agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama) (https://www.agaclar.net/forum/temel-konular-toprak-gubre-tohum-sulama/)
-   -   Dal ve yaprak öğütücüler. (https://www.agaclar.net/forum/temel-konular-toprak-gubre-tohum-sulama/18039.htm)

Lilium 19-06-2013 23:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi junior (Mesaj 1171680)

Alıntı:

bir de acaba bunları yeşilken madem dikimde kullanabiliyoruz,
Yeşilken dediğimizde yanlış anlaşılabilir, Üstte videolarda gördüğümüz dal yaprak öğütücülerinden çıkan toprak altına karıştırılıyor, fidanı ekerken örneğin: yeşil çimi biçtiniz bunu toprakla karıştırıp fidan ekilmez, bu komposlaşma evresinde yüksek ısılara ulaşır buda fidana zarar verir, dal yaprak kırındıları dediniz ben bunları kurumuş fakat tam çürümemiş olanlar için olabilir dedim.

Alıntı:

sayın lilium. ceviz kabukları normal yeşil bitkilerden farklı olarak yoğun olarak özel kimyasal maddeler içeriyor bildiğim kadarıyla.
Evet bende öyle biliyorum, bu şekil kullanırsam ne gibi zararları olur onu öğrenmek istiyorum,
geçen yıl soyduğum ceviz kabuklarını atacak yer ararken yol kenarında olan ayrık ebegümeçi otlarını kurutması için kalın bir şekilde üslerine yaydım cevizleri soyduğum mevsim eylül yani bitkilerin gelişimlerinin durduğu dönem sonbahar, inanırmısınız ayrık ebegümeciler kış ortasında kudurdular yeşerdiler hayratler içinde kaldım, bir ikinci hayretim yahu biz bunları öldürelim derken kudurttuk bu defada ayrığa ebegümeciye herbisit kullandım hiç fayda etmedi, ne var bu ceviz kabuğunda merak ediyorum.
kanımca ince bir şekilde bahçeye yayıp capa makinasıyla karıştırılırsa çok fayda göreceği ve çok güzel bir gübre olacağı kanısındayım, azotun yüksek değerlerde olduğunu düşünüyorum. ve bu yıl bunu denemek istiyorum.

analiz yaptırıp içinde ne var ne yok, zararlımı olur faydalımı olur fayda kısmını görebiliyorum zarar kısmını göremiyorum. Bilmek en güzeli, bu analizi nerede yaptırabilirim toprak analizi yapan kuruluşlar bu analizide yapabilirler mi? konusunda bilgim yok.

...

junior 20-06-2013 00:24

teşekkürler sn. Zeytinlibahçe. malç konusunu da araya almış olduk eksik olmayın.

cevaplara yine teşekkür ederim sn. Lilium.

ceviz yeşil kabuğu için ise son yıllarda ceviz üzerine akademik olanlar dahil araştırmalar yapılıyor olması bu analizin halihazırda yapılmış olma ihtimalini aklıma getiriyor. ilgili hocalarla irtibat sağlanırsa yardımcı olurlar gibi geliyor. hatta daha sağlıklı olur çünkü tahlili yapmak veya yaptırmaktan ziyade sonuçları yorumlayabilmek daha önemli ki bu uzman kişiler bu işin de uzmanları aynı zamanda. ceviz üzerine akademisyen araması yaptırınca ülkemizdeki bazı önemli hocaları öğrenmek mümkün. (mesela aklıma Sütyemez hoca geliyor hemen, ciddi mesaisi var kendisinin konu üzerine, adına tescilli cevizleri bile var, başka hocalar da var. buradan fazla isim vermeyelim sonra unuttuklarımıza mahcup kalırım.)

Mehmet Beşe 16-04-2014 10:25

Merhaba;
Ağaç ve dal öğütücü makinalarda dünya lideri olan marka Vermeer'dir. Daha yoğun kullanım için üretilmiştir. Daha detaylı bilgi için Vermeer Makina San. Tic. Ltd. Şti. | Vermeer Türkiye adresini inceleyebilirsiniz.

bufalu 25-05-2015 10:01

merhabalar arkadaşlar malç ve kompost hazırlamada kullanmak için ben de bir dal öğütme makinesi almak istiyorum lakin dövizin de yükselmesiyle fiyatlar biraz uçmuş sanki.2 dönümlük bir toprak üzerinde ev çevresi meyve ağaçları ve sebze bahçesi çiçek tarhları vs var. servis vs sıkıntısı yaşamamak için çok bilinmeyen markalardan uzak durmaya çalışıyorum yanlış mı yapıyorum. bo... un dış görünüşü aynı kırpma sistemi farklı iki makinesi var , biri türbin biri freze tamburlu imiş. türbinlisi bir miktar daha pahalı. bu iki sistem arasındaki fiyat farkı rasyonel mi. yorum görüş ve varsa diğer fiyat/performans ürün tavsiyelerinize açığım. denediğiniz kullandığınız aletleri tavsiye ederseniz sevinirim. saygılar.

bufalu 26-05-2015 09:08

merhabalar arkadaşlar çok makul bir fiyata linkteki aletten buldum bir tane. bu marka hakkında bilgisi fikri olan var mı acaba. teknik değerler fena değil gibi.

