agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama)
(https)

Beğeni Düzeni9Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 23-06-2009, 23:32   #871
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 02-12-2008
Eğer gelipte haber vermez iseniz gücenirim. Mutlaka bekliyorum sağlıcakla kalın.

Oğuz Alper Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-06-2009, 00:07   #872
Ağaç Dostu

akcan67's Avatar

Giriş Tarihi: 02-04-2009
Uzun zamandır ben de bir şeyler yazmak istiyordum.Kısmet bu günmüş.Şu anda ürünlerin resimlerinide yülemek isterdim ama daha sonra inşallah.
Fideleri ilk diktiğimden beri gerek yaprak gerek kök uygulamalarına nizami olarak dikkat ettim.Hiç bir şekilde bahçemde kimyasal bir ilaç kullanmadım.İlk dikkatimi çeken şu oldu ;çevremdeki insanlar bitkilerde ki değişik hastalıklardan bahsederken ben bu sorunların hiç birini yaşamadım.Kırmızı örümcek , yaprak biti vb.. zaralılarla bu sene tanışma fırsatım olmadı.Hayatımda ilk defa bahçemden bu kadar çok salatalık biber topluyorum.Domateslerin zerafetini de anlatmadan geçemem.Bionem kullanmadığım ürünlerden henüz ne bir salatalık nede bir biber alabilmiş değilim.
Bionemi kullanırken tek şikayetim ( ! ) 19 LT lik damacanı çalkalamak hiç de kolay olmadı.
Bionemin özelliğini kendi açımdan kısaca özetlemek gerekirse birincisi sağlıklı ve tamamen organik ürünler.İkincisi ise adaleli bir kol yapısı.
Kısaca özetlemek gerekirse OĞUZ BEY sizin her soruya neden bu kadar sabır ve azimle cevap vermenizi şimdi daha iyi anlıyorum.Biz bile bazen okurken sıkılsak bile siz tekrar tekrar aynı sorulara bıkmadan cevap veriyorsunuz.Bionemi kullandıktan sonra kıymetini çok daha iyi anladım.Umutla ve sabırla roayı da bekliyoruz.Benim 200 metrekarelik bahçeme bakıpta bir arkadaşım 20 dönümlük tarlasında kullanmak istiyorsa varsın gerisini bu ürünü kullanalımmı kullanmayalımmı diye düşünenler düşünsün.Başta bu ürünü tanımama vesile olan size ve bütün ekip çalışanlarınıza teşekkür etmeyi kendime bir borç bildim.
EMEĞİ GEÇEN BÜTÜN ARKADAŞLARA ÇOK TEŞKKÜR EDERİM.

akcan67 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-06-2009, 00:32   #873
Ağaç Dostu

Öncelikle sağlıklı Zehirsiz Salatalık, Biber ve Domateslerinizi ailecek ağız tadıyla yemeniz dileğimle ; uygulamaları titizlikle yaptığınızdan ve ürünümün neler yaptığını görebilmek açısından kontrol grubu ayırdığınız için karışımın önemini kavramanıza ve ROA ile ilgili iyi dileklerinize kendim ve çalışma arkadaşlarım , saha da çalışan teknik personelim adına çok ama çok teşekkür ediyorum. Yorumunuz ile nasıl gururlandığımı ve sizlerin bu güzel yorumlarının tüm çalışanlarımı ve beni nasıl kamçıladığını anlatamam. Sloganımla sözlerimi noktalamak istiyorum .Evet Sn. Akcan 67 Saha da her geçen gün , her dakika ilerliyorum. TARIM DAHA YENİ BAŞLIYOR . ARTIK ALTERNATİFSİZ BIRAKAMAYACAKLAR ve GÖZ ARDI EDEMEYECEKLER. Zehirleri savunanlar sizlerin sayesinde enselerinde soluğu daha iyi hissedecekler.

Ellerinize , emeklerinize ve YÜREĞİNİZE SAĞLIK.

Düzenleyen Oğuz Alper : 24-06-2009 saat 18:56 Neden: düzeltme
Eski 24-06-2009, 08:51   #874
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 20-09-2006
Galeri: 1
Çok haklısınız hemşehrim akcan67,

Aynı sonuçları ben de gözlemledim.

Bahsettiğiniz rahatsızlıkları bu sene görmemekle birlikte, ortama dışarıdan sokulan hastalıklı/zararlı içeren bitkilerin de sağlıklı olanlara etkilerini önce en aza indirip, sonra da zararlıların yok olmasını sağlıyor.

Fakat bu süreçte dikkatimi çeken şey şu oldu:

Yıllardır uyguladığımız, bildiğimiz zehirli kimyasal akarisitler mevcut zararlıları anında öldürürlerdi iyi bir kaplama ile.

