![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Alıntı:
İşte bütün sorun bu paragrafta yazdığınız zaten. Cinsi, içeriği belli olmayan, hatta içeriğinde bakteri değil de mycoplasma olduğu dahi söylenen bir ürün, bayrak direğini bile yeşertse, bunun bin tane şahidi bile olsa sonuç değişmiyor. Biyolojik ürünlerde mikro-organizma içeriğin ilan ve tescil edilmesi üçüncü dünya ülkelerinde bile bir zorunluluktur. Kendi adıma intibam, ürünü yapanlar da ürünlerinin içindeki mikro-organizmaların ne olduğunu bilmiyorlar. Bu soru kendilerine defalarca kere soruldu, onlar da defalarca kere yanıt vermediler. Oysa yanıt vermeme hakları bulunmuyor. |
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-04-2007
|
Alıntı:
Dünden beri siteye bakamamıştım. Birden tartışma hararetlenmiş. Herşeyden önce Selahattin Bey'e gösterdiği olgunluk ve örnek davranış için çok teşekkür ederim. Bu tartışma ilk başladığında benimle tanışmak istediği bile kuşkuluyken, şimdi en azından telefonla görüşme şansımız var. Hatta, ben önümüzdeki hafta 2 haftalığına Türkiyeye geleceğim. İsterseniz ve aynı kentte olursak, hepimiz (Oğuz Bey, MeyveliTepe siz ve ben) birlikte oturalım bir yemek yiyelim. B5A'yı kullandığınıza ve çok faydasını da gördüğünüze yürekten inanıyorum. Yerli olması sizi etkiliyorsa, aslında bildiğim kadarıyla Oğuz Beylerin gübreler ve bizim EM gübrelerimiz de yerli. Lisanslı olarak burada üretiyoruz. Çok çok cüzi ve komik bir lisans bedeli ödeyerek.) Şimdi burada bazı konuları tartışıyoruz. Ama bizler Türkiyede çok küçük bir topluluğu oluşturuyoruz. Hala büyük bir çiftçi kitlesi ve köylümüz tam olarak ne yapacağını bilemiyor. Hala kimyasal maddeleri kullanmak zorunda olduğunu ve bunları üretenlere milyarlarca dolar para ödemek zorunda olduğunu düşünüyor. Kısacası büyük bir nüfus bu girdaba kendisini korkunç şekilde kaptırmış gidiyor. bizler bu yardım bekelyen topluluğa ışık tutmalıyız. Bence mikoplazma ya da mikroorganizma ya da organik veya mikrobiyal bu tartışmaları bırakıp, el birliğiyle acı çeken ve toplumun en zayıf en korumasız ve son zamanlarda milli gelirden gittikçe daha az pay alan kesimini oluşturan çiftçi ve köylümüze birlikte hizmet etmeliyiz. Oğuz Bey'in de, Selahattin Bey'in de, MeyveliTepe'nin de hatta bu siteye gönül vermiş tüm bireylerin buna candan inandıklarını düşünüyorum. O yüzden, dostlar, mutlaka biraraya gelerek Organik ve mikrobiyal gübreler ya da Biyolojik Çözüm, Organik Çözüm ya da sizlerin önereceği bir ad altında bir dernek kurmalı ve ülkemizi sadece tarımda değil çevrede de kimyasal maddelerden kurtarmayı amaç edinmeliyiz. Çevre ve tarımı mutlaka birlikte düşünmek zorundayız. Ben böyle bir derneğe elimden gelen maddi ve manevi her türlü katkıyı vermeye hazırım. Şu anda kimyasal gübre ve ilaçlar reçete ile verileceğinden çiftçi ve köylümüz danışmanların eline daha çok bakar olacaktır. Onlara doğru olanı anlatmalı, çıkar bir yol göstermeliyiz. Bu dernek üyeleri konularında bilgili kişiler olacağından, onlar gübrelerin karşılaştırılması ya da etkilerinin ölçülmesi, sınıflandırılması ve hatta onay verilmesi işlerini yüklenebilir. Böyle bir derneğin onaylayacağı gübreler tercih edilecektir. Böylece, uluorta bazı gübrelerin ortaya çıkması da önlenmiş olur. Bu konudaki kafa karışıklığı da ortadan kalkmış olur. Bakıyorum gerçekten bu siteye giren pek çok kişi, tarım ve çevre konularında oldukça bilgili. Bazı