agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama)
(https)

Beğeni Düzeni31Beğeniler
  • 1 Gönderen
  • 1 Gönderen kerkenez
  • 5 Gönderen
  • 1 Gönderen
  • 2 Gönderen
  • 2 Gönderen
  • 8 Gönderen
  • 2 Gönderen
  • 3 Gönderen
  • 4 Gönderen
  • 2 Gönderen

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 09-03-2016, 18:36   #1
Ağaç Dostu

cockpit's Avatar

Giriş Tarihi: 09-03-2016
Sayın "Meyvelitepe" teşekkürler. Evlerimiz 2 katlı yanyana seri halde. Arka bahçe benimki. Sağ ve solumdaki bahçelere veremem. 2. fotoğrafta arkada görülen evin istinat duvarının altında da daire var ve eski istinat duvarı çökmüştü. Tüm diğer suyu onun dibine verirsem iyi olmaz ayrıca köpeğimin kısmı su altında kalır (en uçta görülen iki 2 boru ile çok az bir kısımı zaten aktarıyorum).

Toprağın , bazı ?? karışımlar ile harmanlanarak yumuşatılması halinde geçirgen olmayan üst tabakanın kazılmaya ihtiyaç göstermemesi mümkün değil midir?

cockpit Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-03-2016, 08:40   #2
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 17-04-2014
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cockpit Mesajı Göster
Sayın "Meyvelitepe" teşekkürler. Evlerimiz 2 katlı yanyana seri halde. Arka bahçe benimki. Sağ ve solumdaki bahçelere veremem. 2. fotoğrafta arkada görülen evin istinat duvarının altında da daire var ve eski istinat duvarı çökmüştü. Tüm diğer suyu onun dibine verirsem iyi olmaz ayrıca köpeğimin kısmı su altında kalır (en uçta görülen iki 2 boru ile çok az bir kısımı zaten aktarıyorum).

Toprağın , bazı ?? karışımlar ile harmanlanarak yumuşatılması halinde geçirgen olmayan üst tabakanın kazılmaya ihtiyaç göstermemesi mümkün değil midir?
Mümkündür ama bir miktar zaman alacaktır. Üst tarafı ilk etapta leonardit, tarımsal pomza, gübre karıştırıp belleyebilirsiniz. Daha sonra buraya tahıl, turp, yonca, fig gibi çeşitli toprağı yumuşatacak bitkiler dikebilirsiniz. Ayrıca sürekli kompost üretip eklemekte toprağı zaman içinde gevşetecek su tutma kapasitesini arttıracaktır. Ama bu süreçte bir handikapınız var. Toprak suyu drene edemeyeceği için muhtemelen şiddetli yağmurlardan sonra bitkiler çürüyecektir. Sayın Meyvelitepe' nin dediği gibi önce bir çukur açıp suyu oradan tahliye etmek ve bu sırada toprağı geliştirmeye çalışmak orta vadede sonuç verebilecektir diye düşünüyorum.

cockpit beğendi.
kerkenez Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-03-2016, 10:06   #3
agaclar.net

MeyveliTepe's Avatar

Giriş Tarihi: 22-03-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cockpit Mesajı Göster

Su tutucu veya gevşetici ne malzeme kullanırsanız kullanın, bunların bir kapasitesi var ve sürekli biriken suya çözüm olmaz. Orası hortum veya esnek bir boruyu sorunsuz su tahliye edebileceğiniz bir noktaya kadar götüremiyecek hiç bir gedik bulunmayan nasıl bir yerdir bilemiyorum. Öyle ise oranın üzerini filan da kapatıp su girmesini tamamen engellemeniz gerekir.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-03-2016, 11:06   #4
Ağaç Dostu

cockpit's Avatar

Giriş Tarihi: 09-03-2016
Sayın "Meyvelitepe", bahçeyi 4 tarafı kapalı düşünün (1 taraf evim, 2 taraf komşuların duvarları ve benim müştemilatla kapalı , alt kısım (fotodaki kızımın evi , kömürlük ve diğer binanın istinat duvarı ile çevrili).

Bu durumda 4 yanına da tahliye yapmak olası değil. Ancak bir konuyu yeniden vurgulayayım. Orada aşırı su birikimi; yalnızca yoğun yağmur yağışlarında gerçekleşiyor hatta yürüme yolunu aşıp sağa taşıyor, toprağın emmesi 1-2 günü buluyor. Aşırı karda, hafif yağmurda su birikmiyor ancak nemlilik sürüyor.

Buna da maalesef, yeni fotoda ağaca asılı poşetin sol altında görebileceğiniz ve asıl binanın çatısından gelen yağmur suyu gideri neden oluyor. Daha kısa tuttuğumda tüm bahçe su altında kalıyor, verebileceğim başka bir yer de yok

Umarım bu kez anlatabilmişimdir.

Saygılarımla.

Ek: Sayın Behzat, şimi gördüm mesajınızı. Keşke evin giderlerine bağlamak mümkün olsa. Bidon konusuna gelince 1-2 bidonu aşan bir su.

Eklenen Resimler

cockpit Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:32.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025