![]() |
|
Bunların hepsi %40'lık leonardit. Bir kaç tane de %75, %80'lik bulup bakın.
|
geçen yıl bahçemde brown power/organiksa kullandım bu yıl da internet üzerinden yine aynı ürünü aldım 250 kg ,burda yazdıklarınızı,yazılanları okudum geç kaldığımı düşündüm,Agrohum alabilirdim )
|
Alıntı:
|
Konu doğru veya yanlış kimsenin haberi olmaz, belli miktarda toplatılma olur sonra üretime devam. Denetim mekanizması çiftçiye geçerli, bir sandıkta kalıntı çıksa tüm ürünleri unutun gitsin misali.
|
Youtube da dolaşırken rastladığım bir videoda firma kendi ürünlerinin orjinal olduğunu iddia eden bir deney yapmış.
Deneyim doğruluğunu , güvenirliğini bilmiyorum ama kendileri ile iletişime geçtiğimde leonarditin ve zeolitin 25 kg paketinin 25 tl olduğunu söylediler. Yukardaki 15 tl fiyata göre pahalı ama ürünler arası kalite farkı olabilir. |
Alıntı:
|
şaşırdım doğrusu,
|
Bahçedeki toprak malesef çok sert bunu düzeltmek için su tutma kapasitesini artırmak için atmak istiyorum.
100 metre kare alana ne kadar toz leonardit atmalıyım. Şimdi ve yazın iki kere uygulasam zararlı mı olur. Birde uygulama toprak üzerine saçma şeklinde mi olmalı |
Alıntı:
Eğer hacim bazlı karışım şeklinde uygulama olacaksa, toprak miktarının yani hacminin %20 kadarı leonardit, zeolit veya karışımı olmalıdır. Örneğin toplamda 5 metreküp yani yaklaşık 5 ton toprağa karışım yapacaksanız 1 ton zeolit ve leonardit karışımı atmalısınız. Dönüm bazlı toprak altı uygulama yapacaksanız eğer, dönüm yani 1000 m2 başına 250 kilo uygulanır. Tabii bu, ekili büyük araziler için geçerli. Hobi uygulamasında bu dozajın üzerine çıkabilirsiniz, leonardit ve zeolit organik üründür, kimyasal değildir, toprağınıza zarar vermez. |
Merhaba,
Bu üründen almayı düşünüyorum. Deneyimli arkadaşlar yorum rica edebiliryim? Sertifikalı ve tarım bakanlığı onaylı olduğu belirtilmiş. Güvenilir midir? Saygılarımla https://www.sahibinden.com/ilan/ikin...64167946/detay http://www.kayacomadencilik.com/ |
Alıntı:
|
Teşekkürler Sayın Meyvelitepe,
https://www.facebook.com/ermaorganik/ iki farklı analiz sonucu mevcut. Sanırım Ankara elmadağ ve Develi'de iki farklı ocak mevcut. Saygılarımla |
Firmaların kendilerinin numune göndererek aldıkları laboratuar raporlarına güvenim sıfır maalesef. Tarım Bakanlığına nasıl tescil ettirdiler ise oradaki orana göre değerlendirmek daha doğru. Tescil numaralarını da hiç bir yerde belirtmemişler.
Not: Bu ne biçim bir üründür anlamadım. Sattıkları ürünün spekleri yok. PH ne, organik madde ne, tescil no ne vs. hiç biri yok. |
Sayın Meyveli Tepe,
Verdiğiniz gramları, oranları kullanarak hazırlayacağımız (su, leonardit ve potasyum kostik ile) hümik asitin pH ını (8,5-9 a kadar) düşürmek için sitrik asit kullansak genede çözeltite hümik asitlerde çökme olur mu. Sitrik asit kullanımının bitkiye veya çözeltiye zararı olur mu. Teşekkürler. Selamlar, Emre |
Bir miktar humik asit çökebilir, az miktarda yaparak deneyin. Sitrik asitin bitkilere bir zararı olmaz.
|
Cevabınız için teşekkürler.
İçinde 1 litre su (**** 900 ml) olan bir karışımı baz alırsak ne kadar ml lik bir sitrik asit ile başlamalıyım ve ph 9 ları görene kadar eklemeye devam mı etmeliyim. |
Birer gr ile başlayın. PH logaritmik olduğu için düz bir hesabı yok, biraz karmaşık.
|
merhaba, okudukça kafam karışıyor bu leonardit, humik fulvik asit konularında, ben hobi amaçlı bahçemin 200 m2 lik bir alanına yaz sebzeleri dikeceğim. Tohumlarımı özenle toparlamaya çalıştım geleneksel hibrit ya da f1 olmayanlardan. Bunların bir kısmını viyollerde toprakla buluşturdum şimdi çimlenmesini bekliyorum :) Tabi ki çok iyi beslemek istiyorum, güçlü kökleri,gövdeleri ve yaprakları olsun ve bol verim alayım istiyorum herkes gibi, fidancılarda fidecilerde satılanlar gibi olur mu bilmiyorum, öyle güçlü olmalarını istiyorum çimlenme fideleme aşamasında onlara ne verebilirim? lütfen bana bu konuda yardımcı olur musunuz? direk ürün adı verebilirseniz çok sevinirim reklam olmazsa, şimdiden teşekkürler :)
|
Toz halinde olan ile sıvı halde olanın farkı nedir.
