![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2010
|
bence ema yı ayrı verin beraber vermeyin |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-04-2012
|
karıştırmasak daha mı iyi olur acaba ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Burdaki mesajımda yaptığım enzimin üzerine tarih yazmamıştım. Şimdi mesajı bulup bir baktımki üzerinden 5 ay geçmiş, bana daha 3 ay olmuş gibi geliyordu, zaman ne kadar çabuk geçmiş. ![]() ![]() 5 ay önce yaptığım enzimi henüz süzmemiştim, yarın ilk iş onu süzgeçten geçirmek olacak. Bu kadar geç süzmek sorun olur mu ? Daha çok acemiyim, ph ölçer bulabilirsem en kısa zamanda ölçümde yaparım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Enzim kabına hümik asit ilave etmemenizi öneririm. Leonardit'den elde edilen hümik asit çözeltilerinin PH'ı çok yüksek olduğu için enziminizdeki dengeyi bozacaktır. Humik asiti, kullanım esnasında sulama suyuna enzim eklediğinizde ilave edip hemen bu su ile sulamak suretiyle kullanabilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Aaa öylemi ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
agaclar.net
|
PH seviyesine bakmak gerekir. PH 4-4,5 seviyesinde ise ve kokusu da iyi ise kullanabilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Sn. MeyveliTepe , cevaplarınız için çok teşekkür ediyorum. Şimdi hepsini tek tek kontrol ettim, kokuları hafif sirke kokusu şeklinde. En kısa zamanda ph ölçer alıp, ölçümlerini de yapıp burdan sizlere bilgi veririm. Saygılar... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-01-2013
|
12 gün önce enzim yaptım ben de. Pekmez kullandım şişenin ağzına balon geçirdim. Geçenlerde balon sönmüştü. Yavrucuklarımın besini bitti galiba dedim ve pekmez ekledim. Balon tekrar şişti. Çöpe gidecek diye çok üzülmüştüm. Sirkeye benzer bir kokusu var. İçindekiler de hareketli. Bir aşağı, bir yukarı hareket edip duruyorlar. Umarım herşey yolunda gider de çöpe dökmek zorunda kalmam. Başladık bir işe, sonu gelir İnşallah. Herkese kolay gelsin arkadaşlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler sayın Tura. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-01-2012
|
06,02,2013 Tarihinde Aşağıda listelediğim malzemeleri kullanarak ilk denememe başladım. İki adet 19Lt Polikarbon şişelerde yapıyorum. *1.300 gr Tespih ağacı tohumu *1.000 gr Yonca, Isırgan v.b otlar *500 gr Enginar ve yaprakları (tenesi 4tl) *500 gr Alıç *20 adet yumurta kabuğu *4 adet Muz *2 adet Patates *2 adet Soğan *1 Kg+1Kg esmer şeker (Melas) *0,5Kg+0,5Kg EM1 *12+12lt dağ suyu *4 dal Aloe Vera *1kg Ispanak ve Pancar sapı *iki avuç ceviz ve çam fıstığı kabuğu Bütün malzemeyi Nargile sistemi ile donattıktan sonra ikinci gün sonunda hava kabarcıkları başladı. Bugün itibariyle malzemenin bir kısmı üstte diğer kısmı altta bulunmakta. Yurt dışından getirttiğim Ph metrenin kalibrasyonunu yapmadığım ve şişelerin ağzını açıp hava aldırmak istemediğimden Ph ölçümü yapmadım. Yarısı güneşte kalan ve üstünü bez ile örttüğüm şişe diğer gölgede kalana göre daha fazla kaynama yapıyor. Sanırım güneş veya ışık fermantasyonu hızlandırıyor. Ancak kokuda herhangi bir sorun yok şimdilik. Takip edenler bilecektir; ben bu Enzimi zeytinliğimde kullanmayı planlıyorum. Organik olarak zeytin yetiştiriciliği yapmayı hedefliyorum. Kimyasal kullananlarla belki rekolte konularında yarışamayacağım ama en azından sağlıklı nesiller için bir faydam dokunacak-ki inşallah bunun kıymetini bilecek insanlarla karşılaşırım.( Zeytinlik henüz 1,5 yaşında ve humik asit+leonardit+çiftlik gübresi+bordo bulamacı+em5 hariç başka birşey kullanmadım. Em5 benim için pahalı olduğundan Enzim kullanmayı istiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
Biraz önce benim damacanaların ph seviyelerini kontrol ettiğimde ; 1 No'lu damacanadaki enzimin pH değeri 3,3 2 No'lu damacanadaki enzimin pH değerinin 3,5 olduğunu gördüm. Bu başlıktaki mesajlarda pH seviyesinin 3-3,5 arasında olduğunda enzimin tamamlanmış olacağı yazıyordu, kokusu hafif turşu gibi, rengi bulanık ve malzemeler dibe çökmüş. Acaba benim deney başarıyla sonamı erdi? Fikrinizi paylaşırsanız sevinirim. Teşekkürler. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-09-2007
|
Yeni yaptığım enzimin üzeri bembeyaz bir tabaka oluşturdu. umarım bir yanlışlık yoktur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
|
yok yok merak etmeyin beyazlar dosttur |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-08-2011