arkadaşlarımız ise, tam anlamıyla konularının uzmanı. O yüzden, bu tür aydınlatıcı çalışmaların planlanmasının pek zor olmayacağı kanaatindeyim. Lütfen arkadaşlar kendi gübrelerini karşılaştırmaktan ziyade, böyle bir amaç arkasında birleşme konusundaki düşüncelerini yazarlarsa, bu belki de böyle bir derneğin ilk kuruluş adımlarının atılmasına vesile olabilir. Saygı ve sevgilerimle |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Bir ekleme daha yapmam lazım: Yalovadaki EM'ciler B5A üretmişler! Eğer böyle bir şeyi yapabilmişlerse, gerçekten onlara çok iyi eğitim vermişim demek ki! Henüz ben tam olarak B5A'nın ne olduğunu bilmezken, onlar bunu nasıl başardılar diye merak ediyorum. Ama boynuz kulağı geçermiş! Selahattin Bey bundan haberim yoktu! Düzenleyen Dogasever : 12-07-2009 saat 14:16 Neden: yazım hatası |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın Oğuz Alper sizin bu konuya dahil olmanızı bekliyordum malum önceki tartışmalarda hararetli zamanlar geçirmiştiniz bu başlıkta sonradan sizin alternatif gübre firma elemanı olduğunuzu anlamıştım ve ayrıca istediğiniz bilgi konusunda bunu benden mi istiyorsunuz? Firma ile irtibat kurun istediğiniz özel bilgiler doğrultusunda size yardımcı olacaklardır. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-12-2008
|
Sn.Meyveli Tepe ; Sonuçta bir BİONEM kelimesi geçiyor ve bu beni çok rahatsız ediyor. Organik bir gübreyi insanları kandırırcasına mikrobiyal gübre olarak lanse ediliyor. Ve bunu ne yazıkki Selahattin Bey de belkide farkında olmadan tescilliyor. Ayrıca Selahattin Bey forum da B5A nın satıcısı konumunda olması da ayrı bir gerçek. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
agaclar.net
|
Bu konudaki durumu #829 nolu mesajda özetlemiştim. Aslında aynı şey pek çok mesajda farklı şekillerde de olsa yazılmıştı. Salahattin beyi bu tartışma ile doğrudan ilişkilendiremiyorum. Selahattin bey, her şeyden önce bu ürünün mutlu bir kullanıcısı. Buralarda ürünü satan kimse kalmadığı ve ürüne talep devam ettiği için dağıtım işini de üstlenmiş olabilir. Bu, ürüne sahiplendiği, ürün hakkında hesap verir durumda olduğu anlamına gelmez. Ürünün bildirilen tüm etkileri ve sonuçları tamamen deneysel. Toplumumuz kültürü, bir ürünün etkileri ve sonuçları ile ilgili söylemlere, ürünün gerçekte ne olduğundan daha fazla değer veriyor. Fazlasıyla pragmatik ve ifade edilenleri elde etmek için risk almaktan çekinmeyen, çoğu kez riskin de farkında olmayan bir kültür bizimkisi. Bir mit yaratıp, sonra da kendi yarattığımız mite inanmaya çok meyilliyiz. Bilmem farkında mısınız, sizin ürününüz olan Bionem için de, -aslında içeriğinin ne olduğu belli olmasına rağmen- bir mit yaratılma sürecinde. Ben olsam bundan çok rahatsız olurdum. Çünkü uzun vadede ürününüze zarar verir. B5A da hasbelkader toplumun bu özelliklerine tutunmuş durumda. Mit'in boyutları kontrol edilemez durumlara gelmiş. Mikoplazmik replikasyonlardan bahsediliyor. Mikoplasmalar, mikroskoplarla bile gözlenememiyen virüs benzeri organizmalardır. BMR tarımda, değil gelişkin bir mikrobiyoloji labaratuarı, hassas terazi bile olduğuna inanmıyorum. Bu doğru ise, mikoplasma da neyin nesi? Hasbelkader öyle ise, durum da vahim demektir. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Sn.Meyveli Tepe ; Organik gübreyi de Mikrobiyal gübre olarak lanse edemezler ederlerse ne yazıkki bu duruma düşerler . Bu konu ile ilgili tartışmayacağım ve yazmayacağım ; sebebi ortada ne bilgili bir muhattap ne de ne yaptıklarını neyi pazarladıkları belli olmayan anlamsız olaylar zinciri. Ülkemiz de organik gübre ruhsatını 3 haftada alabilirsiniz. Ama iş mikrobiyal gübre oldumu içerisindeki Bakterinin analizi, zararlı mikroorganizma içerip içermediği , içindeki bakterinin sayısına kadar incelemeye tutulur. İyi ki de tutuluyor zaten. Bilmiyorum anlatabildimmi !!! Bunları sağlayamassanız tescil alamazsınız. Zaten alınamamasıda gerekir. Sn. Doğasever konusuna vakıf olduğu için soruma yanıt verebilirse sevinirim . Bu sorumu da sakın yanlış anlamasın konunun önemi açısından soruyorum .EM ürünlerine TÜRKİYE DEN tescil almış mı veya ne aşamalarda bir sorun bakalım. Tüm detayları açıklayacağına inanıyorum. Burada konu B5A nın etkili olup olmadığı değil. Yoksa gübre olarak iyi olabilir kötü olabilir ben bundan bahsetmiyorum . Mikrobiyal gübre den bahsedildiğinde çok önemli bir konudur bilenler bilir!!! Sizin de ifade ettiğiniz gibi ( gelişkin bir mikrobiyoloji labaratuarı, hassas terazi bile olduğuna inanmıyorum ) Aktar efendi karışım yapacak içinde mikroorganizma var diyecek ve Tarım bakanlığından organik gübre tescili alıp , mikrobiyal gübre statüsünde tanıtacak . Selahattin Bey de tastikleyecek . Bu iş bu kadar ucuz değil . Çok önemli bir konu da ürünlerin kokuşması bu kokuşmanın neden olduğunu Sn.Doğasever iyi bilir. Daha fazla detaylara girmek istemiyorum . Kimsenin insanların sağlığıyla oynamaya hakkı yok . Gelelim Bize biz uzun yıllardır bu bahsettiğiniz konunun mücadelesini veriyoruz bu ülkede KÖK BOĞAZI YANIKLIĞINA ilaç yok diyen Zıraat Müh. Danışmanlar ve Tarım Bakanlığı herşey alenen ortada . Neyin ne olduğunun gayet farkında ve bilincindeyiz . Sn.Meyveli Tepe . Benim saha da gereken taban çalışmam devam ediyor , sizinde yakından takip ettiğiniz Bionem ve ROA konu başlıklarında kullanıcıların genel yorumları ortadayken isteyen istediği yere konuyu sokmaya çalışsın farketmez. Saha da çalışan teknik ekibim tehdit ediliyorsa , ben tehdit ediliyorsam gerisini bu yazıyı okuyanlar düşünsün. Sn.Doğasever ; Her zaman görüşmekten mutluluk duyarım. Eğer geldiğiniz de programım da uygun olursa kesinlikle görüşmek isterim. Sevgiler Düzenleyen Oğuz Alper : 12-07-2009 saat 19:07 |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bulgaristan'dan alınmış lisans mevcuttur ve AB ülkelerine bu lisansla ihracat yapılmaktadır yinede Türkiye'deki şeklinden farklı bir üründür ayrıca ürünün insan sağlığına zararlı olmadığına dair Bulgaristan'da yetkili birimlerden belgelerde alındı. B5A yeni projeleri gerçekten şaşırtıcı düzeyde ve alternatif ve çok daha güçlü ve etkili ürünler gerisinde var tüm bunlara rağmen şimdilik sıvı organik gübre formunda sadece b5a var yani bitkisel 5 aygıt. Bulgaristan'dan alınan lisans, tercümesi ile benim elimde var ancak konunun muhatabı bmr tarım olduğundan bu konuya dahil olmak isteyemiyorum ve bu tartışmalara beni çekme çalışmalarınıda anlamıyorum. Bunlar sevgili Hüseyin Ovak açıklayacaktı ancak Sayın Ovak forumda sevgili Mine Pakkaner ile Ziraat Mühendisleri ile ilgili açıklamaları nedeniyle yaşadığı bir tartışma sonucunda yasaklıdır. Benim B5A konusundaki yaklaşımımı olumlu yapan en büyük etkenlerden birisi bir araştırma enstitüsünde çalışıyor olmam ve burada mikrobiyoloji bölümü olması ve buradan ihtiyacım olduğunda