agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama)
(https)

Beğeni Düzeni31Beğeniler
  • 1 Gönderen
  • 1 Gönderen
  • 5 Gönderen
  • 1 Gönderen Khan
  • 2 Gönderen Doku_Kültürcü
  • 2 Gönderen cockpit
  • 8 Gönderen cockpit
  • 2 Gönderen
  • 3 Gönderen
  • 4 Gönderen
  • 2 Gönderen

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 10-03-2016, 19:15   #1
Ağaç Dostu

Khan's Avatar

Giriş Tarihi: 29-05-2005
2 çukur açın, birisini depo olarak kullanın. yazın bahçenizin su ihtiyacını karşılarsınız. veya tek çukur açın yağmur suyunu bu depoda toplayın.

cockpit beğendi.
Khan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-03-2016, 11:20   #2
Ağaç Dostu

cockpit's Avatar

Giriş Tarihi: 09-03-2016
Tekrar merhaba,

Benzer sorunu olan arkadaşlara da yardımcı olabilmesi için, Sayın "Doku Kültürcü"nün görüşü üzerine araştırmalara başladım.

Sintine pompaları; DC 12-24 V gerilimle çalışıyor ve yaklaşık 9 Amperlik bir trafoya ihtiyaç duyuyor, bazı atıkların suya karışması sorun yaratabiliyor.

Ancak kirli su (her ihtimale karşı) dalgıç pompaları , bu tür tahliyeler için daha kullanışlı geldi bana. Aşağıdaki 1. fotoğrafta yer alan ürün ise

Giriş voltajı 230 V | 50 Hz
Güç 320 W
Max. İletim kapasitesi 8000 I/h
Max. İletim yüksekliği 5 m
Max. Batma derinliği 5 m
Max. Su sıcaklığı 35 ℃
Max. Yabancı partikül çapı 30 mm
Hortum Bağlantısı 47,8 mm / G1 ½ IG
Güç kablosu 10 m | H05RN-F
Taşıma kulbu ve kablo sarma oyuğu
Hortum bağlantısı G 1 ½
Şamandıra
Üniversal bağlantı
10 m güç kablosu

gibi özelliklere sahip. Üretici firma ile de görüştüm. Bahçe hortumu kullanılıyor, düz sayılabilecek bir tahliye yüzeyinde 20 metre kadar hortumda zorlanmıyor, min 40*40*50 cm. tank düzleminde çalışabiliyor, 3 mm.den büyük parçalarda plastik pervane zarar göreceğinden altına file sarılabiliyor ancak max. 8000 Lt/Saat gibi gücü nedeniyle maalesef suyu "gayzer gibi" basınçlı atabiliyor.

Bu türü kullanan arkadaşlar tahliye basıncı hakkında bilgi verebilirlerse memnun olurum.

Gelelim "çukur"a Ben 2. fotodaki gibi bir ürünün 100 Lt.lik formunu (60 TL.KDV imiş); gömerim, üst kapağa büyük atıkları önleme amaçlı kafes tel gerer, 2 ana gideri bu girişe yaklaştırırım, sonra da sal pompayı gitsin diye düşündüm ama firmayı aradığımda "toprağa gömemezsiniz, patlar" yanıtı aldım

Çukur açmak zamanla çökmelere, aşırı kirli su kaynağına yol açar diye düşünüyorum.

Yukarıdaki konularda görüşlerinizi esirgemeyeceğinize inanıyorum, saygılarımla.

Ek: Site içindeki dalgıç pompa ile ilgili konuları incelemeye çalışıyorum.

Eklenen Resimler

Düzenleyen cockpit : 11-03-2016 saat 11:25 Neden: ek
cockpit Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-03-2016, 13:09   #3
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 11-02-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cockpit Mesajı Göster
Tekrar merhaba,

Benzer sorunu olan arkadaşlara da yardımcı olabilmesi için, Sayın "Doku Kültürcü"nün görüşü üzerine araştırmalara başladım.

Sintine pompaları; DC 12-24 V gerilimle çalışıyor ve yaklaşık 9 Amperlik bir trafoya ihtiyaç duyuyor, bazı atıkların suya karışması sorun yaratabiliyor.

Ancak kirli su (her ihtimale karşı) dalgıç pompaları , bu tür tahliyeler için daha kullanışlı geldi bana. Aşağıdaki 1. fotoğrafta yer alan ürün ise

Giriş voltajı 230 V | 50 Hz
Güç 320 W
Max. İletim kapasitesi 8000 I/h
Max. İletim yüksekliği 5 m
Max. Batma derinliği 5 m
Max. Su sıcaklığı 35 ℃
Max. Yabancı partikül çapı 30 mm
Hortum Bağlantısı 47,8 mm / G1 ½ IG
Güç kablosu 10 m | H05RN-F
Taşıma kulbu ve kablo sarma oyuğu
Hortum bağlantısı G 1 ½
Şamandıra
Üniversal bağlantı
10 m güç kablosu

gibi özelliklere sahip. Üretici firma ile de görüştüm. Bahçe hortumu kullanılıyor, düz sayılabilecek bir tahliye yüzeyinde 20 metre kadar hortumda zorlanmıyor, min 40*40*50 cm. tank düzleminde çalışabiliyor, 3 mm.den büyük parçalarda plastik pervane zarar göreceğinden altına file sarılabiliyor ancak max. 8000 Lt/Saat gibi gücü nedeniyle maalesef suyu "gayzer gibi" basınçlı atabiliyor.

Bu türü kullanan arkadaşlar tahliye basıncı hakkında bilgi verebilirlerse memnun olurum.

