![]() |
Alıntı:
ileride tatlı bir emeklilik gibi olucaktır |
Merhabalar, piyasada çok sayıda hümik asit bulabilirsiniz, bunlar toz ve sıvı formdadırlar. hümik asitlerin bazıları linyit bazıları da leonardit kökenlidir. Ürünü bayiden alırken ph oranına dikkat etmenizi tavsiye ederim. Ph miktarı yüksek olanlar genellikle yapay olan hümik asitlerdir. Burada size Black jak ve agrolig(çuval içinde toz) tavsiye edebilirim. Bunların ph oranları 5 civarındadır.
|
Leonadrit'i malatyadan almıştım ceviz ekimi esnasında fidanların altına yaklaşım 250 gr toprakla karıştırıp atmıştım...
Sonuç : Fidanlarımın boyu 100 cm oldu bazıları belki de daha fazla |
sağolun meyveli tepe, geçen sene diktiğim 15 tane meyve fidanım var yazlığımın bahçesinde bu sene bahara girerken ihtiyacı olan şeyleri tamamıyla veriyim bu yaz iyice büyüsünler istiyorum bazıları çok iyi büüyü bazıları keyifsiz, toprak çok iyi değil sanırım bu leonarditle ilgilenmemin nedeni bu
|
Merhaba
İstanbulda, perakende olarak 25kg lık çuvallarda toz leonardit alabileceğim bir yer var mı? Bir de kafamı kurcalayan bir durum var, Humik asit ve organik madde oranı yaklaşık olarak aynı olan bazı ürünler arasında inanılmaz fiyat farkı var. 25kg lık çuvalların bazıları 18tl, bazılarıysa 45-50tl. Hangi markayı tercih edelim ve nasıl temin edelim şaştım kaldım. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Ama dediğim gibi İstanbul'da bir türlü ürün bulamıyorum. Bari forumdaki satıcılardan alayım diyorum ama forumdaki bazı toprak ve gübre satan satıcılırda toz leonarditin kilosu 6TL :confused: 25kg lık ve ortalama sayılacak içeriğie sahip leonardit satan bir firma tavsiye edebilecek veya internet satışı için link verebilecek kimse var mı? :( |
İstanbulda gidip alabileceğiniz nerede var bilmiyorum. İnternetten sipariş edebilirsiniz. Kargo anlaşması da olan bir yer bulursanız fahiş nakliye bedeli olmadan alınabilir belki.
|
Alıntı:
Piyasada çeşitli kalitede Leonardit var malesef. Kömür tozlarını leonardit diye satanlar dahi var ki bu çok acı. Biz Leonardit satıcılarından numuneler aldık ve kendimiz analiz ettirdik. Sonunda Beyoğlu Gübre A.Ş firmasının Charizma marka leonarditinde karar kıldık. Kahramanmaraş'ta Nur Gölünün yatağından çıkan kaliteli bir leonardit. Bu leonarditi kullanıp memnun olan bir çok çiftçiyle konuştuk. Bu firmanın da bayiliğini aldık. 1kg satış fiyatımız 1.5 tl. 25 kg.lık çuval satışımız ise 20 tl.dir. Ben size link de vereyim: http://www.madrasol.com/ Sitemizin alt yapı çalışmaları henüz tamamlanmadı ama en kısa sürede tamamlanacaktır. Ürünler faturalı ve anlaşmalı kargo ile uygun şartlarda teslim edilir. Biz solucan gübresi üretimi yapmaktayız ama Türkiye topraklarının kimyasal zehirden kurtulması ve dostların sağlıklı ürünler yetiştirebilmesi için bir takım çalışmalarımız olacaktır. Takdir sizindir.. Her şey gönlünüzce olsun. Selamlar... Saygılar... |
Alıntı:
Kınalı gişelerinin yakınında bir fidanlık daha kendi fidanlığında kullandığı bu ürünün satışını da yapıyor diye duymuştum. |
Alıntı:
Sunduğunuz teklif içinse ayrıca teşekkür ederim. Sizden bir ricam olacak, 100kg (4çuval) için İstanbul Şile'ye ne kadar gönderim ücreti tutacağını söyleyebilir misiniz? Kargo firmalarının o kadar değişik politikaları ve anlaşmaları var ki insan bir şey almaya çekiniyor. Misal mikro dalga kutusu büyüklüğündeki 5kg lık bir kutuya 47tl kargo ödediğimi biliyorum. 100kg lık kocaman gardırop paketine ise 15tl. Bu nedenle belirteceğiniz kargo tutarına göre sipariş vermeyi düşünüyorum. Saygılarımla. |
Alıntı:
Sonuçta istanbul içi olduğu için gene de büyük sorun olmayacak. Kendilerini arayarak bilgi alırım. Yardımlarınız için teşekkürler. Düzeltme: Evet aynı fidanlıktan bahsediyormuşuz. Alemdağ şubesi sanırım benim dediğim fidanlık oluyor. |
Sayın Metulen;
Siz Büyük Çamlıca Fidanlığı ile görüşün ilkönce, sonra bize dönün bence. Bizim bir kaç şekilde gönderimiz mevcut: Kargo ile gönderimde 100 kg ürün için 50 tl civarı kargo ücreti tutar. Kargo ile tekrar görüşüp biraz daha fiyatta indirim yaptırabiliriz diye düşünüyorum. Ayrıca ambar ve otobüsle de gönderim yapıyoruz. Siz ilkönce Fidanlık ile görüşüp sonra bize dönerseniz sizin için daha iyi olur düşüncesindeyim. Selamlar... Saygılar... |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
leonardit bazdan çözüldüğüiçin ph 9-10 oluyor mejburen leonardit hümikfulvikasiti ph 9-10 olması gerek bu değerden aşağı düşerse hümikde çökelmeolur yanlış bilgivermeyin |
1 Eklenti(ler)
Merhaba arkadaşlar,
Orfe Teknik' ten 1 - 1,5 ton civarında Agrohum Leonardit almayı düşünüyorum.Şu an görüşme halindeyiz. 25,00 TL + KDV , 25 Kg' lık çuval fiyatı.Tokat' a nakliyesi 200,00 TL civarı tutar tahminime göre. 6 dekar arazi için alınacak.Şimdi yonca ekilecek, Kasımda da çöğür yetiştirmek için ceviz tohumları ekilecek.Şu an görüşme halindeyiz. Aşağıdaki videoda güzel bilgiler verilmiş.İzleyin derim. Tarımda Leonardit Kullanımı |
150 m2 lik henüz düzenlemesi yapılmamış bir bahçem var. Çim,, gül, çit bitkileri ağırlıklı olacak. Ev inşaattan yeni çıktığı için toprak üzerine 2-3 römork ilave etmeme rağmen hala çatlak ve kuru görünüyor. Leonardit kullanımı bu toprağı daha kaliteli hale getirir diye okudum. Sizin tavsiyeniz nedir? Yani ne kadar miktar ve ekimden ne kadar zaman önce uygulamalıyım, sene içinde tekrarlamalımıyım? Birde paketli olarak depoda bekletmemin sakıncası varmı? Saygılarımla.