teknik bilgi alabiliyor olmamdır, bu manada tüm besiyerinde kendi evimde kendim üretip izlemişliğim var bunlar işin hikaye kısmı. Aktar konusuna gelince onun kendine özel kurduğu ve nano teknolojide bilgisi dahilinde gelişmiş mikroskopu ve kendisi kurduğu bir laboratuvarı var (anlamıyorum bir laboratuvar kurmak için elektron mikroskobu mu gerekiyor ve hatta 2000x lik ikroskobu var olduğunu biliyorum) ve o aktar genetik ve mikro alem konsunda bilgisi benim ağzımı açmayacak ve mikrobiyolojicilere taş çıkartır ve hatta ağzınızı açık bıraktırır düzeyde olduğunu muhataplığımdan biliyorum söylenenlerin gerisi zanlardan ibarettir benim için bırakın bakterileri virüsler, mikoplazmalar, mukorizalar, solucanlar ve bilumum organizmaları size ağzınız açık anlatır, hatta başlarda benimde böyle düşüncelerim vardı ancak konuşma fırsatım olunca aklımda soru işareti kalmadı hatta daha akla gelmeyen ve bu güne kadar kimsenin aklına gelmeyen endişelerimde vardı ve onları dahi sorup öğrendim. Kısaca size soruyorum aranızda mühendis olupta kendi mesleği ile bir takım gerçekleri ağzı açık dinlediğiniz oldu mu işte b5a bana bunları yaşattığı için ben B5A diyorum ve destekliyorum ve desteklemeye devam edeceğim. Basit bir üretim şekli değil b5a ve özel üretim metodu olan ve patenti alındığında kimsenin eline geçmemesi hedeflenen bir ürün ve hatta em ciler üretse bile üretilen ürünün B5A olmadığını ben biliyorum. Ancak bence bu konuda sevgili Oğuz Alper, firma ile irtibat kurup veya işbirliği yapıp ürününüzün replikasyonla 200 kat güçlendirilmesine çalışmalısınız ki ülkeye kat kat faydalı bir ürün olabilsin işte b5a nın bir farkıda odur (şahsi görüşüm). Buda zaten organik tarım ürünlerini ülke yararına ve geneline yayılmasını sağlayacaktır diye düşünüyorum. Bunları söyleyince roa, bionem veya diğer gübreleri desteklemediğim sanılmasın zaman zaman sonuçlarını görme şansım olduğu platforumlar ve araziler oluyor ancak organik tarm anlamında her birini tavsiye etmişliğim de var. Sadece Oğuz beyin B5A ile daha önce bu başlıkta giriştiği tartışmalı konular nedeniyle ürünü için deneme numuneleri istemeye cesaretim olmadı ancak dün gece fırsattan istifade istediğimde ise karşılaştırmalı deneme teklifinde bulundu. Ancak forumda uzun süredir yazıyor olmama binaen gerek bana açılan telefonlarla ve gerekse gelen özel mesajlarla farlı üyelerin bu karşılaştırmaları yaptığını, kullanıcının herşeyin notunu iyi verdiğini görüyor ve izliyorum. Her ne kadar forumda B5A yı satıyor olsamda bunun nedeni sevgili malinanın bu teklifi bana yapmış olması ve firmanında izniyle forumda satış yapmaya başlamamdır gerçi forum satışlarımdan dolayı maliyeye şikayet edildim firma kurmak durumunda kaldım ve bu durumda satışlarımı genişletip geliştireceğim ama Satış konusunda sizlerin ürünlerini de seve seve satarım satış takıntım yok ama organik tarım anlamında biyolojik ürünlere kimsayal kullanımını azaltmak adına desteğim her zaman sürecektir. . Düzenleyen Selahattin Yılmaz : 12-07-2009 saat 23:41 |
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
|
Ziraat Mühendisi yönümü değil öğretmen yönümü tetikliyorsunuz ama bir yere varmak için soru sormayın başladığımız işi bitirelim o kadar! Üstelik bioneme benim ne diyeceğim çok önemli değil başkalarının tanımını kabul etmezsiniz zaten sizin nasıl tanımladığınız önemli yani illa oradan alıntımı yapmalıyım mikrobiyal gübrenize? |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
