agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama) (https://www.agaclar.net/forum/temel-konular-toprak-gubre-tohum-sulama/)
-   -   Üre gübresi (https://www.agaclar.net/forum/temel-konular-toprak-gubre-tohum-sulama/21679.htm)

hibrahim01 09-07-2010 23:54

Üre gübresi
 
kiraz yetiştitricisi arkadaşlardan rica ediyorum, bana yardımcı olursanız sevinirim.Amatör olarak ilgileniyorum meyvecilikle, 200 adet fidan ektim arazime, (0900,kiraz, kayısı, elma, erik, tarzı çoğunluk kiraz) kirazlar 1yaşında 2.5 ay oldu dikeli, bazı arkadaşlar boy gübresi atmamı söylediler, bende konuya yabancı olduğumdan, üre gübresi aldım ve fidanlara iki avuc dolusu( takriben 200-250 gr.) fidan etrafına serptim. daha sonra internette ürenin fidanlara zararlı olduğunu gördüm ve telaşlandım, gübreyi atalı 3 gün oldu 2 su verdim, fidanlarım yanarmı? fidanlarımı kurtarmak için ne yapabilirim tavsiyelerinizi acilen bekliyorum .

hibrahim01 11-07-2010 13:00

kimse yokmu sitede

malina 11-07-2010 20:55

Bilen birinin cevap vermesini beklemelisiniz.

Ayrıca ön araştırma yapmadan uygulama yapıp, sonra çözüm aramaya çalışmanız pek doğru değil...

Gübre (çeşitleri, özellikleri, kullanım yerleri...)

Selahattin Yılmaz 11-07-2010 22:42

Sevgili hibrahim01, üre gübresi bitkinin kök etrafını serin tutan bir gübredir çok sulanan yerlerde iyi sonuç verir bu açıdan bakıldığında endişelencek bir şey yok. Ancak siz çok aşırı gübre vermişsiniz yine de toprağınız suyu çabuk süzüyorsa devamlı nemli tutacak şekilde 15-20 gün boyunca iki günde bir sulayın. Normalde üre bitkinin alabileceği forma 3 günde ulaşır ve etkinliği uzunca süre devam eder. bitkinize verebileceği zarar tuz ekisinden ileri gelir devamlı sularsanız zaten bu etkinin zararını en aza indirmiş olacaksınız, fakat çok sulayıp bu defada fidanlarınızı aşırı suyla öldürmeyiniz.

Cumhur Tonba 12-07-2010 02:49

Hibrahim01,
Peki şu anda durumları nasıl? Anlaşıldığı kadarı ile siz toprak üstüne atmışsınız. selahattin bey size gerekli açıklamayı yapmış. Ayrıca Toprağın 1-2 cm lik kısmını çapa ile gövde etrafından sıyırabilirsiniz.

dussokagi 05-04-2011 21:14

merhaba bende köyümde fidan poşetlerine ceviz yetiştirdim fidanların boyu 15-20cm oldu bunlara üre gübresi aldım bu ayda üre gübresi verilirmi kaçgünde bir vermem gerekli amacım büyütüp gelecek seneye aşı yapmak yardımcı olursanız sevinirim


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:17.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025