Bionem ise bu şekilde hızlı değil.

Sanırım etki mekanizması farklı. Sabırla uygulamaya devam ederseniz, zararlılar önce çoğalmamaya başlıyorlar; zaten en fazla 3 uygulama sonra da hepsi ölmüş oluyorlar gözlemleyebildiğim kadarıyla...

lerdemir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-06-2009, 09:38   #875
Ağaç Dostu

Zehirlerle erginin ölüp düştüğünü çok rahat bir şekilde görebilirsiniz ; Tabii zehirlere bağışıklık kazanmadıysa !!!

Unutmayalımki zehirlerle öldürdüğünüz zararlılar 1 hafta sonra tekrar bitkilerinize musallat olurlar ve her hafta zehir uygulama zincirine dahil olursunuz.

Bunun yanında birde mantar hastalığı için ayrı zehir , akarlar için ayrı ( kırmızı örümcek için ayrı , beyaz sinek için ayrı , bit için ayrı , mantari hastalıklar için ayrı ayrı ilaçlar ) ilaç temin edip uygulama zorunda kalırsınız.

Bu zehirlerden sonra sebzelerinizin ve meyvelerinizin ne kadar sağlıklı olduğu da ayrı bir olaydır. Herkese sevgiler

Eski 24-06-2009, 09:44   #876
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 20-09-2006
Galeri: 1
Yani, şu gözlemim doğru, değil mi Oğuz Bey?

"... Sabırla uygulamaya devam ederseniz, zararlılar önce çoğalmamaya başlıyorlar; zaten en fazla 3 uygulama sonra da hepsi ölmüş oluyorlar gözlemleyebildiğim kadarıyla..."

lerdemir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-06-2009, 09:51   #877
Ağaç Dostu

Sn.lerdemir;

Sözlerinize kesinlikle katılmakla beraber bitkinizin durumuna bağlı olarak en fazla üç uygulamada seranızı veya bitkilerinizi Biyolojik Mücadele ile organik olarak kontrol altına alıp ve daha sonradan düzenli uygulamalarınıza devam ettiğinizde Bionem in içerisindeki jandarmalar görevini mükemmel şekilde yerine getiriyorlar. Bu sayede toprağınızı da faydalı mikroorganizma sayesinde doğal dengesine kavuşturuyor.

Düzenleyen Oğuz Alper : 24-06-2009 saat 10:28 Neden: ekleme
Eski 24-06-2009, 10:58   #878
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 18-01-2009
Su ile bionem'in çok iyi karışması gerekir. Bunun için el blenderi kullabilirsiniz. Ev kullanıcıları, ağzı kapalı bir şişede, 4 parmak boşluk bırakıp, hızlıca çalkalayarak bunu sağlayabilir. Karışımın süt beyaz olması, işlemin tamamlandığını gösterir.

Hazırladığınız karışımdaki bakterilerin sayısı ne kadar çok olursa, o kadar etkili olacaktır.

Bu nedenle bionemi suyla karıştırdıktan sonra en az 15 dakika beklemelisiniz.
24 saat bekletip uygularsanız çok daha iyi olur.

Bakteri ve içerisindeki yağlar ile enzimler karışım başladıktan sonra fermentasyona uğrar, hem sayıları artmaya başlar, hem de enzimler ve yağların parçalanması ile süt beyaz (Rakı normunu) renk oluşur.

Kullanım kılavuzu ve kolaylığı çözülüyor.

Sn. Oğuz bey, yukarıdaki kullanım kılavuzunun, bionem kabının üzerine eklenemesi çok daha iyi olacaktır.

Ayrıca açık tarla yetiştiricili ile ilgili de uyarı olmalıdır.

Sn. malina, yukarıda kullanımın nasıl olması gerektiğini çok güzel toparlamış.
Duyarlılığı ve sorumluluğu adına bende teşekkür ediyorum.

Şu anda çiftçinin kendisinin bulduğu ve uyguladığı yöntem de bir şekilde kullanım kılavuzunda belirtilmeli diye düşünüyorum.

Ben uygulamayı anlatayım, nasıl toparlanır bilemem.

Karıştırıcının (taral) içine bir karış kalacak kadar su dolduruluyor ve içine ürün ilave edilerek 15 dakika karıştırılıyor.

Sabah yapılan bu uygulama, gölgede akşama kadar bekletiliyor. Yani 10 ya da 12 saat kadar. Bu 24 saat olarak belirtilmeli.