|
Alıntı:
Web sayfanız açılmıyor, eğer satışınız halen varsa 25kg olan çuvallarınızdan 2 adet **** kargo uygun olursa 3 adet almak istiyorum.Istanbul Pendik için kargo ücreti ne kadar olur acaba? |
Özür diliyorum.
Alıntı:
Rahatsızlığım nedeniyle bir süre siteye giremedim. Bugün girdim ve mesajınızı yeni gördüm. Gecikme için özür dilerim. Sitemizin linkini tekrar vereyim Anasayfa : madrasol.com Ağırlığı fazla olan ürünlerde Kargo biraz fazla tutabiliyor. Biz ambarla gönderelim. Aslında ambar dediğimiz de anlaşmalı olduğumuz başka bir kargo şirketi. Firma adı ege ulaşım:Ege Ulaşım Taşımacılık Bizim anlaşmamıza göre İstanbul'a 25 kg.lık torbaya 5 tl kargo ücreti ödüyorsunuz. Kapınıza kadar da teslim ediyorlar. Şimdiye kadar herhangi bir şikayet almadık. Her şey gönlünüzce olsun. Selamlar... Saygılar... |
sizden bir ricam olacak humik asit ve leonardit kullananların kullandıktan sonra
1-bitkilerinizde ne gibi değişiklikler oldu iyi ya da kötü 2-topraklarınızda ne gibi faydasını ya da zararını gördünüz aceba |
Alıntı:
Leonarditi son 2 yıldır kullanıyorum. Öncelikle funguslar domateslerimin belalısı iken leonardit kullanımından sonra başıma gelmedi. Önceden aynı verimi almak için muhakkak NPK kullanırdım, leonardit kullandıktan sonra gübre hiç kullanmadım. Daha az su kullandım. Saygılarımla. |
Leonarditi teslim aldım
1 Eklenti(ler)
Orfe Teknikten 60 çuval (1.5 ton) Agrohum leonardit aldım.
Çuval fiyatı 22,5+KDV fiyata anlaştık. Ankara-Tokat nakliyesi 250,00 TL tuttu.Toplam 1.850,00 TL ödeme yapıldı. Havalar düzelsin 48 çuvalını yonca ekeceğim 6 dekar araziye dağıtıp sürdüreceğim. Kalanınıda ağaç dikim çukurları için ayırdım. İnşallah işe yarar bakalım. Herkese hayırlı günler. |
Bir torbasını ayırın, biraz potasyum hidroksit edinin, potasyum hidroksit çözeltisinde bu malzeme neredeyse tamamen çözünüyor. Böylece sıvı humik asitinizi de kendiniz yaparsınız.
|
Alıntı:
|
sayın meyveli tepe hümik asiti demir eksikliği içinde kullanabilirmiyiz
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Teşekkürler. |
humik asitler hakkında şunuda söyleyeyim,Türkiye'de üretilen leonarditten çok ümitli olmayın 25 liralık %40 organik maddeli ve humik asit düzeyi düşük ve yine fulvik asit düzeyide,gerisi tamamen kömür,yani çok fazla saflıkta değil Türkiye'de üretilen ürünler,kaliteli bir leonardit için 90-100 liraları gözden çıkarmak gerekli. potasyum hidroksitle yapılan elde edilen üründe son derece düşük değerlere sahip olacaktır ve erimeyen fazla bir tortu kalacaktır, yani boşuna vaktinizi bu ucuz ürünlerle harcamayın humik asit yapmak için filan , direk olarak 1 dönüm yere 8 tanesini serpme olarak dağıtın doz olarak ve karıştırın.
|
Alıntı:
Fiyatına hayret etmedim desem yalan olur. Leonarditin organik tarım giridileri listesinden çıkarılmasının bir etkisi olsa gerek, iyi malzemelerin fiyatları da epey düşmüş. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Ortancaların renkleri için asitin gerekli olduğunu biliyorum, renk sağlamak için kök toprağına leonardit karıştırmak uygun olurmu?
Denemek istiyorum fakat denenmiş olgular veya bilgilerde olursa hayır demem, sevinirim. |
Alıntı:
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 21:16. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025