agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama)
(https)

Beğeni Düzeni87Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 04-04-2013, 11:39   #1
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-01-2010
Bende takipteyim

Safranlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-04-2013, 10:39   #2
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 28-10-2011
İyi günler sisleme ile ilgili bir köşe bulamayınca ben de otomatik sulama ile ilgili bilgisi olan arkadaşlardan yardım almak istedim. Basit bir sisleme yapabilmek için acaba damlama hortumarıyla ve sisleme uçları yeterli olur mu mutlaka basınç için motor gerekir mi bu konuda bilgisi olan arkadaşlar bilgi verirlerse çok teşekkür ederim.

smnvrl beğendi.
mmanager Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-04-2013, 10:57   #3
Ağaç Dostu

smnvrl's Avatar

Giriş Tarihi: 07-12-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mmanager Mesajı Göster
İyi günler sisleme ile ilgili bir köşe bulamayınca ben de otomatik sulama ile ilgili bilgisi olan arkadaşlardan yardım almak istedim. Basit bir sisleme yapabilmek için acaba damlama hortumarıyla ve sisleme uçları yeterli olur mu mutlaka basınç için motor gerekir mi bu konuda bilgisi olan arkadaşlar bilgi verirlerse çok teşekkür ederim.
Sn Mmaneger;

Sisleme konusunda edindiğim bir kaç bilgiyi sizle paylaşmak isterim. Sisleme yüksek basınç altında yapılıyor sistemin basıncı 70-100 bar civarındadır. Evlerde kullandığımız suyun basıncı 1-2 bar civarında olduğundan dolayı şehir şebekesi ile pulverizasyonu sağlamak zordur. Basınç yapacak bir ekipmana ihtiyacınız var . 10 bar civarına çıkarsanız küçük alanda sisleme yapılabilir. Sn SAGEN in evinde orkideler için kurduğu TERRARİUM u incelemenizi tavsiye ederim .Orada sisleme çalışması mevcut.

Saygılarımla.

SAGEN beğendi.
smnvrl Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-04-2013, 11:52   #4
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 27-12-2012
Alıntı:

Sislemeyi hangi bitkilerde,ne amaçla ve kaç adet bitkide düşünüyorsunuz?

Manifesto Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-04-2013, 13:13   #5
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Manifesto Mesajı Göster
Sislemeyi hangi bitkilerde,ne amaçla ve kaç adet bitkide düşünüyorsunuz?
100 kadar çiçek için düşünüyorum .Epifiptik çiçekler için atlas çiçeği yılbaşı çiçeği rihipsalis gibi fazla suyu sevmeyen nemli ortamdan hoşlanan,sisli yağmur ormanları doğal yaşam koşullarında yaşayan çiçekler için istiyorum.Bu nemi her gün fıs fısla sağlamaya çalışıyorum fakat miktarı gitgide artınca zor olmaya başladı bu sebeple.Mesela yeni ekildiği zaman çiçekler fazla sulanmak istemiyor fakat nemli bir ortam istiyor bu ortamı sağlamazsam ya fazla sulamaktan ölüyor ya da susuzluktan kuruyor.Evimde bir balkonda üst üste rafların üzerinde drmaktalar .Sislemenin aynı zamanda ortam ısısını azaltmakta faydası olduğunu da okumuştum.Motor kullanmak gereklimidir şehir suyuna damlama sulama hortumlarına sisleme uçları takılırsa bu işlem halledilebilir mi..3 tane sisleme ucu bile olsa yeterli diye düşünüyorum..Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler .

