![]() |
Hem bakteri , hem üretim aşamasında çıkarmış olduğu tüm enzimler buna indolasetikasit de dahil olmak üzere temas ediyor.
|
Bionem
ve (ardından) ROA Sözün bittiği yer mi ? :( |
Amacımız son noktayı koymak.
|
Roa, daha önce piyasada bulunan fungend, insekend ve nemaend isimli ürünlerin bir benzerimi **** benzerliği nedir?
|
4 Eklenti(ler)
Bugün itibariyle uygulama yaptığım asmalarda çok küçük kıpırdama var.bunları hem kökten hem yapraktan uygulamıştım.Pazar günü uygulamış olduğum bionem mükemmel bir görüntü oluşturmuş asmalarda .Yaprakları mükemmele yakın bir halde umudumu kestiğim domates fidanları canlılıklarını geri kazanmış durumda .Yine herhangi hiç bir zararlıya rastlayamadım şu anda asmalarda durum gayet iyi gidiyor.
Yalnız Oğuz bey siz diyordunuz gübre kullanmak gerekiyor diye biliyorum .Şimdi sizce ben asmalar tam çiçeğe girmeden önce yaprak gübresi vereyimmi.Yoksa çiçekten cıkınca sizin ürünü tekrardan kullanıp hem topraktan hem yapraktan gübre takviyesi yapayımmı? Bugünün fotolarıda bunlar. |
Sn.20Horoz;
Bitkilerinizin Maşallahı var nazar değmesin.Yaprak gübresi atmanıza gerek yok . Yaprak uygulamasına devam edin. Kökten gübrelerinizi verebilirsiniz. Domateslerinizin iyi olmasına sevindim.Sevgiler |
Alıntı:
Bahsettiğiniz ürünlerle hiçbir benzerliği yoktur . Roa çok farklı bir üründür. Web sitesini inceleyebilirsiniz. Sevgiler |
Alıntı:
|
Sn.Ledermir,
ben de orada olmanızı çok isterdim. Şu bionem konusunda tam Sn. Oğuz beyi köşeye sıkıştırmak üzereydim. :p Ama sn. Oğuz bey kaybedeceğini anlamış olaçak ki, yeni bulduğu, benim tanımadığım mikrobiyal bir başka silahla (ROA) tekrar saldırdı. Yeri ben seçerim, silahları sen seç, demiştim. Önçe şartlar eşitti. Yeni bulduğu silahla (ROA) saldırınça dengeler benim aleyhime bozuldu. Baktım benim anlayamadığım mevzi dışından ateş edeçek, ben de erkekliğin o değişmez yasasına sığındım.:D Ya on' da dokuz kaçaçak, **** on' bir hiç görünmüyeçektim. Ben ikinci kuralı seçtim.:o Şimdi çoğalıp saldırabiliriz.:confused: Bu ROA, sanki güçlü gibi geldi bana. Hani, Sn.epsody' yi, Sn.Mine hanımı, Sn. fmt79'u, Sn. Kümes' i, Sn.Casunarya'yı cepheye çağırsak mı diyorum? Var mı öyle son nokta falan koymak.:mad: Saygı, sevgi ve hoşgörülerle. |
1 Eklenti(ler)
Bizde üzümleri bionemledik, Sn. Horoz'un asmalarının yanında biraz mahcup ama ilerde arayı kapatır diye hayaller kuruyoruz:)
|
Sn.k0900
asmalara bionemden başka kükürt, bordo bulamacı kullandınız mı/kullanacak mısınız ? Yoksa sadece bionem mi? |
Sonbahar ve ilkbaharda bordo kullandık, kükürt kullanmayacağız.
Kükürtü toprakta diğer gübrelerle karıştırarak kullandık. 15 günde bir bionemle bu yılı denemek istiyorum :) |
Sn.k0900,
Orası neresi. Arkada ki çukur krater mi? Sordunuz mu? Bu mevsim de... O kendini asma mı biliyor?:o Hoşgörüyle kalın. |
Sayın Önen, krater; barbütün ekilmiş ocak.
