agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama)
(https)




Beğeni Düzeni3415Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 16-10-2010, 23:27   #11
Ağaç Dostu
 
Sarıcan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-11-2008
Şehir: Küçükyalı-ISTANBUL
Mesajlar: 1,498
Galeri: 32
Sevgili yasarugur,

Başarı haberlerinizi aldıkça inanın çok mutlu oluyorum. Hele birde bu başarılarınızı arkadaşlarınızla paylaşıp fayda zincirini genişletmeniz beni daha da sevindiriyor. Benim bahçem yok, balkonda da artık uygulama yapmaktan yoruldum. Ben kıvılcımı çaktım, bayrağı taşıyacak ve bu işi tarlada bahçede uygulayacak sizin gibi işleyebilecek toprağı veya ağacı olan arkadaşlar. Bundan sonra benim için en büyük zevk sizlerden gelecek güzel haberlerdir.

Benim enzim konusuna ilk girişteki amacım, toprakla ve bitkilerle uğraşan insanımıza içeriğini bilmediği bir takım parayla satılan gübreler yerine, hemen elinin altındaki malzemelerle uygulayabileceği, hatta günlük tükettiği gıda artıklarını çöp olmaktan çıkarıp faydaya dönüştürebileceği bir sistemi anlatabilmekti. Bir iki saksı bitkisi dışında yaptığım enzimi fiili olarak uygulama imkanım olmadığı için sizden gelecek geri beslemeler benim için çok önemli idi. Boş yere uykusuz geceler geçirmemişim diye şimdi daha bir seviniyorum.

Bitkileri beslerken faydalı olabileceğini balkondaki saksılarda bende farketmiştim ama asıl merak ettiğim üretilen çöp enzimlerin kirli su veya atıkları arıtma veya parçalayarak temizlenmesini sağlamaya da uygun mudur? Eğer deneme imkanınız olursa yaptığınız enzimlerden çevrenizde olan kirli ortamlara ilk başlangıçta anlatılan şekilde uygulamalar yaparsanız memnun olurum.

Balık enziminin de bitki beslemede çok faydalı olacağını hisseder gibiyim. Fermentasyon esnasında nargile sistemi uyguluyormusunuz yoksa bidonun ağzını sıkıca kapatıp, arasıra gaz tahliyesi için gevşetiyormusunuz. Kokuşma olmadıktan sonra pis koku olmaması lazım. Büyük bir ihtimalle hava aldırmışsınız. Sisteminizi bir daha gözden geçirin derim. Resimleyebilirseniz daha iyi olur.

Başarılarınızın devamını diliyorum ve elde ettiğiniz başarıları paylaşmanızı merakla bekliyorum. Saygılar.

Sarıcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:01.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025