Gelelim "çukur"a Ben 2. fotodaki gibi bir ürünün 100 Lt.lik formunu (60 TL.KDV imiş); gömerim, üst kapağa büyük atıkları önleme amaçlı kafes tel gerer, 2 ana gideri bu girişe yaklaştırırım, sonra da sal pompayı gitsin diye düşündüm ama firmayı aradığımda "toprağa gömemezsiniz, patlar" yanıtı aldım

Çukur açmak zamanla çökmelere, aşırı kirli su kaynağına yol açar diye düşünüyorum.

Yukarıdaki konularda görüşlerinizi esirgemeyeceğinize inanıyorum, saygılarımla.

Ek: Site içindeki dalgıç pompa ile ilgili konuları incelemeye çalışıyorum.
Sayın Cockpit,
Silindir şekilde üretilmiş bir tank kullanmalısınız ve et kalınlığı oldukça büyük olmalı veya silindirik fiberglas bir tank kullanmalısınız. 1 Ton Fiberglas Su Deposu - İzoplas Böyle bir depo olabilir. Ama yine de toprağa gömülebilir olduğunu teyit ettirin. Ucuz değil çünkü 300TL.

YeniBON ve cockpit beğendi.

Düzenleyen Doku_Kültürcü : 11-03-2016 saat 13:10 Neden: düzeltme
Doku_Kültürcü Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-03-2016, 13:30   #4
Ağaç Dostu

cockpit's Avatar

Tekrar merhaba,

Yeni eklediğim fotoğraflarda göreceğiniz gibi çalışmalara devam ediyorum.

* Yatay su deposu almadan ve kapasitesine karar vermeden önce; 220V gerilimle çalışan, iletim kapasitesi neredeyse en düşük ve fiyatını da aşırı bulmadığım "Einhell bdp 3230 kirli su dalgic pompası"nın gücünü birikmiş bir suda denemek istedim. 15 metre 1" inç hortum , pompaya uyan en küçük boy?. Gerçi hortum genişledikçe basınç azalır ama elle tutup bahçe sulamak güçleşir.

* Yeri kazıp 45 lt.lik saksılarımdan birini (biraz olsun toprağa gitmesi için alttaki delikleri de açıp) gömdüm.

* Üstünü, 4 ayaklı kızım düşmesin , patileri incinmesin ve büyük partiküller düşmesin diye ; elimdeki fazla panel çitten kesip üzerini küçük gözlü kafes tel ile kapladım.

* Ana çatıdan gelen oluğu uzatarak içine yönlendirdim.

* Az su akan diğer oluğu, saksı kenarlarındaki toprağı bastırsın diye açıkta bıraktım.

* Şimdi abartmayan bir yağmur bekliyorum Pompamı deneyeceğim.

* Bahçe sulayacak ya da klozete verilecek basıncın üzerinde (ki bundan çekiniyorum) su çıkışı olursa ikinci fotoda yer alan 6 metrelik galvaniz sabit telsiz antenimden de yararlanıp seviye yükselterek basınç azaltmayı deneyeceğim. Tabii sulama ya da tahliye sırasında geçici olarak asabileceğim.

Hazırlıklarım, hatalarım hakkında görüş belirtecek arkadaşlarıma teşekkürler

Saygılarımla.

Notlar :

*Duvar ve brandanın kiri için kusura bakmayın, kızımın patileri Tırmanınca kediler kaçacak sanıyor da.
*Silindirik dikey tank için kazmaya gücüm yetmeyebilir

Eklenen Resimler

kerkenez ve eurosat55 beğendi.

Düzenleyen cockpit : 19-03-2016 saat 13:32 Neden: not ekleme
Eski 31-03-2016, 16:12   #5
Ağaç Dostu

cockpit's Avatar

Tekrar merhaba,

Son durumum:

1. bahçemin üstte bulunan beton kısmına 750 Litrelik polietilen depo koydum (komşuların bahçelerinden geçerek).

Kapak kısmına 3 kat tülü (birinin kına gecesinden çöpe atılacak tüllerden) gevşek halde bağladım ve ana yağmur oluğu buraya kanalize ettim.
Çıkışına 2 adet musluk taktım. Biri kısa hortum ile beton bölgedeki çiçek ve fidanlara su almak için diğeri uzun hortum bağlayıp bahçe sulama için.

2. bahçenin en altına 240 litrelik polyester depo yaptırdım, kazıp 40 cm. gömdüm. Etrafını 3 torba kum ile destekledim. Bu depoya başka basınç ya da darbe uygulanmayacak, etrafını çevireceğim. Yukarıdaki beton kısımdan ve büyük alet/edevat odası üzerinden gelen olukları , gene tül filtre yaparak bu depoya yönlendirdim.

3. 750 lik deponun taşmaya yakın olması halinde, kışın bahçe sulamayacağımdan uzun hortumla müştemilatın klozetine de aktarılabilecek.

4. 240 lık deponun taşması halinde ise daha önce fotoğrafını eklediğim dalgıç pompa ile 750 lik depoya aktarım da sözkonusu olacaktır.

5. ilgisini çekecek arkadaşlara belirteyim. Son fotoğraftaki kızımın yanındaki panel çit yapılanması mezar falan değil . Meilland güller ve bazı çiçekler var içinde.

Sırada toprak ıslahı var ama şu an yorgunluktan kımıldayamıyorum, malum yaş 58.

Bu duruma gelmemi sağlayan çok değerli görüşlerinizdi. Yukarıdaki uygulamalarım hakkında da öneri ve değerlendirmelerinizi esirgemeyeceğinize inanıyorum.

Saygılarımla.

Eklenen Resimler

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:04.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025