Toz olan sıvı hale mi getirilmesi gerekir yoksa toz halde serpmek mi gerekir. |
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Arkadaşlar merhaba dikeceğim meyve fidanlarına leonardit ve solucan gübresi karışımı kullanacağım. n11 de çanakkale de üretim yapan fosil powerle karşılaştım 4 cuval(100kg) kargo dahil 80 tl. organik madde %55 humik fulvik asit % 40 bakır %3 ve %5 de çinko var ph 2-4 aralığı.
Organik Gübre Leonardi solucan gübreside Vermisol VSD20 20 kg 40 tl kargo dahil. Vermisol VSD20 % 100 Organik Katı Solucan Gübresi 20 kg Fiyatı |
Solucan gübresi geçen hafta % 20 indirimdeydi, üstelik kargo bedavaydı, iyi midir kötü müdür derken indirim bitti.
|
Yukardaki ürünün sitesinde bakanlık onayı da var. Eğer kaliteli bir ürünse ben de almak istiyorum. Buralarda bu fiyata bulunmuyor
|
Humik asiti de indirime girmiş.
|
İyi olduğunu bilsek alacağız. Simsiyah kömür gibi görünüyor. Sn. Meyvelitepe'nin yorumunu beklemekteyim. Hümik asit ve leonardit için.
|
Genel arzu üzerine bakayım dedim :)
Fakat daha ilk bakışta etiketteki %3 bakıra takıldım. Şayet böyle ise kablo fabrikasında hammadde olmaması için bir sebep yok. Alınacak 100 kilonun 3 kilosunun bakır olduğu anlamına geliyor. Böyle bir şey olabilir mi? |
Bunlar nasıl şirket anlamadım.
Leonardit hakkında bir fikrim yok. %40 humik asit oranı için tescil almışlar, yayınladıkları raporda %55 görünüyor. Renk fazla siyah (ki olabilir fulvik asit oranı çok düşük ise renk koyu oluyor. Kömür tozu da olabilir). Görüntüledikleri Laben'in raporunda bakır 30 mg/kg şeklinde. Bunu %3 bakır diye telaffuz ediyorlar. %3 seviyesinde bakır toprağı zehirleyici derecede yüksek. Raporu gerçek diye var sayarsak bakır oranı söyledikleri gibi değil, % 0,003. Aynı üç sıfır hatası çinkoda da var. Muhtemelen yaptıkları hatanın farkında da değiller çünkü büyük ihtimal telaffuz ettikleri oranların ne anlama geldiğinden habersizler. Kendi adıma mevzudan bu kadar uzak bir yerden hiç bir şey almam :) |
Anlaşılan bu memlekette güvenilecek kimse yok hep bir dolap....
|
merhaba arkadaşlar leonarditi toz almak mı yoksa sıvı almak mı makbuldür, 1000m2 meyve bahçem var onlar için almayı düşünüyorum solucan gübresi de kullanıcam bir zararı olur mu 2 sini bir arada kullansam.
|
merhabalar;
ben bu üründen aldım rengi kahverengi ve toz. daha önce aldığım organiksanın leonarditi ile aynı renkte. tek farkı organiksanın granül şeklindeydi bu ürünün toz. Saygılarımla |
Sayın Meyvelitepe,
Leonardit ve Humik asit almak istiyorum. Şu ürün için yorum yapabilirseniz çok sevinirim. Organi |
Alıntı:
|
Arkadaşlar bence ne olduğu belli olmayan ürünler yerine Türkiye Kömür İşletmelerininTKİ Hümas ürününü alsanız daha iyi olur gibi.
Gübre Tki Hümas 5lt Sıvı Hümik Asit - n11.com TK Humas' a Hogeldiniz. Hmik asit ve Fulvik asit, Organik gbre, Leonardit |
Alıntı:
|
ham leonardit
Arkadaşlar; ham leonardit alıp işleyen oldu mu aranızda?
|
Merhaba arkadaşlar fidanlarimi argohum, solucan gubresi ve gubretasin gubresini kariştirip diktim. Leonardit olarak argohumu tercih ettim. Gelisimleri burdan yazarim.
|
merhabalar;
450m2 olan bahçeme aldığım 125 kg. leonarditin 100kg ını kış devresinde elle serpme usulü attım. ufak bir alana uygulama yapmadım. birkaç hafta önce bahçeye gidip toprağı belledim. leonardit serptğim yerler bel küreği hiç zorlamadı fakat atmadığım yer de bel küreği zorlandı. nedenin leonardit olduğunu düşünüyorum. tecrübeli arkadaşlardan yorum bekliyorum. |
ayrıca belleme yaparken toprakta solucanların olduğunu gördüm.
|
ben de organiksa ürünü olan bu leonarditten sipariş verdim iki günde kapıma geldi. kargo ücretsiz. güvenilir bir firmaya benziyor. 500 metrekarelik meyve bahçesinde uygulama yapacağım. klorhoz olan şeftali ve armutta bakalım iyileşme olacak mı. sonuçları da paylaşacağım.
Leonardit Organik Toprak Düzenleyici Granül 25 Kg - ücretsiz Kargo GittiGidiyor'da 265399394 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 04:38. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025