agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama)
(https)

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 08-06-2010, 23:43   #1
Ağaç Dostu

artemisia10's Avatar

Giriş Tarihi: 13-05-2010
Galeri: 55
Yaz aylarında atıklarımızı değerlendirmek

Sn.Epsody bu konudaki çalışmalarınızı merakla izliyorum ve size teşekkür ediyorum. Ben de yaz aylarında atıklarımızı nasıl değerlendireceğimizi düşünüp duruyordum. Özellikle ziyan olan atıkları düşünüp üzülmemek elde değil. Sokaktaki hayvanlarımızı beslemek için yemek artıklarımızı onlarla paylaşalım, camlarımızı plastiklerimizi ayıralım peki ama organik atıklarımız? Geçen sene yazlıkta tatsız olduğu için çöpe atılan karpuzun haddi hesabı yok yazık üstelik kötü kokular çöpten sızan sular cabası ve bu çöplerde başka artıklar da bulunuyor. Ben kendi adıma sisteminizi şuanda yaşadığım ev ortamında uygulayamayacığımı düşünüyorum biraz büyük ancak tarlamda uygulayablirim şuanda daha önce anlatmış olduğunuz sistemle küçük bidonlarda kompost yapıyorum. Bu sisteminizin daha yaygın olarak kullanılması çok daha önemli bence. Belki bu sitemi yaşadığımız alanlarda ortak bir kullanım noktası olarak değerlendirmek daha mantıklı olur örneğin çöpün yanında organik atıklar için bir bölüm oluşturulabilir. Belediyelerin buna izin vermesi gerekir heralde ,birde insanlarda bu bilinci yaratmak biraz zor oluyor. Bir de sisteminizde orta kapaktan kompostun nasıl alınıp elendiğini tam anlayamadım sanırım çizerseniz daha iyi anlaşılır.Saygılar...

artemisia10 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-06-2010, 07:29   #2
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 04-02-2008
Sistemimizin çalışma ayrıntılar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi artemisia10 Mesajı Göster
Sn.Epsody bu konudaki çalışmalarınızı merakla izliyorum ve size teşekkür ediyorum.
Sevgili artemisia10, İlginize sonsuz teşekkürlerimi sunarım, Sistemi düşünürken her yerde ve biçim olarakta balkona çatı arasına bahçede bir köşeye sığabilecek büyüklükte olabilecek.

Burada ki eksik anlaşılmaların sebebi benim bu uygulamayı kendi teknik becerilerimle şekillendirme olanaklarımın herkesin bu imkanlara sahip olamamasından gelmektedir, hatta bu sistemi kurdurmak için çevrelerinde bir uzmanın olmayışı işleri dahada zorlaştırmaktadır.

Sevgili artemisia10, Sistemimiz havasız yanma esasında organik atıkların kompostlaştırmasını sağladığından mutfak atıkları tek çeşit olarak dahada bu süreci yavaşlatacaklardır.

Biz bu süreci kısaltarak kabımızın kompost üretmini hızlandırmak bizim elimizde olan bir durum, bilindiği üzere mutfak atıkları yeşil malzeme olduğundan atıklarımız kadar karbon malzeme ilavesi yaparak işlem süreci hız kazanacaktır, karbon malzeme olarak çevremizdeki kurumuş ağaç yaprakları odun talaşı buğday kepeği ufalanmış saman parçaları hatta bitkilerimiz için temin ettiğimiz yanmış ahır gübreleri burada kullanarak sistemimizin işleme sürecini hızlandırabiliriz.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi artemisia10 Mesajı Göster
Bir de sisteminizde orta kapaktan kompostun nasıl alınıp elendiğini tam anlayamadım sanırım çizerseniz daha iyi anlaşılır.Saygılar...
Arkadaşım sistemimizde olgunlaşan kompostu alacağımız kapak kabımızın altında olduğundan, kapağı açtığımızda olgunlaşan kompost bizim önümüze gelecektir, burada bir açıklama yapmam lazım, kompost kapağını açtık kompostumuz olgunlaşmış hali var ama nemli görünüyor, bizim yapacağımız bir şey komposta ihtiyacımız olduğunda kabımıza mutfaktan atık ilavesi yapmadan biraz beklememiz gerekecek, kompost alma işlemi tamamlana kadar atıklarımızı başka bir kapta bekletmeye alıp, olgunlaşan kompostu aldıktan sonra bu atıkları ilave edebiliriz tabii karbon malzemeleride karıştırarak. Aldığımız olgunlaşmış kompostu eledikten sonra elek üzerinde kalan iri parçaları kompost kabımıza tekrar bırakabiliriz, açıklamalarım da anlaşılamıyan taraflar için tekrar yorumlarınızı alabilirim sevgi ve saygılarımla tekrar teşekkür ederim.

epsody Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:43.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025