agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama)
(https)




Beğeni Düzeni539Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 01-06-2015, 14:52   #11
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 9,054
Bahsettiğiniz problemin sebebi oksijen yetersizliği olsa gerek. Çoğalan mikroorganizmalar zaman geçtikçe daha fazla oksijen tüketmeye başlıyorlar, oksijensiz kalırlarsa ölüyorlar ve yerlerini anaerobik mikroorganizmalara bırakıyorlar.

Benim yaptığım denemelerde bahsettiğiniz durum 15-20 gün içinde gerçekleşiyor, ki o zamana kadar hazırlanan çay çoktan kullanılmış olmalı. Hava pompanızın çıkış sayısını arttırmayı deneyebilirsiniz. Bende 35W gücündeki bir pompadan üç çıkışı aynı anda 120 litrelik bidona veriyorum.

Not: 120 litrelik varil için ek bilgi: Bu hacimdeki varile yaprakları serbest halde koymuyorum. Bir çuvalın içinde koyuyorum ve çuval varilin dibine inmiyor, suyun üst hizasında duruyor. Bu da önemli bir faktör olabilir.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:11.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2026