|
İzmirde ph ölçer nereden bulabilirim? Kırmızı lahanadan ölçüm yapıyorum ama içimde hep şüphe kalıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
|
Bu kadar şüphe etmeyiniz turşu gibi güzel kokuyorsa iş bitmiştir bilimsel deney yapmıyoruz ya canım.... Neticede dönüşümü hızlandırıyoruz sadece.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
|
Misler gibi turşu kokuyor : ) Bir yıllık enzim kullanılırmı ne dersiniz? 1,5 litre kadar şişede unutmuşum geçenlerde gördüm. İlginç rengi berraklaşmış. Marketlerde satılan sirke gibi renge dönüşmüş. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
bende de var bir yıllık... yakında kullanacağim elinizdeki süper bir şey... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Yeni Üye
|
Ben de İzmir'de yaşıyorum ama ben burada fiyatları yüksek bulduğumdan yurt dışından getirttim. e-bay dan alabilirsiniz, en fazla bir ayda elinize ulaşır. Zaten bizimde zamanımız, bu işle uğraşırken bol olduğundan acele etmeyin derim size. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-04-2012
|
Ne gerek var e-bay'a falan google'a ph metre yazın 39 tl ye çok güzel aletler var |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
|
işin kimyasını ve mühendisliğini seven dostlarımız ph mere alabilirler ben işin o yönünde hiç değilim yaparım gecerim bitkilerime veririm keyfime bakarım dünyamıza az da olsa çöp atmadığımızdan mutlu olurum.... keyiflenirim daha ne olsun.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar, yüzeyde beyazlık oluşması şart mıdır? Benim şişede hiç olmadı. Kokusu sirkeye benziyor. Gaz çıkışı yok denecek kadar az. Bugün itibariyle tam 3 hafta geride kaldı. Umarım başarısızlıkla sonuçlanmaz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
|
üç hafta geçtiyse hazır olmamıştır pekmez veya melası az mı koydunuz veya çok soguk mekanda mı duruyor kışın iki ayı buluyor gaz çıkışı normalde azalsa da devam etmeli... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-06-2012
|
sevgili arkadaslar sagolun sayenizde gozlerim bozuldu.. ![]() hic niyetim yokken tum konuyu bastan sona okudum.ama kafam da karismadi degil. ben her sene terasimda domates biber vs.. yetistirmeye calisiyorum.. fena da olmuyor. gecen sene yedigim domatesin tadini anlatamam.. herneyse amacim mumkun oldugunca organik yollarla buna devam etmek.. kafamda olusan sorularin tumuyle sizi bogmak istemiyorum , o yuzden simdilik iki soru soracagim; 1) kahve-siyah-ham seker bulamayacagimi dusunerek, marketten alacagim herhangi ucuz bir pekmez bunlarin yerine kendi basina is gorur mu, yoksa dogrulugu ya da surecin hizlanmasi icin maya, yogurt suyu, pirinc suyu gibisinden seylerle desteklemeli miyim..? 2)amacimin hem evsel atiklari degerlendirmek hem de bitkilere organik besin saglarken hastalik ve zararlilara bagisikligini guclendirmek oldugunu dusunursek, enzim-bokashi-EM yontemlerinden birini secmek gerekse hangisini tercih etmeliyim sizce ? simdiden tesekkurler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
|
1) kahve-siyah-ham seker bulamayacagimi dusunerek, marketten alacagim herhangi ucuz bir pekmez bunlarin yerine kendi basina is gorur mu, yoksa dogrulugu ya da surecin hizlanmasi icin maya, yogurt suyu, pirinc suyu gibisinden seylerle desteklemeli miyim..? 2)amacimin hem evsel atiklari degerlendirmek hem de bitkilere organik besin saglarken hastalik ve zararlilara bagisikligini guclendirmek oldugunu dusunursek, enzim-bokashi-EM yontemlerinden birini secmek gerekse hangisini tercih etmeliyim sizce ? simdiden tesekkurler...[/QUOTE] bulabildiğiniz en ucuzundan her türlü pekmez olur kuru üzümde olur bitkiyi beslemek için ise bizim yemeklerimiz gibi em,bokashi vb ne bulduysanız vermelisiniz te çeşitle nasıl idare etsin yavrucak.... her çeşitten tatsınkı tatlı olsun |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
|
Haklısınız sayın Safranlı. Kapalı balkonda duruyordu. Çoluk çocuk oynamasın diye oraya koymuştum. Sivas'tayım malum. Buralar hala soğuk. Akşam içeriye almıştım. Gaz çıkışı biraz daha belirginleşti. Teşekkür ediyorum önerileriniz için. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
|
19 lt lik iki bidon enzim hazırladım. Bekleme salonuna aldım dermişim : ))) Elimde bidon kalmadı kalan mutfak atıklarımı ne yapsam? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
|
direk oldugu gibi topraga gömün |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 | |