doğru yerde açtığımı umuyorum. 2-3 gün önce uzun zamandır yapmayı planladığım gübre karışımını yaptım. Resimlerde gördüğünüz bahçedeki boş alanın etrafını çevirdikten sonra önce zemine 2 traktör yaş inek gübresi döktürttüm. Yumurta tavukçuluğu yapılan çiftlikten getirttiğim 4 ton kadar yaş tavuk gübresini inek gübrelerinin üzerine döktürttüm. Onun üzerine resimlerde gördüğünüz gibi 2 traktör kadar çürümüş saman döktürttüm. Aslında niyetim samanları tavuk gübresinin altına dökmekti. Ancak samanları getirmeyi söz veren köylü arkadaş geç getirince mecburen tavuk gübresini boşaltmak zorunda kaldık. Samanların üzerine 5 kilo kadar melas şekerini bir fıçı suda sulandırıp yağmurlama ibriği ile samanların üzerine döktüm. Elimde kalan 2 çuval leonardit ve 1 çuval odun külünü de üzerine serptikten sonra yine getirttiğim 2 traktör kadar karışık halde bulunan inek ve koyun gübresini en son kat olarak üzerine döktürttüm. Tabii, bu arada 25 kilo kadar toz kireci gübrelere karıştırdım. Vaktim olsaydı, en son yarım traktör kadar orman toprağı getirtecektim. Ama akşam olduğu için üzerini 2 kat naylonla bastırarak bundan vazgeçtim. 2 ay kadar sonra açıp karıştıracağım. O zamana kadar hazır olacağını umduğum enzimi sulandırıp üzerine dökmeyi ve tekrar örtmeyi planlıyorum. Bu şekilde önümüzdeki bahara kadar bekletmeyi, önümüzdeki kış solucanların devreye girerek artı katma değer katmasını hedefliyorum.

Bu konuda tüm arkadaşların fikirlerine ihtiyacım var.:dilli:
Eklenti 545811
Eklenti 545812
Eklenti 545813
Eklenti 545814

salih66 09-04-2015 09:32

Karışım güzel görünüyor fakat yumurta tavukçulugu yapılan çiftliklerde yemler katkılı daha çok yumurtlasınlar diye,kullanılan katkı ve hormonların bir kısmı tavukların dışkılarınada karışıyordur.

leylevi 06-08-2015 12:27

taze tavuk gübresini çiçeklerin dibine döksem bitkiye bir zararı olur mu

hatipali74 02-09-2015 22:36

1 Eklenti(ler)
-Son durum-
Eklenti 573673
İki kere alt üst edilen, sulanan, enzim karıştırdığım tavuk gübresine 25 kg.lık bentonitli kükürt karıştırdıktan sonra kış boyunca üstü açık bırakacağım.. Fikirlerinizi bekliyorum...

MeyveliTepe 03-09-2015 00:19

İlk hazırlıkta bir çuval odun külü ve 25 kg kireç ilave ettiniz. Her ikisi de hayli alkali malzemeler. Muhtemelen karışımın PH seviyesini epey yükseltmiştir. Sonra naylon ile iyice kapatarak oksijen almasını engellediniz veya azalttınız. Şimdi üzerini açarak kükürt ilave edeceğinizi söylüyorsunuz. Bunun mantığı nedir? Bu malzemeler ve oksijensiz ortam ile nasıl bir süreç yaratmaya çalıştınız?

bummerxy 06-11-2016 12:46

Arkadaşlar merhabalar...
Bir sorum olacak cevaplarsanız gerçekten sevinirim.
Yakınımın kapalı bir ortamda (altı beton ve talaş) 900 adet tavuğu var. Belli aralıklarla tavukların altlarını temizlemekte. Her temizlemede yaklaşık 40-50 torba dışkı çıkmakta.
Şimdi soruma gelelim.

Ben bu dışkıları çuvallayıp aldım. İçerisinde toprak gibi ufalanmış, katılaşıp kesekleşmiş gübreler mevcut. Bu çuvallar belirttiğim şekilde ürün içermekte.

İhtiyacım oldukça çuvallardan birisini alıp fermante etsem diğerleri beklese bir sıkıntı olur mu? Bekleyen çuvallar bozulur mu? İçerik tamamen kurumuş durumda.

Yaklaşık bu şekilde 50 çuval gübrem var. Bunları fermante etmeden kullanmam ne gibi sakıncaları beraberinde getirir? Bilen arkadaşlarım cevaplarsa sevinirim.

Likos 25-12-2016 21:24

Çiftlik gübresini(büyükbaş hayvan gübresi-mandıra /besi gübresi değil,tamamen doğal beslenmiş) kendimiz kapalı alanda ya da açık alanda nasıl yakabiliriz?yardım lütfen

KOLCU 28-11-2018 11:37

Merhaba yaş sığır gübresi ahırdan her çıktığında yığın üzerine toz kükürt dökmenin, kimyasal sonuçlarını merak ediyorum
fikir yürütecek arkadaşların yorumlarını istirham ederim
Saygılar

Eyong 16-03-2019 06:19

Herkese merhabalar, 12 yıl boyunca burada duran başlığı okuyabilmemizi ve faydalanmamızı sağlayan herkese emekleri için çok teşekkürler. Bilgisini paylaşandan da bu bilgilerin bizlere ulaşmasını sağlayandan da Allah razı olsun.

Benim 13 tavuğum var, gübresinden nasıl yararlanırım diye araştırırken forumdan bir çok bilgi toparladım ama hala sormam gereken bir şeyler var.

Gübreyi kesin olarak şerbet haline getirip kullanacağım, onda sıkıntı yok. Direkt kullanmanın riskli olduğunu anladım. Ama şerbet için önce fermantasyon veya yanma yapmalı mıyım? Yoksa taze gübreden de şerbet yapabilir miyim tam anlayamadım.

Bir de ben bilmeden gübre için fermantasyon işlemi yapmış da olabilirim, şöyle ki;

Tavuklarımın gezindiği yaklaşık 30 m2 açık alan var, bu alanda 3-4 ay gezinme sonucu yüzey tamamen tavuk pisliği ile kaplanmıştı. Yağan yağmurlar ile birlikte alanda cıvık ve koyu yeşil bir gübre oluştu.

Ben bunların tavuk ayak sağlığına zarar vereceğini düşünerek yer yer açtığım çukurlara pisliği gömerek, üzerlerini kapatıp yüzeyi tekrar toprak haline getirmeye çalıştım ve alanı bir nevi belledim.

Şimdi bu yağmur altında uzun süre kalıp da toprağa gömülen gübreyi çıkarıp kullansam işe yarar mı?

Bir sorum daha var;

Kapalı kümesin altına talaş serip gece boyunca atılan dışkıları haftada bir talaş ile birlikte toplayıp atıyorum, bu talaş karışık taze gübreden nasıl faydalanabilirim?

Okuyan herkese teşekkür ederim.

Saygılar.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:32.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025