Evet anlaşamıyoruz. Aradığınız bilgiler başlığınızda var. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
Yani BİONEM MİKROBİYAL GÜBRE dir. Değilmi Selahattin Bey ? Peki B5A nedir? |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
|
Demagoji sadece demagoji, lafı buraya getireceğinizi sizde bende biliyorduk size sizin silahınızla saldırmayacağım oysa saldıracak bilgilerimde var yaptığınız şey size ait olsun ben siz olmayayım. Saygılar. Bunu karşılaştırmadan kaçma olarak algılıyorum. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
Durun size yardımcı olayım üstteki B5A NIN Tarım Bakanlığından aldığı Tescil : ORGANİK SIVI GÜBRE alttaki BİONEM İN Tarım Bakanlığından aldığı Tescil : MİKROBİYAL GÜBRE |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
|
Bakın hala anlamadınız . Organik Gübreyi insanlara mikrobiyal içeriği var diyen siz değilmiydiniz? Siz diniz. Nerde mikrobiyal içerik ? İNSANLARI KANDIRMAYIN |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
|
Sn.Feriha ; Kesinlikle farklı işlevleri var . Bende bu yüzden Selahattin Bey Zıraat Müh. olarak bilgilendirmesini rica ediyorum . |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
|
Selahattin bey, Oğuz bey. Bu yazışmaları sonucunda bir incinme olacak kuşkusuyla isetemeye, istemeye izliyoruz. Site üyelerinin çeşitli başlık altında her ikinizlede olan diyoloğlarını severek izliyoruz. Böylede devam etmesi dileğim. Biraz ara verebilirmisiniz. |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
|
Sn.K0900; Kesinlikle haklısınız . Tüm üyelerimizden özür diliyorum . Belgeler , bilgiler ışığında yorumu sizlere bırakıyorum. Orjinal Mesaj Sahibi Selahattin Yılmaz mikrobiyal içeriğe sahip olması onun etki özelliklerini ve bu cümlelerin iddialarının temelini oluşturuyor. Yukarıda ki cümle Sn.Selahattin Bey 'in cümlesi |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Kaybettik...
|
Teknik satış yaptığım yıllarda rakip firmaların ürünlerini müspet veya menfi bir şekilde telafuz etmememiz gerektiğini öğrenmiştim. Bunun müşteride iyi bir etki bırakmadığı gibi yakışık almıyan bir tavır olduğu söylenmişti. Ancak görüyorum ki Sayın Oğuz Alper Bionem başlığında LABICUPER i telafuz etmekten öte negatif bir şekilde değerlendirmesi yetmemiş gibi bir de bu başlıkta B5A yı da hedef almış aşağlıyan bir yaklaşımla hoş olmıyan bir tavır sergilemekte Bunu her iki ürünle de alakası olmıyan üyeler veya sempatizanları yapabilir tartışabilir ancak o ürünü pazarlamıya çalışan birinin bu tarz rakip ürünü karalaması hiç hoş değil. Ben burda ne B5A yı ne LABICUPER'i ne Bionem'i ne de ROA ürünlerini savunuyorum ne de kritize etmek istiyorum. Sadece Oğuz Alper bey tavrınız hiç centilmence değil. Kendi ürününüzü öne çıkarmak adına diğer ürünlere değil saldırmak telafuz etmeniz dahi hoş karşılanmıyor. Vazgeçin bu tavrınızdan |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayin Oğuz Bey ve Selahattin Bey, Bu tartışmanın başlamasına ben neden olduğum için üzgünüm. Siteye son baktığımdan bu yana 15-20 adet mesaj gelmiş. Bu tür kısır diyaloglarla bir yere varmak mümkün değil maalesef. Yasal açıdan ortada bir gerçek var ki B5A mikrobiyal gübre değil, organik gübre. Oğuz Bey yukarda bahsettiği mesajlardan birinde mikrobiyal gübre tescili almanın güçlüklerindne bahsediyordu. Gerçekten haklı son derece zor bir