![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-10-2009
|
Yosun gübresi nedir.?
Arkadaşlar bu yaz bir zirai ilaç satıcısından sıvı gübre istedim.(Bu konuda bilgim olmadığı için seçimi kendisine bıraktım.). Bana kuzey denizlerindeki yosunlardan yapılmış yaklaşık yarım Kg lık bir sıvı gübre verdi, ve 1 Kg suya 2 gr koymamı söyledi. Bahçemdeki sebzelere bir iki kere kullandım fakat gözle görülür bir gelişme görmedim. Püskürtücüyle yapraklarına uyguladım. Acaba ben mi bir yerde yanlış yaptım, veya bu gübre sanıldığı kadar verimli değilmi.? Bu konuda bilgisi olan arkadaşların bilgilerini bizlerle paylaşmalarını rica ediyorum. Selamlarımla.... |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Moderatör
|
Yosun Gübresini ben de İzmir Eğitim Toplantısında sayın Mine Hanım'dan duymuştum. Ben bu gübreyi çim alanda daha çim tohumunu ekmeden öce toprakta kullanacağım. Sıvı gübreyi belirtilen oranda sulandırarak motorlu pompa ile toprağa vereceğim daha sonra da tohumu ekeceğim. Siz bir bilene soralımda Mine Hanım'a danışın isterseniz. |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-05-2009
|
Alıntı:
birde güvenilir firmalardan garanti içerikli tescilli ürünler almanızı tavsiye ederim sanırım toprağnız zayıf içerikli sadece bir yosun gübresi ile çözülmeyecek siz enisi biran önce toprak analizi yaptırın ) |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-10-2009
|
Sn. Mine Pakkaner, Yardımlarınız için çok teşekkür ederim. |