Orhank 26-05-2015 12:23

Kalaos Kl5461 Dal Parçalama Mak.2500w Öğütücü

Bu ürününde fiyatı uygun ve bence başarılı önerebilirim.

bufalu 28-05-2015 16:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Orhank (Mesaj 1382189)
Kalaos Kl5461 Dal Parçalama Mak.2500w Öğütücü

Bu ürününde fiyatı uygun ve bence başarılı önerebilirim.

evet o da dikkatimi çekmişti ama sonra maxipuan kampanyasıydı şuydu buydu deyip bir de epey ucuza bulduğum bir b..h axt 25 d aldım. hayırlı malçlar kompostlar dileyelim herkese :D

Resulgur 23-12-2015 18:45

Çok kıymetli güzel paylaşımlar yapılmış .. Her bahçede olması gereken bir makine gerçekten ..

irhal35 28-01-2016 01:30

Dal ve Yaprak öğütme makinaları tarım sektöründe yeni yeni kullanılmaya başlamıştır. Toprakların yıllarca işlenmesi ve organik madde miktarlarındaki azalma toprak ph seviyelerinde artış ve çoraklaşmaya dogru bir gidişat başlamıştır.

Budanan dalların,yaprakların ve gereksiz bitki atıklarının öğütücü yardımıyla tekrar organik gübre olarak toprağa kazandırılması çevreye ve toprağa saygıyı ifade eder.1 cm den 10 cm'e kadar benzinli,elektrikli ve traktör arkası kuyruk mili yardımıyla kullanılabilen öğütme makinaları mevcuttur.

sındırgılı 01-02-2016 19:38

1 Eklenti(ler)
2 Senedir kullandigim makinem ;
Lodosta yerde kalan orman sarmasiklari ogutucuden gecip malc oluyorlar

Bugun, Kartal Koctasa ugradigimda 199.99 TL fiata 1 adet kalmis..(2 sene once ayni fiata almistim..)

kocasedir 04-03-2016 21:00

Merhabalar
Arazimdeki çallıları ve bazı kurumuş odun parçlarını parçalayıp fidan dikiminde kullanmak istiyorum.İnternetten baktım kimisi çok pahalı,kimisi traktöre bağlanan cinsten,kimisi de elektrikle çalışan.Benzinli dal öğütücü makinası alıp kullanan ve memnun kalan varsa modelini tavsiye ederse sevinirim.

kerkenez 07-03-2016 08:47

Bende uygun fiyatlı yaklaşık 200 metrekare bahçeye yetecek kadar elektrikli makine arıyorum. Uygun fiyatlı ve kullanışlı ne tavsiye edersiniz? Bosch' lar var ama pek tavsiye edilmiyor gibi.

heyyamola 07-03-2016 21:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kerkenez (Mesaj 1445198)
Bende uygun fiyatlı yaklaşık 200 metrekare bahçeye yetecek kadar elektrikli makine arıyorum. Uygun fiyatlı ve kullanışlı ne tavsiye edersiniz? Bosch' lar var ama pek tavsiye edilmiyor gibi.

2 yıl önce bu makineyi 250 lira civarında almıştım. İşimizi fazlasıyla görüyor. Yeter ki kuru dalları öğütmeye kalkıp bıçakları körleştirmeyin.

kerkenez 08-03-2016 08:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi heyyamola (Mesaj 1445367)
2 yıl önce bu makineyi 250 lira civarında almıştım. İşimizi fazlasıyla görüyor. Yeter ki kuru dalları öğütmeye kalkıp bıçakları körleştirmeyin.

Sayın Heyyamola modeli nedir acaba? Birde bıçaklarını biletmek mümkün mü acaba?

heyyamola 08-03-2016 18:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kerkenez (Mesaj 1445426)
Sayın Heyyamola modeli nedir acaba? Birde bıçaklarını biletmek mümkün mü acaba?

Ben şimdiye kadar biletmedim. Hatırladığım kadarıyla bıçakları çıkarıp biletmek mümkün. Bahçeye gittiğimde inceleyip, detaylı bilgi paylaşırım. (Model, bıçak yapısı vs.)

kerkenez 09-03-2016 08:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi heyyamola (Mesaj 1445542)
Ben şimdiye kadar biletmedim. Hatırladığım kadarıyla bıçakları çıkarıp biletmek mümkün. Bahçeye gittiğimde inceleyip, detaylı bilgi paylaşırım. (Model, bıçak yapısı vs.)

