agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama)
(https)




Beğeni Düzeni539Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 04-05-2015, 13:19   #1
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 9,019
Çok önemli bir hatırlatma yapmak isterim. Çayı ara sıra karıştırarak havalandırmak yeterli olmaktan çok uzak olacaktır. İrfan çayının en önemli özelliği, içerdiği dengeli mineral kompozisyonunun yanı sıra aerobik (oksijen seven) mikroorganizma içeriğidir. Bunu hiç kesintisiz, günde 24 saat hava vererek sağlayabilirsiniz. Aksi halde süreç hemen anaerobik (oksijensiz) ortama döner ve patojen (zararlı) mikroorganizmalar ürer. Bu tamamen farklı bir şeydir. Şayet anaerobik bir çay yapılacak ise, oksijensiz ortamda zararlı bakteri üremesini engelleyecek şekilde fermente edilmesini sağlamak gerekir (enzim sürecinde olduğu gibi). Bu çok temel bir ayrımdır.

Sürekli havalandırmanın bir diğer fonksiyonu dekompozisyonu hızlandırmasıdır. Sizin yaptığınız çayda ertesi gün rengin değişmemiş olmasının bir açıklaması bu olabilir. Havalandırma olmadığı durumda yaprakların dekompoze olması 3 haftaya kadar uzar.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:44.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025