agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama)
(https)

Beğeni Düzeni111Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 12-03-2007, 14:31   #1
Ağaç Dostu

merdiye's Avatar

Giriş Tarihi: 28-02-2007
Selam arkadaşlar. Ben galiba bilmeden gübre şerbeti yapmaya başlamışım
Şöyle ki, yeni taşındığım evimin balkonunda dünya kadar güvercin gübresi ve muhtemelen güvercinlerin yuva yapmak için taşıdığı toprak, çam iğneleri falan vardı. Ben de gübreleri ayırıp suya koymuştum ama ağzını kapatmadım. Gübre taze değil ve 15 gündür ağzı açık halde balkonun bi köşesinde bekliyor. Hala işe yarar mı acaba

merdiye Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-02-2008, 16:33   #2
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 23-01-2008
güvercin gübresi çok kuvvetli bir gübredir, bunu tavuk gübresiyle karıştırıp sebze yetiştirmekte kullanıyorlar,, eğer topladığınız güvercin gübresiyse bunu sulandırmadan kuru haldeyken toz haline getirip saksılara azar azar katabilirsiniz, yanlız çiçeğin dibine doğru değıl saksı kenarından toprağa karıştırın, bu çiçeklere çok iyi gelir,, yanlız fazla değil az az kullanın yoksa yakar çiçeği

mis-zambak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-02-2008, 16:35   #3
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 23-01-2008
bir şey sorucam bahçedeki çiçeklere neden gübre şerbeti yerine dikek yanmış gübre kullansak olmaz mı? ben öyle yapıyorum da..

mis-zambak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-03-2011, 10:37   #4
Ağaçsever

Nilüfer's Avatar

Giriş Tarihi: 17-03-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mis-zambak Mesajı Göster
güvercin gübresi çok kuvvetli bir gübredir, bunu tavuk gübresiyle karıştırıp sebze yetiştirmekte kullanıyorlar,, eğer topladığınız güvercin gübresiyse bunu sulandırmadan kuru haldeyken toz haline getirip saksılara azar azar katabilirsiniz, yanlız çiçeğin dibine doğru değıl saksı kenarından toprağa karıştırın, bu çiçeklere çok iyi gelir,, yanlız fazla değil az az kullanın yoksa yakar çiçeği

Sn. Mis-zambak'ı okuyunca çok parlak bir fikir oluştu bende.
Benim terasım yazın güvercin pisliğinden geçilmiyor. Apartmanın çatısına konan her türlü kuş maalesef imza atıp gidiyor terasıma
2 günde bir teras yıkıyorum bu su kıtlığında
Hatta bu yaz bir gölgelik mi taktırsam diye düşünüyordum.
Madem bu güvercin pislikleri bu kadar faydalı bitkiler için, sebze saksılarımı güvercinlerin pislediği duvar boylarına alsam nasıl olur? Böylece rutin olarak taze kuş gübresi verilmiş olmaz mı, sulama ile de azar azar toprağına karışır faydalı mineraller.

Denesem mi ?

Nilüfer Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:09.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025