süreç. Bizim EM için yaklaşık 40 ülkeden alınmış belgelerimiz, binlerce araştırma makalesi olmasına rağmen, bu belgeyi almak hiç kolay değildi. Aslında biz başladığımızda, yönetmelikte mikrobiyal gübre diye bir şey de yoktu. İlk defa yönetmeliğe "mikrobiyal aşılayıcı" olarak biz koydurttuk. Daha sonra bu mikrobiyal gübre olarak adapte edildi. Maalesef biz de tüm gelişmeler yasaların önünde gidiyor. Bazen yasaları ürüne bazen de ürünü yasalara uydurmaya çalışıyorsunuz. Bu yüzden, Selahaattin beylerin B5A için mikrobiyal gübre tescili alamamış olmalarına hiç şaşırmadım. Kimseyi savunmak bana düşmez ancak böyle bir belgeyi almak gerçekten çok zor. Birçok aşamadan geçmesi, genleriyle oynanmadığının ispatlanması, hayvanlarda toksikoloji raporları, ağır metal analizleri, zararlı mikroorganizma analizleri, toplam bakteri analizleri, etkenlik deneyi raporları.... ve daha birçok belge isteniyor. Şimdi bunları almış bir gübre ile almamış bir gübreyi tabii ki aynı kefeye koyamazsınız! Ancak, bu B5A işe yaramaz anlamına gelmemelidir. Pseudomonas Fluorescence'in (Bionem'in içeriği) ve EM'nin tarım için yararlı olduğunu, toprakta yararlı mikroorganizmaları artırdığını ve zararlıları bastırdığını biliyoruz. Bunlar ispatlanmıştır. B5A da aynı şeyi iddia ediyor. Ancak bildiğim kadarıyla tuzlu topraklarda ve kimyasal gübreyle birlikte kullanılmaması gerekiyor. EM tuzlu topraklarda da, kimyasal gübre ile birlikte de kullanılabiliyor. Hatta Mısır'da çölleşmiş topraklar EM kompost kullanılarak yeniden tarıma kazandırılıyor. İkinci bir noktada Yalovadaki EM'ciler. Selahattin Bey Yalova'da EM'ci yok! Bizim ürünlerimizi taklit etmeye çalışan bir türkücüyle bir fotoğrafçı var. Bizim ürünlerimizi taklit ettiklerini zannediyorlar. Bizim teklif verdiğimiz birçok çevre projesine de bizim ürünlerimizin sahteleriyle teklif verdiler ve bazı işleri de aldılar. Ama sonuç maalesef hüsran oldu. Toplumumuzda maalesef bu tür insanlara prim veriliyor. Sizin ürünü de taklit etmiş olabilirler. Bu insanlar bizim bayimiz olmak istediler ancak biz kabul etmedik. Ondan sonra, her yere saldırdılar. Hatta yanlarına saygın bir bilim kuruluşundan bir Akademisyeni de aldılar. Bu tür kısa yoldan köşe dönmeye çalışan insanlara lütfen prim vermeyelim. Bunların sayıları çok fazla. |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
|
B5a yı bu yaz kullananlar kullandı, kullananlar ne gibi bir değişim, gözlemlemelerini yaşadıklarını paylaşırlar mı açaba, tabi bunu görsel olarakta paylaşırlarsa sevindirici olur. Sayın hüseyin ovak Gitti gittigidiyor da mermaid adlı üyenin b5a satışı sizin ürününüzümü satıyor bilgilendirirseniz sevinirim. Düzenleyen Lilium : 22-07-2009 saat 18:45 |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Lilium, gittigidiyor.com daki o satış firmanın bilgisi dahilindedir. Sevgili Adalet Yağcı, Bionem gübresi benim kullandığım bir gübre değildir ancak forumdan takip ettiğim kadarıyla oldukça başarılı bir gübre ancak kullanımı konusunda sayın oğuz alper size uygun bir yerde daha iyi cevap verecektir. B5A konusunda ise uygulamalarda ortam organikleştiğinden ve ayrıca organik ortam bozulmak istenmediğinden ilaçlama biraz ihmal edilebiliyor veya sinek populasyonu artsada bir süre bitkiye ortamdaki b5a etkisinden dolayı zarar verdiremeyebiliyor. Ancak yine de B5A bir insektisit olmadığından sineklerinize karşı forumumuzun ev yapımı ilaçlar başlığındaki tariflerden yararlanmanızı öneririm. Her iki gübre birlikte uygulandığında birbirini etkileyeceğini düşünmüyorum ama bu şekilde ayrı bir uygulama alanı olmadığından net bir şey diyemeyeceğim. Keşke diğer gübreleri de deneme fırsatım olsada özelliklede benimde başıma gelen kırmızı örümcek sorununa net çözüm bulabilmiş olsam. |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-03-2008
