![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Tankerdeki basınç damlama sulama için yeterli zira damlama borularında basınç 0,5 atm bile yeterli ve arazinizin 50*40=2000 m2 olduğu düşünülürse araziyi ortadan ikiye bölüp damlama kurmanız iyi olur düşüncesindeyim. Bir hat boyunca damlamanın uzunluğu meyveye yetecektir diye düşünüyorum zira sadece fidanların dip kısmına damlama çekerseniz diğer alanlarla birlikte damlama basıncı yeterli kılacaktır. Sulama konsunda ise damlama kurarsanız her hün en az bir saaat bir saat veya haftada bir sabahtan akşama kadar verirseniz randıman alırsınız. Ben kendi fidanlığımda 3 günde bir su veriyorum. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Sn elnino; alacağınız damlama borularının debisi saate 4 lt olsun derim ben. Yükseklik az olduğunda basınç az olduğu için damlama süresi uzuyor. Bu yüzden saate 2lt olanlarda zaman ile ilgili sorun çıkabiliyor. Kısacası saate 4 lt kullandığınızda bu yükseklikte fidnlarınızın dibine 4 lt su damlamayabilir. Bence motor ile basıç uygulamıyorsanız saat tutmak yerine fidana yeterli düşen lt hesap edip, bu şekilde uygulama yapın. Ayrıca her arazinn toprak yapısı bulunduğu iklim vs. gibi etmenler su ihtiyecında farklılıklar yaratacaktır. Biraz gözlem yapıp ne kadar zamanda ne kadar su istediğini hesab etmeniz fidanlarınız için daha iyi olacaktır diye düşünüyorum. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-06-2008
|
merhabalar geçen hafta bahçeme damla sulama kurdum. amatörce ve hiç bilgi sahibi olmadan deneme yanılma yöntemi ile sistemi kurdum ve çalışır hale getirdim. sizlerden öğrenmek istediğim bir konu var. piyasada 25-30 TL ye satılan sulama saatlerinden verim alabilirmiyim .saygılarımla... |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-11-2013
|
arkadaşlar merhaba, güzel bir çalışma.lateral borular hattın tam ortasından geçsin ve sulama süresini uzun tut |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| damla sulama, sulama, tarım |
|
|