![]() |
|
![]() |
#1051 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-04-2007
|
Alıntı:
- alt haznede oksijen bulunması - alt haznede EM'nin etkisinin olmaması (üst hazneye sadece eM BUkaşi uygulanmakta ve alt haznedeki sıvı ile teması bulunmamaktadır) En doğrusu bu sıvıyı birkaç günde bir alıp lavaboya, tuvalete, banyoya dökmektir. Ancak, çöp EM Bukaşi ile muamele gördükten sonra üzerinden 1 ay bile geçse kötü kokmuyor. Bence EM'nin performansını süzülen ve süzüldükten sonra EM ile teması kesilen sıvıya göre değil de, sürekli organik madde ile (çöple) temas halinde kalan ve kokmayan fermnate olmuş maddeye göre dğeelrendirmek gerekir. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1053 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sırayla: -EM1 -EMa -Bukaşi -Bukaşinin Çöpe Uygulanması -Çöp sıvısının oluşumu Eğer bu ideal orandan uzaklaşma ve kontaminasyon olmasaydı. Bir defa EM1 alır ondan sonsuza kadar EMA üretebilirdiniz. Ama durum böyle değil. Ancak bir defa EMA üretebilirsiniz. Aksi takdirde ikinci defa üretilen şey EM değildir. EM'nin yaptığı etkileri yapmaz. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1054 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
|
Belen köyünden Mehmet Gemici' nin yetiştidiği patlıcanlar. ![]() İçine girdiğinizde kayboluyorsunuz. EMA uygulandı; hem kökten, hem yapraktan. Damlama sistemi olmamasına rağmen tüm uygulama kurallarına başından sonuna kadar uydu. Asıl korkusu ve EMA uygulama amacı NEMATOT kök hastalıydı. Nematot patlıcanı en verimli döneminde durduruyordu. Aynı yöntemle domateste nematot kök hastalığını önlemişti. (Bunu yukarıdaki bir iletide yazmıştım) ![]() Şu anda bile hala çiçek ve patlıcan var. Ve çok sağlıklılar. Verim de çok iyiydi. Teşekkürler Doğasever; Teşekkürler EMA. Şimdi yapmam gereken; bazı patlıcan köklerinini çıkarmak ve onları elde edeceğim mikoriza ile aşılamak. Bakmışsın bir de patlıcan ağacı yetiştirmişiz. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1055 |
Ağaç Dostu
|
Halil Bey yazıyı okumadan önce resim açıldı. En önde bir ağaç var. Yanılıyor olabilirim belki ama bana armut ağacı gibi geldi. Ona bakarak, tüm tarlada armut ağacı ekili sandım bir an. Sonra yazıya bakınca anladım patlıcan olduklarını. Bu paylaşımınız için çok teşekkürler. Bu patlıcanların köklerinde mikoriza olduğunu sanıyorum. Kökleri de sonra fotoğraflarsanız çok memnun olurum. Sevgiler, saygılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1056 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
|
Alıntı:
Gelecek yıl onunla yarışaçağız. ![]() Şu anda köklerde mikoriza var mı yok mu bilemem ama geçen yıl NEMATOT vardı. Gelecek yıl mikoriza da uygulayacağız. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1057 |
Ağaç Dostu
|
Patlıcanları toplamak için ya armut ağacına çıkacağız ya da merdivene desenize ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1058 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-02-2010
|
sevgili doğasever geçen hafta 1 lt em 1 aldım ankaradan em agriton bundan bir pet şişeye 50 gr pekmez ve 50 gr em 1 ve 900 gr hazır su toplamda 1 lt karıştırdım aynı oran kat sayısıyla 2,5 lt daha karışım hazırladım 1 hafta geçmesine kaşın hala bir hareket yok sobalı odada loş bir yerde muhafaza ediyorum bu sorunla ilgilenir misiniz teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1059 |
Ağaç Dostu
|
Fikri Takip
Yazdan beri garajda durmakta olan bu çuvalların birini bugün açtım ve harikulade bir kompostla karşılaştım. Bugün fotoğraflayamadım ama yakında fotoğraf ekleyeceğim. Başardığım şeyin benim için önemi büyük : Maliyet çok fazla yükselmeden, fazla kolgücü gerekmeden basitçe kompost yapmak mümkün müydü ? Mümkündü. - Ayrıca 3 başarısız kompost denemesinin ardından olmuyorsa olmuyordur deyip bırakmamıştım.- Sayın Doğasever 'e çok içten teşekkürlerimi iletmeyi borç bilirim. Selamlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1060 | |
Ağaç Dostu
|
fikri takip 2
Alıntı:
Bunu yakında tekrar deneyeceğim, fotoğraf da çekerim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1061 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-02-2008
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1062 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bukaşiyi top haline geitrmeden Bukaşi olarak aralara serpiştirebilirsiniz. (%1-2 oranında kil ile birlikte daha da iyi olur.) Daha da iyi olur. Bukaşi Topunun amacı atıksu, göl ve nehirlerin temizliği içindir biliyorsunuz. Tekrar teşekkürler. Aşağıdaki karpuz kabugu için siz de farkına varmışsınız karpuz kabuğunun kendisinin nemi çok yüksek zaten su gibi oluyor. Saygılar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1063 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-09-2008
|
Sn . doğasever, Bir soru da ben size sorabilirmiyim? EM1 aldik. Malum formül ile 1L. EM aktif elde ediyoruz. Bu formlarda 3-4 saat gibi bekleme zamanini okudum. Yine baska yerlerde 7-8 gün olarak okudum. Gercek bekleme zamani ne kadardir acaba ? Ayrica, benim 10 tonluk, damlama depom var. 300 zeytin agacimin sulamasini, 2 ye böldüm. 10 Ton suyu 150 agac olarak yapiyorum. Acaba, bu durumda ne kadar EM Aktif, hangi aralikla, 10 tonluk depoma koysam,uygun olurdu ? Saygilar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1064 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-02-2011