|
eyakut ürünü nerden temin ettin? şişenin üzerinde bmr ve b5a kabartması varmı? ürünün sahtesi olabilir. http://www.bmrtarim.net/ adresinde ürünün resmini görebilirsin ve yetkili satış yapan bayilerede burdan ulaşabilirisin. denizakvaryumun linkindeki ilk çıkarılan ürün şişesidir. şu anda çıkan ürünün şişesini verdiğim siteye girersen görebilirisin. kesinlikle ürün üretim tarihinin elle yazıldığına rastlamadım. kokusu hakkında haklısın kötü bir kokusu var. ama kesinlikle suyla karıştırdığın zaman kötü koku kesinlikle kalmıyor, sadece çok hafif arpa kokusu geliyor. aldığın ürünü kesinlikle gönül rahatlığıyla kullanabilirsin ve ürünün kalitesinide en kısa sürede gözlemleyeceksin. |
|
|
|
|
|
#25 |
|
agaclar.net
|
Levhada "bu tarlada sadece b5a kullanıldı" filan denmemiş. Sadece firmanın adı, telefonu bir de b5a yazısı var. Fakat orada öylece duruyor olması oranın b5a deneme sahası olduğuna dair izlenim yaratıyor. Tipik bir pazarlama hilesi. |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
|
Aynen öyle, ama bu kişi bu tabelayı kendisi basıp asmadı sanırım , bayi ile ilişkili bir şey olduğunu düşünüyorum. Biraz araştırıp onuda öğreniriz. |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
|
Biraz önce Distribütörle görüştüm, Tarla sahibi Serdar YAVAŞ adlı çiftçi ve şu an gübre+B5A uygulamasıyla kullanılan sonuçtan oldukça memnun olduklarını ve çiftçinin babasınında tarlasında aynı ürün ekili olduğunu ancak aynı gübreler kullanıldığı halde b5a kullanılmadığı için aradaki farkın bitki yapısı ve çiçeklenme bakmından oldukça fazla olduğunu öğrendim. Gübre kullanımı sanırım çiftçinin bilgisi dahilindedir. |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-02-2009
|
Sevgili arkadaşlar bu arkadaş en akıllı olanı yapmış bayii olarak kendini hiç riske etmeden artı etkisini görmeye çalışmış. Nedenmi: Çünkü toprağın yapısını tam bilmeden bakteri türevlerinin faydasını ölçemessiniz. Çünkü bakteri şartlar kendine uygunsa çalışır. Bu arkadaşta Toprak ne olur ne olmaz diye kendini garantiye almış ben bayii olsam yeni bir üründe bende aynısını yapardım NEDENMİ Her gün yeni bir ürün çıkıyor herkes benim yoğurdum en iyi diyor adam her zaman köylüyle yüzyüze onun için kendini düşünür. Saygılar sunarım |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-10-2009
|
merhaba
organik gübre sıvısı yerine gerçekten organik gübre kullansanız olmuyormu tamamen organik yani ![]() |
|
|
|
|
|
#30 | ||||
|
Ağaç Dostu
|
Önçe iyi niyetli olduğumu ve bir türk'ün bir türk ürünü veya bir buluşundan bir türk olarak her zaman onur ve gurur duyduğumu sanırım şu mesajımda biraz olsun belirtim. Benim asıl söylemek istediğim siz bu fotoğrafı gördüğünüzde bu levha veya tabelayı gördüğünüzde ne düşünürsünüz? http://www.agaclar.net/forum/attachm...4&d=1252335445 Demezmisiniz burası b5a ile yetiştirilen bir alan. Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Lütfen masa başı söylemleri deklareleri bırakıp gerçekleri görelim. |
||||
|
|
|
![]() |
|
|