Eeee Ankara'da asmaların durumu bu:) Resim dün çekildi. Üstüne gitmeyin, zaten Sn horozun resimlerini gördü mahcub,biz ondan bu yıl üzüm bekliyoruz :) |
Sn. Oğuz Bey ,
Bionem bugün elime geçti.Peki bunu saksılarda nasıl uygulayacaz. 5 lt suya nekadar bionem kullancaz. Rao önce ve sonrasına baktım .Baya etkili bir ürün.Bilseydim Rao alırdım . |
Sayın Oğuz Bey
Bahçemde şebeke suyu kullanmak zorundayım.Fakat iyi ürün aldığımı söyleyemem.Toprağın fakir olmasından da olabilir.Toprak analizi yaptıracak kadar büyük değil.yaklaşık 350 metrekarelik bir alan. 30 metrekarelik bir amatör bir sera da yaptım.Bu ürünü şebeke suyu kullanmak zorunda olduğum için kullanıp kullanmamakta tereddütlüyüm.Bu konuda fikirlerinize ihtiyacım var yardımcı olursanız sevinirim. |
Sn.Akcan 67 ;
Şebeke suyunu dinlendirip kullanırsanız ;Ürünümüzü kullanabilirsiniz. Sevgiler |
Alıntı:
Yaprak Uygulaması : 1lt Bionem iyice çalkalandıktan sonra 1 çay kaşığı 0,5 lt suyun içerisinde çok iyi bir şekilde karıştırılıp çalkalandıktan sonra bitkinizin yapraklarının altı ,üstü ve gövdesine püskürtülerek uygulanır.Bu uygulama haftada 1 tekrar edilir. Kök Uygulaması : 1lt Bionem iyice çalkalandıktan sonra 3 çay kaşığı 0,5 lt suyun içerisinde çok iyi bir şekilde karıştırılıp çalkalandıktan sonra bitkinizin büyüklüğüne göre suyun tamamını veya birazını bitkinizin su ihtiyacına göre kök bölgesine verebilirsiniz. Meyve Ağaçlarında Uygulama: Kök İçin : 200 lt suya 1lt Bionem iyice karıştırılıp Her ağacın taç izdüşümüne bu karışımdan 5 lt dökülecek . Bu uygulama erken ilk baharda başlamak üzere 15 gün ara ile 3 sefer tekrar edilecek. Yaprak için : 200lt suya 1lt Bionem iyice karıştırılarak ağacın dalları,gövdesi,yaprakları na komple püskürtülecek.Bu uygulama erken ilk baharda başlayıp 15 gün ara ile sezon sonuna kadar devam edilecek. Fide Yetiştirmede Uygulama : 200 lt suya 1lt Bionem iyice karıştırılıp Her viyole torfun üzerine veya toprağın üzerine nemlendirecek şekilde püskürtülerek uygulanır.Bu uygulama fidelerinizin her sulama ihtiyacında tekrar edebilirsiniz. Sebze Yetiştirmede Bionem Uygulaması : Kök Uygulaması: Fideler dikildikten ve can suları verildikten sonra 200 lt suya 1lt Bionem iyice karıştırılıp Her fidenin kök boğazından bu karışımdan( 200cc ) 1 su bardağı dökülerek uygulanır.Bu uygulama sezon boyu 15gün ara ile 3 sefer tekrar edilir. Damlama sulama yöntemi ile verilirken 1 Dönüme 2lt Bionem karıştırılarak hızlıca emdirilerek uygulanır. Yaprak uygulaması : Sera uygulamalarında 7 ila 10 günde 1 tekrar edilir. Taral gibi bir makinede 200lt suya 1 lt Bionem karıştırılarak ve makinenin devridaimi açıkken karışım tazyikli bir şekilde devam ederken yaprakların altına ve üstüne gövdesine püskürtülerek uygulanır.Açık tarlalarda yetiştiricilikte bu uygulama sezon boyunca 15 günde 1 tekrar edilir. ÖNEMLİ NOT : Bionemi su haricinde hiçbir madde ile karıştırmayınız.Bionemi 1lt ambalajı 200lt suda karıştığından daha az su karıştırmak istediğinizde 1lt ambalajı hızlıca çalkalayıp homojen hale getirdikten sonra bölebilirsiniz. Sistemik ilaçlar ve bakırlı preparatlar ile arasındaki uygulama periyodu 15 gündür. Kontak etkili zehirlerde 3gün sonra Bionem uygulayabilirsiniz. |
ROA'nın içindeki bakteri Bionem'dekinden farklı mı? Yoksa diğer ek maddelerden mi geliyor üstünlüğü?
|
Sn.Gilan;
Bionem 1 lt ambalajı 200lt karışıyor. Roa ise 30ml 200lt suda karışıyor. Roa nın içerisindeki bakterinin ırkı Bioneminkinden de farklı ve çok daha etkili.Sevgiler |
alıntı : Denizakvaryumu.
Roa işi olursa/gerçekse sadece bir yere değil tüm Türkiye'ye heykelleriniz dikilir Sn.Denizakvaryumu, bi heykel kaça çıkıyo biliyonuz mu? |
Roa satışı nezaman :)
|
Ruhsatlarım çıkar çıkmaz.
|
Zannediyorum "değil", sevgili COYOTE.
Ben çok uğraştım, olmadı. Sağolsun, Sn.Müjgan Yılmaz'ın yardımseverliği ve paylaşımcılığı sayesinde, numune niyetine bana verdiği şişedeki miktar bile, evimdeki tüm saksılarım için neredeyse 1 yıl yetecek kadar karışım sağlıyor. |
Ve emin olun, düşündüğünüzden daha hızlı azalıyor :)
|
Doğru, eğer sadece yapraktan değil topraktan da uygulama yapacaksanız 1 lt en iyisi.
|
Alıntı:
k0900 Bizde üzümleri bionemledik, Sn. Horoz'un asmalarının yanında biraz mahcup ama ilerde arayı kapatır diye hayaller kuruyoruz . EEhhh çıkmayan candan ümit kesilmezmiş.:D:D sizi bunlar mahcup cıkarmazlar. |
Yani ilk başta düşündüğüme göre çok daha fazla kullanıyorum demek istedim :)
Şişemde kalan miktar çok hızlı azalıyor. |
Sn. Oğuz bey.
25 Mayıs günü Menemen'de olaçağım demiştiniz. Hasat çilek için mi? Yer Emiralem mi. |
Evet Halil Bey
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 16:01. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025