![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Köy Tavuk Gübresi
Tavuk ve kümes hayvanları gübresi kullanılabilir mi, kullanılması halinde, yöntem ve dozu ne olmalıdır. Bu başlığın konusu tavuk gübresi ev kümeslerinde beslenen doğal köy tavuğu gübresi. Bir yıl, altı ay biriken gübreden söz ediyorum, çiftlik gübresi değil! ![]() Düzenleyen nariçi : 16-11-2008 saat 19:59 Neden: açıklama eklendi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Nariçi. Tavuk gübreside çiftlik gübresi olarak adlandırılır. Zaten onlar kümeste biriken gübre ise sıkışmış ve yanmıştır. Yani kullanılmaya hazırdır. Eğer tam yanmamışsa kullandığınız yerleri yabani otlar sarabilir. Aman dikkat. Yorum 1. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim Sayın Cumhur Tonba. Bu gübre içine meşe odunu talaşı katsam daha iyi olur mu? Ben yaptığım stoklamayı baharda kullanacağım, yapraklarda çürür (hertürlü değişik yaprak karıştırdım.) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Her türlü bitki artığını yığarak onlrın çürütülmesi ile elde edilen gübre ye Tarım dilinde kompost Diyoruz. Tamamen orgnik bir gübre ve çok faydalı. Toprağın yapısını düzeltir, daha iyi havalanmasını sağlar, daha iyi su tutmasını sağlar, toprağı aynı zamanda inorganik maddelercede zenginleştirir. Aslında bahçe artıklarını yakmayıp bir yere yığarak çürütüp kullanmak çok faydalı bir işlemdir. Saygılarla. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Okuldan aklımda kalan bir not: 'Bir hayvanın sindirim sistemi ne kadar kısa ise gübresi o kadar verimli olur.' Bu yüzden kümes hayvanlarının gübrelerini kullanırken daha dikkatli olmak ve dozajı düşürmek faydalı olur kanaatindeyim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|