![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Guest
|
Torf ile normal toprak karıştırılır mı?
Satın aldığım torfun üzerinde normal toprakla karıştırmayın gibi bir şey yazıyor, ikisinin karıştırılması zararlı mı bitkiler için? Normal toprakla karıştırdıktan sonra içerisine diktiğim fidanlardan yalnız bir tanesi tuttu diğerleri öldü, ölenlerin yerine yenisi ekme konusunda yardım istiyorum bilenlerden... |
|
|
|
#2 |
|
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Ebonsa, Mine hanımın bu konuda karışım hazırlama tarifi var. Detayları bulman için biraz araman gerekecek, şu an nerde olacağını bilemiyorum. Torf, dere kumu ve toprağın üçte bir oranlarında karıştırılmasının en uygun karışım olduğunu anlatmıştı. Fidanların tutmamasının nedeninin karışım olması olasılığı en zayıf olasılık. Hangi fidanları nasıl diktiğini anlatırsan bir çare arayabiliriz. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Guest
|
Söğütleri köklendikten sonra dikmiştim o kumlara lakin öldüler; ben de torfun kabında "kesinlikle normal toprak ya da hayvansal gübre ile harmanlamayınız" yazınca onunla bağlı olabileceğini düşündüm. Bağlı değilse mutlu olurum çünkü o saksılardaki kumları başka fidanlar için kullanmak istiyorum... |
|
|
|
#5 |
|
Guest
|
Tamam Memet abi, sağol yorumların için, bekliyoruz Mine hanımın fikrini ![]() |
|
|
|
#6 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-08-2013
|
Toprak hazırlığı
Öncelikle selamlar, ben kendi bahçemde yükseltilmiş yastıklar yaparak sebze yetiştirmeyi planlıyorum, forumları incelediğimde toprak hazırlığında özellikle sayın Meyvelitepe'nin, sayın Zeytinlibahçe'nin cocopeat kullandıklarını )tabii sadece bu malzeme değil...) öğrendim, araştırdığımda aslında benim için bu malzemeyi kullanmak fiyat açısından biraz pahalı gelecek gibi, bir de grow bag denilen malzemeyi gördüm, sanki fiyatı daha uygun gibi, acaba bu malzemeyi toprak hazırlığında kullanmam mümkün olur mu? Cocopeatin sağlayacağı faydaları bu malzeme ile de elde edebilir miyim? şimdiden çok teşekkürler, saygılar. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın Mine Hanım Torf,yaprakların veya diğer bitki artıklarının(kabuk vs.gibi) toprak ile karışmış hali değilmi? Ormanlarda veya ağaçlı alanlarda yaprakların altındaki toprağı torf olarak kullanabilirmiyiz? Selamlar |
|
|
|
|
|
#9 |
|
agaclar.net
|
Torf; nemli, yağışlı ve serin yörelerde göl ve benzeri su yatakları altındaki arazilerde yetişen bitkilerin ( yosun, saz vs.) kısmen çürümesi ve kalın yataklar meydana getirmesi sonucu oluşan organik bir materyaldir. İçinde toprak yoktur. Oluşması çok uzun bir süreç ister. Aynı maden gibi yatakları vardır. Ormanlarda ve ağaçlı alanlarda yaprakların altındaki toprak ise torf değildir. Yaprak çürüntülü topraktır. Yapraklar zamanla parçalanıp kompostlaşır, toprakla karışır. Bu da orman toprağı adıyla satılır. |
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|