Akşama uygulama yapılırken hem karıştırılıyor, taralın diğer bir kolu da karışımın
içine konarak tank içinde de ilacın devir_ daimi yaptırılıyor, diğer atma kolu ile uygulama yapılıyor.

Bionemin kabı büyük olduğu için bunu üzerinde belirtmek kolay olabilir.

Ancak, ROA kabı çok küçük. 30cc şişe üzerinde kullanma kılavuzu nasıl olacaktır? Okumak için hediye olarak büyüteç verirsiniz olur.

Ya dış kabı büyük tutacaksınız. Ya da eczanelerde satılan ilaçlar gibi içine ayrı bir kullanma kılavuzu koyacaksınız.

Unutmayın, kükürt küllemenin en iyi ilaçlarından biridir. Ancak kullanma zorluğundan dolayı çiftçi tarafından terk edilmiştir.

Başarılar.

Halil Önen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-06-2009, 11:11   #879
Ağaç Dostu

Sn.Halil Önen ;

Yorumlarınıza kesinlikle katılıyorum .

ROA nın şişesinin dışına kutu çalışmamız var ve içerisinde kullanımı ile ilgili tüm detaylar olacak . ( Her türlü bitkiler için )

Ayrıca daha öncedende bahsetmiş olduğum Türkiye genelinde herhangi bir zırai ilaç bayisinde ürünümü pazarlamıyacağım.

Her bölgede hem bölge müdürlüklerinin yanı sıra saha da teknik destek ekiplerinin haricinde ROA ve BİONEM in satıldığı Shop lar oluşumu içerisindeyiz.

Bu dükkanlar hem uygulama konusunda hemde detaylı bilgi verme açısından üreticilerimize teknik desteği sağlayacaklar. Bu dükkanlarda asla Fungusit-İnsektisit - Akarisit ve Nematisit - Hümik asit türü ve benzeri köklendiriciler ile NPK lar da bulunmayacak ve satamayacaklar. Böylelikle hem teknik desteği sağlayacağız hemde ürünümüzün kötü ellere geçmesine de engel olacağız.

Tüm bu shop ların denetimi ve teknik desteklerindeki yeterlilikleri tarafımızdan iyi bir süzgeçten geçirilerek gerekli teminatlar çerçevesinde oluşturulacaktır.

İlginize ve değerli katkılarınıza çok teşekkür ediyorum.

Düzenleyen Oğuz Alper : 24-06-2009 saat 11:12 Neden: düzeltme
Eski 24-06-2009, 14:25   #880
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-04-2006
Galeri: 25
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi oğuz alper Mesajı Göster
... Hümik asit türü ve benzeri köklendiriciler ile NPK lar da bulunmayacak ve satamayacaklar...
Hümik asiti neden satamayacaklar?

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-06-2009, 15:38   #881
Ağaç Dostu

Sn. denizakvaryumu ;

Roa ve Bionem kullanan üreticilerimiz ; Hümik asit türü ve benzeri köklendiricilere de ihtiyacı olmayacak . Bu yüzden de satmayacaklar. Üreticilerimize de ekstra maliyet bindirmemiş olacacağız.

Düzenleyen Oğuz Alper : 24-06-2009 saat 15:42 Neden: eksik
Eski 24-06-2009, 15:56   #882
Ağaç Dostu

Sn.Oğuz bey,
bizim topraklarımız oldukca yorgun. Organik madde ve iz elementler takviyesi yapmak zorunda kalıyoruz.
Bir de buna Gediz'in sağlıksız suları eklenince daha da zorlanıyoruz.

Başka bölgelerde yılda bir ürün alırken, biz iki ve üç çeşit ürün almak zorunda kalıyoruz.

Tabii bunda miras yoluyla toprakların iyice küçülmesi en büyük etken.

Organik toprak düzenleyiciler, organik gübreler ve iz elemetler kullanmadan tek başına Bionem ya da ROA kullamak verim düşüşüne sebeb olmaz mı?

Eski 24-06-2009, 16:00   #883
Ağaç Dostu

Solarizasyon uygulamalarımızdan hiç bahsetmemiştik.

3 Litre BİONEM 100 Litre su ile gübreleme tankında iyice karıştırılır. İşlenip düzeltilerek şeffaf plastik örtü ile kapatılmış olan tarım alanının 1 dekarına (1000 metrekare) 1 ton (1000 litre) su gelecek şekilde bu çözelti, damlamadan toprağa uygulanır ve 1 hafta sonra aynı işlem tekrar edilir. Bu uygulama, işlenip, bitki dikim sıraları belirlenip sırt yapılan, damlama sistemi döşenen ve şeffaf plastik örtü ile kapatılan tarım alanlarına da uygulanabilir. Sırtlara uygulama daha ekonomiktir ve bu uygulama sonunda plastik örtüler kaldırılmadan da bitki dikimi yapılabilir.