Resimden modelini buldum 2100 imiş ancak fiyatı 600 TL civarı olmuş. Gerçi diğer makinelere göre uygun. Almayı düşünüyorum.

Hiç saman gibi uzun kuru ot parçalamayı denediniz mi? Mümkün mü? Yoksa çim biçme makinesi kullanmak daha mı uygun olur?

heyyamola 09-03-2016 21:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kerkenez (Mesaj 1445611)
Resimden modelini buldum 2100 imiş ancak fiyatı 600 TL civarı olmuş. Gerçi diğer makinelere göre uygun. Almayı düşünüyorum.

Hiç saman gibi uzun kuru ot parçalamayı denediniz mi? Mümkün mü? Yoksa çim biçme makinesi kullanmak daha mı uygun olur?

Kuru otları da parçalıyor. Kalınlık arttıkça daha verimli oluyor. Ayçiçeği ve mısır sapları, nispeten kalın gövdeli otları sorunsuz öğütmüştü. Lifli yapıdaki ince, taze otları çiğniyor, tam manasıyla parçalamıyor.

kerkenez 10-03-2016 08:31

Taze dal dışında hızlı kompost yapabilmek için samanları da parçalamam gerekiyor. Dolayısıyla bu anlattıklarınız işimi görmeme yetecektir. İlginize teşekkür ederim.

zgulcin 23-11-2016 16:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sındırgılı (Mesaj 1436998)
2 Senedir kullandigim makinem ;
Lodosta yerde kalan orman sarmasiklari ogutucuden gecip malc oluyorlar

Bugun, Kartal Koctasa ugradigimda 199.99 TL fiata 1 adet kalmis..(2 sene once ayni fiata almistim..)

Sayın Sındırgılı, bu dal öğütücüden memnun musunuz? 10 adet zeytin ağacım var budama ve ara açma yaptığımda çıkan ince dalları öğütmek için almak istiyorum. İlginize şimdiden teşekkür ediyorum.

prıtt 24-11-2016 08:08

1 Eklenti(ler)
Hiç kullanmadım ve bahçem için gelecekte almayı planladığım makinelerden.

Bosch Axt Rapid 2200 modelini sırf bıçağının kolay bulunabilecek ve her bıçakçıya yapılabilecek tarzda olmasından ötürü beğendim. Bu makinelerdeki en büyük sorun bence bıçaklar.

sındırgılı 24-11-2016 19:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi zgulcin (Mesaj 1487243)
Sayın Sındırgılı, bu dal öğütücüden memnun musunuz? 10 adet zeytin ağacım var budama ve ara açma yaptığımda çıkan ince dalları öğütmek için almak istiyorum. İlginize şimdiden teşekkür ediyorum.

Evet, memnunum. Zannedersem, makinenin aynisi Sn. Heyyamola da var.
Kompost icin biraz daha ince ogutulse iyi olur. (cabuk curumesi icin )
Fakat, malc olarak rahat rahat kullanilir.

prıtt 18-02-2024 17:43

Arkadaşlar elektrikli dal öğütücülerden hangisini tavsiye edersiniz. Kullandıklarınız hangileri. paylaşırsanız sevinirim. mağa yorumlarında biraz kafam karıştı. küçük dalları öğütmediği veya yaş dalları ögütmediği söyleniyor.

MeyveliTepe 19-02-2024 09:48

Bendeki bu makina.

Diğer ufak makinalardan 2-3 tane attım bir kenera.

prıtt 19-02-2024 21:31

Sn meyveli tepe

Bu bize çok büyük gelir. 400-500 metre bahçede için arıyorum.

MeyveliTepe 19-02-2024 23:25

Fiyatlara baktım da, işe yaramayacak makinalar bile on binin üstünde, iyi kötü işe yarabilirler 30-40 binden başlıyor.

almuud 20-02-2024 14:26

bunun el ile çevirerek çalışanını yapamaz mıyız? En azından 10 bin-12 bin TL ile iş görür bir şey alınabilir...
Aslında yapmaya kalksak 5-6 bin TL'ye yapılabilir gibi duruyor;)

MeyveliTepe 20-02-2024 15:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi almuud (Mesaj 1623570)
bunun el ile çevirerek çalışanını yapamaz mıyız? En azından 10 bin-12 bin TL ile iş görür bir şey alınabilir...
Aslında yapmaya kalksak 5-6 bin TL'ye yapılabilir gibi duruyor;)

Kol gücüyle çevirebilir misiniz bilmem. Her durumda el ile çevrilecek şekilde bir şey yaparsanız, çevirmek için bir motor da bulursunuz. Bence maliyeti oluşturan kısım motordan çok bıçaklardan oluşan parçalama mekanizması.

OrmanYayla 13-03-2024 19:46

...

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:45.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025