agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama)
(https)




Beğeni Düzeni277Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 24-05-2011, 22:34   #17
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 24-03-2009
Şehir: Kdz Ereğli-ankara
Mesajlar: 524
Selahattin bey,

zaman zaman mesaj gönderen olsam da çok iyi izleyici olduğum bu forumda sizlerin katkısıyla Sevgili Ensar beyin tavsiyesiyle balık tutmayı öğrendim. Öğrendim de balığı pişirecek mangal yok Yani namı diğer soilless. En azından şimdilik

Sevgili Acemi Usta’nın bu 31 no.lu mesajındaki,
http://www.agaclar.net/forum/showthr...t=20171&page=2

ve Sevgili Meyvelitepenin bu blog sayfasındaki

http://meyvelitepe.typepad.com/meyve.../04/denge.html

havadan laktik asit bakteri toplayıp, serum olarak saklayıp, mikroorganizmaların besini melas, pekmez veya esmer şekerle besleyip, aktifleştirerek gübre tarifinize katılırsa asitik ortam yaratan laktik asit bakterilerinin;

“Lactik Asid bakterisi, bozunma sırasında ortaya çıkan ve kötü kokulardan sorumlu olan amonyak ortamında gelişir ve beslenir. Eğer çöplerin ayrıştırılması ve fermentasyonunu daha az kokulu gerçekleştirmek istiyorsanız kullanacağınız özel bakteri türü laktik asid bakterisidir.”

Bu özelliği ile tarifinizi uygulayan arkadaşlar bu kokuyu önleyebilir.

soilless Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 08:05.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025