TAÇ İZDÜŞÜM UYGULAMASI
1 Litre BİONEM 200 Litre suda iyice karıştırılır. Ağaç taç izdüşümü şeffaf plastik örtü ile çepeçevre kapatılmış olan ağaç taç izdüşümünün her metrekaresi için yaklaşık 5 litre bu çözelti, damlamadan veya süzgeçli kova ile toprağa uygulanır. Bu uygulama 3 hafta sonra tekrar edilir.

Eklenen Resimler

Düzenleyen Oğuz Alper : 24-06-2009 saat 19:04 Neden: ekleme
Eski 24-06-2009, 16:02   #884
Ağaç Dostu

Sn.Halil Önen ;

Roa ( plus )tüm bu eksiklikleride giderecek şekilde piyasaya sunulacaktır. Tüm kullanıcı çifçilerimizin tamamının ücretsiz olarak toprak analizini de kendi labaratuvarımızda yaptıktan sonra uygulamalara başlanacaktır.

Düzenleyen Oğuz Alper : 24-06-2009 saat 16:08 Neden: ekleme
Eski 24-06-2009, 16:12   #885
Ağaç Dostu

Sn.Oğuz bey,

bak buna daha çok sevindim. Dilerim her şey dediğiniz gibi gerçekleşir.

İşte o zaman tarımda evrimin önüne kocaman bir 'D' yi yerleştirebilirsiniz.

Başarılar

Eski 24-06-2009, 16:18   #886
Ağaç Dostu

Sn.Halil Önen ;
İyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Yetiştiricilerimiz için ürünlerini değerlendirme konusunda da ayrı bir oluşum içerisindeyiz. Marketler ve İhraacaatçı firmalar düzeyinde kalıntısız ve a kalite ürünlerine piyasa koşullarından 20krş ile 50krş arasında ürünlerin cinsine göre fiyat farkı sağlama hususunda da çok önemli görüşmelerimiz devam etmekte.

Eski 24-06-2009, 17:16   #887
Ağaç Dostu

gilan's Avatar

Giriş Tarihi: 22-03-2007
Galeri: 8
İşte bu üreticiyi kalıntısız tarıma yöneltir.

Ben bir de şunu merak ediyorum, daha önce de soruldu sanırım ama tam olarak anlamadım.
ROA çıkınca Bionem satışı devam edecek mi? Edecekse de neden ROA varken Bionem alalım?

gilan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-06-2009, 17:24   #888
Ağaç Dostu

Sn.gilan ;

Bionem ' in yaklaşık 4 yıldır kullanan yüzlerce üreticimiz mevcut . Bu yüzden Bionem devam edecek ve ayrıca Ruhsat tescili sizlerinde bildiği üzere Mikrobiyal Gübre dir. Roa ise Biyolojik FUNGUSİT,Biyolojik NEMATİSİT ,Biyolojik İNSEKTİSİT,Biyolojik AKARİSİT şeklinde tescillenecek. Dolayısı ile ürün tescil gruplarımız hem mikrobiyal gübre hem de ilaç ruhsatları ile zenginleştirilmiş hale gelecek. İsteyen üreticimiz istediği preparatı kullanabilecek .

Eski 24-06-2009, 20:50   #889
Ağaç Dostu

ialp32's Avatar

Giriş Tarihi: 22-05-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi lerdemir Mesajı Göster
Yani, şu gözlemim doğru, değil mi Oğuz Bey?

"... Sabırla uygulamaya devam ederseniz, zararlılar önce çoğalmamaya başlıyorlar; zaten en fazla 3 uygulama sonra da hepsi ölmüş oluyorlar gözlemleyebildiğim kadarıyla..."
Sn.lerdemir ;

Ben fasulyedeki siyah pirelerin önüne geçemedim,üşengeçlik ettim 3.uygulamayı yapmadım ,yarından itibaren 3 gün ara ile tekrar deneyeyim bari,fasulye bölümüne yazıda yazdım ama cevap gelmedi kimsedenbirde asmamın yapraklarını yiyen bir böcek var forumun böcek bölümünde resmini buldum tabi onlarada bişey yapamıyoruz ,acaba Mine Pakkanerin tariflerini uygulasam asmadaki çiçeklere zarar gelirmi. Birde uğurböcekleri etkilenirmi yoksa bionemden memnunum bitkiler hakikaten kuduruyo

ialp32 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-06-2009, 20:53   #890
Ağaç Dostu

Sn.İalp32;

Fasülyelerinizdeki pirelerin sayısal durumu hakkında bilgi verirseniz , size uygulama ile ilgili yorum yazabilirim. Diğer bitkilerinizde bu böceklerden varmı ve sayısal durumu nedir?

