![]() |
500 kg kadar yarasa gübrem oldu ceviz fidanlarımda kullanmak istiyorum ama nasıl kullanılacağını bilmiyorum yardımcı olurmusunuz lütfen !
|
arkadaşlar yarasa gübresi saksıdaki domates ve diğer sebze fideleri için hangi dönemlerinde kullanılmalıdır. çünkü içindeki fosfor orarnı fazlalığı nedeniyle çok hızlı çiçeklendirdiği için gövde gelişimini olumsuz etkileyeceğini duymuştum. bu konuda fikri **** tecrübesi olan varmı. çünkü bu sezon teras sebze bahçemde bu gübreyi kullanmak istiyorum.
|
sanırım bu konuda fikri olan yok ben turkuvaz dan aldım gübremi bu gün geldi. bitkilerim sebzeler; fide döneminde, bazı çiçekler; açelya, kalanşo açmış durumda, kumkatları yeni budadım, birkaç ta benjamin ve gül çelikleri var. ben kafama göre mantığımı kullanarak bu gübreyi deneyeceğim ve sonuçları buradan paylaşacağım. hangi bitkiye hangi dönemde iyi geldi hep birlikte anlayacağız.
|
resim ekleyin
bilgi paylaşımı için teşekkür ediyorum, paylaşımlarda eksik kalan bir yönü var kafalarda sorun kalmaması için, yara gübresinin etkisini net olarak ifade edilmesi için , kullandığınız bitkilerin yarasa gübresi kullanmadan önce ve kullanıldıktan sonra yani öncesi ve sonrasını resimleyerek paylaşılırsa akıllarda soru kalmayacaktır ,
yarasa gübresini nasıl hazırladığımı, her bitkiye ne kadar verdiğim, bitkilerin gübre öncesi ve 5 gün sonraki durumunu deneyip sizlerle paylaşacağım... dikkat edin, ticari firmalar ismi üzerinde "ticari" sattıkları ürün çok abartırlar her konuda satıcının değil tüketicinin yani kullanıcının görüşlerine önem veriniz. görüşmek üzere |
Yarasa Gübresi Kullanım Şekli ve Bitki Üzerindeki Etkisi
|
Yıllardır kullanırım eşime dostuma veririm.Mucize gibi bir şey.Hiç limon vermeyen ağaç 3 uygulama sonrası ilk defa kocaman sulu limonlar verdi . Fesleğene verdim saksı yı kapattı. Biber patlıcan domates patates kavun karpuz mısır kabak maydanoz marul daha aklıma gelmeyen bir sürü bitkide ağaçta denedim.İnanılmaz faydasını gördüm. İsteyen olursa ücret karşılığı çıkartıp gönderiyorum.Büyük bir site de ilan ım var. Sırf bitkiyi yakacakmı acaba bir sıra domates arığına haddinden fazla verdim.Yakmadı ağaç gibi oldu bitki.Domatesler büyük büyük tatlı kıpkırmızı ve kokulu yetişti. İmkanınız varsa mutlaka deneyin kokusuz dur. Ve hastalık taşıyan türde yarasa daha Türkiye de görülmemiş. Hastalık taşısaydı ben milyon kere ölmüştüm :)
|
siz hala yarasa gübresi satıyormusunuz
|
sıvı yarasa gübresi aldım bakalım bitkilerde işe yarayacak mı? trendyol da kargo ile beraber 75lira verdim.
|
bu sene 20 dönüme kıraç araziye susuz kayısı fidanı dikecem. toz yarasa gübresini fidanı dikerken köküne atılırmı ? susuz olacağı için yaprakalarına pompa ile uygularsak faydası olur mu ? yani bu gübreleme ile sulama yapılan fidanların gelişimine yaklaşbilirmiyim.
|
| Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 12:17. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025