|
ben aksarydan mustafa soysal öncelikle *** aranızda bulunmaktan mutluluk duydum. ben yeni üyeyim sizden her türlü yardımlarınızı bekliyorum . topragım yeni benim yalnız bahcecilik konusunda yeterli bilgim yok gerekli bilgilerinizi bekliyorum...*** |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1065 |
Ağaç Dostu
|
Sn Hillybilly Talihsizliğiniz tam Yeşiladım'ın işi bıraktığı dönemde siteden ödeme yapmış olmanız, Yeşiladım'ın işi bıraktığı halde siteyi zamanında dudurmamış olmasıdır. Daha fazla mağdur olmamanız için yeşiladım size attığı mailde ödemenizi geri göndermeyi teklif etmiş. İster ödemenizi isterseniz sipariş ettiğiniz ürünleri alabilirsiniz. Yaşadığınız olumsuz deneyim için EM adına sizden özür diliyorum. Saygılarımla. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1066 |
Ağaç Dostu
|
************JAPONYADAN HABER******************* Sayın Ağaçsever Dostlar Hepiniz bu sabah Japonyada meYdana gelen korkunç deprem ve tsunami felaketini duymuş olmalısınız. Duymayanlar için depremin büyüklüğü 8,9 (beklenen Marmara depreminin 55 katı büyüklükte) ve arDından büyük bir tsunami felaketi yaşandı. Henüz ölü ve yaralı ve diğer hasarlar hakkında herhangi bir bilgi yok. Ancak, az önce EMRO Japonya'dan aldığım bilgiye göre EMRO Japonya personeli ve Prof Teruo Higa sağ salim hayattalar. EMRO da herhangi bir kayıp yok. Bunu buradan arkadaşlara duyururum. Allah bir daha böyle büyük bir felaketi hiçbir ülkeye yaşatmasın. Herkese saygı ve sevgilerimle. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1067 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 14-04-2009
|
sayın doğasever 3 yıl em kullanan bir kişinin kimyasal gübre kullanmasına gerek kalmadığını söylüyorsunuz. Peki elinizde kimyasal gübre kullanmadan 3 yıl em kullanılan bir tarlanın npk ve iz elementlerini gösteren bir analiz raporu var mı ? beni yanlış anlamazsınız umarım amacım ürünü kötülemek değil sadece ürünü daha iyi tanımak açısından soruyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1068 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-03-2011
|
EM1 elime ulaştı. Parayı yolladığım günün akşamı kargoya verilmiş. Teşekkür ederim. Şimdi bunu kullanmada. Aslında yanına bir klavuz koysalar çok iyi olacakmış ama ne yapalım kendimiz bulacağız. Asıl sormam gereken şu. Ben EM yi nasıl aktifleştirip EMA elde edeceğim. Bunun için elimde esmer şeker ve üzüm pekmezi var. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1069 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Başlıkta ayrıntılı olarak anlatılıyor uygulamanın nasıl yapılacağı. İyiki mesajı okudum. Bankada aksaklık olduydu da ben daha ödememi bile yapmadım. Pazartesi durumumu kurtarayım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1070 |
Ağaç Dostu
|
Elimde Melas yok? (Melas dediğin nedir ki? Ah bi bilsem? ![]() Bunun yerine esmer şeker(Pancar melasıyla yapılmış) ya da üzüm pekmezi kullanabilirmiyim? Önemli olan burda mikroorganizmaların beslenmesi değil mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1071 |
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Murat bey, harnup (keçiboynuzu) pekmezi gayet uygundur. Aktarlarda bulabilirsiniz. Düzenleyen MeyveliTepe : 28-03-2011 saat 15:01 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1072 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Meyveli Tepe teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1073 |
agaclar.net
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1074 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-04-2008
|
EM i humas'ı uygularken karıştırıp uygulayabilirmiyiz? YAPRAKTAN UYGULANACAGIMIZ 1/500 EMA SIVISINA,HUMİK ASİD SIVISI KATMAKLA EM İN ETKİNLİĞİNİ ARTIRMIŞ OLURMUYUZ ? Düzenleyen ihsankaya45 : 18-04-2011 saat 22:15 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1075 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-04-2008
|
sayın dogasever önceki yazılarınızda Agriton Prestij ürettiğinizi belirtmişsiniz. bu benim üsteki sorunun cevabı olsa gerek. sonuçlarını aldınızmı ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1076 |
Ağaç Dostu
|
Sn İhsankaya45 1/500 EMA çözeltisine humik asit katabilirsiniz. Evet, daha da iyi sonuç alırsınız. Saygılarımla. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1077 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Doğasever, geçen sonbaharda Ankara bayinizden foseptikte kullanmak üzere EM (ardıl ekini anımsamıyorum) almıştım. Metreküp hesabını yanlış yaptığım için çok çok fazla ısmarlamışım -miktarını söylemeyi utanıyorum ![]() -Bir metreküpe ne ölçüde-ne sıklıkta atmalıyım ( satın aldığım zamanki notlarımı kaybettim) -Altı dönümlük arazimin yarısı beyaz, pekmez toprağı cinsinden, elimdeki bu EM'leri bir şekilde, belki de ek katkılarla, bu toprağı iyileştirmek için kullanabilir miyim? - |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1080 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 26-05-2008
|
Sayın Dogasever, Geçen yıl aktifleştirilmiş ema almıştım.Yaklaşık 1 sene olacak. Acaba elimde kalanı kullanmanda bir sakınca olabilirmi. Aydınlatırsanız memnun olurum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|