Eski 24-06-2009, 20:54   #891
Ağaç Dostu

Fasülyenizin yapraklarında herhangi bir böcek emgi zararı varmı ?

Eski 24-06-2009, 21:04   #892
Ağaç Dostu

ialp32's Avatar

Yapraklarda emgi yok,nerde biliyomusunuz;ana gövde ve fasulye üzerlerinde 100lerce var,ya fasulye her fasulyede 10larca belki de daha fazla fasulye oluşmuş durumda,bu gün moralim bozuldu sökme yoluna gidecektim neyseki tekrar buraya yazdığım iyi olmuş,birde çiçek kenarlarında da tek tük bulunuyorlar yardım lütfen

Eski 24-06-2009, 21:07   #893
Ağaç Dostu

Bir soru daha sormam gerekli fasülye fide sayınızı ve varsa diğer faülye fidelerinizdeki durumuda cevaplayabilirseniz hemen cevaplayacağım. Birde fasülye oluşumu düzgünmü?

Eski 24-06-2009, 21:18   #894
Ağaç Dostu

ialp32's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi oğuz alper Mesajı Göster
Bir soru daha sormam gerekli fasülye fide sayınızı ve varsa diğer faülye fidelerinizdeki durumuda cevaplayabilirseniz hemen cevaplayacağım. Birde fasülye oluşumu düzgünmü?
Fasülye oluşumu gayet düzgün. Toplam 150 kök falan vardır,bunların 30unun durumu ağır 20 kadar da hafif varsa;gerisinde ya yok ya da çok az ,çok enteresan diğer ürünlerde yoklar.

Eski 24-06-2009, 21:20   #895
Ağaç Dostu

ialp32's Avatar

Pirelerin çok olduğu köklerde yapışkanlık da var.

Eski 24-06-2009, 21:24   #896
Ağaç Dostu

Sn.İalp32;

3 gün ara ile sabah erken saatlerde 2 sefer yaprak uygulaması yaptıktan sonra bu böceklerin sayıları ve durumları hakkında tekrar haberleşelim . ( Karışıma dikkat !!! )

Bu arada yaprak uygulama periyodumuzu aksatmadan diğer bitkilerinizdede devam edelim.

Düzenleyen Oğuz Alper : 24-06-2009 saat 21:27 Neden: hata
Eski 24-06-2009, 21:28   #897
Ağaç Dostu

ialp32's Avatar

2 uygulama derken ölçüyü iki katına mı çıkarayım yoksa ,1.uygulamayı yapayım pompa bitince 2.uygulamayımı yapayım. Bu arada araştırma hastanesinden randevu alabilirsem cuma gün Antalyaya geleceğim inşallah.

Eski 24-06-2009, 21:32   #898
Ağaç Dostu

Cuma günü geldiğinizde numaram sizde vardı sanıyorum ararsanız buluşup tanışmış oluruz.

1. Yaprak uygulaması 25 haziran Dozajımız 200lt suya 1LT BİONEM
2. Yaprak uygulaması 29 haziran Dozajımız 200lt suya 1LT BİONEM

Eski 24-06-2009, 21:36   #899
Ağaç Dostu

ialp32's Avatar

Biraz geç oldu ama anladımama bir sorum daha olacak uygulamayı 200 lt olarak mı yapacağım

Eski 24-06-2009, 21:43   #900
Ağaç Dostu

Fasülyelerinize veya diğer bitkilerinize kaç lt su hazırlıyorsanız ona göre dozajı ayarlayacaksınız . Mesela 50 LT su harcıyorsanız 250cc BİONEM( 250 cc bölmeden önce çok hızlı çalkalayıp bekletmeden hemen bölün )İyi bir şekilde el mikseriniz ile karıştırıp ve karışmış olan suyu fazla bekletmeden hemen fasülyelerinizin gövdesine , çiçeklerine , fasülyelerine , yaprakların altına ve üstüne bir de kök boğazından aşağıya uygulayınız.

Fasülyelerinizde yaşadığımız sorun karışımı mükemmel yaptıktan sonra siz sırt pompası ile attığınız için uygulama yaparken karışım devam etmiyor ve bu yüzden karışmış olan Bionem li su tekrar eski normunu alıyor yaklaşık olarak beş altı dakika içinde arada çok iyi tekrar çalkalamanız gerekecek.

Düzenleyen Oğuz Alper : 24-06-2009 saat 21:46 Neden: ekleme

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:54.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025