Eski 06-04-2013, 13:23   #6
Ağaç Dostu

Alıntı:
100 kadar çiçek için düşünüyorum .Epifiptik çiçekler için atlas çiçeği yılbaşı çiçeği rihipsalis gibi fazla suyu sevmeyen nemli ortamdan hoşlanan,sisli yağmur ormanları doğal yaşam koşullarında yaşayan çiçekler için istiyorum.Bu nemi her gün fıs fısla sağlamaya çalışıyorum fakat miktarı gitgide artınca zor olmaya başladı bu sebeple.Mesela yeni ekildiği zaman çiçekler fazla sulanmak istemiyor fakat nemli bir ortam istiyor bu ortamı sağlamazsam ya fazla sulamaktan ölüyor ya da susuzluktan kuruyor.Evimde bir balkonda üst üste rafların üzerinde drmaktalar .Sislemenin aynı zamanda ortam ısısını azaltmakta faydası olduğunu da okumuştum.Motor kullanmak gereklimidir şehir suyuna damlama sulama hortumlarına sisleme uçları takılırsa bu işlem halledilebilir mi....Teşekkürler
Bitkilerinizin nem ihtiyacını sislemeyle yapmayın.Adana ikliminde hastalıklara davetiye çıkarırsınız.Kökten ahtapot sulama ekipmanlarıyla sulayıp,üstten gölgeleme yaparsanız probleminiz çözülür.

100 bitkiye bu sistemde 50 tl civarı bir maliyet çıkar.

Eski 06-04-2013, 14:30   #7
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Manifesto Mesajı Göster
Bitkilerinizin nem ihtiyacını sislemeyle yapmayın.Adana ikliminde hastalıklara davetiye çıkarırsınız.Kökten ahtapot sulama ekipmanlarıyla sulayıp,üstten gölgeleme yaparsanız probleminiz çözülür.

100 bitkiye bu sistemde 50 tl civarı bir maliyet çıkar.
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim zaten gölgeleme bir zorunluluk oldu kaktüs bile olsa bazıları gölge yerde yaşamak istiyor.Sizin bahsettiğiniz ahtapot sulama sistemi hakkında biraz bilgi verebilirmisiniz.Saksıların hepsi aynı boyda olmadığından çiçeğin su ihtiyacı da az olacaktır çiçeğin ihtiyacına göre ayrı ayrı ayarlama yapılabilir mi.Teşekkürler...

Eski 06-04-2013, 15:17   #8
Ağaç Dostu

Alıntı:
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim zaten gölgeleme bir zorunluluk oldu kaktüs bile olsa bazıları gölge yerde yaşamak istiyor.Sizin bahsettiğiniz ahtapot sulama sistemi hakkında biraz bilgi verebilirmisiniz.Saksıların hepsi aynı boyda olmadığından çiçeğin su ihtiyacı da az olacaktır çiçeğin ihtiyacına göre ayrı ayrı ayarlama yapılabilir mi.Teşekkürler...
Ayarlı ve ayarsız ahtapot sistemleri var sulama ihtiyacınıza göre kısar veya açarsınız.Nereden alacağınızı bilmiyorsanız benimle irtibata geçin.

Buyrun:

Eklenen Resimler

smnvrl beğendi.
Eski 06-04-2013, 13:31   #9
Ağaç Dostu

Aslında bir marketin manav reyonunda görmüştüm ara sıra sebzelere su fışkırtıyordu benim de aklıma böyle bir fikir geldi.Hafif hafif su sıkan bir sistem de olabilir aslında.Fakt kat kat sepetli raflar üzerinde oldukları için alat raflardakile daha az ıslanacak üst raflardakiler de daha falza nemlenecektir.Bir de şöyle bir sakınca var çiçekler güneş alırken yaprakları ıslatıldığında yapraklarında lekeler oluşuyor sislemede böyle bir sorun yaşanır mı o konuda endişe duyuyorum.....

Eski 02-07-2013, 14:23   #10
Ağaç Dostu

SAGEN's Avatar

Giriş Tarihi: 12-01-2011
Galeri: 26
Alıntı:
Sayın MMANAGER;

Bahsettiğiniz otomatik sislemeyle ilgili benim çalışmalarım var ve çok ta kullanışlı olarak düzenli çalışmakta. Bu konuda size gerekli ekipman ve teknik konuda bilgim mahiyetinde yardımcı olmaktan mutluluk duyarım.
Tam olarak ne istediğinizi ve ne amaçla kullanacağınızı anlatırsanız yardımcı olmaya çalışacağım size.

SAYGILARIMLA...

SAGEN Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 06:46.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025